Zobacz pełną wersję : Gotowanie wkładów
Co jakiś czas ze względów higienicznych gotuję wszystkie wkłady do pieluszek. Wolę tak po staremu. W wielkim garze z dodatkiem kwasku cytrynowego. Zakupiłam ostatnio pieluszki z wkładami wyposażonymi w napy i teraz się zastanawiam : jak, kurka wodna, będę je gotować? Napy raczej się uszkodzą (delikatnie mówiąc). Macie jakieś doświadczenie w tej materii ? Chętnie nauczę się na czyiś błędach :ninja:
Hm... nie pamiętam czy gotowałam wkłady z napami, ale na pewno nie jeden raz prałam w pralce w 90 stopniach. Nic im się nie stało.
Gotowałam, nic złego się napom nie stało
marushka
21-07-2012, 00:46
też nie zauważyłam żeby cokolwiek się popsuło
Dzięki. Spróbuję najpierw w pralce i jak nic im nie będzie to do gara :wink:
zapominajka
23-07-2012, 00:06
jak kiedyś zapominaiałam wyłączyć gazu i mi trochę wody wyparowało to się trochę od garnakpoddtopiła, ale nadal działah
Jeśli to wkłady mikrofibrowe z napami to można gotować, ale bambusa bym nie gotowała. Zesztwnieje :nono:
Jeśli to wkłady mikrofibrowe z napami to można gotować, ale bambusa bym nie gotowała. Zesztwnieje :nono: dzięki za podpowiedź :mighty: faktycznie 2 sztuki są bambusowe. Zostaną oszczędzone.
Jeśli to wkłady mikrofibrowe z napami to można gotować, ale bambusa bym nie gotowała. Zesztwnieje :nono:
ja gotuję; nie zesztywniał
Czyli ryzyk fizyk.
Bambus nie lubi wysokich temperatur. Wszędzie na metkach jest max 60stopni, wkłady BabYetty, tetra bambu kiko niebielona- 60oC, kolorowa -40oC.. Chusty nati z bambusem ;) pranie ręczne w 30oC.
Jak pierwszy raz robiłam streeping, kwaskowanie itd... wygotwałam swoje wkłady :hide: dobrze, że miałam wtedy ich tylko kilka. Nie polecam.
No i "bądź tu mądry i pisz wiersze":roll: przetestuję w pralce na 95 st. Zobaczymy. Najważniejsze, że napy się nie rozpłyną, a taką właśnie miałam wizję :lol:
farfallina_07
25-07-2012, 00:31
Gotowalam formowanki z napkami kiedys i nic im nie bylo.
obrigada
26-07-2012, 21:49
a konopne można gotować?
mamaUlki
26-07-2012, 21:54
ja gotowałam konopne, nic im się nie stało.. Z resztą wszystkie gotuję, jak kupuję używane, formowanki, wkłady obojętnie z czego tak odkażam.
obrigada
26-07-2012, 22:05
dzięki
ewaibartek
26-07-2012, 22:23
Yette bambusowe wkłady prałam w 95 i jakos im to specjalnie nie zaszkodziło :)