Zobacz pełną wersję : w jakim wieku dziecko powinno czuć, że ma mokro?
Nie wiem kiedy "powinno" czuć. Wydaje mi się, że mój 20-miesięczniak czuje mokrość majtek/pieluchy (bo np. koszulkę, którą polał piciem często zgłasza sam), ale zupełnie mu to nie przeszkadza w zabawie. :wink:
używając tetry z otulaczem wiem ze tośka na bank czuje mokro. ale nic sobie z tego nie robi. w nocy jak przesika pieluchę to się czasem wybudza i marudzi.
a w jakim sensie pytasz kiedy powinno czuć?
formichiere
01-02-2009, 22:36
Dziecko to chyba czuje od razu że ma mokro, czytałam w książce o bezpieluchowym wychowywaniu że to jest kwestia przyzwyczajenia. Jak ma cały czas wilgotno to potem nie zwraca na to uwagi. Ja jak odzwyczajałam starszaka od pieluchy to mu po jednym siknięciu zmieniałam żeby zobaczył jak fajnie mieć suchutko.
[quote="rzufik"
a w jakim sensie pytasz kiedy powinno czuć?[/quote]
trening nocniczkowy
He he - mój tez może łazić z przesikaną pieluchą i morymi spodniami :)
stokrotka.a
02-02-2009, 13:13
No moja Sara jak się wkręci w jakąś zabawę to brudna pielucha nie jest problemem :lool: mimo to że jak się zesika to od razu zmieniam żeby widziała różnicę...Marzy mi się żeby jej sygnalizowanie było bardziej jasne dla mnie :roll: ...natomiast jak jest w chuście to się pręży,buczy i wiem że czas na nocnik... :D