Zobacz pełną wersję : Czy nie jest za późno na rozpoczęcie chustowania??
paloalto
02-07-2012, 16:20
Witam
Do zakupu chusty przymierzałam się już od jakiegoś czasu, niestety ciągle coś zmuszało mnie do odłożenia tego na później. Moja córcia lada dzień kończy 5 miesięcy i zastanawiam się czy nie jest za późno na przyzwyczajenie jej do chusty. Wydaje mi się, że to polubi, bo jest tak ciekawa świata, że każdy prawie spacer odbywa niesiona na rękach, rozglądając się na wszystkie strony. Odłożona do wózka wpada w histerię. Proszę doświadczone mamy o radę.
nigdy nie jest za późno ;)
te 4-5 m-cy często są kryzysowe wózkowo, dzieci nudzą się w gondolkach (czasem sprawdza się położenie na brzuch, żeby dzieć wyglądał nad krawędzią wózka), do spacerówek jeszcze za małe...
Co do samego pytania - na pewno nie za późno na chustę, genialnie się sprawdza w czasie buntu wózkowego. Po tytule myślałam, że chodzi o dziecko roczne czy starsze... Teraz mam przerwę zdrowotną, ale do niedawna potrafiłam często nosić mojego prawie dwulatka, a czasem i ponad trzylatkę.
Nigdy nie jest za późno!
Powodzenia!
moj mial 4/5 miesiecy jak rozpoczela sie nasza przygoda z chustowaniem :)
powodzenia!
Moja córka mniej więcej tyle miała jak zaczęłam ją nosić w chuście. Bardzo polubiła.
Pewnie, że nie za późno :D
Moja miała 6 miesięcy, pokochała chustowanie i miłość ta trwa do dziś:)
Nigdy nie jest za późno :) Mój Miłosz był chustowany w pierwszym miesiącu, a po drugim miesiącu miał przerwę, bo się totalnie zbuntował i był noszony ciągle na rękach. Do chustowania wróciliśmy w 7. miesiącu i wtedy to już na dobre :) Powodzenia!
Spróbować nigdy nie zaszkodzi. Zwłaszcza, że patrząc od strony praktycznej - nic nie ryzykujesz :p. Kup chustę używaną na forumowym bazarku, a jeśli Wam się nie spodoba, sprzedasz ją za tyle samo :).
paloalto
02-07-2012, 17:26
Dziękuję wszystkim
Już ją widzę oczami wyobraźni w plecaku prostym :mrgreen:
warto spróbować i nie zniechęcać jeżeli pierwsze razy nie będą idealne
Nie jestem zbyt doświadczona, ale zaczęłam nosić, gdy córka miała skończone 4 miesiące i była od początku zadowolona :lol: