Zobacz pełną wersję : Kto ma torbę hobo i nosi ją podczas noszenia dziecka w chuście?
Po pierwsze, jeśli wątek zakładam nie tu, gdzie trzeba, proszę o przeniesienie i z góry przepraszam.
Zastanawiam się nad zakupem torby typu Hobo, takiej jak pod linkiem:
http://www.zuziagorska.pl/pl/c/Z-zamszu-syntetycznego/83
Potrzebuję czegoś, co można przerzucić przez plecy podczas, gdy na plecach siedzi Młoda w chuście.
No i zastanawiam się czy to się sprawdzi. Kwota niemała, dostałam pozwolenie, ale nie chcę wtopić kasy w coś, co się nie przyda...
Ma / miał ktoś? Działa? Nie działa?
Będę wdzięczna za opinie
Nie mam, nie widziałam, ale tak na oko nie wydaje się to być wygodnym rozwiązane. Jedyne co się u nas sprawdza to torebka na długim pasku, noszona na skos...
Nie mam, nie widziałam, ale tak na oko nie wydaje się to być wygodnym rozwiązane. Jedyne co się u nas sprawdza to torebka na długim pasku, noszona na skos...
Tez tak mi sie wydaje - torba na skos sprawdza mi sie teraz do noszenia na biodrze w manduce, jedynie noszac z przodu zawsze wolałam plecak:)
No właśnie chodzi o to, że ta torba ma opcję dłuuuuugiego paska :-) bo tak na ramię to oczywiste, że nie jest to dobre rozwiązanie :-(
Mam w tej chwili torbę, którą bardzo lubię, ale ona nie ma regulowanego, długiego paska. :-(
I stąd poszukiwania czegoś przez plecy.
panthera
09-11-2012, 20:13
a nie bedzie to worek w okolicy kolan jak ją przez ramie dasz? bo ona bardzo duża jest. jak za wysoko to zasłoni dziecku widoki z jednej strony jak za nisko będzie się obijać o kolana :)
ja mam taka średnią (od moniki) i jest w sam raz, większa by mi przeszkadzała (ale może dlatego ze i ja jestem drobna)
jedyne o czym marzę jako wersja lux to żeby pasek się rozpinał na karabińczyku z jednej strony.
No właśnie, duże torbiszcze poniżej dziecka będzie mało wygodne, bo zbyt nisko.
No i ja zawsze na wyjścia chustowe starałam się jednak spakować minimalistycznie, bo o ile dziesięć czy dwanaście kilo dziecka na plecach to jeszcze w miarę, o tyle ten sam ciężar i do tego wielka, ciężka torba asymetrycznie powieszona na ramieniu są wykańczające. Więc dla mnie tak duża torba do chusty jest z definicji niefajna, ale to dla mnie :lol:
No i ja zawsze na wyjścia chustowe starałam się jednak spakować minimalistycznie, bo o ile dziesięć czy dwanaście kilo dziecka na plecach to jeszcze w miarę, o tyle ten sam ciężar i do tego wielka, ciężka torba asymetrycznie powieszona na ramieniu są wykańczające. Więc dla mnie tak duża torba do chusty jest z definicji niefajna, ale to dla mnie :lol:
Zawsze można dziecko na biodro na jedno ramię i napakowaną torbę dla równowagi na drugie :lool:
Zawsze można dziecko na biodro na jedno ramię i napakowaną torbę dla równowagi na drugie :lool:
Genialne! Już wiem dlaczego po dziesięciu minutach noszenia na biodrze wysiada mi kręgosłup - mam za lekką torbę! :mrgreen:
a nie bedzie to worek w okolicy kolan jak ją przez ramie dasz? bo ona bardzo duża jest. jak za wysoko to zasłoni dziecku widoki z jednej strony jak za nisko będzie się obijać o kolana :)
ja mam taka średnią (od moniki) i jest w sam raz, większa by mi przeszkadzała (ale może dlatego ze i ja jestem drobna)
jedyne o czym marzę jako wersja lux to żeby pasek się rozpinał na karabińczyku z jednej strony.
Hmm, drobna to nie jestem, ale niewysoka... kurcze, chyba masz rację, choć ten długi pasek jest na karabińczyku właśnie... :-)
No i ja zawsze na wyjścia chustowe starałam się jednak spakować minimalistycznie
Kłopot w tym, że jak idę odprowadzać Starszaka do przedszkola z Młodą w szmacie, to zawsze sobie obiecuję, że tym razem to już nie pójdę po żadne zakupy, nigdzie nie zaglądam, itp, itd. A kończy się jak zwykle, więc zagrożenie napakowania torby jest duże - dzięki za ostrzeżenie! :-D
Genialne! Już wiem dlaczego po dziesięciu minutach noszenia na biodrze wysiada mi kręgosłup - mam za lekką torbę! :mrgreen:
Ja też! :lol:
Ja nosze mala torebke na dlugim pasku na skos, a na zakupy/picie/ ksiazke to biore sobie taka "szmacianke" na jedno ramie. I sie sprawdza.
A torba faaaaajna, ta co polinkowalas:)