Zobacz pełną wersję : Sekrety madrej (niebardzo) niani na TVN Style
Dzisiaj w w.w programie był test 'chusty kontra nosidełka'. Kila mam w czasie jakiegoś spotkania miało spróbować nosidełek i chust i zadecydować co lepsze. Jedyną chustą była Bebelulu Hamalu albo Kangalu (przez jedno ramię, typu torba) ale to szczegół :evil: Nosidełek nie rozpoznała ale to były jakieś ustrojstwa skomplikowane bardzo. Testowały 3 matki, jedna wybrała 'chustę', jedna nosidło biodrowe i powiedziała, że było bardzo wygodne (taaa a dziecko od niej na pół metra odstawało). A trzecia powiedziała, że wszystko dla niej zbyt skomplikowane ale jak już to wolałaby 'chustę' bo dziecko jest bliżej mamy. Ani słowa o pozycji dziecka w chuście i nosidłach, nic o wygodzie, ani o pozycji żabki.... No i brak chusty wiązanej a na koniec pojawiły się zasady stosowania chusty i nosidła i można się było dowiedzieć, że dziecko w chuście może być 2 godz dzienne (zakaz pionizacji do 4 miesiąca też się pojawił ale mnie nie zdziwił). Żenada. I kiespki PR dla chust niestety
ten program to w ogóle jakiś średnio "dorobiony" jest, wkurza chyba jeszcze bardziej niż mamo to ja :/
ehh dobrze ze jest to forum :D
oo a to akurat dziwne, bo wiem na milion procent, że Joanna Racewicz ma co najmniej dwie chusty wiązane i wiązać umie (ale widocznie prowadząca niewiele ma do powiedzenia w kwestii treści :(
Też to widziałam, rzucili lulu i hamalu na jedną kupkę z nosidłami typu baby bjorn i chicco i kazali sobie matkom coś wybrać. Na koniec kilka ogólnych uwag tak jak pisze rebelka, jakby chusty i nosidła to było to samo. :| Też mi się średnio podobało.
elbazetka
08-01-2009, 20:40
Tez obajrzalam i czekalam w napieciu na jakas konkretna chuste,a tu nagle program sie skonczyl :? .
Tego akurat nie widziałam, ale parę razy trafiłam na inne odcinki - delikatnie mówiąc - program "dla słabszych", jak mawiał mój szef.
lillyofthevally
15-01-2009, 10:01
też oglądałam
liczyłam na chusty - chusty ale się nie doczekałam :hide:
ale męczyły się te kobity z tymi "ustrojstwami" :lol:
jasminee
15-01-2009, 10:11
Też widziałam ten program i jak mamy kombinowały jak to ustrojstwo zapiąć. Pewna byłam, że na koniec pojawią się chusty - jako lepsze rozwiązanie, ale tylko jedna mama o nich wspomniała...a pokazać nie pokazali...Jakiś marny ten program
Jagienka
28-01-2009, 17:18
delikatnie mówiąc - program "dla słabszych"
Podzielam te opinię. Miałam "przyjemność" zobaczyć kilka odcinków i niestety z każdym kolejnym, moje pierwsze wrazenie pogłębialo się, utwierdzając mnie w pierwotnym przekonaniu, ze to kolejny głupi program mieszający w głowach grupie swych wiernych odbiorców...