PDA

Zobacz pełną wersję : Itti bitti, D'lish, sio, aio, Tutto, sio

Strony : 1 2 [3]

koleszna
10-05-2013, 20:41
Ja też zachwycałam się IB, a miałam tutto, ale wydaje mi się, że są ok tak do 6 miesiąca. Później jakoś ciężko mi było córkę dopiąć na szerokość i grubasińską moją obciskały przy nóżkach. Co do chłonności to nam nigdy nie przeciekły i wkłady mocno nie stwardniały. Są takie zgrabne i śliczne, ale to spinanie wkładów nieco kłopotliwe.

annmay
07-08-2013, 18:26
Używaliśmy IB AIO rozmiar M mniej więcej od 3 miesiąca do ok. 7. Sprawdziły się super. Nigdy nie przeciekły, mięciutkie, dopasowane. Były to nasze wyjściowe pieluszki. Jak zrobiły się za małe kupiłam IB w rozmiarze L tym razem SIO. I tu pojawił się problem przeciekania. Niby rozmiarowo pasowały, ale mieliśmy przecieki przy nóżkach, w efekcie wylądowały w szufladzie. Niedawno stwierdziłam, że dam im jeszcze jedną szansę. I miła niespodzianka. Leżą super, nic nie przecieka, małemu wygodnie w nich chodzić, bo są wąskie w kroku. Do tego stopnia nam pod pasowały, że postanowiłam dokupić ;)

fibi
29-09-2013, 23:45
Dziewczynki, mam głupie pytanie :hide: po co w ib sio są te czerwone napki na jednym z wkładów :?:

jul
29-09-2013, 23:56
można dopiąć dodatkowe malutkie wkłady :)

a tak w ogóle to SIO to mój ulubiony system pieluch na wyjścia (po domu wełniaki z formowankami), a IB to moje ulubione SIO (nie próbowałam żadnych polskich, "markowe" różne). Byle rozmiarowe - z Tutto miałam jedną do czynienia i zdecydowanie przekombinowana. Zdecydowanie wolę od kieszonek - oprócz kwestii higieny (gotowanie warstwy pod pupy bez ryzykowania zniszczeniem pula) i większej szczelności (czy tylko mi kieszonki ciekną szybciej?), to wolę wpinać te 4 napki niż układać wkład w kieszonce.

Używam przy drugim chłopaku, eLki są na niego dobre już od jakiegoś czasu (pewnikiem przy jakichś 9 kg zaczynałam zakładać) a nie jest specjalnie okrąglaczkiem, eMka zresztą też jeszcze dobra. ELkę starszy nosił do odpieluchowania (do roku był bardzo okgąglutki, trzymał się koło 97 centyla, potem stanął wagowo i odpieluchowywany miał pewnie z 12 kg).

Czytając wpisy recenzyjne bałam się, że za drugim razem, przy dziecku o innej budowie, nie będą się sprawdzać, ale jak przy starszym, tak i przy tym nic nie przemakają. Mam ileś sztuk, większość z bazarku, i choć w nich pieluchuję już drugie dziecko to poza jednym wkładem (podziurawił się przy napkach, ale już przyszedł do nas taki mocniej zużyty), reszta jest wciąż w porządku - znoszą okazjonalne pranie na 90 stopni, wkłady także suszarkę mechaniczną (ze 2 razy któryś otulacz przeżył takie suszenie - bez wyraźnych strat).

WADY
osobiście wolałabym żeby miały gładki pul zamiast minki, wadą dla portfela jest rozmiarowość, choć obaj moi synkowie szybko dobili do eLki, która raz u nas wystarczyła, a za drugim razem mam nadzieję, że starczy, do końca czyli pewnikiem na jakieś półtora roku. A, przy mlecznych kupach nie takie fajne jest spłukiwanie ich w iluś warstw (w kieszonce tylko jedna, tu zawsze "coś" się dostanie i spodniemu wkładowi i otulaczowi), z tego powodu nie sprawdzałam eSek.

fibi
30-09-2013, 00:42
jul dzięki. tak własnie podejrzewałam, żecos tam jeszcze mozna dopiąc :ninja::mrgreen:
warto kupowac te wkładki waszym zdaniem?

Kasia.234
30-09-2013, 00:45
warto kupowac te wkładki waszym zdaniem?
dla starszego dziecka można, dla malucha nie, bo to jednak zwiększa grubość pieluszki, a póki dziecko leży to pielucha powinna być jak najcieńsza

fibi
01-10-2013, 23:06
Kasia, dzięki :thanks: :mrgreen:

marynarka
28-01-2014, 23:17
Nie wiem czy ktoś pisał, ale rozbebeszyłam dwie pieluchy IB SIO i AIO, w których PUL trzeszczał/szeleścił. Chciałam tylko oznajmić, że w obydwu warstwa nieprzemakalna się odwarstwiła od minkee i posklejała ze sobą :? Muszę sprawdzić czy przeciekają... :hmm: Ale tak po prostu zamieszczam informację na dosyć powszechny temat, czyli szeleszczenie IB...

Tamarin
10-05-2014, 11:30
To ja zapytam czemu wszędzie jest wyprzedaż IB AIO i SIO i ogólnie zaczynają być w sklepach online ciężko dostępne? hmm? chciałabym kilka kupić w różnych kolorach w roz. L

emelbe
10-05-2014, 19:20
To ja zapytam czemu wszędzie jest wyprzedaż IB AIO i SIO i ogólnie zaczynają być w sklepach online ciężko dostępne? hmm? chciałabym kilka kupić w różnych kolorach w roz. LJa na ich stronie na FB widzę, że się dobrze mają. Wyprzedaże pewnie dlatego, że nowe wzory wchodzą.

Tamarin
10-05-2014, 20:53
Ja na ich stronie na FB widzę, że się dobrze mają. Wyprzedaże pewnie dlatego, że nowe wzory wchodzą.

Dzięki za info przypadkiem weszłam na fb i widziałam co mają. Calypso mi się baaardzo podoba :love:

Lauren
10-06-2015, 11:59
Dziewczyny, wszyscy tak zachwalają Itti Bitti, a ja nie mogę się do nich przekonać, a konkretnie chodzi mi o wkłady,moja córka ma dwa miesiące i daje im radę śpiewająco,za chwilę mamy przeciek, ma 5800kg i ubieram jej rozmiar M. mam wrażenie,że przesikuje te wkłady w momencie choć nigdy nie daję pojedynczego wkladu,trzymam ją ją tyle samo co w innych pieluszkach np. milovii czy bumgeniusach. Czy to tylko u mnie taki problem? uprzedzając pytania- w rozmiar S na pewno juz nie wciśnie swojej pulchnej pupci.

jassne
24-06-2015, 00:20
ja miewam przeciek jak za słabo zepne w pasie. to w pierwszej chwili wygląda cokolwiek "nie halo" ale taka ich uroda. takie biodrówki, po chwili się ładnie układają i trzymają ładnie ;)

Nata
11-08-2015, 13:14
Teoretyk pieluszkowy o IB SIO L.
Kupiłam dla kogoś na bazarku używane. Ale nie wytrzymałam i kilka razy założyłam synkowi. To jest L i mój synek większy (15 mies. ok.11,5 kg).
Wrazenia :
- krój rewelacyjny, taki mój, waskie w kroku, niekrepujace ruchów, co oczywiście może być minusem np. przy mniejszych dzieciach .

-pieluszki używane ale ich stan bdb, oprócz tego,ze gumki rozciągnięte bardzo.

-genialny jak dla mnie system dopięc, jedna dopinka-prefold-materiał naturalny, druga sucho od pupy i jeszcze wkładka, aczkolwiek...robi się dość grubo miedzy nogami. wkłady tez lepiej wysuszyć w suszarce, wtedy sa miękkie bardziej.

-ogólnie pieluszka cięższa niż np. bg z wkładami czy milovia. jednak swoje waży. tzn. otulacz nie, ale wkłady.

o, takie moje rozwazania na szybko.

Pati778
15-09-2015, 21:41
Uwielbiam ib, są wąskie w kroku, mają fajne kolorowe wzorki. Nigdy nie przeciekły nam. Generalnie jestem w nich zakochana. Szkoda tylko, że nie można ich już w PL kupić.