PDA

Zobacz pełną wersję : Jak zdjąć dziecię z pleców??

Tuja
20-02-2009, 23:27
Przepraszam, jeśli już było. Wczoraj odważyłam się po raz pierwszy wrzucić Julka na plecy (ma4,5m-ca) , no może nie sama , ale z siostry pomocą :lol: . No i potem, już bez pomocy siostry chciałam małego zdjąć - i nie wiedziałam jak. W końcu położyłam się prawie bokiem na łóżku i jakoś poszło, chociaż rączka się jakoś zaplątała i coś zabolało :( A więc, może to głupie pytanie, ale jak go z pleców zdjąć? Starsze łatwiej pewnie, bo na biodro można przesunąć, ale takiego maluszka jakoś było mi trudno

hexi
21-02-2009, 00:00
ja w tej chwili zdejmuje sawitka "pod pacha", po prostu opuszczam go podtrzymujac reka pod prawa pache i po nodze w dol.
wczesniej robilam mniej wiecej to samo tylko na poczatku przekladalam poly chusty na jedno ramie (lewe) i pod prawa pache opuszczalam do prawej reki urzywajac chusty jak kolyski.

Dagmara
21-02-2009, 00:17
Hmm nie umiem wytłumaczyć, przez biodro go zdejmuje. Pochylam się i prze biodro zsuwam po nodze, czyli chyba tak jak Marta 8))

Jasnie Pani :)
21-02-2009, 00:20
siedzac na lozku luzujesz gorny brzeg chusty i prawie wcale sie nie przechylajac kladziesz dziecko na pleckach na lozku :wink:

ithilhin
21-02-2009, 10:53
jeszcze mozna przelozyc pasy chusty po rozwiazaniu tak, ze beda na jednym z ramion i jedna reka trzymajac dziecko a druga razem te pasy nieco malucha opuscic, potem przelozyc reke (te, ktora trzyma dziecko na jego plecy i tak je "zebrac pod pache".

Tuja
21-02-2009, 14:02
Dzięki dziewczyny. Będę próbować, chociaż wydaje mi się to jeszcze trudniejsze niż zarzucenie na plecy, no ale pewnie kwestia wprawy

odynka
21-02-2009, 15:20
siedzac na lozku luzujesz gorny brzeg chusty i prawie wcale sie nie przechylajac kladziesz dziecko na pleckach na lozku :wink:
ja tez tak robie;)

Tuja
21-02-2009, 23:42
"spod pachy" dziś próbowałam - Julek się darł :roll: coś mi nie wychodzi :evil:
jutro na łóżku próba