Zobacz pełną wersję : Chusta wiązana czy MT?
Na co się zdecydować? Wiązana pewnie daje więcej możliwości, ale może MT szybciej i łatwiej wiązać? Jakie macie doświadczenia? Na razie nosimy się w elastycznej, ale zastanawiam się w czym się przesiąść na plecy :D Mamy jeszcze trochę czasu, ale opinie chętnie poczytam już teraz :D
Zależy w jakim wieku jest dziecko. MT są dobre jedynie dla dzieci samodzielnie siedzących (chyba, że byś miała idealnie do dziecia dopasowany). W wiązance nie ma żadnych przeciwskazań.
No właśnie Kresko - napisz w jakim wieku masz dzieciątko :)
Dzieciątko malutkie całkiem- nie ma jeszcze 2 miesięcy :D więc rozważania na razie mocno "na wyrost". tzn w chuście na plecach chyba też powinna umieć siedzieć? Póki co jeszcze elastyczna nam starczy :) Oglądam na razie różne chusty i MT i przyszłościowo chyba ciężko będzie coś wybrać (znaczy coś JEDNEGO) :wink:
W chuście na plecach nie musi siedzieć ;)
A jak troche dziecko podrośnie, to może krakowskim targiem :wink: chusto-mt???To wspaniałe rozwiązanie. Uszyty z chusty mt. Nosnośc chusty,a szybkosc wiazania mt. MYRRA z forum szyje wspaniałe chusto-mt,polecam ją bardzo!!!!!!!!!
IMo: chusta. Na plecy możesz wrzucać dziecko jak już pewnie trzyma głowę. MT to później, generalnie wiąże się go szybciej, ale chustę tkaną zawsze warto mieć ;)
marta-la
18-01-2009, 13:45
A może masz okazję spotkać się lub pozyczyć przez forum jedno i drugie i sama zadecyduj.
Mam nadzieję pomacać i przymierzyć jedno i drugie- wpisałam się na koniec dłuuuugich kolejek testowych, może się doczekam... :D
Mam nadzieję pomacać i przymierzyć jedno i drugie- wpisałam się na koniec dłuuuugich kolejek testowych, może się doczekam... :D
oj, doczekać się ciężko... pół roku temu, albo jeszcze wczesniej na gazecie zapisałam się do kolejek (tu dopiero w paznierniku) i dopiero za pare dni przyjdzie do mnie pierwsza testowa chusta... :evil:
marta-la
18-01-2009, 23:05
To moze daj ogłoszenie że pożyczysz od kogoś. Wierzę że dziewczyny pomogą.
Albo spróbuj uszyć-to nie takie trudne. Ale i tak na razie za wczesnie, do MT dziecko musi nie tylko siedzieć ale samo siadać. Jak juz będzie siadał to na pewno ktoś pozyczy do potestowania. Ja osobiście wole chustę od MT, ale dobrze spróbować samemu :D
garlicgirl
19-01-2009, 09:23
Pewnie najlepiej byłoby chusto-mt. Jeśli ciężko jest Ci się zdecydować i fundusze masz ograniczone to najlepiej poszukać używanych. Mi JEDNO było trudno wybrać i mam JEDNĄ chustę i JEDEN MT.
oj, doczekać się ciężko... pół roku temu, albo jeszcze wczesniej na gazecie zapisałam się do kolejek (tu dopiero w paznierniku) i dopiero za pare dni przyjdzie do mnie pierwsza testowa chusta... :evil:
ja zapisywałam się pod koniec wakacji i nie mogłam się doczekać kiedy podochodzą.... a teraz praktycznie co tydzień przychodzi coś nowego :wink:
Albo spróbuj uszyć-to nie takie trudne.
Chyba spróbuję! Jak tylko mała zacznie siadać. Albo już? Niech tylko znajdę trochę czasu!
Mi JEDNO było trudno wybrać i mam JEDNĄ chustę i JEDEN MT.
Tak to się pewnie skończy :wink: No chyba, że własnoręcznie uszyty MT zda egzamin to by wystarczyło kupić chustę :D
Jeszcze pytanie laika: Co to chusto-MT? Taki MT uszyty z chusty? czy jakoś to inaczej wygląda? :oops:
marta-la
19-01-2009, 13:35
Jeszcze pytanie laika: Co to chusto-MT? Taki MT uszyty z chusty? czy jakoś to inaczej wygląda? :oops:
Dokładnie tak a tu możesz zobaczyć takie dzieła sztuki: http://galeriaagrafka.blogspot.com/sear ... 0Mei%20Taj (http://galeriaagrafka.blogspot.com/search/label/chusto%20Mei%20Taj)
Anntenka
19-01-2009, 23:52
:)
tak teraz mówisz że trzeba się będzie zdecydować kiedyś na jedną chustę... jeden MT
nie bój żaby
jeszcze dojdziesz do wniosku że jeden egzemplarz z każdego rodzaju to jednak niewiele i jakby zbyt mało na codzienne potrzeby matki chustującej
prawie każda z nas tak ma chociaż zdarzają się wyjątki :)
i tylko zawartość portfela (a raczej jej brak) powstrzymują przed mega zakupami ;)