Zobacz pełną wersję : Dziś się wkur**** na kurtki LL !
Normalnie jestem taka wściekła, że muszę to gdzieć wylać. :mad
Wczoraj na stronie LL pojawiły się kurtki do noszenia chuściochów kosztowały 295zl. No, ale mówię sobie, że nie będę się w nocy zastanawiać jaki rozmiar, kolor itd. Dziś rano wchodzę na ich stronę i kurtki już kosztują 420zl. No to poszłam na spacer odetchnąć, bo mnie zaczęło telepać!
Wracam ze spaceru i kosztują 450zl!!
No to co, jutro będą po 500zl!? Takie cwaniactwo to chyba tylko w PL...
Kurka wodna, ale się wściekłam... A najgorsze jest to, że i tak muszę tę kurtkę kupić, bo inne są wiele droższe... :mad:mad:mad
ja bym napisała do nich i opisała sytuację:dunno:
No właśnie rozmawiałam przed chwilą z satey i ona również mi tak poradziła...
W takim razie napiszę im maila, zobacyzmy, co odpowiedzą, chociaż nie spodziewam się, że mi ceny obniżą ;(
Ale swoją drogą to dziwne jest, no nie? Pierwszy raz coś takiego mi się zdarza...
hmmmm
ja rozumiem, że mozna mieć poczucie starty się zdenerwować ale sprzedawca ma prawo zmieniać ceny i cwaniactwa jakiegoś szczególnego w tym nie widzę.
a ja bym kupiła u Vegi http://sklep.chusty.com.pl/index.php?cPath=2_71 albo poszukała na bazarku, tudzież zdaje się dziwczyny się zbierały na jakieś zamówienia zbiorowe z Węgier czy ze wschodu.
Pewnie ktoś się rypnął wpisując cenę i przez noc poprawili.
Celebrianna
05-10-2012, 13:57
A to chyba promocja była 50% taniej. Na ich profilu na FB takie wzmianki były. A pod koniec tygodnia miała się pojawić nowa kolekcja, więc ceny już regularne.
Powinni jednak sprzedać taniej (przynajmniej ja bym w takiej sytuacji sprzedała w imię dobrego markietingu :ninja:).
Może to jakaś promocja była i trudno się mówi.
Jedynie mogłabym się wkurzać na siebie że z okazji nie skorzystałam.
wildhoney
05-10-2012, 13:58
Masha, a zupełnie z innej beczki: nie taniej jest kupić jakiś większy polar [czy - jeśli Twój mąż jest większy od Ciebie, to wziąć od niego] i się razem z dzieckiem zapinać? ja tak przechodziłam całą zimę, nie narzekam absolutnie ... zawsze można też osłonkę polarową kupić, też bardzo dobre rozwiązanie.
jeśli nosisz z przodu, to znacznie taniej wyjdzie Ci zrobić dopinkę do kurtki, albo większą kurtkę nosić ;).
A co do meritum, to myślę, że mogło im się na początku coś źle naliczyć (bo to często jest tak, że cenę wylicza oprogramowanie sklepu a nie ktoś osobiście).
na bazarku samoroba jujamy byla
z takim maluchem na brzuchu zime przehulasz spokojnie w wiekszej kurtce
paskowka
05-10-2012, 14:18
Była promocja na kurtki LL - na fb pisali. I widocznie sie skończyła, stąd i cena podskoczyła przez noc ( w oprogramowaniu sklepu ustawia sie automat na konkretna datę zakończenia promocji i po tej dacie cena wraca do normy) A skok z 430 na 450 mógł byc spowodowany nowa kolekcją.
A te u Vego to chya stara kolekcja stąd niższa cena - przynajmniej zdjęcia sa stare:)
Ja bym była zła na samą siebie, że nie kupiłam, bo przeciez mogłaś kupic i potem sie zastanawiać (masz 10 dni na zwrot zawsze)
No na siebie jestem tak zła, że hej! Trzeba było siedzieć w nocy, zaraz jak urtki się pojawiły i kupić... Ale kto mógł wiedzieć, że następnego dnia będą droższe? no cóż prawa rynku... Już teraz dodałam sobie LL na fb, to będę wiedziała co i jak... A z wyprzedaży nie było mojego rozmiaru niestety... A kurtka musi być kupiona, bo dzieć waży już 8,5kg i czas na plecy wrzucać :) Ale wszyscy sobie te kurtki zachwalają, więc chociaż będę miała poczucie, że pieniądze dobrze wydałam ;)
Współczuję masha:cry: Wyobrażam sobie jak się czujesz. Swego czasu LL wysprzedawało się z kurtek, niestety nie miałam wówczas kasy. Potem przecenione estreno zniknęły. Zadzwoniłam do sklepu, by sie zorientować u źródła jak sprawa wygląda. Pani poinformował mnie, że estreno już nie będzie, za to dostępne będo projecto bodajże właśnie w cenie 295zł. Też byłam zła. Jednak śledziłam stronkę i pewnego dnia zaskoczona zauważyłam estreno w cenie 180zł. Nie zastanawiając się wiele kupiłam. To była dobra decyzja. Przesyłka się opóźniła i za zwłokę dołożono mi jeszcze golf dla dwojga, więc na LL nie powiem złego słowa. Doradzam jednak śledzić na bieżąco ofertę. Może jeszcze coś wrzuca w dobrej cenie.
ema, ja już ochłonęłam i kurtkę od nich kupiłam- zimno idzie, a dzieć musi ciepło mieć :) Tak, jak już mówiłam wcześniej- trzeba było siedzieć w nocy, jak zauważyłam, że uzupełnili rozmiarówkę i kupować ;) Ale suma sumarum dostałam kupon na 45zl na kolejne zakupy, więc w sumie jestem zadowolona ;) Będzie okazja, żeby ich szmaty wypróbować- tylko muszę poczytać jak to u nich z nośnością jest, bo mi kloc rośnie ;)
mieli przez pewien czas kurtki w niskich cenach, ale same wieeelkie rozmiary
A dziś widziałam pokazały się nowe chusty o diamentowym splocie- bardzo ładne, troszku kojarzą mi się z Girasolami, więc kupon rabatowy będzie świetną okazją do wypróbowania nowości :)
W promocji kupiłam standard (może miałam szczęście) i jest oki, a normalne ubrania noszę w rozm S/M :) Dziś nosiłyśmy się w naszym nabytku i stwierdzam, że dobrze by było, gdyby dzieć miał również kapturek nieprzemakalny. Poza tym super :)