Zobacz pełną wersję : PIerwsza chusta dla tatusia
Witam sierdecznie!
Jestem szczesliwym tatusie 5 dniowego Antosia. Tematem chust zainteresowala mnie Ania_MK, ktora naswietlila mi temat, ktory bardzo mnie zainteresowal. Chce kupic pierwsza chuste, poczytalem mnostwo postow i zdecydowalem sie na jakiegos elastyka. Teraz zamierzam kupic jakiegos i chcialbym jeszcze jakis rad przy wyborze, jakies wlasne spostrzezenia i uwagi. Z gory dziekujemy i pozdrawiamy
mayetschka
17-01-2009, 21:20
na ten przykład poczytaj tu (http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=23&t=10688)
witamy kolejnego tatuśka!
Dzieki za odpowiedz. Upewnilem sie tylko w tym, ze zakup pierwszej chusty to tez mocno estetyczny wybor. Dobrze, ze Ania_MK niedlugo pokaze mi swoje chusty, moze wtedy podejme decyzje. A moze bede kupowal i testowal:) Pogadam z moim synkiem, moze on mi pomoze w wyborze. Jeszcze raz dziekuje i erdecznie podrawiam wszystkich
ciaps - zajrzyj tez tutaj: viewtopic.php?f=23&t=4986 (http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=23&t=4986)
.. a jak do Was przyjedziemy w odwiedziny niebawem to przywioze moja MaM Wrap i Vatanai Maryuame (choc ta druga kolorystycznie nie dla Ciebie za bardzo pewnie :mrgreen: ) - a jak do tego czasu zdecyduje sie i kupie w koncu INDIO z lnem lub konopiami to i ta przywioze :thumbs up:
p.s. osobiscie uwazam ze dobrze by zaczac z elastykiem bo wiele wybacza i nie ma zabawy z dociaganiem, tylko ze zabka u takiego maluszka troszke taka rozkraczona wychodzi w elastyku... w mojej vatanai jest lepiej ale do tej pory roznie mi sie ja dociaga, zalezy od dnia i mojej cierpliwosci w sumie (i od tego jak sie Julcia wierci :) )
Moim zdaniem wazne by elastyk nie byl za szeroki, moja MaM Wrap jest troche za szeroka (ok 56cm w polowie chusty) i za duzo materialu jest pod kolankami... moze gabi jest wezsza??? Ale za to MaM Wrap jest super mieciusia dla takiego maluszka.
My do tej pory nosimy sie jeszcze w elastyku, szczegolnie na spacery poza domem jak jest chlodniej. No i moj małż jeszcze nie odwazyl sie zamotac w tkana ani razu wiec dla niego na razie tylko elastyk istnieje :)