Zobacz pełną wersję : Porównanie chust wiązanych- tkanych
Nerilion
22-02-2009, 20:22
A może tak porównanie jednego typu w jednym miejscu?
Proszę, wypowiadajcie się jaka firma- chusta - najbardziej wam odpowiada i dlaczego?
Na rynku jest tyle różnych chust, które są najcieńsze, które najwytrzymalsze, najładniejesze...
W tym wątku będzie tak: ile mam tyle opinii :twisted:
Nerilion
22-02-2009, 20:38
no i chyba o to chodzi... Sama chętnie się dowiem cos niecoś o różnych chustach. Osobiście nie mam pojęcia jaka firma produkuje jakie chusty- w sensie dotykowym- bo w ręku miałam tylko jedną :(
W recenzjach każd marka ma swój wątek. Wątpię by udało się zebrać wszysto o wszystkich chustach w jednym wątku 8))
Ale może ktoś spróbuje ;)
obawiam się że oczekujesz niemożliwego, każda firma ma różne rodzaje chust. Żeby porównać te które miałam, musiałabym pół nocy nad tym siedzieć....wybacz :mrgreen:
W recenzjach każda marka ma swój wątek. Wątpię by udało się zebrać wszysto o wszystkich chustach w jednym wątku 8))
i to jest jedyna słuszna odpowiedź.
półtora roku testów i naszego noszenia w rozmaitych szmatach znajdziesz w recenzjach.
MIŁEJ LEKTURY!
Madrze Dziewczyny prawia.
Poza tym pytanie która chusta jest najladniejsza jest mocno kontrowersyjne bo każdej cos innego się podoba np. poczytaj watek o pawiach lub indio.
Moja propozycja - popatrz, poczytaj i sama wybierz co Ci sie najbardziej podoba np. 2-3 chusty i wtedy konkretnie popytaj o nasze opinie :)
Albo określ jakie wagowo masz dziecko, jakie kolory lubisz i co oczekujesz od chusty - wtedy prędzej można coś doradzić.
Nerilion
23-02-2009, 10:25
kolor nie ma dla mnie znaczenia- tznw kazdym rodzaju zawsze mozna kkolor wybrac :wink: mam 2 miesięcznego szkraba ale chciałabym coś, co nie rozpadnie się po roku... no i przede wszystkim na lato. Znalazłam np. Nati i z bambusem- no i z recenzji domyślam się że z bambusem jest delikatniejsza ale jak z żywotnością?? i to są tego typu problemy :cry:
Hej, ja mam dwie chusty, ktore maja prawie 20 lat i nie widac na nich sladow, aby sie mialy rozpasc :lool: Jezeli bedziesz dbac o chuste, to ona odwdzieczy ci sie miekkoscia :D
Nati z bambusem sa super dla maluszkow, bardzo mieciutkie.
Lindo a jakie chusty masz tak dlugo?:D
tak jak pisze Linda :-) o ile dbasz o chuste, zadna sie nie rozpadnie :-)
poczytaj watek "chusta na lato". na pewno cos dla siebie wybierzesz!
kamuszyca
23-02-2009, 11:30
chusty to nie ciuchy z bazaru, żadna nie rozpadnie się po roku (nawet po dwóch latach ;)), o ile będziesz jej używać zgodnie z przeznaczeniem (a nie do szorowania podłogi na przykład)
najlepiej wybierz sobie taką, która Ci się najbardziej podoba (lub kilka), poczytaj recenzje, a jak nadal będziesz mieć problem, to zapytaj o konkretne chusty na forum. gwarantuję Ci, że otrzymasz duuużo odpowiedzi (co nie znaczy, że to ułatwi Ci wybór)
Lindo a jakie chusty masz tak dlugo?:D
didki pewnie :) Vega ma 20 letnią evę i chusta wygląda cudnie :)
Mam dwa indio z czarna metka, wg napisu na tej metce, to wygladaja na koniec lat 80tych. Jedno indio jest czarno-biale, a drugie granatowo-biale, cudne sa i mieciutkie. Oba didki zostawie dla dzieci, bede w tych chusach wnuki nosic :lool:
no prosze czarne i granatowe - piekne i dlugowieczne:D
Też mam jednego staruszka z czarną metką - obecnie pomieszkuje u hanti :) 8))