Zobacz pełną wersję : A co na lato dla starszaka?
Nosiłam dziś w Pancy no-cotton, ale kurcze musiłam ją poprawiać. Co byście polecały przewiewnego i cienkiego. Wydaje mi się ,że np takie rybki karaibskie są za grube. Pancy mi pasowała, ale nie trzyma jak bym chciała. Co polecacie na 30 stopni ? Natki te ostatnie np koniczyny, irysy są za bardzo zwarte co za tym idzie za mało przewiewne. Indio może z lnem? Ale bambus chyba jednak jest bardziej tropikalny.
jakiś bawełniany mt? Serio mówię ;)
nie noszę tyle, co Ty, i planuję nosidło (mam akurat Mei Favorite) i antracyta, choć może lepsze byłoby coś nieco jaśniejsze, jak nie limitowane cienkie konopki to pewnie indio 50% lnu, np taki rubin-gold z lnem, powinien się dobrze sprawdzać (ponoć nosi podobnie/lepiej, jest równie cienki/plastyczny, a ten, co macałam był jeszcze milusi).
Mam dwa DD, ale jednak wolę chusty?
dankin-82
05-05-2012, 19:30
chustomietki się fajnie sprawdzają
dla mnei najlepszy LL z bambusem
nawet wole od japana z lnem
macierzanka
05-05-2012, 19:46
Ja w upały tylko w natkowej wełnie.
W tym roku żadne rarytasy: zwykła prowansja wełniana:thumbs up:
Ja w upały tylko w natkowej wełnie.
W tym roku żadne rarytasy: zwykła prowansja wełniana:thumbs up:
A len , jedwab nie jest bardziej przewiewny? A Prowansja jest taka zwarta.
podbijam, bo mam podobne dylematy
a może bawełna zwykła będzie ok? tylko jaka?
tak żeby poniosło, ale nie grzało i było przewiewne - istnieje coś takiego?
mamaslon
07-05-2012, 22:39
ja wziełam jaskółki z jedwabiem sobie
a M. ma z lnem
oscha z lnem bedzie świetna, juz wiem:)
vatek juz nie da rady...ale jakbym miała małe to vatek na bank
indio z lnem na pewno.
wiedziałam, że muszę zapolować na eibe :lool:
dla mnie w zeszłym roku indio konopne atracytowe wygrywało - przewiewne i baaardzo nośne. Myślę, że petrolowe indio konopne też będzie dobre. Może pawie ecru? Też nie są gęsto tkane a szalenie nośne
co do jedwabiu na lato:
Miałam jedwabnego japana - nosi super, ale przewiewny na pewno nie jest i było w nim gorąco
(więc nie każdy jedwab się nada )
Ja w ostatnie upały (nie wiem ile to było - ale w słońcu pewnie ze 35 stopni:roll:) nosiłam właśnie w indiaczu z lnem (40%) i to z przodu :mrgreen: Wcale nie było nam gorąco :whistle:
No a tak zupełnie serio, było naprawdę znośnie, jestem pod wrażeniem :thumbs up:
ninuczka
08-05-2012, 10:13
pawie 2007 rewelacja!