Zobacz pełną wersję : ubieranie jesienne dziecka a pieluszki wielo
Już od jakiegoś czasu pieluchujemy się wielo i w lato dziecko od rana do wieczora biegało w samej pieluszce bądź wełniaczku. Dziewczyny podpowiedzcie mi jak to jest jesienią kiedy robi się chłodniej. Wełniane gatki czy otulacze polarowe chyba się nie sprawdzą bo spodni na nie nie wciągnę? Czy tylko pulowe się nadają?
Magda&Franio
13-09-2012, 09:54
ja zakładałam na formowankę długie spodenki wełniane manymonts i cienkie bawełniane spodenki
zimą analogicznie pod spód formowanka i wełniane longies a na to kombinezon zimowy
u nas
formowanka+krótkie gatki wełniane/polarowe+getry
lub
cokolwiek+PUL/wełna+spodnie
Mi przypadły najbardziej przy dziecku chodzącym na dzień kieszonki pulowe, ale co kto lubi :)
Właśnie mam wrażenie że wełna/polar pod spodnie to za grubo ale może się mylę. Ale faktycznie getry to fajna sprawa tylko czy trzymają się na nóżkach przy biegającym maluchu?
u mnie to zależy co akurat mam pod ręką, jeżeli formowankę to zakładam gatki wełniane długie lub krótkie + getry, a jak pul to spodenki
kamilam my pod spodnie zakładamy wełniany otulacz - ale to wełniak Imse Vimse, nie gatki wełniane
na gatki tylko getry/ocieplacze
na biegającym nie próbowałam, ale z pełzająco-raczkującego i non stop kopiącego nogami nie spadają ;)
ewaibartek
13-09-2012, 11:34
ja przy Ksawerym kiedys zakładałam wełne w okresie jesienno zimowym,ale dla mnie to było za duzo(welna,rajstopy i spodnie)
polecam kieszonki lub otulacz pul
ale co kto woli :)
U nas(ale przy pulu) królowały spodenki(różne, w domu często dresowe) i panty.
getry zawsze zjeżdżały z nóżek, więc zaprzestałam stosowania
magda091
13-09-2012, 13:14
dokładnie, do pieluszek wielo super sprawdzają się panty i na długo wystarczają,
a jak kupuje spodnie to sprawdzam czy maja miejsce na pieluchę, bo w niektore modele to wydaje mi sie ze nawet pampek by nie wszedl:-?
:omg: o pantach nie pomyślałam ale faktycznie mogą się sprawdzić :) Dzięki.