justyna_m
14-07-2012, 22:45
Mam korbę na zieleń :)
Czy ktoś ma może jim salvię? Obrazki z gugla nie do końca mi wyjaśniają jaka jest ta zieleń, nie mówiąc o innych parametrach :-)
Mialam jima szalwiaka, kochalam go miloscia wielka, ale myslalam, ze nie az tak wielka, wiec go glupia sprzedalam. Jest to bardzo, bardzo cienka chusta, bardzo nosna, kompaktowa, taka surowa, zielen na niej widac roznie. Raz jest mocniejsza, raz ciemniejsza, ale taka przygaszona z bliska mozna zobaczyc niebieska nitke.
To byla jedyna szalwia na forum, tak raczej wnioskuje, ale zainteresowanie szalwia na naszym forum w porownaniu z brytyjskim jest zerowe. Szalwia u didka wisiala i jak ja mialam sobie nowke sztuke kupic, to wykupili. Buuu
Polecam szukac na brytyjskim forum, choc teraz lato wiec wszyscy sie na lny zasadzaja, a ten len warto miec w swojej kolekcji.
Jesli szukasz zieleni bardziej nasyconej to polecam koniczynke girasola, jim salwia jest raczej taki stonowany.
http://imageshack.us/photo/my-images/713/szalwiac.jpg/