Zobacz pełną wersję : Kupowanie bezpośrednio u Didka
Dręczy mnie myśl, że Didek wypuści coś niezwykłego ( np reedycje eibe:mrgreen:) a ja będąc wtedy przy komputerze nie będę potrafiła tego u nich kupić:hide:
Dochodzę do etapu płatności i mam wybór karta albo paypal - rozumiem, że nie ma opcji kupno ale zapłata następnego dnia? A może jest tylko ja nie wiem gdzie?:hmm: Jeśli nie ma to wybieram paypal no ale nie trzymam tam non stop gotówki i co wtedy? Musze szybko wejść na pp sciągnąć pieniądze z konta, ale czy one pojawia sie od razu? :hide:
Ot i takie mam dylematy:duh:
Też mnie to ciekawi bo sie obraziłam na Nati?
Ja podlaczylam karte platnicza pod paypala - wlasnie dla sytuacji "w razie draki, jakbym na gwaltu rety musiala cos miec" - ciagnie wtedy z salda, jak nie wystarczy dobierze reszte z karty. Ale pierwszenstwo ma saldo. Bardzo mi taka mozliwosc odpowiada i chwale sobie. Zawsze mozna karte odlaczyc w ustawieniach, lub podlaczyc tylko kliknieciem. Jedyne co pamietam, to pierwsza aktywacja podlaczenia karty moze zajac kilka dni.
A u Didka bezposrednio nie zamawialam i tez mam takie obawy, ze jak wyjdzie limit nad limity, to nie bede sie potrafila szybko na ich stronie poruszac...
kashinka
14-05-2012, 22:37
tak wlasnie robie.
Ja podlaczylam karte platnicza pod paypala - wlasnie dla sytuacji "w razie draki, jakbym na gwaltu rety musiala cos miec" - ciagnie wtedy z salda, jak nie wystarczy dobierze reszte z karty. Ale pierwszenstwo ma saldo. Bardzo mi taka mozliwosc odpowiada i chwale sobie. Zawsze mozna karte odlaczyc w ustawieniach, lub podlaczyc tylko kliknieciem. Jedyne co pamietam, to pierwsza aktywacja podlaczenia karty moze zajac kilka dni.
A u Didka bezposrednio nie zamawialam i tez mam takie obawy, ze jak wyjdzie limit nad limity, to nie bede sie potrafila szybko na ich stronie poruszac...
trzeba podać dane karty i oni pobierają dwie male kwoty które trzeba potem wpisać w odpowiednie miejsce dla potwierdzenia i gotowe pp ciągnie wtedy kasę z konta ;)
całość rzeczywiście może potrwać kilka dni
A mi rachunek przychodzi z chusta i płacę jak zdecyduję się zatrzymać :lol:
sorry
joannazd
14-05-2012, 22:45
jak bedzie jakis limit nad limity to daj znac :)
Ja dostawałam fakturę na meila i kilka dni na zapłatę:confused: Kurcze to jak w końcu jest z tymi zakupami:omg:
A mi rachunek przychodzi z chusta i płacę jak zdecyduję się zatrzymać :lol:
sorry
Jak:omg:???
Ja dostawałam fakturę na meila i kilka dni na zapłatę:confused: Kurcze to jak w końcu jest z tymi zakupami:omg:
To jak to robiłas?
Kiedyś dla na próbę kliknęłam na jakąś chustę i próbowała kupić ale dochodziłam do opcji podania nr PP i koniec pieśni. Nie widziałam nigdy opcji pominiecia całej procedury płacenia:hmm: A to byłby najlepszy układ!
Edit, sprawdziłam - opcje są takie: prepayment, Mastercard, visa, paypal
e tam, ja nie kumata w elektronice, niemieckiego prawie nie znam i dałam radę kupić bezpośrednio u didka - płaciłam kartą. nic strasznego
edit: ale niezbyt rozumiałam co mi potem pisali :) sprawdziłam tylko czy kasa zeszła z mojego konta i liczyłam na niemiecką precyzję i rzetelność :):):) no i udało się :)
acha lilijki antracytowe kupowałam więc trochę tam mroziłam kasy :)
Aginia, do 200€ na terenie Niemiec wysyłają bez płacenia z góry, masz 14 dni na zdecydowanie czy chcesz chustę zostawić czy odesłać
e tam, ja nie kumata w elektronice, niemieckiego prawie nie znam i dałam radę kupić bezpośrednio u didka - płaciłam kartą. nic strasznego
:)
eee majac kasę na karcie zakup nie jest problemem;) ja pytam co zrobic żeby zapłacić nastepnego dnia albo co zrobic jak pp pusty:D
Aginia, do 200€ na terenie Niemiec wysyłają bez płacenia z góry, masz 14 dni na zdecydowanie czy chcesz chustę zostawić czy odesłać
aaaaaaaaaa zazdroszczę!!!