PDA

Zobacz pełną wersję : Pomoc w redukcji stosu:teraz pomagamy Ananke :)

zoana
07-11-2012, 15:20
Mam dylemat.Kocham bardziej lub mniej ale wszystkie swoje szmaty a niestety muszę coś sprzedać :cry:
Nawet więcej niż jedno coś a za nic nie potrafię zdecydować co ma pójść pod młotek.

Co byście wyrzuciły z mego stosu?
Ale tak poważnie pytam.
Wiem,że zaraz posypią się "oschę sorzedaj-mi":twisted:
ale nie o to chodzi

które szmaty z tego co posiadam zasługują na pozostanie w stosie a które robią wypad ?

Pomożecie?
plizzzzzzzzzzz

stos wygląda tak

https://lh3.googleusercontent.com/-QBstl7HXTHU/UJACxufMsRI/AAAAAAAACrc/t6oqO_RZAmI/s640/IMG_3081.JPG

plus
oscha gentian 4 (bawełna)
manduca bamboo flame
doux doux XL aloe lion

lewa od dołu

pawie 2007 (bawełna)
pawie 2012 (konopie)
Koty silver (50% len)
jaskółki winne (kaszmir)
braid rosehip (wełna)
eden umbra (bawełna)
SN orchid (bawełna)
alto bluebell (len)

prawa od dołu
A/Z (50% konopie)
PHI (konopie)
OS mystic petrol (konopie)
OS rubin gold (len)
Olivia (wełna/alpaka)
indio mandarin (len)
elipsy lilia (50%len)

aginia
07-11-2012, 15:22
Dodaj jeszcze opis i skład bo jak masz np 7 z lnem to łatwiej będzie coś wyrzucić:)

Ja na pierwszy ogień bym posłała któregoś OSa - po co Ci dwa;)

sensibileanima
07-11-2012, 15:22
osobiście jednego OS-a bym chyba wydała, ale faktycznie niezły masz orzech do zgryzienia :dunno:

ja tam i tak czekam, aż będziesz znów sprzedawać Manducę...

zoana
07-11-2012, 15:27
Dodaj jeszcze opis i skład bo jak masz np 7 z lnem to łatwiej będzie coś wyrzucić:)

Ja na pierwszy ogień bym posłała któregoś OSa - po co Ci dwa;)

ano racja zaraz dodam opisy
u mnie to właściwie prawie sam len i konopie hihi
a OSy chyba oba pod młotek pójdą i tak głównie tylko się stashują

osobiście jednego OS-a bym chyba wydała, ale faktycznie niezły masz orzech do zgryzienia :dunno:

ja tam i tak czekam, aż będziesz znów sprzedawać Manducę...

kochana z tą manducą to ja tak mam,że głównie leży a i tak mi szkoda sprzedać :/

Kasia.234
ja miałam podobny problem, tylko stosik mniejszy ;)

decydowałam wg punktów:
1. skład
2. kolor
3. pozostałe ;)

greeneddie
Pewnie pozbyłabym się:
po prawej od góry druga, czwarta, piąta i ostatnia
po lewej od góry piąta i szósta :D

Mam nadzieję, że pomogłam :kiss:

aginia
07-11-2012, 15:30
U mnie też same lny, konopki, wełny, jedwabie - słabych punktów brak:dunno: dlatego tak ciężko coś wypuścić na bazarek:neutral:

ja bym puściła Osa ( jednego, dwa), koty, jaskółki i któreś indio, nie licząc olivii:wink:

Sofrel
07-11-2012, 15:30
Zostawiłabym wszystkie indio:love:, pawie:love: i jedne jaskółki:love: a reszte papa - ale nie nosiłam w nich, więc mnie nie słuchaj :ninja:

edit: e to kotki są :D A myślałam ,że jaskółeczki / tak jakoś mi wyglądały :) Ja na kotki chora, więc też bym zostawiła :D

aliona
07-11-2012, 15:31
zdecydowanie któryś OS do odstrzału

i zazdroszczę problemu :lol:

aginia
07-11-2012, 15:36
Z indio - mandarin, z oschy - umbra:)

madzi
07-11-2012, 15:37
Koty silver (50% len)
OS rubin gold (len)
Olivia (wełna/alpaka)

MonikaK
07-11-2012, 15:40
Koty bym puściła, któregoś OSa, albo PHi, i to indio mandarin

zoana
07-11-2012, 15:42
ja miałam podobny problem, tylko stosik mniejszy ;)

decydowałam wg punktów:
1. skład
2. kolor
3. pozostałe ;)

dziękować,ale w ten sposób wszystkie by zostały :lol:

Pewnie pozbyłabym się:
po prawej od góry druga, czwarta, piąta i ostatnia
po lewej od góry piąta i szósta :D

Mam nadzieję, że pomogłam :kiss:

o i tu konkrety,dzięki
myślałam bardzo podobnie ;)

U mnie też same lny, konopki, wełny, jedwabie - słabych punktów brak:dunno: dlatego tak ciężko coś wypuścić na bazarek:neutral:

ja bym puściła Osa ( jednego, dwa), koty, jaskółki i któreś indio, nie licząc olivii:wink:

Olivia zostaje na bank,to nie podlega dyskusji
OSy mogą w sumie iść oba tylko kto je zechce hihi
jaskółki dopiero nabyłam i są tak cudownie miękkie,że szkoda mi je wypuścić

Ja bym zostawiła wszystkie indio:love:, pawie:love: i jedne jaskółki:love: a reszte papa - ale nie nosiłam w nich, więc mnie nie słuchaj :ninja:
dzięki ale wszystkich Osz nie mogę/nie chcę wypuścić
a może jednak powinnam :hmm:

zdecydowanie któryś OS do odstrzału

i zazdroszczę problemu :lol:

zgadzam się OSy na odstrzał ;)

zoana
07-11-2012, 15:46
Z indio - mandarin, z oschy - umbra:)

mandarin jest/będzie prezentem dla kolejnego chuściocha Celebrianny :mrgreen:
tylko ile jeszcze będzie musiał czekać :hmm: :lol:

a dlaczego akurat umbra
mi osobiście się wzór eden bardzo podoba

Koty silver (50% len)
OS rubin gold (len)
Olivia (wełna/alpaka)

i tu to samo pytanie dlaczego akurat Olivia?
z resztą się w sumie zgadzam:)

Koty bym puściła, któregoś OSa, albo PHi, i to indio mandarin

no więc OSy już ustalone nad PHI się zastanowię o mandarynce już pisałam wyżej;)
dzięki

Basinda
07-11-2012, 15:48
imo:

pawie 2007 (bawełna) wywal bo mdłe :twisted:

pawie 2012 (konopie) zostaw bo piękne :love:

Koty silver (50% len) wywal bo mdłe:ninja:

jaskółki winne (kaszmir) wywal bo nie lubię jaskółek albo zostaw bo kaszmir :seesaw:
braid rosehip (wełna) zostaw bo ładne albo wywal bo nie wiem czy oscha wełniana gryzie :seesaw:
eden umbra (bawełna) wywal
SN orchid (bawełna) wywal
alto bluebell (len) wywal

prawa od dołu
A/Z (50% konopie) zostaw
PHI (konopie) zostaw
OS mystic petrol (konopie) wywal masz przeciez PHI
OS rubin gold (len) wywal bo cienkie albo zostaw bo ładne:seesaw:
Olivia (wełna/alpaka) a wiążesz coś z niej czy tylko leży? jak wiążesz to zostaw a jak nie to wywal i kup olive dłuższą :seesaw:
indio mandarin (len) zostaw bo ładna
elipsy lilia (50%len) wywal

Karusek
07-11-2012, 15:49
Moim zdaniem powinny wylecieć jedne pawie i jeden niebieski didek (OS albo petrol), bo zbyt do siebie podobne ;)

madzi
07-11-2012, 15:50
Olivia - bo jak lubię zielone chusty, to ta jakoś do mnie nie gada :/

Sofrel
07-11-2012, 15:52
Basinda: Jak Olive dłuższą? Z tego co wiem Zoana ma Olivię 6 :mrgreen: Tak jak ja :D

No dobra - wywal wszystkie i zostaw Olivię :lool:
żartuję ;)

Sama najlepiej wiesz, które zostawić, a które puścić! ;) A jak nie jesteś pewna to się może dzieci zapytaj, które lubią??? :thumbs up:

zoana
07-11-2012, 15:55
Basinda :lol:

ekhem pozwól że się ustosunkuję ;)

pawie 2007:omg: ,a może powinnam:hmm:
pawiorów konopnych nic nie tknie nawet bida najokropniejsza nie zmusi mnie do sprzedaży ;)

a co to za mina przy kocurkach ?hę? ;)
jaskółki niech jeszcze pobędą,kaszmir na jesień/zimę/wiosnę jak znalazł i piękne one

no i oscha
wszystkie wywalić????? wow czyżbyś była przeciwniczką?
braid gryzący ale odrobinę,za to piękny jak diabli więc zostaje
a te preorderowe wywalić? a toś mnie zaskoczyła,myślałam,że wszyscy kochają Oschę :)

los OSów przesądzony

nad PHI i A/Z podumam

a Olivię mam 6 dłuższej nie potrzebuję ;) cudna jest,zostaje
elipsy ah elipsy sama nie wiem co z nimi....

dziękuję za pomoc Basiu:)

zoana
07-11-2012, 15:58
Moim zdaniem powinny wylecieć jedne pawie i jeden niebieski didek (OS albo petrol), bo zbyt do siebie podobne ;)

jeśli o pawie chodzi to musiałyby rocznicowe polecieć bo i tak w sumie tylko stos tworzą :hide:

Olivia - bo jak lubię zielone chusty, to ta jakoś do mnie nie gada :/

aha
mi się akurat kolor podoba
i skład też :twisted:

Basinda: Jak Olive dłuższą? Z tego co wiem Zoana ma Olivię 6 :mrgreen: Tak jak ja :D

No dobra - wywal wszystkie i zostaw Olivię :lool:
żartuję ;)

Sama najlepiej wiesz, które zostawić, a które puścić! ;) A jak nie jesteś pewna to się może dzieci zapytaj, które lubią??? :thumbs up:

tak tak mam 6 i Olivia zdecydowanie zostaje :)

Zuza raczej nie pokazuje jeszcze które szmaty woli a Zosia juz niechustowa,niestety:(
choć ostatnio zasnęła mi w misticu,ależ to było cudowne :love:

zoana
07-11-2012, 16:01
aaaaa żeby nie było, że to już wszystko :hide:
pertraktuję w sprawie oceanu(też len) i zasadzałam się na nowego kaszmira ale niestety,albo i stety wszyystko porezerwowane

ekhem i girasola u Oli mam zamówionego,co w grudniu ma być :hide:

Sofrel
07-11-2012, 16:04
Ocean jest super! Także jak możesz to bierz!!! :applause:

A kaszmirek... ehhh... sama o nim marzę :heart::roll:

Girasola też rozważam, więc jak już zdobędziesz to czekam na recenzję porównawczą do tego co posiadasz :>>>>

zoana
07-11-2012, 16:05
Ocean jest super! Także jak możesz to bierz!!! :applause:

A kaszmirek... ehhh... sama o nim marzę :heart::roll:

haha tak to się nazywa redukcja :twisted:

:lool:

sensibileanima
07-11-2012, 16:07
Zoana, jak się zdecydujesz, a ja uzbieram, to chętnie tą manducę przygarnę :mrgreen: więc jak mogłabym to proszę o jakieś pierwszeństwo...:hide:

Oprócz OS-a wywaliłabym jeszcze:
- pawie (chyba jednak rocznicowe)
- koty (myślałam, że to jaskółki :duh::duh:)
- oschę tą wełnianą chyba, bo po co Ci dwie brązowe ;) ale to może po zimie ;)

samuela
07-11-2012, 16:12
Jak dla mnie za dużo w tym stosie konopii i lnu, po co najmniej jednym do wywalenia. I za dużo niebieskiego.
Oschę jedną też bym sprzedała i przy okazji coś zarobiła :twisted:.

marza
07-11-2012, 16:13
Zostawiłabym pawie, jedno Indio konopne, jakąś Osche wełnianą i może jedwab...reszta pod młotek :ninja: :lol:

Sofrel
07-11-2012, 16:15
W sumie Zoana... szmaty drożeją ... co Ty robisz? Zostaw wszystkie :lool::rolleye::lol:

zoana
07-11-2012, 16:16
Jak dla mnie za dużo w tym stosie konopii i lnu, po co najmniej jednym do wywalenia. I za dużo niebieskiego.
Oschę jedną też bym sprzedała i przy okazji coś zarobiła :twisted:.

Oschę,tak tylko którą ...
braida się nie pozbędę a na tych preorderowych chyba zarobku nie ma raczej w końcu każdy mógł zamówić

Zostawiłabym pawie, jedno Indio konopne, jakąś Osche wełnianą i może jedwab...reszta pod młotek :ninja: :lol:

haha Marzenko jedwab też bym zostawiła gdybym jakiś miała ;)

Karusek
07-11-2012, 16:18
mogę się przypomnieć, że stoję do gentiana, gdyby na niego ene due rabe ;) ?

zoana
07-11-2012, 16:19
W sumie Zoana... szmaty drożeją ... co Ty robisz? Zostaw wszystkie :lool::rolleye::lol:

ha! a wiesz,że mój mąż też tak powiedział
ja mu,że coś sprzedam(kasa potrzebna na różne w sumie rzeczy i Święta idą,kilka urodzin się szukuje itd itp) a on mi na to jak nie chcesz to nie sprzedawaj wcale jak coś to kasę się pożyczy :lol:

marza
07-11-2012, 16:19
haha Marzenko jedwab też bym zostawiła gdybym jakiś miała ;)
hehe..na opisy nie spoglądałam ;)
Myślałam ze ta błękitna Oscha to jedwab, tak się błyszczy:lol:

Wrzucaj na stragan. Jak wpadniesz w kolejny chusto szał, to kupisz sobie inne ;)

zoana
07-11-2012, 16:21
mogę się przypomnieć, że stoję do gentiana, gdyby na niego ene due rabe ;) ?

pamiętam pamiętak Karusiu ;)

hehe..na opisy nie spoglądałam ;)
Myślałam ze ta błękitna Oscha to jedwab, tak się błyszczy:lol:

Wrzucaj na stragan. Jak wpadniesz w kolejny chusto szał, to kupisz sobie inne ;)

tak błyszczy się,a to len przecież :hmm:
na dodatek dziewiczy jeszcze :hide:

chyba na stragan czas ehh...

Basinda
07-11-2012, 16:24

:duh::duh::duh: a to mi się pomyliło z 2 co to Celebri chyba miała :hide:

jak 6 to zostaw :love: a alpaka gryzie mniej niż wełna?

Basinda :lol:

ekhem pozwól że się ustosunkuję ;)

pawie 2007:omg: ,a może powinnam:hmm:
pawiorów konopnych nic nie tknie nawet bida najokropniejsza nie zmusi mnie do sprzedaży ;)

a co to za mina przy kocurkach ?hę? ;)
jaskółki niech jeszcze pobędą,kaszmir na jesień/zimę/wiosnę jak znalazł i piękne one

no i oscha
wszystkie wywalić????? wow czyżbyś była przeciwniczką?
braid gryzący ale odrobinę,za to piękny jak diabli więc zostaje
a te preorderowe wywalić? a toś mnie zaskoczyła,myślałam,że wszyscy kochają Oschę :)

los OSów przesądzony

nad PHI i A/Z podumam

a Olivię mam 6 dłuższej nie potrzebuję ;) cudna jest,zostaje
elipsy ah elipsy sama nie wiem co z nimi....

dziękuję za pomoc Basiu:)

Poszalałam co :mrgreen:
Jak już wywalać to hurtem i nowych szukać jeszcze fajniejszych :znaika:

Pawie b/w mnie osobiście rozczarowały wyglądem... może dlatego że mroczne miałam wcześniej i już nic im nie dorówna :confused:
no i lecą z cen bo sytuacja na szmatowym rynku jest jaka jest więc lepiej sprzedać bo w górę nie pójdą...

Koty może i fajne ale kolor...

Kaszmirki Natkowe super są i mimo że jaskółkowy wzór imo ble to tak mogą zostać ;-)

Osche mnie osobiście nie grzeją ani nic i sprzedałabym każdą na której jeszcze można zarobić zanim rynek się przesyci bo przecież co chwilę wychodzi coś ładniejszego :rolleye::rolleye::rolleye:

Olivia piękna i nawet jeśli gryzie to i tak piękna :love::love::love:

Elipsy... hmmm a one jakieś kultowe są? bo nic o nich nie wiem :)

Sofrel
07-11-2012, 16:26
Zoana , kochana ... wiem, wiem, bo mój mąż właśnie tego samego zdania jest :lool:
Sama bym na to nie wpadła :rolleye::lol:
Jego zdaniem jak nasze dzieci będą miały dzieci :bduh: i będą nosić to ceny będą drastyczne, więc mam 3mać dla nich :whistle::lool:

matysia
07-11-2012, 16:28
Ja bym podeszła przyszłościowo .Co lepiej nosi zostaje. Bawełny bym sie pozbyła, manduki skoro masz DD

zoana
07-11-2012, 16:32
Basinda te elipsy ponoć mocno limitowane,na poczatku nie mogłam się do nich przekonać a teraz motam w nie coraz chetniej,eh jak one się wiążą cudnie

co do oschy masz rację w sumie,moze zostawię jedną dwie a reszę fruuuuuu :lol:

SaniaM w życiu bym nie pomyslała,że mój będzie miał takie podejście do szmat,bo jeszcze całkiem niedawno słyszałam na co Ci ich tyle ;)

aginia
07-11-2012, 16:35
Umbre bym wyrzuciła bo bawełna i jak bedziesz miała zamotać na dłużej to pewnie i tak coś innego wybierzesz:)

Chyba zaraz zrobię taki sam wątek doradczy:mrgreen:

zoana
07-11-2012, 16:45
Umbre bym wyrzuciła bo bawełna i jak bedziesz miała zamotać na dłużej to pewnie i tak coś innego wybierzesz:)

Chyba zaraz zrobię taki sam wątek doradczy:mrgreen:

ha to musiałabym wywalić bawełnianą SN orchid i gentiana też bo tylko chmurki są z lnem no i braid wełniany zostaje
dawaj zakładaj wątek,zaraz ja będę radzić :lol:

Sofrel
07-11-2012, 16:50
hehe to samo moge powiedziec o moim ;)

aginia
07-11-2012, 16:54
ha to musiałabym wywalić bawełnianą SN orchid i gentiana też bo tylko chmurki są z lnem no i braid wełniany zostaje
dawaj zakładaj wątek,zaraz ja będę radzić :lol:

Sn orchid też bym puściła, gentian mi się podoba:) Zaraz bedzie następna kolekcja więc trzeba pozbyć się sentymentów:)

livada
07-11-2012, 18:08
Hm... Ja bym puściła z lewej Orchida, chmurki bluebell, koty i może pawie rocznicowe. Z prawej na pewno OS mystica, może też drugiego, i albo PHI albo A/Z :)

Celebrianna
07-11-2012, 18:48
Kochana, nie wiem, czy mojej rady posłuchasz :twisted:, ale spróbuję :ninja: - zostaw jedną szmatę i mandukę a reszta pod młotek. Poważnie. Ta jedna to pewnie mroczne pawie :-) Jaskółki możesz sprzedać mi, jak będę mieć następnego chuściocha :whistle:.
Puść w cholerę te osze, osy, azy, ahy, pehy i inne... zostaw sobie takiego konia roboczego (jak ja koniczynki), co poniosą i Zuzię, i Zosię na wszelki wypadek. Mandukę możesz zostawić, bo jednak z nosidełek jest najwygodniejsza, a i Arek ponosi w niej, jak panny będą starsze. Ewentualnie sprzedaj, jako że limitek i jeszcze sporo warty i kup tanią standardową, żeby kasy nie mieć zamrożonej i cześć :D
To mówiłam ja... chustocynik :D :kiss:

sensibileanima
07-11-2012, 18:53
Celebrianna ;)

zoana
07-11-2012, 18:53
Boshhhhhh Agata!
Ty mnie chcesz do grobu wprowadzić :omg:
żeby aż tak :lol:
chyba bym wolała jednak małymi kroczkami
chociaż z 5 sztuk zostawić...

ach Ty mój chustocyniku:kiss:

Celebrianna
07-11-2012, 18:57
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: wiedziałam, że Ci się moja propozycja spodoba :lool:
Ale pomyśl, ile kasy odzyskasz? :ninja: I jak lekko się zrobi...na sercu i w szafie...:whistle:

zoana
07-11-2012, 18:59
Ano to fakt:)
Ale jaką dziurę w sercu taka czystka zostawi :cry:

nie nie nie
nie dojrzałam jeszcze do tego :lol:
5 sztuk min musi zostać ;)

Celebrianna
07-11-2012, 19:03
No dooobra... jeśli 5 to zostaw:
Pawie mroczne
jaskółki kaszmirowe
Olivię
PHI
Manducę :cool:

sensibileanima
07-11-2012, 19:04
Agatko, no weź, a liczyłam na sprzedaż Manduci :sick:

Celebrianna
07-11-2012, 19:07
Kochana, to niech Ci Ania sprzeda swoją, a ona kupi sobie jakąś standardową - petrola np. albo natura. :thumbs up:

Kasia.234
07-11-2012, 19:07
Kochana, nie wiem, czy mojej rady posłuchasz :twisted:, ale spróbuję :ninja: - zostaw jedną szmatę i mandukę a reszta pod młotek. Poważnie. Ta jedna to pewnie mroczne pawie :-) Jaskółki możesz sprzedać mi, jak będę mieć następnego chuściocha :whistle:.
Puść w cholerę te osze, osy, azy, ahy, pehy i inne... zostaw sobie takiego konia roboczego (jak ja koniczynki), co poniosą i Zuzię, i Zosię na wszelki wypadek. Mandukę możesz zostawić, bo jednak z nosidełek jest najwygodniejsza, a i Arek ponosi w niej, jak panny będą starsze. Ewentualnie sprzedaj, jako że limitek i jeszcze sporo warty i kup tanią standardową, żeby kasy nie mieć zamrożonej i cześć :D
To mówiłam ja... chustocynik :D :kiss:

a wiesz, że noszę się z podobnym zamiarem ;) ja mam 2 chusty na bazarku, noszę w 4 (a właściwie w jednej ;)) i rozważam, czy by nie pogonić jeszcze kilku i nie zostawić sobie jednej - koniczynek lnianych właśnie (i konopek po Grzesiu, po jednej dla każdego dziecka)

marza
07-11-2012, 19:08
Agata, :thumbs up::lol:

zoana
07-11-2012, 19:08
No dooobra... jeśli 5 to zostaw:
Pawie mroczne
jaskółki kaszmirowe
Olivię
PHI
Manducę :cool:

5 szmat + nosidło :mrgreen:
a jeśli jaskółki mają iść do Cię to się nie liczą http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a015.gif

Celebrianna
07-11-2012, 19:12
a wiesz, że noszę się z podobnym zamiarem ;) ja mam 2 chusty na bazarku, noszę w 4 (a właściwie w jednej ;)) i rozważam, czy by nie pogonić jeszcze kilku i nie zostawić sobie jednej - koniczynek lnianych właśnie (i konopek po Grzesiu, po jednej dla każdego dziecka)
No i pięknie! Chustoszał kiedyś mija... na pamiątkę i na wszelki wypadek można sobie coś zostawić.

zoana
07-11-2012, 19:15
czyli,że mam sprzedać wszystkie osze ????????????????????????

Celebrianna
07-11-2012, 19:15
5 szmat + nosidło :mrgreen:
a jeśli jaskółki mają iść do Cię to się nie liczą http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a015.gif
Za pół roku i tak puścisz resztę (o ile nie nakupisz sobie następnych) Zostaw to, co niezbędne. Z Twojego stosiku już bym więcej nic nie zostawiała, sorki!

Celebrianna
07-11-2012, 19:17
czyli,że mam sprzedać wszystkie osze ????????????????????????
Ano tak, zwłaszcza Braida, bo jeszcze cenny jest. I Eden, bo ładny... o chmurkach się nie wypowiadam :D

aliona
07-11-2012, 19:26
pawie 2007 sprzedaj.
zostaw konopne. ładniejsze i bardziej nośne.

no i osche tez jakieś puść bo masz sporo.

annya
07-11-2012, 19:27
Śliczny stosik, ale rączką na odchodne pomachałabym OS mystic petrol (konopie) i osze jakiejś.

aginia
07-11-2012, 19:33
Zdjęcia stosu zrobiłam ale ciemno i szmaty kiepsko wyglądają, nie chwycą Was za serce i każecie puszczać w świat:lol: chyba muszę je bardziej wylansować;)

Wowww Agata, pojechałaś po bandzie - nie wiem czy w takim razie prosić o pomoc ze swoim stosikiem:hide: każecie wszystko sprzedać a ja tak jak Zoana nie jestem gotowa aż na takie szaleństwa:roll:

Braida bym nie sprzedawała, owszem pewnie teraz dostaniesz za niego dużooo więcej ale obaw o stratę na tym interesie raczej nie musisz się martwić;) Ze wszystkich osch tylko braida bym zostawiła.

zoana
07-11-2012, 19:41
Aginia dawaj to foto,ja też chętnie coś z Twojego wyrzucę :lol:

Roma
07-11-2012, 20:07
Ja puściłabym:
Olivia (wełna/alpaka) - bo nie lubię zielonego:)
indio mandarin (len)
alto bluebell (len)
braid rosehip (wełna)
pawie 2007 (bawełna)

:)

zoana
07-11-2012, 20:09
Ja puściłabym:
Olivia (wełna/alpaka) - bo nie lubię zielonego:)
indio mandarin (len)
alto bluebell (len)
braid rosehip (wełna)
pawie 2007 (bawełna)

:)

dzięki Roma :)
już zadecydowałam,że zostają konopne pawie a rocznicowe mogą odlecieć
Olivia zostaje
mandarynka jest dla Celebri a nad oszami myślę ciągle intensywnie :)

Mayka1981
07-11-2012, 20:10
Wywal zielenie i niebieskości - reszta stosu się wtedy pięknie skomponuje kolorystycznie :D

zoana
07-11-2012, 20:12
Wywal zielenie i niebieskości - reszta stosu się wtedy pięknie skomponuje kolorystycznie :D

ha nie mogę bo Olivia musi zostać ;)
ale niebieskości pójdą pod młotek na pewno choć pewnie nie wszystkie
dzięki:)

Roma
07-11-2012, 20:16
dzięki Roma :)

Zapomniałam dodać, żebyś się mną nie sugerowała, bo mi się gust zepsuł ostatnio:lol: ;) ( zakupiłam koale z Nati, które nie podobają się absolutnie nikomu:twisted:)

Nie słuchaj za to tych, co Ci każą Os mystica wywalić:znaika: To najpiękniejsza chusta świata:) Już prędzej PHI mogłabyś się pozbyć, bo masz też piękne indio A/Z.

zoana
07-11-2012, 21:16
No dobra klamka zapadła wszystkie osze idą pod młotek i pozostała większość też.
A co jak redukcja to na całego:)

Roma
07-11-2012, 21:50
No dobra klamka zapadła wszystkie osze idą pod młotek i pozostała większość też.

O żesz! No to będzie wyprzedaż niezła!

Malea
07-11-2012, 21:59
o matko...czytam czytam...a tu widzę szybka akcja.
Zoana - jestem pod wrażeniem.
Ale jak kiedyś konopne pawie Ci się znudzą, to pomyśl o mnie plssss...

aliona
07-11-2012, 22:21
no i słusznie.
takie ostre cięcia sa najlepsze.

można już stawać w kolejce? :lol:

Karusek
07-11-2012, 22:31

też się pytam :D

essmay
07-11-2012, 22:51
no i słusznie.
takie ostre cięcia sa najlepsze.

i po kredyt:lool:

margaretka
07-11-2012, 23:32
aaaaa żeby nie było, że to już wszystko :hide:
pertraktuję w sprawie oceanu(też len) i zasadzałam się na nowego kaszmira ale niestety,albo i stety wszyystko porezerwowane

ekhem i girasola u Oli mam zamówionego,co w grudniu ma być :hide:
Zgadzam się z Basindą odnośnie pawi: 2007 wywal, konopne zostaw;) OSy też bym sobie odpuściła, oschę przynajmniej jedną również.

A kaszmirka jeszcze u Slingomamy można kupić:
http://www.slingomama.nl/en/71-didymos-limited-editions
:twisted:
Sama bym wzięła, ale m. kategorycznie odmówił wydania tysiaka na chustę, po czym kupił SOBIE nowy komputer:mad:

margaretka
07-11-2012, 23:34
Aaaaa, ja chcę SN orchid:mighty:

Mariion
07-11-2012, 23:35

Gratuluję i stosu i decyzji :)

I zaczynam oszczędzać - jakby co, to też już stoję :wink:

zoana
07-11-2012, 23:36
Aaaaa, ja chcę SN orchid:mighty:

bardzo proszę jak tylko samuela zrezygnuje bo jej pierwszej zaproponowałam ;)

zoana
07-11-2012, 23:48
no dobra to odszczekuję decyzję o drastycznej redukcji :lool:
sprzedaż jednej chusty zaspokoiła moje zapotrzebowanie na cash ;)

choć o sprzedaży osz jeszcze pomyślę bo jakoś nieszczególnie one bliskie memu sercu :roll:

greeneddie
08-11-2012, 00:45
no dobra to odszczekuję decyzję o drastycznej redukcji :lool:
sprzedaż jednej chusty zaspokoiła moje zapotrzebowanie na cash ;)

choć o sprzedaży osz jeszcze pomyślę bo jakoś nieszczególnie one bliskie memu sercu :roll:

:lool: :thumbs up:

zoana
08-11-2012, 00:47
:lool: :thumbs up:

tak, nabijać się można do woli ;)
zapraszam serdecznie :lol:

Mariion
08-11-2012, 01:02
Eh, to ja już świnkę skarbonkę miałam rozbijać, a tu już nie trzeba ;)

marjen
08-11-2012, 01:33
ja chętna na elipsy ale jaka długpsc?

zoana
08-11-2012, 01:43
ja chętna na elipsy ale jaka długpsc?

to 5 jest 435cm

ale ale nie twórzmy tu proszę sprzedażowego bo mnie Mecia wałeczkiem zdzieli :)

Naduśka
08-11-2012, 02:07
eeee to gdyby któraś z dziewczyn nie chciała SN orchid to ja nieśmiało stanę

Naduśka
08-11-2012, 07:19
eeee to gdyby któraś z dziewczyn nie chciała SN orchid to ja nieśmiało stanę

I'm sorry - nie chciałam tworzyć sprzedażowego

Ananke
08-11-2012, 18:49
zoana, jak ja bym sie chciala zredukowac, zeby chociaz miec tyle co ty... Mysle, czy sie tu nie podpiac czy nowy watek zakladac, bo chyba potrzebuje, zeby ktos fachowym okiem na moj stos spojrzal, bo ja zmieniam kilka razy dziennie zdanie. Juz cos mam odlozone na stosik "sprzedazowy", po czym zal mnie sciska i przekladam z powrotem. :duh:

zoana
08-11-2012, 19:36
zoana, jak ja bym sie chciala zredukowac, zeby chociaz miec tyle co ty... Mysle, czy sie tu nie podpiac czy nowy watek zakladac, bo chyba potrzebuje, zeby ktos fachowym okiem na moj stos spojrzal, bo ja zmieniam kilka razy dziennie zdanie. Juz cos mam odlozone na stosik "sprzedazowy", po czym zal mnie sciska i przekladam z powrotem. :duh:

dawaj foto będziemy radzić ;)

Ananke
09-11-2012, 23:31
Ok, oto STOS pod lupe:-) Po prawej na sprzedaz, po lewej raczej do zostawienia, ale opisze kazda chuste. Aha, mlodzieniec sluszna wage ma, mysle, ze juz teraz do 9 kg dobija.

https://lh6.googleusercontent.com/-TWRoTQ5MPcM/UJ1IZEekRtI/AAAAAAAABhk/mf-zPNegq7k/s640/DSC01639.JPG

Po prawej od gory (do sprzedania):

Vombati kolkowa
Rybki Mystic, len, 7
Lisca Sambuco, bawelna, 7
Leo Turkus, bawelna, 6
Indio Petrol, konopie, 6
Indio Holunder Aqua, len, 6
Jade Mild, bawelna, 7
Indio Herbst-blau, bawelna, 6
Nati paski z welna, 6
Jaskolki szaro-biale, jedwab, 5
Motylki Nati rozowo-szare, len, 6
Vatanai Ravenna, bawelna, 4m
Rybki Karaibskie, len, 6

Po lewej (od gory):

Indio Ocean, len, 7 - zostaje na 100%

Oscha Alto Bluebell, len, 4 - na razie zostaje, bo nawet jeszcze nie motana

Diva Milano Reticella Maronne Blu, bawelna, 4 - tu sie waham mocno, bo sliczna jest i na razie sie ucze na niej plecaka

Jaskolki niebiesko-czarne, len, 4 - na razie zostaje przyszlosciowo, bo szmatan z niej

Katja, welna, 5 - nie wiem, z jednej strony chce ja puscic, a z drugiej... to w koncu klasyk :hmm:

Oscha Roses Islay, len, 5 - tez nie wiem... ale to jedyna taka jasna letnia jaka mam

Koniczynki Nati z jedwabiem, 4 - nawet nie motana, wiec kusi, zeby zostawic na razie az sie tego plecaka naucze porzadnie :-)

Azur farbowany, len, 4 - znowu nie wiem, na razie mi az taki szmatan niepotrzebny, ale kolorek mi taki fajny wyszedl... :duh:

Nati Philaja, bawelna, 6 - farbowana jasnym popielem co dalo efekt schlodzenia brazu na gorzko-czekoladowy kolor i lekkiego zmniejszenia kontrastu, ladniejsza niz oryginal IMO, jeszcze nie motana. Nawet bym ja puscila, ale to moja jedyna brazowa :oops: i niestety w jednym miejscu ma plame po farbowaniu, wiec sporo bym na sprzedazy stracila a nawet w niej nie nosilam :oops:

Paisley Ink bambus-len, 6 - cienka, wiec pewnie dlugo nie ponosze, ale ladna jest skubana i elegancka :rolleyes:

Girasol Xela's Rainbow, 6 - zostaje na 100%

Indio Aqua-Zyklame, konopie, 6 - zostaje na razie, bo jeszcze nie motane a PHI sprzedaje

Orkney, 6 - no nie moge Orkney'a sprzedac, :cryy: to byla moja wymarzona chusta, jedna z pierwszych, ktore w swojej chustowej karierze kupilam

Pawie konopne 2012, 6 - stos bez pawii? :hmm:

Hokkaido konopie, 6 - mieciutki szmatan - no nie godzi sie sprzedawac :hide:

Jaskolki niebiesko-czarne, len, 6 - wiem, co myslicie :hide: ale ja kocham ten kolor i co jesli zamarzy mi sie nosic w plecaku z koszulka za rok? da mi ktos gwarancje, ze je wtedy kupie bez problemu? :lol:

Jaskolki z lnem szaro-czarne, 6
Kola Zebate z lnem szaro-czarne, 6
obie nie motane jeszcze i obie pieeekne :love:, mam wstepny plan je przeksztalcic w chusto-mietka mesko-damskiego no i boje sie, ze sprzedam, a potem bede miala trudnosci z kupieniem jak mi sie odwidzi

Jim Pink, 6 - niesprzedawalny, bo to pierwsza chusta Nutki i zostaje na pamiatke

Jaskolki z lnem szary-turkus, 6 - nie ma na zdjeciu, bo zapomnialam wyciagnac z samochodu :oops: Na razie tez status niesprzedawalnej, w planach zachowanie jej dla potomnych a na emeryturze przerobienie na poduszki do salonu :mrgreen:

Aha, ja wiem, ze w stosie glownie szarosci i niebieskosci, ale ja innych kolorow po prostu nie nosze :hide:

I co ja mam sprzedac??? :hello:

Sofrel
09-11-2012, 23:41
Ło matko i córko i wnuczko...
Jakbym miała tyle chust to byłabym samotną kobietą... bo mąż by mnie na pewno już nie chciał. Tyś bank okradła czy co? :lool::lool::lool:

W sumie zazdroszczę dylematu ;)

Edit: Ok ale serio to osobiście z Twojego stosu to zostawiłabym sobie tylko:

Indio Ocean
Oscha Alto Bluebell (chociaż mi się wzorek nie podoba...)
jakieś tam jedne Jaskolki
Indio Aqua-Zyklame,
Rybki Karaibskie
Pawie konopne 2012
(i dokupiłabym Olivię z alpaką, bo sobie nie wyobrażam życia bez niej :>>>)

A resztę "do żyda".

zoana
09-11-2012, 23:52
Ok, oto STOS pod lupe:-)

https://lh6.googleusercontent.com/-TWRoTQ5MPcM/UJ1IZEekRtI/AAAAAAAABhk/mf-zPNegq7k/s640/DSC01639.JPG

Kochana,
prawa strona out :thumbs up:

po lewej stanowczo za dużo natek to to raz,islay bym wywaliła,mdłe strasznie
xelę miałam,pozbyłam się więc dla mnie też out ;)
katja-nigdy fanką nie byłam,ogólnie mało pasiakowa jestem,wywaliłabym:)

Ananke
10-11-2012, 00:23
Xela zostaje, przynajmniej na razie :-) To w takim razie rzeczywiscie moze Katje...

Islay wiem, bledziutka, hmm...

Natek duzo... ale co robic jesli kocham jaskolki, hokkaido jest mieciutkie i zlamane i super nosi, kola zebate sa w najladniejszym (IMO) kolorze jakie wyszly? ;-) Moze koniczynki puscic...

zoana
10-11-2012, 00:26
no to koniczyny wywal
i tego paisleya też ;)

aliona
10-11-2012, 00:28
koniczynki puść. śmiało.
jaskół duuużo masz. może jednak któreś uwolnisz.

islay... no do nich to bym się sama uśmiechnęła :mrgreen:

ja bym paski wywaliła, bo pasków nie lubię.
jak nie xelę to może katję.

w ogóle za dużo natek :razz:

aginia
10-11-2012, 00:28
Po Ananke ja się piszę na dyskusję o moim stosiku:lol:

Ja bym wyrzuciła część natek, zostawiła Katje ale wyrzuciła Xele:razz: i raczej w ogóle bym zrezygnowała z bawełny:)

Ananke
10-11-2012, 00:32
no to koniczyny wywal
i tego paisleya też ;)

Motywujesz, nie ma co :-) To jeszcze mi doradz a propos tych jaskolek i kol zebatych szarych. Moglabym je teraz sprzedac mam nadzieje, ze w tej samej cenie co kupilam (?), ale wymyslilam sobie, ze fajne byloby nosidlo z jednej strony z kolami a z drugiej z jaskolkami, bo one maja identyczne przedze. Tylko czy trzymac je czy jak mlody podrosnie kupic krotsze w tym konkretnym celu? Nie wiem, boje sie ze sprzedam a potem bede miala problem ze zdobyciem (moze nie jaskolek, bo one z pre-orderu, ale kol zebatych).

zoana
10-11-2012, 00:38
Motywujesz, nie ma co :-) To jeszcze mi doradz a propos tych jaskolek i kol zebatych szarych. Moglabym je teraz sprzedac mam nadzieje, ze w tej samej cenie co kupilam (?), ale wymyslilam sobie, ze fajne byloby nosidlo z jednej strony z kolami a z drugiej z jaskolkami, bo one maja identyczne przedze. Tylko czy trzymac je czy jak mlody podrosnie kupic krotsze w tym konkretnym celu? Nie wiem, boje sie ze sprzedam a potem bede miala problem ze zdobyciem (moze nie jaskolek, bo one z pre-orderu, ale kol zebatych).

jaskółki teraz po całym świecie latają jest ich tyle,że kupisz na bank
co do kółek fanką nie jestem niestety,albo i stety ale też wzór dość popularny z tego co widzę i na dodatek są w aktualnym preorderze z wełną więc i na wiosnę IMO też coś wypuszczą może w ciekawym składzie ;)

Ananke
10-11-2012, 00:54
Dobra, jutro nowe zdjecie (marzy mi sie 10 chust, ale to chyba nierealne, wiec moze choc 15 zostawie) :-)

Roma
10-11-2012, 09:41
O żesz TY! To jest STOSIDŁO! Taaki powalający widok z rana:duh:

Tu trzeba się poważnie zastanowic:)

JA z lewej wywaliłabym przede wszytskim:

Koniczynki Nati z jedwabiem
Nati Philaja
Kola Zebate

Radziłabym Ci po prostu zostawić kilka pewniaków i zrobić wielką wyprzedaż:twisted: Popyt zdecyduje co odleci a co zostanie:ninja:

aginia
22-11-2012, 18:40
A ja chcialam się pochwalić, ze mój stosik

https://lh4.googleusercontent.com/-QxQASK7X2g8/UJ1zyk08x5I/AAAAAAAABvM/p-a0KQJC_5g/s640/DSC02954.jpg

zmalał:high: trzy poleciały w świat i zostało już "tylko" 9:mrgreen:

Ciagle marzę o 5 sztukach ale teraz to już marnie widzę dalsze odchudzanie stosu:|
Poleciały: azur, nino i złote rybki:-|

Sofrel
22-11-2012, 18:54
Eh.. Aga dlaczego szkoda mi, że sprzedałaś tego Azura? :dunno::duh: :rolleye: Jakaś głupia jestem :lol:
Piękny ... :heart::sick:

zoana
22-11-2012, 19:22
A ja chcialam się pochwalić, ze mój stosik

https://lh4.googleusercontent.com/-QxQASK7X2g8/UJ1zyk08x5I/AAAAAAAABvM/p-a0KQJC_5g/s640/DSC02954.jpg

zmalał:high: trzy poleciały w świat i zostało już "tylko" 9:mrgreen:

Ciagle marzę o 5 sztukach ale teraz to już marnie widzę dalsze odchudzanie stosu:|
Poleciały: azur, nino i złote rybki:-|

no brawo :applause:
i jak by nie było ubyło jednak z prawej strony :ninja:

Eh.. Aga dlaczego szkoda mi, że sprzedałaś tego Azura? :dunno::duh: :rolleye: Jakaś głupia jestem :lol:
Piękny ... :heart::sick:

jej a ja sobie tak myślę,że coś mi się nie zgadza
a to nick zmieniony!
dlaczego?

Sofrel
22-11-2012, 19:29
Zoana ;)
Mylono mnie z Sanią z Katowic i coś z tym trzeba było zrobić ;)

madzi
27-02-2014, 13:57
Akcja redukcja u mnie. Muszę, muszę bo się uduszę... ale kompletnie nie wiem co mam puścić. Właściwie nie wiem dlaczego czuje silną potrzebę zredukowania się :hmm: :-o
https://lh5.googleusercontent.com/-CT_m2bVFWfA/Uw8mDdWEOoI/AAAAAAAAIzo/HR4xOk194jY/s720/DSC07714.JPG

od dołu:
1. żałobne pawie 3/4
2. elfy jedwabne 5
3. galeony 6
4. ślimaki papaya 5
5. zębatki lniane 6
6. irys 1/2
7. natka gabi 6

Na zdjęciu brakuje:
8. Nino gold-violet 5
9. indio flamenco 4
10. ryby petrol/ecru 6 (lecą do mnie)
https://lh4.googleusercontent.com/-mbJaCkOllLU/UhOaZb9vPBI/AAAAAAAAIdA/DTZGe_gEZac/s720/DSC_0622.JPG
https://lh5.googleusercontent.com/-DJQmUTjOg_I/Uj7rg4jfwCI/AAAAAAAAIiU/9d-tUBmBVU4/s1024/flamenco.jpg

paulina
27-02-2014, 13:59
Głosuję na 7 i 2;)

madzi
27-02-2014, 14:04
Głosuję na 7 i 2;)

No właśnie te noszą miano niesprzedawalne. jasny gwint - każda moja chusta nosi takie miano. Ale ja chcę, chcę, chcę ich mieć mniej.
Elfy - niesprzedawalne, bo jedyny jedwab, dodatkowo zielona, moja ukochana (razem z pawiami) przy noszeniu Gutka (pewnie na wiano dla jego dzieci będzie!)
Gobi - moja 1. chusta; kupiona w lipcu 2008 r., z plamami; już raz sprzedałam - nie mogłam patrzeć jak wisi na sprzedaż - odkupiłam. (pewnie na wiano dla Ignacego)

paulina
27-02-2014, 14:09
Jak Cię uwiera nadmiar to może coś komuś pożycz;) ja bym nie umiała nic sprzedać z reszty, jeśli bym nie musiała

Marciula
27-02-2014, 14:21
moim zdaniem nie powinnaś się redukować, bo nie masz z czego ;) słabe wsparcie :mrgreen:
edit. ja bym nawet dokupiła jakąś 3-4, bo dwie tylko masz :hide: albo sprzedała dwie szóstki i kupiła jedną 3

Madzia :)
27-02-2014, 14:26
Głosuje za 4 ale wiesz że one mi się podobają i nie jestem obiektywna:-)

Kudlata
27-02-2014, 14:27
7 i 9

madzi
27-02-2014, 14:30
moim zdaniem nie powinnaś się redukować, bo nie masz z czego ;) słabe wsparcie :mrgreen:
edit. ja bym nawet dokupiła jakąś 3-4, bo dwie tylko masz :hide: albo sprzedała dwie szóstki i kupiła jedną 3

Dzięki, dzięki :D no właśnie najszybciej chyba pożegnam się z nino (ale to 5)...i właśnie kupię jakieś inne nino (jakaś 4)
albo z rybami, które jeszcze nie widziałam - bo najłatwiej tak mówić ;)

Głosuje za 4 ale wiesz że one mi się podobają i nie jestem obiektywna:-)
hehehe; oj wiem, oj wiem. to połączenie kolorów. chciałabym jeszcze smoki oschy w tych kolorach i może te natkowe serca też w tym połaczeniu :D

7 i 9
dlaczego 9? To jedyne moje indio??

Basinda
27-02-2014, 16:01
Madziu ja bym Cię od ślimaków i elfów. Chętnie uwolniła :)

aginia
27-02-2014, 16:21
ja bym pusciła galeony i nino:)

FatalFuchsia
27-02-2014, 16:33
Bron Boze nie puszczaj tych slimakow, bo ja je chce a mam w tej chwili za duzo chust i nie moge ich od Ciebie wziac! :lol:

edit: i podobnie jak Marciula, uwazam ze stosiczek malutki. Dokup sobie z 10 chust, naleza Ci sie jak psu micha. Ladne konopne zlote indio wyszlo ostatnio, nalezy Ci sie :ninja:

madzi
27-02-2014, 17:35
nie ma co dziewczyny, na Was zawsze można liczyć. człek ma przebłysk, chce wyjść z choroby, chce pokazać mężowi i reszcie świata, że nie jest uzależniona... A tu co - kup indio, kup 4 :)
w ślimakach każę się pocchować :D

kornflejka
27-02-2014, 20:19
Jak Cię uwiera nadmiar to może coś komuś pożycz;) ja bym nie umiała nic sprzedać z reszty, jeśli bym nie musiała

Dobrze paulina mówi. Pożycz albo wymień się :) no chyba, że gotówki potrzebujesz - to wtedy inna sprawa :) a jak nie potrzebujesz to trzymaj je, bo piękne są!!

paulina
17-03-2014, 23:36
moja kolej. chcę się czegoś pozbyć ale nie bardzo wiem czego , kurdę.
https://lh5.googleusercontent.com/-UzHq0hl4jq8/Uydp1TV3j6I/AAAAAAAANtU/IkKRxv1LR8w/w355-h533-no/IMG_1133.JPG

minimalizmu pragnę, ale co tu sprzedać?:dunno:

aginia
17-03-2014, 23:37
ja biore od razu indio biało niebieskie i toma:)

Marciula
17-03-2014, 23:38
co bym wywaliła: katje i to pod, i jedne pawie, chyba bawełniane

annya
17-03-2014, 23:42
Od dołu patrząc :2,6,8.
Zawsze do odkupienia ;).

paulina
17-03-2014, 23:43
aginiu, to ja wiem, ale nie umiem:duh:
to moja druga katja i ta z nami zostanie
to pod to Jan, kiedyś wisiał wieki na bazarku i nikt nie chciał
p-p-pawie? ja miałabym sprzedać pawie? :omg:
indio wystawiłam na sprzedaż i nikt go nie chce
8 to niebiesko-białe pawie, na forum miała tylko soh z tego co kojarzę:hide:

aginia
17-03-2014, 23:56
ja bym wywaliła oprócz tego co chcę- pierwszą i ostatnia:)

Gabriela1999
18-03-2014, 00:07
to ja poproszę od Ciebie LF :-)

owieczka33
18-03-2014, 00:13
Jak masz ciężką potrzebe pohandlowania- wywal pasiaki- je zawsze odkupisz jak zatęsknisz, ale ja tam wole kupowac niż sprzedawac. :D

Muminmamma
18-03-2014, 00:32
moja kolej. chcę się czegoś pozbyć ale nie bardzo wiem czego , kurdę.
https://lh5.googleusercontent.com/-UzHq0hl4jq8/Uydp1TV3j6I/AAAAAAAANtU/IkKRxv1LR8w/w355-h533-no/IMG_1133.JPG

minimalizmu pragnę, ale co tu sprzedać?:dunno:

Gdybym ja byla Toba:) to bym zostawila

1 (zawsze jakas Oscha ;)
3 bo Pawie i to takie Pawie :)
4 bo to Katja i zastapi wszystkie inne kolorowe pasiaki
i jakies Indio, bo bez Indio zal :)
a najbardziej z Twojego stosiku podoba mi sie to Indio bialo-zielonkawe (czy to to ktore w praniu staje sie bardziej zielone?)

kornflejka
18-03-2014, 00:34
Gdybym ja byla Toba:) to bym zostawila

1 (zawsze jakas Oscha ;)
3 bo Pawie i to takie Pawie :)
4 bo to Katja i zastapi wszystkie inne kolorowe pasiaki
i jakies Indio, bo bez Indio zal :)
a najbardziej z Twojego stosiku podoba mi sie to Indio bialo-zielonkawe (czy to to ktore w praniu staje sie bardziej zielone?)

Rozsądnie Muminamamma pisze :)

cube
18-03-2014, 01:01
paulina gdybym ja była Tobą, to miałabym faktycznie problem z wyborem :D
Ale nie jestem, więc zostawiłabym sobie pawiki konopne, Katję, indio biało niebieskie i Jana :)

FatalFuchsia
18-03-2014, 12:07
paulina gdybym ja była Tobą, to miałabym faktycznie problem z wyborem :D
Ale nie jestem, więc zostawiłabym sobie pawiki konopne, Katję, indio biało niebieskie i Jana :)

Cube dobrze mowi. Indio bialo-niebieskie warto zostawic. Swoje sprzedalam za uczciwy pieniadz (450 zl o ile pamietam), ale bardzo zaluje, mialam takie z czarna metka, ponad 270 g/m2, milutkie i grubasne. Myslalam sobie, ze zawsze odkupie, a tu klops, ostatnio podobnego nie moge znalezc :-( Oba pawie bym tez trzymala, lubie pawie.

Isolt
18-03-2014, 12:21
ja little froga juz sto lat szukam, jesli dlugi jest, to sie odezwij :)

essmay
18-03-2014, 13:17
ja bym zostawiła, pawie(obie, bo lubisz:D), katję(bo się zakochałam) i indio jedno(jedno w ramach minimalizmu, a drugim mogę się zaopiekować:ninja:)