PDA

Zobacz pełną wersję : upał

obrigada
28-07-2012, 22:21
nie lubie upałów, ale pieluszki tak szybko schną i słońce je wybiela wybie wybiela...........
ale miło, prawda?

Lakonia
28-07-2012, 23:26
też porozwieszaliśmy nasze, plamy znikają, sąsiedzi robią taaakie oczy

lulka
29-07-2012, 00:51
też wieszam. Moja biedna, zaplamiona tetra czuje się jak po liftingu :D i nawet tak łatwiej trafić do mnie gościom - jedyne mieszkanie w kolonii z wielopieluchami w oknie :D

borussia
29-07-2012, 00:59
nawiązując do wiszących pieluch zeszłoroczny wątek mi się przypomniał ;)http://chusty.info/forum/showthread.php?t=64321

JoShiMa
29-07-2012, 09:20
nie lubie upałów, ale pieluszki tak szybko schną i słońce je wybiela wybie wybiela...........
ale miło, prawda?
Jest jeszcze milej, że można dziecko rozebrać do pasa ułożyć na prefoldzie i niech się wietrzy. Oczywiście jak się ma takiego nieruchawego kluska jak moja Ala.

Karo.
29-07-2012, 11:28
Jest jeszcze milej, że można dziecko rozebrać do pasa ułożyć na prefoldzie i niech się wietrzy. Oczywiście jak się ma takiego nieruchawego kluska jak moja Ala.
Mój co prawda wiercipięta, ale do spania w dzień o ile sie da zakładam samą tetrę i kładę na kocyku polarowym + rozłożona tetra :)

Kasiani
29-07-2012, 12:11
ja wczoraj synkowi zakładałam tylko formowanki, sama tetra zsunęłaby się zaraz i mogłoby dojść do niespodzianek:D

wicia
29-07-2012, 22:28
a moja córa dzień, noc i dzień, noc itd praktycznie bez pieluchy, zakładam tylko na spacer, u nas bardzo sprawdza się kocyk wełniany i tetra pod dupkę. wsio.

tytanowa@
29-07-2012, 23:37
Tetra i kocyk to dobra opcja, ale dla dzieci mało przemieszczających się :( U nas rządzi tetra we flipie (jakiś taki mi się cienki wydaje i najbardziej przewiewny) no i bardzo bardzo częste przewijanie :) co nawet lubię i choć wiercipiętka mi to utrudnia jak tylko potrafi to poczucie, że sobie nie parzy siuśkami dupki zaspokaja mnie na jakąś... godzinę :D

wicia
30-07-2012, 00:16
potrafi trochę zaszaleć ;-) i się przemieścić, czasem siku wyląduje na kocyku ale jeszcze nic nie przeciekło, ja też lubię przewijać :rolleye: filipa nie mam i jestem bardzo ciekawa, właśnie szukam czegoś cienkiego i przewiewnego, coby nie ograniczało ruchów mojej córeczce bo fikać uwielbia a z gołą pupą to mostki robi i przekręca się z plecków na brzuszek.

Miśka
30-07-2012, 00:19
A u nas króluje wełenka teraz. Przekonałam się do wełnianych otulaczy i chyba już nie wrócę do pulowych.

tytanowa@
30-07-2012, 00:36
Fabisia Wełny to ja się trochę boję :| Nie wiadomo jak to prać i jakie kupić, gdzie co i jak :P:P:P Musze się wgryźć w temat :)

wiwi83 moje dziecko szaleje po całym mieszkaniu, żaden kocyk już nie pomoże ;) Może tylko folia malarska na podłodze :P Polecam flipa, zgrabny i 'cienki', ale solidnie wykonany. W ekomaluchu czasem jest promocja 2 za 1.

Ilka
30-07-2012, 01:01
U nas formowanki na tapecie. Młoda ćwiczy przemieszczanie na 4. Do spania w dzień kładę na kocyku a na noc wełniak. Jak była stacjonarna z gołą pupą leżała :)

Kasia.234
30-07-2012, 01:05
potrafi trochę zaszaleć ;-) i się przemieścić, czasem siku wyląduje na kocyku ale jeszcze nic nie przeciekło, ja też lubię przewijać :rolleye: filipa nie mam i jestem bardzo ciekawa, właśnie szukam czegoś cienkiego i przewiewnego, coby nie ograniczało ruchów mojej córeczce bo fikać uwielbia a z gołą pupą to mostki robi i przekręca się z plecków na brzuszek.

miałam ostatnio wersję "tetra we flipie", byłam pewna, że pieluszka mokra a tu się okazało, że dziecko się poci w tym zestawie
u nas sie sprawdza tetra i wełniak ecodidi, polecam :)

tytanowa@
30-07-2012, 01:17
Fiu fiu, a ja tak lubię flipa z tetrą, szczerze mówiąc nie zauważyłam żeby się w nim pociła :( W wełnę trzeba się wgryźć to fakt :/

wicia
30-07-2012, 02:15
mam wełniak "ecodidi" i "tetro" używam na wyjścia, własnie doczytałam, ze filip z pulem,a z pulem już mam 2 otulacze.
Wełna nie jest straszna, wręcz przyjemna ;-)

Kasia.234
30-07-2012, 11:51
wełniak ecodidi różni się od innych wełniaków, jak dla mnie na plus
standardowe wełniaki są grubsze, mięsiste, schną dwa dni, ecodidi schnie kilkanaście minut

saskia
30-07-2012, 12:03
miałam ostatnio wersję "tetra we flipie", byłam pewna, że pieluszka mokra a tu się okazało, że dziecko się poci w tym zestawie
u nas sie sprawdza tetra i wełniak ecodidi, polecam :)

U nas albo zwykłe majtki, same albo z wkładem batonem z mikrofibry albo właśnie ecodidi i tetra. Ecodidi to wełna doskonała i bezobsługowa, piorę raz na jakiś czas w płynie do wełny z rossmanna, suszę, a naprawdę schnie błyskawicznie i tyle z nią zachodu, lanolinować nie trzeba. PUL poszedł w odstawkę, choć pewnie na zimę przeprosimy się z flipem.

tytanowa@
30-07-2012, 15:00
Ale mnie zainspirowałyście, aż postanowiłam kupić to ecodidi :hide: Powinnyście się zgłosić do producentki po rabat za naganianie nowych klientów :vagen:

Judyta
31-07-2012, 17:56
a ja nawiązując do tematu upału zapytam, bom nie doświadczona jeszcze;) czy na wyjścia można używać kieszonek? Znaczy moc na pewno można, ale przeraża mnie ten polar przy 30 stopniach.. Czy lepiej na lato się całkiem przerzucić na otulacze? A i dodam jeszcze, że ja jestem nie wełnowa i to bardzo..

agatkan
31-07-2012, 18:51
my sie przerzuciłyśmy na formowanki z naturalnym od pupy

Georgina
31-07-2012, 22:03
Rok temu była tetra i otulacz wełniany. Teraz tetrę zakładam tylko na noc, do samochodu i czasami do chusty (raz się zdarzyła wpadka w kółkowej, mała mnie zalała :))
Poza tym lata bez pieluchy -jesteśmy w trakcie odpieluchowywania.

tytanowa@
31-07-2012, 23:58
Fabianowa jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedziała :) Jak Cię przeraża to nie zakładaj. Pewnie słusznie ;)

Judyta
01-08-2012, 07:55
niby odparzen nie ma, ale nie moge sobie wyobrazić żebym miała chodzić w polarze.. Chociaż w chuście też nie mogłam sobie wyobrazić, ale jak Fabian chciał to nie było rady.. Co zrobić jak tylko tak chce zasypiac:)

tytanowa@
01-08-2012, 21:39
Trzeba by było zbadać na własnej skórze ;) Chyba w ramach testów uszyję sobie polarowe gacie na lato :P
Nie wiem czy gorsza kieszonka z polarem czy zasikany na maxa mało przewiewny pampek :> No kurczę, trzeba sprawdzić ;)

astro
02-08-2012, 14:08
też porozwieszaliśmy nasze, plamy znikają, sąsiedzi robią taaakie oczy
Moi sąsiedzi już się przyzwyczaili, bo przy starszym też tetra ich w oczy kuła, więc nie zwracają uwagi co ja tam wieszam a że maluch w domu to zero komentarzy.

też wieszam. Moja biedna, zaplamiona tetra czuje się jak po liftingu :D i nawet tak łatwiej trafić do mnie gościom - jedyne mieszkanie w kolonii z wielopieluchami w oknie :D
Mam podobnie, ale muszę wam napisać co usłyszałam bo padłam.
Pranie wywieszone suszy się na suszarce balkonowej,głównie tetra, formowanki, jakieś otulacze czy kieszonki też by się znalazły :D
Wracałam a chłopcami z pobliskiego warzywniaka obładowana zakupami w jednej ręce, Smok chrapał w chuście a u drugiej ręki uwieszona Mysza wypytywał o to co zrobimy, upieczemy dla taty itd, a pod blokiem stały dwie panie i dyskutowały o czymś po chwili słyszę: "Widzi pani to pranie, to jakaś biedna rodzina musi być skoro tetry używa", "Jak za dawnych lat, jak za dawnych lat", "Tetra wraca do łask, a pampersy drogie, oj drogie":lool::lool::lool:

A w upały u nas jak u większości wełna +tetra na dzień i wełna +formowanki na noc i wyjścia króluje.
Przy okazji nie mam polarowych otulaczy, ale mam polarowe spodenki, i Smok nie poci się w nich, więc myślę że taki otulacz na lato dął by radę.