Zobacz pełną wersję : Długość chusty- pomóżcie proszę :)
chciałabym kupić koleżance pierwszą chustę na prezent, najchętniej nati lub LL, ale pojęcia nie mam jaką długość potrzebna...
przyszła właścicielka ma dobre 180 cm wzrostu i rozmiar 44/46. mierzyła moją nati standard i wydaje mi się, że była ok. ale trochę w biegu to wszystko było i teraz sama nie wiem ;)
poradzicie coś proszę? chciałabym, żeby chusta była dość uniwersalna i jej na nic nie brakło ;)
dzięki za pomoc:)
Mayka1981
23-08-2012, 00:31
Zmierz swoją chustę - bo pewnie ma więcej niż 4,6.
Nati tnie często dłuszsze chusty, LL już nie...
Moja bez skosów ma jakieś 450 cm plus ok. 40 skosów- co daje prawie 5 m ;) Ale generalnie, czy przy takich gabarytach 4.6m wystarczy?
Mayka1981
23-08-2012, 01:22
Moja bez skosów ma jakieś 450 cm plus ok. 40 skosów- co daje prawie 5 m ;) Ale generalnie, czy przy takich gabarytach 4.6m wystarczy?
Długość chusty się mierzy po 1 boku - więc rozumuję, że Twoja ma 470cm? Licząc jeden skos? :)
Nati może wystarczyc, czasami te 10cm jest kluczowe, aaa no zależy co wiązałyście - kieszonkę? Podwójny węzeł na końcu zrobiony swobodnie?
4,6 może być trochę ryzykowne, no ale skoro się swobodnie zawiązała...
Jak jej na kieszonkę będzie za mało to są jeszcze inne wiązania ;)
Moja ma dokładnie 475 cm ;)
Kieszonkę wiązałyśmy, węzeł zrobiony, ale trochę na szybko mierzyłyśmy i dlatego wątpliwości się pojawiły ;)
weź nati 5,2 najwyżej ogony będą dłuższe (jak takie lubię), ale przynajmniej masz pewność że chusta nie będzie dla koleżanki za krótka.