PDA

Zobacz pełną wersję : Jakie nosidło dla drobnej mamy?

Ivah
12-05-2012, 23:54
Witam wszystkich:)
Bardzo proszę o pomoc w wyborze nosidła. Jestem bardzo niską i drobną osobą (152cm, rozmiar 34/36). Chcę kupić nosidło ergonomiczne, ale nie wiem jakie będzie odpowiednie do moich gabarytów. I jeszcze mam pytanie o nosidło infantino comfort rider. Dostałam takie w prezencie ale nie jestem do niego przekonana. Czy jest ono dobre dla dziecka?

Kasia.234
12-05-2012, 23:57
Witaj :)

Dla Ciebie odpowiednie będzie chyba szyte na wymiar, no, chyba, że wybierzesz MejTaja, wtedy dopasujesz go do siebie. :)

I jeszcze mam pytanie o nosidło infantino comfort rider. Dostałam takie w prezencie ale nie jestem do niego przekonana. Czy jest ono dobre dla dziecka?

to nie będzie dobre

Ivah
13-05-2012, 00:02
Oglądałam na LennyLamb instrukcję obsługi Mei Tai. Na pierwszy rzut oka trochę skomplikowane się to wydaje ale może w praktyce nie jest tak źle :). Czy 3 miesięczne dziecko mogę w takim nosić?

Kasia.234
13-05-2012, 00:04
Oglądałam na LennyLamb instrukcję obsługi Mei Tai. Na pierwszy rzut oka trochę skomplikowane się to wydaje ale może w praktyce nie jest tak źle :). Czy 3 miesięczne dziecko mogę w takim nosić?
w mejtaju sporo zależy od szerokości panela, są na mniejsze i większe dzieci
ale generalnie nosidła ergonomiczne polecane są dla siedzących dzieci, czyli 3 miesięczniak musi jeszcze trochę poczekać

Ivah
13-05-2012, 00:10
Dziękuję za radę

IwonaKM
13-05-2012, 00:16
Czy 3 miesięczne dziecko mogę w takim nosić?

dla takiego maluszka to poza chustą chyba tylko marsupi plus

Ivah
13-05-2012, 00:54
dla takiego maluszka to poza chustą chyba tylko marsupi plus

Czy rozmiar s byłby dla mnie chudzielca dobry?
A to zapięcie na rzepy bezpieczne jest?

IwonaKM
13-05-2012, 01:15
Czy rozmiar s byłby dla mnie chudzielca dobry?
A to zapięcie na rzepy bezpieczne jest?

rzepy trzymają bardzo dobrze
co do rozmiaru, to jest małe nosidło ale trzeba by je pomierzyć, by sprawdzić czy pasy nie będą za długie, tak by wystawać poza rzep

poszukaj na forum wątku o marsupi, pamiętam że czytałam zanim zdecydowałam się na zakup i drobne mamy posiadaczki pisały coś o wielkości nosidełka i dopasowaniu do drobnej sylwetki

olmis
13-05-2012, 09:48
Niedawno mama o podobnych gabarytach mierzyła u mnie marsupi S, z dzieckiem 4 miesiące, było dobrze;) też myślę, że jeśli nosidło to może marsupi na teraz, do 7 miesiąca powiedzmy, zależy jak szybko mała będzie rosła na długość, a potem małe mei tai.
No chyba, że pochylisz się nad tematem chusty:)