PDA

Zobacz pełną wersję : jak odpieluchowac

dariazv
11-02-2009, 01:39
Poztanowilam zabrac sie za odpieluchowanie mojej malej. Do tej pory w domu uzywamy wielorazowek a na wyjscia i nocki jednorazowek.
Wczoraj i dzisiaj sara biegala bez pieluszki. Za kazdym razem jak zrobila siusiu troche poplakiwala i ogolnie byla niezadowolona ze jest mokra. Pokazywalam jej wtedy nocnik ze tam sie robi si.Pare razy udalo sie zrobic siku do ubikacji.
Polozylam ja spac i juz kilka razy sie budzila z placzem. Ma sucha pieluszke. Pomyslalam ze moze chce jej sie siusiu i boi sie ze jak zrobi to bedzie mokra.
Poradzcie mi prosze doswiadczone mamy jak mam przejsc przez to odpieluchowanie? Dobrze zaczelam? Nie za wczesnie?

Elunia
11-02-2009, 08:27
Wszystkie mamy od ec powiedzą, że nie za wcześnie, reszta - że za wcześnie :wink:

U nas w nocy działa wysadzanie nad miską, nie na nocnik - na nocniku w nocy za nic nie usiądzie...

hanti
11-02-2009, 10:09
Wszystkie mamy od ec powiedzą, że nie za wcześnie, reszta - że za wcześnie :wink:

otóż nie :twisted:

tylko ja zamiast rzucać dziecko na głęboką wodę zaczęłabym od proponowania noniczka po spaniu, przed i po spacerze itd

moje dziewczynki przed drugimi urodzinami były już zupełnie bezpieluchowe.

abeba
11-02-2009, 19:46
dziewczyny, my chcemy zacząć z 9miesięcznym chłopcem siadanie na nocnik. Damy radę choć trochę?
pytanie: jaki nocniczek dla takiego malca. Mały jest wielkości roczniaka (powyżej 74cm i 11kg), boję się że wiekszość nocniczków będzie dla niego za wysoka. Mozecie coś polecić niskiego? chciałabym kupić w necie, czyli nie będzie przymiarki...sprzedawcy nie podają wysokości noczniczków.
no i żeby cenowo było bliżej nocniczków IKEI niż fisherprice'a

Jasnie Pani :)
11-02-2009, 20:05
Damy radę choć trochę?

a dlaczego by nie? Lusia w wieku 7 miesiecy juz na nocniku ładnie siedziala.
Ja niezmiennie polecam curvery, idealnie wyprofilowane i wysoki z przodu, wiec dla chlopca tez ok. Ja za swoj ponad rok temu dalam okolo 9 zł.

anette27
11-02-2009, 23:39
dziewczyny, my chcemy zacząć z 9miesięcznym chłopcem siadanie na nocnik. Damy radę choć trochę?

dacie radę napewno :wink:
moj K. zaczął załatwiac sie do nocnika jak miał 8 miesięcy z gorszem :)
a nocnik jakis zwykły kupiłam,za kilka złotych w markecie.

Elunia
12-02-2009, 00:02
My mamy nocnik Roto od annymamyalexa, ale on wysoki jest, więc jeśli chcesz niski (chociaż nie wiem, dlaczego w sumie) to nie ten.
Ale on ma mały otwór, więc na małą pupę pasuje jak najbardziej - dziecko do środka nie wpada.

erithacus
12-02-2009, 15:21
Wysoki nocnik jest lepszy. W niskim kupa dotyka tyłka. :lol:

abeba
13-02-2009, 17:55
w międzyczasie już znalałzam typowo nocnikowe tematy, wiec sorry za dublowanie :oops:
no myslałam o niskim żeby dziecko nózkami ziemi dosięgało, z czym mogłyby być kłopoty jakby posadzić je na jakimś tronie albo nocniko-skuterze. ale własciwie to było wszystko "gdybanie" bez przymiarki bo ja nie wychodzę z domu (za nocnikiem;) ino w sieci oglądam.
erithacus - wezmę Twoją dosadną radę pod uwagę :lol: