Zobacz pełną wersję : ellaroo dla 2-latka?
Poniesie ponaddwulatka?
Tak na plecy coś kompaktowego chciałam, a toto ładne (maija) - wiem, wiem, nieskosnokrzyzowe. A jak nie to, to co poradzicie?
Wełny, lny, bambus mam, ale dłuugie, coś krótkiego mi trza a kasy niet . Poradzicie?
Ciężko będzie, przy roczniaku, chudym, ledwo dawała radę. Tylko ja wtedy jeszcze wiązać super nie umiałam :)
Chyba że na krótkie dystanse. Bo faktycznie jest bardzo kompaktowa i przewiewna.
miałam Ellaroo i nie nosiłam w niej Kasi gdy była większa (chyba sprzedałam ją gdy Kasia była przed roczkiem). Ale wiem że są dziewczyny które w Ellaroo noszą i większe dzieci - to chyba kwestia oczekiwań. Nośna to ona nie jest, ale cienka - owszem. Maija ma piękne kolorki :)
moim zdaniem chusta ta z dwulatkiem na plecach będzie Ci się wpijała w ramiona, ale na krótkie dystanse no i przy naprawdę porządnym motaniu może dasz radę
JA bym dla dwulatka nie kupiła do noszenia.
Ja poleciłabym zwykłego bawełnianego pasiaka, najlepiej storcza
Ja poleciłabym zwykłego bawełnianego pasiaka, najlepiej storcza
o właśnie, storczyki super noszą a ceny ich nie są kosmiczne :)
kasia wska
07-05-2012, 12:25
Ellaroo są piękne, ale imho powyżej roku pod żadnym pozorem. Dla dwulatka kompaktowe to dla mnie mt :)
własnie mam mt i za mały kompakt dla mnie ;)
reginleif
07-05-2012, 12:53
Kiepsko będzie. Nosiłam półtoraroczniaka co prawda, ale na krótkich dystansach - z i na plac zabaw, i raczej na biodrze. Do tej pory synek jest szczypiorkiem a i wtedy na dłuższą metę nie dało się nieść bo chusta wpijała się niemiłosiernie (w plecaczku).
panthera
07-05-2012, 13:02
miałam maiję piękna, ale przy roczniaku już się wpijała w ramiona. wolałabym kółkową już.(jesli mówimy o krótkich dystansach)
przy długich mam kompaktowego MT, mieści się do małej torebki.
tez nieco bolą ramiona ale jest lepiej. najlepiej jednak w manduce, ale ona nie kompaktowa :(
a może chustoMT? - z dobrej chusty- kompaktowy i nośny.
pszczoła
08-05-2012, 01:58
miałam jakąś, nie kupiłabym dla większego dziecka. IMO to chusta dla maluszka. Cienizna:)