Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ecodidi

Strony : 1 [2]

Wifee
12-04-2015, 17:17
Pytanie jeszcze :) Mam formowanki ecodidi i zastanwiam się czy bardzo różnią się od takich pupeko czy kokosi. Bo z wkladem to trochę szerokie są w kroku(mam takie z kieszonką) a córeczka już chodzi. Może lepsze byłyby dla niej kokosi?

karolciaczika
12-04-2015, 18:14
Pytanie jeszcze :) Mam formowanki ecodidi i zastanwiam się czy bardzo różnią się od takich pupeko czy kokosi. Bo z wkladem to trochę szerokie są w kroku(mam takie z kieszonką) a córeczka już chodzi. Może lepsze byłyby dla niej kokosi?

te nowe ecodidi soft masz? one sa wieksze i ciut szersze w kroku od kokosi bm,jak porównanie z pupeko nie wiem bo nie mam,ale mam i ecodidi i kokosi formowanki

Canaima
13-04-2015, 21:40
Wifee, piszesz o nowych formowankach Ecodidi z falbankami? Tych nie używałam, ale mam wiele formowanek ze starej kolekcji, bez falbanek (krój taki jak tu http://www.ecodidi.pl/pl/p/Pieluszka-formowana-bambusowa-softfluffy-Onesize-z-kieszonka/199 - na pewno mogłabyś taką zamówić kolorową), moim zdaniem są bardzo zgrabne i nie nazwałabym ich szerokimi. Ale też używam tylko na noc, a na dzień wpinanych kieszonek. Natomiast mam Pupeko, są też super, świetnie leżą, ale szersze w kroku od tych moich Ecoididi...

Wifee
13-04-2015, 22:03
Dzięki dziewczyny. Mam na razie te białe i zamówiłam jedną SOFI(też na noc bo super chłonna). Pewnie przyjdzie mi dopiero jutro :)
Też używam ich na noc ale zastanawiałam się czy nie włożyć jej też takiej na spacer. Niestety strasznie są szerokie(z wkładem składanym) i chyba zostanę przy wkładach i tetrze, która jest świetna z racji robienia wyjątkowo małej pupy :).

Jak wszystko przyjdzie to wstawię zdjęcia ;)

Wifee
20-04-2015, 22:53
Więc tak:
Zakupiłam po raz pierwszy formowanke SoFi i jestem pozytywnie zaskoczona. Leży o wiele lepiej na mojej rocznej dziewczynce niż takie z kieszonką i rzeczywiście jest większa niż białe. Oprócz tego jest na prawdę chłonna. Ja wypinam najmniejszy wkład bo niepotrzebny na razie.
http://s3.postimg.org/65e8d10sz/IMG_2870.jpghttp://s3.postimg.org/wb5hfkh8z/IMG_2877.jpg

Po namyśle zmniejszyłam na długość o jeden rozmiar i wcale nie jest ciasno. Ne czuję tej szerokości. Wręcz wydaje mi się węższa od zwykłych ale o może wina wkładu XL składanego, który pakuję wewnątrz.

A tu chwalę się moim nowym, pięknym, niezwykle kobiecym otulaczem :D

http://s3.postimg.org/o6xdatutv/IMG_2867.jpg

Na nockę oczywiście zapięty luźno na długość.

kamillek2
04-05-2015, 14:20
A jak z PULowym otulaczem doświadczenia? Mi na oko się bardzo podoba i myślę nad zakupem.

Pat
04-05-2015, 19:42
A jak z PULowym otulaczem doświadczenia? Mi na oko się bardzo podoba i myślę nad zakupem.
Fajne są :-)

Mauarich
18-05-2015, 14:41
jakie formowanki pasuja Wam pod otulacze ecodidi os? mam formowanki kokosi i puppi, czy taki otulacz je pokryje?

ptysiakm
20-05-2015, 10:19
Mi otulacz ecodidi zakrywa wszystkie formowanki :D Puppi są najwęższe, więc na pewno zakryje, kokosi też próbowałam z ecodidi i jest ok! Ale dużo i tak zależy od budowy dziecka. Tak czy inaczej ja swojego ecodidi używam prawie wyłącznie z formowankami :)

ptysiakm
24-06-2015, 10:06
A czy ma ktoś wkłady bambusowe soft i może je porównać jeśli chodzi o chłonność do np. puppi?

karolciaczika
24-06-2015, 15:27
ja mam duzy skłądany soft i to samo co z bambusowej miekkosci,to ten sam materiał,wiec róznicy nie widze,a puppi z froty bambusowej czy z weluru bambusowego chyba chłonniejsze,mi sie tak zdaje bynajmniej.mam i wkład ecodidi i kokosi i puppi.

Wifee
13-07-2015, 12:41
wiecie coś na temat nowych otulaczy z kaszmirem? Różnią się jajkoś od zwykłych?

Lauren
26-08-2015, 19:15
dziś dotarły do mnie : kieszonka pawie oczka i otulacz w statki kosmiczne, wzory bardzo kolorowe,pawie oczka cudne! intensywność kolorów zdecydowanie większa niż np. w Babyettcie. PUL mięciutki i milutki,czy ktoś testował nowe otulacze i kieszonki? krój kieszonki bardzo mi odpowiada,coś jak połączenie Milovii z Babyettą, otulacz to samo,ma gumeczki na polarku,żeby wkład się nie wysuwał,plus za to:)zakupiłam jeszcze bambusowy wkład składany soft&fluffy,na pierwszy rzut oka wygląda fajnie:)
zobaczymy jak pieluszki sprawdzą się na pupci.:)

Roanna
20-09-2015, 13:46
Bardzo lubię się z kieszonkami ecodidi.
Z wkładami i formowankami bambusowymi także.
Bardzo bardzo.
Są duże! Dłuższe minimalnie od innych pieluch,przez co dobrze kryją pupe dość wysokiego dwulatka.

kamyczek
08-10-2015, 09:50
My mamy otulacz wełniany ecodidi wraz z kieszonkami dopinanymi do niego snap in one i dość dobrze to się sprawdza, nawet nocą. Te kieszonki mogłyby być jednka trochę tańsze, bo same w sobie właściwie nic nie chłoną koniecznie jest włożyć jakiś dobry wkład. Kupiła bym je jeszcze raz ale używane. :) No i jeszcze jedna kwestia że troszkę się tak marszczą i fałdują, ale nie zauważyłam żeby to w czymś przeszkadzało. Natomiast sam otulacz to takie typowe one size. Dużej formowanki nocnej w całości raczej nie pokrywa.

martamwmw
09-07-2017, 14:47
Mam jakiegoś pecha ostatnio do zmian wprowadzanych przez firmy. Zamówiłam wkład bambusowy duży, bo już taki miałam, kupiony jakieś 2 lata temu i co? I przyszedł zupełnie inny materiał niż wtedy, rozmiarowo też się tak nie skurczyło po praniu i hmmm. No, zmiany nie na lepsze. Stare wkłady uwielbiałam.

Aaa i jeszcze wypomnę zmianę napek z kolorowych na białe. Nie daruję ;).

sikrets
23-09-2017, 17:18
Aha, ja dokonałam niewielkiej ingerencji w pieluchę - wolę, kiedy wejście do kieszonki jest "ogumowane" po obu stronach - te mają gumkę tylko w części zewnętrznej, więc doszyłam sobie po kawałku gumki od wewnątrz i teraz jestem zadowolona w`150%. Podkreślam, że to nie jest żadna uwaga negatywna, ja po prostu tak wolę.

lina
23-09-2017, 17:21
A jaki 100% spam :/