PDA

Zobacz pełną wersję : Dzień dobry :)

ComoLaLuz
16-09-2012, 13:53
Chciałabym się przywitać i przedstawić :)

Mam na imię Kasia i jestem mamą już prawie czteromiesięcznego Antosia.

Pomysł na noszenie dziecka w chuście zawsze mi się podobał ale chyba na początku źle się do tego zabrałam. Niestety zamiast poszukać w internecie jakiejś pomocy poszłam na łatwiznę i kupiłam jedną z najtańszych chust na allegro. :duh:

Kupując "pentelkową" chustę byłam przekonana, że będzie mi łatwiej wyjść z małym na spacer niż targać po schodach wysokiej kamienicy wózek no i oczywiście, że to będzie dla niego zdrowe i dobre...
Jak się okazało faktycznie zejść było łatwo ale za to chodzenie na dłuższe spacery nie było już takie komfortowe. Mój już i tak słaby kręgosłup nie dawał rady. :cry:

Wiązanie kieszonki szło mi całkiem nieźle i na szczęście małemu się podobało (szybko usypiał wtulony w mamusię). Jadnak jak to wyczytałam na forum nosiłam dziecko w prześcieradle :hide:
Mam tylko nadzieję, że nie zrobiłam mu krzywdy nieodpowiednią chustą :-?

Na szczęście trafiłam na to forum i jestem niezmiernie wdzięczna Dziewczynom, które otworzyły mi oczy!

Od jakiegoś czasu czytam wszystko na temat noszenia dzieciaczków, wiązań, rodzajów chust, ich pielęgnacji itd. i czuję, że powolutku się wciągam ;-)

Poza tym czekam właśnie na nową a raczej pierwszą "prawdziwą" chustę Nati i mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej - właściwie to jestem tego pewna! :D

Pozdrawiam serdecznie :)

zoana
16-09-2012, 14:01
witaj Kasiu :hey:
a jaką Natkę nabyłaś?

ComoLaLuz
16-09-2012, 14:07
Za dużego wyboru nie było :/
a chciałam coś co będzie mógł też nosić mój mąż więc wybrałam Mea silver z lnem . Trochę się boję, że będzie się długo łamała ale mój Antek to spory chłop a ja mała kobitka więc chciałam coś nośnego. Mam nadzieję, że dobrze wybrałam.

dzieckoziemi
16-09-2012, 14:24
Witaj na forum. :) Sama też noszę w chustach Nati i bardzo je lubię. Mam nadzieję, że wasz komfort noszenia wzrośnie. ;)

ComoLaLuz
16-09-2012, 14:36
Witaj na forum. :) Sama też noszę w chustach Nati i bardzo je lubię. Mam nadzieję, że wasz komfort noszenia wzrośnie. ;)
Oj, ja również mam taką nadzieję :)

Gugu
16-09-2012, 20:36
Też się przywitam! :hey:Zaczynasz od Nati tak jak ja;) Apetyt rośnie w miarę jedzenia, a to forum wciąga. Rozgość się:backcarry:

Jeremiahu
17-09-2012, 00:55
witaj:-) dobrze Cię rozumiem - na początku dostaliśmy "prześcieradłową" chustę i to było słabe - po tygodniu przeszliśmy na natkę i od razu lepiej. A z tamtej m. uszył podaegi, coby się kawał bawełny nie marnował:-) miłego noszenia!

ComoLaLuz
17-09-2012, 15:05
Witajcie, dziękuję za miłe przywitanie na forum :)
Oj apetyt rośnie, już mam upatrzone kilka chust, które mi się bardzo podobają.
Zwłaszcza te z kaszmirem i jedwabiem ale ceny trochę mnie przerażają ;)

weci
17-09-2012, 18:32
ComoLaLuz Witaj wespół-nówko;)

Mnie się też bardzo bardzo podobają chusty z kaszmirem i jedwabiem :)
Przyznam się bez bicia, że jedna to aż mi się po nocach śni :oops: Nati Irysy;)) no i jeszcze lniane Jaskówki:))
ech, ach
ech

No ale ale postanowiłam się opamiętać i zaczekać:
- aż się Dziedzic nr 2 urodzi
- aż w końcu porządnie zacznę wiązać
- aż wgryzę się w moją Nati-baw/lnianą Amazonie.

Rozgaszczania życzę ;)

greeneddie
17-09-2012, 18:38
Cześć Kasiu :hey: fajnie, że do nas trafiłaś :D

spinek
17-09-2012, 18:56
hej, hej:hey: zapraszam również do pieluszkowa;) to 2 część tego forum- równie wciągająca;D w razie pyt. o pieluszki służę pomocą, jak coś - wal na pw, o chustach:hide:... chowam się, mam nikłe pojęcie, ale mnóstwo tu życzliwych osób, które na pewno doradzą, będą wspierac i łaczyć się w pasji noszenia:) także - WITAJ:)

magnus
17-09-2012, 20:42
Hej, hej :) Witaj i czuj się tu jak najlepiej :)

IzaBK
17-09-2012, 21:05
fajnie, że nosząc w pościeli - zamiast zrazic sie do chust, poszukałaś głębiej i kupiłaś lepszą chustę :thumbs up:

weci
17-09-2012, 23:02
ja się pisze chętnie bardzo na info o pieluszkach

ComoLaLuz
18-09-2012, 11:15
fajnie, że nosząc w pościeli - zamiast zrazic sie do chust, poszukałaś głębiej i kupiłaś lepszą chustę :thumbs up:

Nie wiedziałam czy o tym pisać bo to obciach nie z tej ziemi :hide: :oops: ale z drugiej strony człowiek się uczy na błędach :cool:

hej, hej:hey: zapraszam również do pieluszkowa;) to 2 część tego forum- równie wciągająca;D w razie pyt. o pieluszki służę pomocą, jak coś - wal na pw, o chustach:hide:... chowam się, mam nikłe pojęcie, ale mnóstwo tu życzliwych osób, które na pewno doradzą, będą wspierac i łaczyć się w pasji noszenia:) także - WITAJ:)

Dzięki serdeczne ;-) Pieluszkami zainteresowałam się nawet wcześniej niż chustami. A to dlatego, że mały przez alergię miał takie odparzone pupsko, że już nie wiedziałam co robić :frown Prawie miesiąc na tetrowych jechaliśmy (to była masakra)
Na szczęście zmiana diety pomogła i teraz jest dobrze.
A pieluszki wielorazowe mam w planach w najbliższym czasie :)

ja się pisze chętnie bardzo na info o pieluszkach

Dzięki Weci, miło z Twojej strony :)
A jeśli chodzi o chusty, które mi się podobają to też śnią mi się po nocach:rolleyes:

Greeneddie
Magnus

dziękuję za przywitanie :)

(http://www.chusty.info/forum/member.php?u=2001)

Mikuana
19-09-2012, 18:05
Witaj :hey:.

hajda
19-09-2012, 21:41
hej hej :)