PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka pieluszka - kieszonka przy duzym brzuszku i grubych udkach?

asioczka
27-08-2012, 21:46
Moja mala jest z tych pulchniutkich. Ja wole formowanke plus otulacz, niestety małż kieszonki. Mamy kilka one size i wszystkie gumki odciskaja sie nam na udkach, choc nie zapinam wcale scisle (zdarzaja sie wycieki bokiem)!
Mamy zarowno "chinki", jak i firmowe (blueberry) i strasznie mnie to drazni. Dodatkowo we wszystkich gumka na plecach tez wydaje mi sie gruba i niewygodna dla lezacego malucha.
Dodam, ze w formowankach i otulaczach problemu nie ma. Tam gumeczki sa inne.

Stad moje prosba: poleccie fajne kieszonki dla maluszka :)

dianek
27-08-2012, 22:06
też mamy grubaska, nie udało mi się znaleźć pasującej kieszonki
(mamy Lulajbaby zapinam luźno żeby nie cisnęły ale nam ciekną albo przy nóżkach albo przy brzuszku)

mieliśmy Charlie Banana - niby system regulacji ekstra, ale po zastosowaniu wszelkich możliwych kombinacji - nadal przecieki po pierwszym siknięciu

więc podpinam się pod temat

Margaret29
27-08-2012, 22:14
Mam z Fuzzi Bunz kieszonkę i wydaje mi się ona w tej kwestii lepsza od pozostałych.Pul mięciutki a mikropolarek nie ma wszytej gumki więc nie uciska.Z tym,że mam starszą wersję, może ktoś się jeszcze wypowie ,jak jest w nowych.:-)

livada
27-08-2012, 22:14
Może MałeMe? Mają bardzo delikatne, nieuciskające gumki przy nóżkach, a na pleckach szeroką też delikatną gumkę, świetną dla leżącego malucha.

Honorata
27-08-2012, 23:16
Zgadzam się, że MałeMe są super pod względem delikatności gumki na pleckach. Fajne są też Nappime - malutkie, zgrabne i kompaktowe - nie robią wielkiego odwłoka.

Ale w pieluszkach obu tych firm brakuje mi tego, co jest w Charlie Bananach - regulowanej gumki przy nóżkach. Jak dla mnie ChB to najlepsza opcja - gumka przy nóżkach, taka jak w staniku, pozwala co do milimetra dopasować pieluszkę tak, że nie uciska udek.

Trochę mi zajęło znalezienie ustawienia idealnego, ale da się (a mój syn do małych nie należy - niecałe trzy miesiące i 7 kilogramów z małym hakiem).

ewaibartek
28-08-2012, 09:27
ostatnio miałam ten etap wiec u nam najlepiej sie sprawdziły ChB-płaska gumka na plecach

asioczka
28-08-2012, 10:26
Dziekuje za odpowiedzi i prosze o wiecej :)

espejo
28-08-2012, 13:36
Najlepiej mi się sprawdzają FB ale rozmiarowe, z zalozenia cos co jest jednorozmiarowe czyli każdoromiarowe nie będzie idealne.
Jezeli pytanie odtyczy dwumiesiecznego malenstwa to tym bardziej - S-ki, a potem Mki

okoani
28-08-2012, 13:49
A może zamówić u którejś z dziewczyn na handmade? Np. sylviontko, Agna starają się dopasować do wymagań klientek i może coś wymyślą na grube udka?:)

egla30
28-08-2012, 14:48
Mój mały pulpet (Kasia) w fazie przed samodzielnym ruszeniem w świat tolerował tylko Bumgenius na napy. Teraz jak skacze nawet bawiąc się w pozycji siedzącej nie ma bata - nie przeciekają tylko jednorazówki...

asioczka
28-08-2012, 21:38
A może zamówić u którejś z dziewczyn na handmade? Np. sylviontko, Agna starają się dopasować do wymagań klientek i może coś wymyślą na grube udka?:)

sklaniam sie ku temu rozwiazaniu, po prostu bylam ciekawa, czy jakies "firmowki" sie sprawdzaja u Was :)
tym bardziej, ze wole wesprzec tworczosc Dziewczyn, niz ladowac kase w cos nie do konca nam odpowiadajace.

sylviontko
30-08-2012, 22:25
Ale w pieluszkach obu tych firm brakuje mi tego, co jest w Charlie Bananach - regulowanej gumki przy nóżkach. Jak dla mnie ChB to najlepsza opcja - gumka przy nóżkach, taka jak w staniku, pozwala co do milimetra dopasować pieluszkę tak, że nie uciska udek.

Trochę mi zajęło znalezienie ustawienia idealnego, ale da się (a mój syn do małych nie należy - niecałe trzy miesiące i 7 kilogramów z małym hakiem).

piszesz, że regulacja gumki jak w stniku - chodzi o to cosik, czym się przesuwa? i ten plastik nie odciska się na nóżkach? może jakieś foty mi tego rozwiązania podeślesz, bo nie spotkałam się z taką regulacją - owszem, na gumkę z dziurkami i guzik, ale jak w staniku :hmm:

Honorata
30-08-2012, 22:52
Gumka z dziurkami i guzik to rozwiązanie ze starej wersji ChB, w nowej jest to ulepszone, "stanikowe":

https://lh6.googleusercontent.com/-Pqbh2Glh-i4/UD_DwLlq8aI/AAAAAAAABTE/sHd5uWhw38s/s128/P1040273.jpg

https://lh4.googleusercontent.com/-HXeRxPH0cyY/UD_DwQ079PI/AAAAAAAABTM/SB5j0wS9pl4/s128/P1040274.jpg

Tę gumkę chowa się potem do polarkowego tunelu, więc nic nie odciska. Mam nadzieję, że dobrze to widać na zdjęciach, nie umiem niestety wstawić większych (ale mogę Ci wysłać na maila, jeśli chcesz :))

sylviontko
30-08-2012, 22:56
Gumka z dziurkami i guzik to rozwiązanie ze starej wersji ChB, w nowej jest to ulepszone, "stanikowe":

https://lh6.googleusercontent.com/-Pqbh2Glh-i4/UD_DwLlq8aI/AAAAAAAABTE/sHd5uWhw38s/s128/P1040273.jpg

https://lh4.googleusercontent.com/-HXeRxPH0cyY/UD_DwQ079PI/AAAAAAAABTM/SB5j0wS9pl4/s128/P1040274.jpg

Tę gumkę chowa się potem do polarkowego tunelu, więc nic nie odciska. Mam nadzieję, że dobrze to widać na zdjęciach, nie umiem niestety wstawić większych (ale mogę Ci wysłać na maila, jeśli chcesz :))

tak, proszę na maila, bom ciekawa ogromnie :)
sylvinella@interia.pl

mikulo
31-08-2012, 14:09
Zerknij do mnie na bloga, mam szerokie gumki. Coś chyba ode mnie masz?

asioczka
02-09-2012, 19:10

ciekawe rozwiazanie, nie spotkalam sie z tym. Sylviontko planujesz takie cos stworzyc?:)

Mikulo, mam od Ciebie otulaczyki S i formowanke (uwielbiam ją), jestem bardzo zadowolona :) no i czekam niecierpliwie na pieluszke z testow :)

sylviontko
02-09-2012, 19:15
ciekawe rozwiazanie, nie spotkalam sie z tym. Sylviontko planujesz takie cos stworzyc?:)

coś myślę, ale co wymyślę ...