Zobacz pełną wersję : No sama nie wiem :/
WIęc zaczęliśmy jest tylko jedno ale...
kurcze te pieluchy są strasznie wielkie. Stasio jest bardzo szczupły (3 centyl z wagi) i długi (75centyl) i wygląda z nich hmmm jak wojownik sumo. Wygina się w dziwny sposób na pupie bo ma z tyłu za dużo. Kurcze i teraz nie wiem... Dać mu jeszcze kilka miesięcy na przytycie czy go męczyć... Wiem, że jednorazowe są be natomiast my nadal chodzimy w newbornach bo wszystkie inne pieluchy za duże...
w ogóle kupiłam wonderoos i są fajne, ale nawet z jedną wkładką są zbyt obszerne na tę moją chudzinkę :/
to ja z zaciekawieniem poczytam wypowiedzi... pod katem Ktosia.
a wonderoosy własnie z racji tej obszernosci pusciłam dalej, bo nawet na Tośce wydawały mi sie ogromne.
a co próbowałaś wkładac oprócz nich?
zaczekaj jeszcze
wonderoosy przykladowo po kilku praniach sie robia mniej puchate, za to bardziej chlonne, no i troszke "maleja"
nie wiem, co masz jeszcze, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia, ze kupujesz laszki rozmiar wieksze
i to chyba tyle niedogodnosci
Helen tez jest raczej dluga i chuda i jakos to dziala
mozemy w poniedzialek zrobic zajecia praktyczne, chcesz?
pragne miec prawo pierwokupu, jakby cos :hide:
Tak małe techniczne PD ale Stasiowi w nich strasznie mokro i płakał po pierwszym siknięciu. Czekam jeszcze na imse vimse i te "papierki" może to coś pomoże.
I teraz sama nie wiem czy oddawać te wonderoosy. 2 muszę zostawić bo użyłam już, ach próbowałam też natur baby swa... coś tam coś tam. Podobny efekt.
A mój Staś jest wyjątkowo drobnej budowy, ma chudzieńkie nóżki, mały tyłeczek. Wszystkie te kieszonki jakieś ogromniaste są. Do tego Stasio ma bardzo wrażliwą skórę i jednorazówkę zmieniam po góra dwóch sikach i w kieszonkach po siknięciu 2 razy czuł wilgoć przez ten polar.
A miało być prosto, łatwo i przyjemnie. Mąż mnie zabije jak mu powiem, że się nie udaje bo hmmm jakby trochę kasy poszło ;)
Va: poczekam poczekam. Na razie użyłam dwa wonderoosy, już się raz prały, dzisiaj zapuszcze drugie pranie. W pn pokażecie mi co i jak bo może ja cosik źle robię. Na razie dzieć poszedł spać w huggies niestety
erithacus
12-02-2009, 15:02
Pieluchy one size są na początku za duże. Trzeba poczekać aż dzieć dorośnie do nich. Dla maluszka najlepsze są dopasowane formowanki albo składane, a na to tez dobry rozmiarowo otulacz.
przywioze Ci ten oto (http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=54&t=13305) zestaw, powinien byc idealny na Stacha
moze faktycznie na formowankach w rozm S. byscie przeczekali? :roll:
Ale on już nie taki maluszek :D Dzieć ma 5 miesięcy, choć fakt dziwne, że w newbornach nadal lata (ekonomiczniej jakby jest :D)
Va; chętnie chętnie... Np. PD pasują ślicznie i w ogóle tyle, że mu mokro. Zobaczymy jak to imse vimse jak już kurier łaskawie się pojawi :D
formichiere
12-02-2009, 15:07
Pieluchy one size są na początku za duże.
Dlatego wolę jednak rozmiarowo pieluszki, zawsze można sprzedać jak dziecko się już nie mieści.
pragne miec prawo pierwokupu, jakby cos :hide: [/quote]
Aga dla Ciebie zawsze... obejrzysz co mam i sobie coś wybierzesz hi hi hi :D
Ja też miałam problem z dużą pupą, ale przy formowanych.
Przy BumGeniusach było nieco lepiej.
Może przetestuj Itti bitti Snap in one - są bardzo zgrabniutkie! Ja się w nich zakochałam.
Tylko właśnie chyba zniszczyłam praniem w mleczku do prania...
Jagienka
12-02-2009, 16:51
Aga dla Ciebie zawsze... obejrzysz co mam i sobie coś wybierzesz hi hi hi :D
a gdybyś zdecydowała się sprzedać wonderoosy, to ja jestem baaardzo nimi zainteresowana, więc jeśli nie Aga, to ja następna w kolejce :oops:
a z onesizów, to najzgrabniejsze moim zdaniem (po wypróbowaniu wielu) są Baby Kangas. Zapięte na najmniejszy rozmiar spokojnie nadają się nawet dla noworodka :D
w poniedziałek va przywiezie swój stosik pieluszkowy, ja swój i na pewno znajdziemy coś co będzie na Stasia dobre :D
Ania, Aga kocham Was baby :D
Bo mnie wzięło na te pieluszki, że hej a tutaj taka wtopa. Ubrałam go na spacer w wonderoosa najpierw skakał a potem jakoś dał sobie siana natomiast jak go zdjęłam zaczął się strasznie cieszyć i wierzgać girami więc jednak mu "ciężko"... za to w majtkach z wkładką z PD i z polarkiem i otulaczu jak najbardziej ;D
Anna Nogajska
15-02-2009, 22:30
super, że będziecie mogli sobie wszystko poprzymierzać :):)
myślę, że formowanki w s z wkładkami polarkowymi sprawdziłyby się super.