Zobacz pełną wersję : Ciuchowe znalezisko ERGO
Zawsze czytając wątki o chustowo-ciuchlandowych znaleziskach sama marzyłam o takim. I stało się podczas wczorajszych "szperów" znalazłam nosidełko ERGObaby.
No i mam pytanie jak mam tam zapakować 4-miesięczniaka? Ze starszakiem nie było problemu ale 16kg to ja nie mam zamiaru już nosić.
A tu starszak:
http://i1045.photobucket.com/albums/b456/84mila/aaa/nosidlomale.jpg
Mały w tle leży i czeka
Gratuluję znaleziska! Do tych nosidełek chyba są specjalne wkładki dla niemowląt.
Gabriela1999
05-05-2012, 15:50
Nosidełka są dla dzieci siedzących samodzielnie:-)
GRATULUJĘ!!! I zazdroszczę bo ja jeszcze nic nie znalazłam :-( Tak, są wkładki dla niemowląt. Inna sprawa czy są one wygodne. Nie wiem bo... jak miałam ergo to nie miałam tak malutkiego niemowlaka na stanie.
Gratuluję znaleziska! Do tych nosidełek chyba są specjalne wkładki dla niemowląt.
dokładnie. gratuluję i zazdroszczę - ja swoje EB normalnie "zanabyłam" ;)
gratki:)
poczekaj, aż maluszek zacznie siadać.
Ergo super się nada dla co najmniej sześciomiesięczniaka wzwyż. Gratuluję znaleziska :)
Gratulacje!
:applause::applause::applause:
Tak sobie to przemyślałam teraz i zdecydowanie poczekam na pewno jeszcze trochę z pakowaniem Małego do tego nosidła, przynajmniej do kolejnej wizyty u neurologa (Maly jest po niezlych przejsciach).
A poza tym to zastanawia mnie dlaczego producenci piszą że od urodzenia? Skoro to ergonomiczne nosidło to chyba mają pojęcie o właściwej bezpiecznej pozycji malucha
Gratulacje - to dobre, porządne nosidło :) Były wkładki dla niemowląt, ale chyba je wycofano, nie wiem, czy zastąpiono czymś innym.
"Mały w tle" lepiej niech jeszcze poczeka, na pewno doczeka ;) Starsza moja szybko się rozwijała i miała trochę ponad pół roku jak wylądowała w nosidle, młodszy miał słabe mięśnie i z nim poczekałam znacznie dłużej.
Gratuluję takiego zakupu.
Generalnie do nosideł wkładamy dzieci, które potrafią samodzielnie siedzieć (niekoniecznie siadać).