Zobacz pełną wersję : Kolejne designerskie nosidło
modrooczka
08-07-2012, 22:38
Kłopot tylko z oddychaniem, ale to przecież drobiazg.
http://lovekompott.com/bagoo.html
(To polskie studio, jakby kto chciał skomentować, to nie trzeba do nich po angielsku :-))
pierwsze, co mi przyszło do głowy, to ojp! co za szit!
Torebka ładna ale widok z dzieckiem w środku boli.
modrooczka
08-07-2012, 22:46
Rozumiem, że Mothercare tego nie wdrożyło, ale żeby się chwalić takim projektem, to trzeba pojęcia nie mieć o niczym :roll:
rhodiana
08-07-2012, 22:54
Nie no to jest przerażające... jakby ukrywanie własnego dziecka..:szok:
czukczynska
08-07-2012, 22:55
Jako torebka nawet fajne :ninja:
milorzab
08-07-2012, 22:55
prawie takie ładne, jak dla pieska
ale pieskowi główka jednak wystaje
Kolejne z cyklu: matka nie zauważyła, że udusiła dziecko "w chuście".....
luliluli
08-07-2012, 23:27
Wychodek fajny :D
http://i1244.photobucket.com/albums/gg574/margarettasvp/barn.jpg
Rozumiem, że Mothercare tego nie wdrożyło, ale żeby się chwalić takim projektem, to trzeba pojęcia nie mieć o niczym :roll:
i chyba tu jest pies pogrzebany, miało być ładnie a nie użytkowo
Jacuszkowa
09-07-2012, 01:06
Kolejne z cyklu: matka nie zauważyła, że udusiła dziecko "w chuście".....
dokładnie tak,
potem przychodzą ludzie na warsztaty i pierwsze co słyszę, to to, że tyle się dzieci "w chuście" udusiło, wrrr
:omg:
Ja jestem tolerancyjna i nie szaleję z poprawianiem innych, ale jakbym to zobaczyła live to bym naprawdę nie mogła ukryć oburzonka...
Eeee, ale to nie jest nosidlo jako takie raczej. Wedlug opisu to kocyk, ktory przez design i raczki umozliwia przeniesienie spiacego dziecka z miejsca na miejsce bez podnoszenia dziecka. Nie sadze, zeby to bylo reklamowane jako typowe nosidlo (a raczej - mam nadzieje, bo po przyjrzeniu sie rzeczywiscie wyglada jak cos z czym mozna sie lansowac po miescie).
Niby tak, ale napisali też że to "A soft blanket that folds into a baby carrier." No i własnie ma takie wykończenie zewnętrzne, ze do przeniesienia z kanapy do sypialni chyba nikt by takich bajerów zdobionych nie uzywał... Nie wiem, mnie to jednak trochę szokuje.
Wlaszczka
09-07-2012, 01:38
a czy to nie jest tak, że rolą artysty jest prowokować :ninja:?
To chyba sztuka użytkowa, nie galeryjna ;)
Truscaveczka
09-07-2012, 07:47
"it does not demand an assistance of another person."
Bo wiecie, do zamotania się w chustę musicie wydzwaniać specjalną pomocnicę, co przyjedzie i was zamota.
Oraz :duh:
Jako torebka-całkiem fajna, jako nosidło-owszem do weta z kotem geriatykiem co najwyżej w środku.
Nie lubię prowokacji związanych z narażaniem zdrowia i życia, tym bardziej, jeżeli to ma dotyczyć dzieci... :thumbs down:
fajna torba na piknik... nic poza tym :/
Ale Wy tak na serio? :roll:
Bo ja odebrałam to nosidło jako kolejny wymysł speców od mody - taki tylko do pokazania na wybiegu i może zaliczenia projektu na uczelni :roll:
Chyba nikt nie bierze tego urządzenia na serio? :hmm:
Za to jako mata z uszami do przenoszenia śpiocha jest IMO :thumbs up:
na zakupy....?na dziecku może jeszcze się pudełko z butami zmieści
ciekawam czy projektant chciał by w takiej torbie być noszony... toż wystarczy postawić siebie w sytuacji tego dziecka... blisko mamy nie znaczy w torebce...
modrooczka
09-07-2012, 11:41
Ale Wy tak na serio? :roll:
Bo ja odebrałam to nosidło jako kolejny wymysł speców od mody - taki tylko do pokazania na wybiegu i może zaliczenia projektu na uczelni :roll:
Chyba nikt nie bierze tego urządzenia na serio? :hmm:
Za to jako mata z uszami do przenoszenia śpiocha jest IMO :thumbs up:
Serio. Czytałam o nich reportaż w ostatnim numerze 2+3D i oni naprawdę zajmują się sztuką użytkową. To nie powstało na żadna wystawę, tylko na zamówienie Mothercare. I jeszcze biadolili, że nie wszystkie projekty sie udaje wdrożyć, bo firmy mają długie procedury. Serio serio to JEST projekt nosidła.
paskowka
09-07-2012, 11:45
Fajna torebka. I nic więcej.
PchlePsotki
09-07-2012, 11:46
Fajne jako torba ale nie na dziecko:duh:.
mamaslon
09-07-2012, 12:03
kiedys jak moj psiak byl mały wracalismy z mega wyprawy, a ona miala juz dość, ale nawet wtedy moj psiak miał głowe poza torebką, i to było raz:ninja:
nie lubię takich "toreb" to przez nie chusta ma opinie ze sie dziecko udusi:ninja: co w ciazy bedąc wielokrotnie słyszałam od róznych ludzi:ninja:
Kocia_mama
09-07-2012, 13:15
Rownie dobrze mozna dziecko w tej zoltej torbie z ikei nosic. Ksztalt b. podobny. Kocykiem srodek wyscielac i jazda!
Ale jako torebka,bardzo ladne! Moze powinni wlasnie na torbach sie szanowni projektanci skupic?
Otóż to mamaslon, ja musiałam zwalczać przekonanie mojego M, że chusty to są mega niebezpieczne, bo "tyle dzieci się w tym udusiło, może lepiej takie specjalne nosidło (czytaj BB) kupić, to bezpieczniej będzie". I to właśnie przez takie wynalazki. WRRRRRR!!!!!!!:evil::evil::evil::evil::evil::evil:
tylko kasa kasa. Dobrze, że nie weszło do sprzedaży, bo jeszcze by się przyjęło jak wisiadlo..:shock:
dankin-82
30-08-2012, 08:53
no to jakiś żart :twisted:
koniczynka
19-09-2012, 22:41
no to jakiś żart :twisted:
z ust mi to wyjęłaś,nic więcej do dodania
Mayka1981
19-09-2012, 22:48
Jako torebka-całkiem fajna, jako nosidło-owszem do weta z kotem geriatykiem co najwyżej w środku.
:lool:
No fakt, bo moja kotka to raz dwa by z niego uciekła :lol:
Mnie się nawet jako torba nie podoba - a ten maluch tam to serio maluszek :|
opolanka
27-09-2012, 13:45
Dla psa okey ale dla maluszka:duh: