Zobacz pełną wersję : Cienkie a nośne.
Nie wiem , czy ten watek juz był. Ale chyba przy poruszaniu innych tematów np w watku unikaty, czy nośne jedwabie. Ale lato idzie i trzeba poszukać jakichś cienizn.
moim zdaniem loden jest calkiem nosny mimo ze cienki
i cienkie lny np agave
z cienkimi jedwabiami i kaszmirami nie mam dobrych wspomnien
takze najlepiej to chyba len, szczegolnie taki 40-50%
Moja ulubiona kategoria
Na 1. miejscu kobalt-zimt bawełniany i NSN (potem długo nic;))
NSI v1, agave, pasiaki nati
Konopki są w miarę cienkie a nosne.
Konopki są w miarę cienkie a nosne.
No własnie np indio antracit z konopiami , nosny jest . Ale np Indio Royal v.1. z lnem cienkie , a kiepsko nosi. Kaszmiry z ostniej zimy Nati dobrze noszą a cienkie są.
agave spełnia kryteria:). Choć robert grubszy, bardziej zwarty, a super się sprawadzał w upały. Lubię len w lecie:) Za Olapio powtórzę -najlepiej 40, 50% lnu
u mnie z takich cienizn palme pierwszeństwa trzymaja na razie slimaki acqua
a ostatnio bardzo przyjemnie sie rozczarowałam indio jade (Pondo :mighty:)
na pierwszy rzut okiem i ręką tiulowa (choć 40% lniana) pajęczyno-firanka. Przy plecaku (ale nie prostym ;) idealna.
natomiast NSI v.2 mnie jakos rozczarował...
Matysiu moim zdaniem rybki które kupiłas będa super:)
Ja mam agave, co prawda krotka;) ale w plecaku prostyz z wezlem pod pupa nosze malego 12kg chlopca:love: Choc musze przyznac, ze do najnosniejszych to ona nie nalezy - bo troche czuje ramiona:hmm: za to jest to najciensza chusta jaka mialam w rekach:ninja: bo ja jednak wole te kocyki:beat::heart:
Kaszmiry z ostniej zimy Nati dobrze noszą a cienkie są.
No właśnie, chciałam Cię zapytać, jak byś w tej kategorii oceniła winne jaskółki?
Bo jak dla mnie to :love:, nie tylko estetycznie...
Za to honsiu mnie ostatnio trochę rozczarowało, mocno czułam ramiona...
No własnie np indio antracit z konopiami , nosny jest . Ale np Indio Royal v.1. z lnem cienkie , a kiepsko nosi. Kaszmiry z ostniej zimy Nati dobrze noszą a cienkie są.
właśnie ja mam honsiu z kaszmirem i jest cienkie ale nosi moim zdaniem ładnie:)
No właśnie, chciałam Cię zapytać, jak byś w tej kategorii oceniła winne jaskółki?
Bo jak dla mnie to :love:, nie tylko estetycznie...
Za to honsiu mnie ostatnio trochę rozczarowało...
Jaskółki -rewelacja, nosne sa niesamowicie. Ale i gałązki czy balony tez fajnie noszą.
Ja nosiłam w honsiu z kaszmirem 13 kg z przodu i bez problemu dawało radę. Nic mi się nie wrzynało, ładnie odejmowało kilogramów.
Aksamitka
16-04-2012, 14:46
Jaskółki nie są chyba super cienkie...są właśnie mięsistą szmatą :) Nie kwalifikują się tutaj :D
Jaskółki nie są chyba super cienkie...są właśnie mięsistą szmatą :) Nie kwalifikują się tutaj :D
Kaszmirowe sa cienkie, ale gałazki i Honsiu jeszcze cieńsze. Ale nosza fajnie.
Ja nosiłam w honsiu z kaszmirem 13 kg z przodu i bez problemu dawało radę. Nic mi się nie wrzynało, ładnie odejmowało kilogramów.
Ja nosiłam z przodu 12,5 (no, 13 w butach ;) ) i wrzynało mi się w ramionach... Ale jak nosiłam zimą na kurtkę, to nawet po 2 godz było ok...
Zgadzam się jak najbardziej z opinią o kaszmirowym honsiu. Po antracytowych konopiach moja ulubiona szmata. Cienka i nośna. Myślę, że się nie zagrzejemy ciepłą wiosną :)
Z nowych Natek mam honsiu we wszystkich składach i kaszmir i wełna rewelacja mimo że cieniutkie to super nośne ( na plecak rewelacja ta szerokość) za to konopki sztywne i grube bardzo :( no są nośne bardzo ale zlamać to cholerstwo to masakra. Petrol didkowy po jednym praniu nadaje się do noszenia bo cieniutki jest a to dalej sztywne:confused:
A no i pawiszcze nowe cienkie i przewiewne fajnie są :)
o wlasnie
pawie 2007 sa dosc cienkie a fajnie nosza
i jeszcze slimaki pearlmutt, cienkie a nosne
o pawiorach zapomniałam :duh:
pawie 2007! cienizna a nosza ze hej!
loden według mnie fajnie nie nosi :(
konopki i naturki i antracyt są super
storcze też są dość cienkie a noszące :)
pasiaki natkowe szczególnie z wełenką (fioletowe i różowe)
ja tez potwierdzam konopie antracytowe - jedna z najlepiej noszących chust u mnie, a cienka i świetna na lato!
Dużo osób chwali też koirę, ale mi się wrzynała z rocznym Domisiem
loden dobrze nosi, chociaż cienizna, silkowy natur v1 daje radę ale w porównaniu do konopek natur się nie umywa, chociaż te dużo grubsze.
Ja jakoś ogólnie lubię cieńsze chusty bo fajnie się dociągają i łatwo wiążą, plus węzeł mały
Matysiu, miałam Ci kiedyś pożyczyć pawie ecru - może teraz będzie okazja? :)
agave spełnia kryteria:). Choć robert grubszy, bardziej zwarty, a super się sprawadzał w upały. Lubię len w lecie:) Za Olapio powtórzę -najlepiej 40, 50% lnu
Lominia, masz nadal roberta, czy to cienizna? Pragne lnu na lato, ale cienkiego, moze didek cos wypusci jak w tamtym rokku jima salvie.
Z cienkich i nosnych - Jim Salvia - boski kompakt z lnem i macane u Denayki Indio Jade - też cieniutkie a z lnem i nosi jak pieron.
Myslalam, ze najlatwiej pozbyc sie szalwii, a tu zonk, najbardziej mi zal... Licze na didka, moze wpusci jakas cienka lniana jednokolorowa brzydote. :) :)
Lominia, masz nadal roberta, czy to cienizna? Pragne lnu na lato, ale cienkiego, moze didek cos wypusci jak w tamtym rokku jima salvie.
Mam:) Robert jest grubszy od Agave, ale nadal cienki-tylko tkanie jest b.zwarte. Mój jest po farbowaniu-gradacja. Napisz może co masz, a odpowiem do czego można porównać.
Z nowosci to konopie OS petrol. Cienszy od antracyta, ale nosnosc porownywalna. Wczoraj wieczorem spacerowalismy 2 godziny (12kg) i bolaly mnie tylko nogi. Cudowna szmata, do tego piekna i elegancka.
Mam:) Robert jest grubszy od Agave, ale nadal cienki-tylko tkanie jest b.zwarte. Mój jest po farbowaniu-gradacja. Napisz może co masz, a odpowiem do czego można porównać.
Mialam szalwie lniana, pawie ecru, mam pawie kopone, ale wole len. Gradacja w jakich kolorach? :)
wildhoney
09-05-2012, 12:24
A gekony są cienkie i jeszcze mój ukochany hopek - light i żakard [żakard nosi jak trza!]
A gekony są cienkie i jeszcze mój ukochany hopek - light i żakard [żakard nosi jak trza!]
Które gekony, bo nie te co ja akurat mam i Antiqa i fioletowe są grube i na upały się nie nadają.
Mialam szalwie lniana, pawie ecru, mam pawie kopone, ale wole len. Gradacja w jakich kolorach? :)
To jedynie można umieścić pomiedzy szałwia a pawiami ecru, blizej szałwi niż pawi. http://rainbowraps.blogspot.com/2011/03/nadchodzi-pani-wiosnahere-comes-lady-of.html
wildhoney
09-05-2012, 15:22
Które gekony, bo nie te co ja akurat mam i Antiqa i fioletowe są grube i na upały się nie nadają.
Mam gekony nero, cienkie są - porównywalne z lightami hopkowymi, bo dmuchawce hopka są już minimalnie grubsze.
To jedynie można umieścić pomiedzy szałwia a pawiami ecru, blizej szałwi niż pawi. http://rainbowraps.blogspot.com/2011/03/nadchodzi-pani-wiosnahere-comes-lady-of.html
Piekna gradacja, foty w akcji? :D
Indio petrol z Konopiami rewelacja absolutna, to mój nr jeden teraz. I czekam na Ruingolda 1975. Tez podobno cienkie a nośne.
podnosze temat, szukam chusty nosnej a w miare cienkiej.:help: nie wiem na co sie zdecydowac
pawie jubileuszowe, leosie
Pawie żałobne, czyli te z konopiami.
Dla mnie te żąłobne jakos nie za bardzo, ale fantastycznie mi nosił Indio Mistic Petrol z konopiami chyba są albo lnem , OS Rubin-Gold z lnem , cienkie i super nośne obie.Zostaja z nami na to lato.
No i ja się powtórzyłam, znaczy nie zmieniłam zdania.
OS 1975 Mystic Petrol, u nas nosił 12kg
lny 50% double-face. Robert po złamaniu-rewelacja. Cienki, nośny, wytrzymały i mało wymagający tj.do pralki bez stresu;)
edit: już pisałam o Robercie, powtarzam się na stare lata:oops:
Ja nosze 17 kilo w indio ranunkel, cieniutkie i jak dla mnie nosi ladnie (bawelenka); tez chwale sobie indio 1975 gold ruby :) z lnem wlasnie.
pijana_wiatrem
18-05-2013, 08:49
a myslicie, ze zabka Agat z lnem spelnia te krtteria? ona taka piekna :heart: a ja mam 12 kg do noszenia
Mój nowy faworyt - OS Mystic petrol z konopiami. Najnośniejsza firanka, jaką miałam. Noszę 14 kg :hide:
mamaslon
18-05-2013, 11:01
ja poproszę fote :love:
a myslicie, ze zabka Agat z lnem spelnia te krtteria? ona taka piekna :heart: a ja mam 12 kg do noszenia
No właśnie, spełnia?
Aksamitka
18-05-2013, 11:11
Pisał już ktoś o Tulipanach 50% lnu Nati?
gosica502
18-05-2013, 11:21
oj tak :)
Cienkie a noooosząąąą tulipanki :)
OS z konopiami. cyprys z lnem, vatek solsbury - moje ostatnie faworyty :) os z lnem tez - ale on az takie cienki jak konopny nie jest.
Mój nowy faworyt - OS Mystic petrol z konopiami. Najnośniejsza firanka, jaką miałam. Noszę 14 kg :hide:
Pat, muszę ;)
piszesz o Maksie czy Miłoszku? (czytałam w ktorymś wątku, że Maksiu nie mieści się w siatkach centylowych)
Pat, muszę ;)
piszesz o Maksie czy Miłoszku? (czytałam w ktorymś wątku, że Maksiu nie mieści się w siatkach centylowych)
O Maksie :hide: Bez pieluchy :hide: Miłosz tylko 1,5 kg więcej i jego mi się nosi o wiele lepiej. Starszak mniej ciąży.
Fota nieostra niestety...
http://images34.fotosik.pl/663/a55416387422718c.jpg
Pat, Maks robi wrażenie :thumbs up:
ale biedne Twoje plecy :hide:
O Maksie :hide: Bez pieluchy :hide: Miłosz tylko 1,5 kg więcej i jego mi się nosi o wiele lepiej. Starszak mniej ciąży.
Fota nieostra niestety...
http://images34.fotosik.pl/663/a55416387422718c.jpg
Wooow! Myślałam, że ja nosiłam ciężkie dziecko, ale to był "tylko" 90. centyl. :) Od początku był poza siatkami czy tak wyskoczył w pewnym momencie?
Aha, jak dla mnie pod kategorię podpada Indio AZ. Nie dość, że piękne, to jeszcze nośne. I cienkie też. O przewiewności się nie wypowiadam, bo dla mnie nie ma tej kategorii ;)
mru, Maks urodził się z wagą 3,5 kg, ale już przy pierwszym ważeniu w przychodni wyskoczył poza siatkę. Teraz to w ogóle masakra. Miłosz był na 97. centylu lub tuż po. Teraz 75. centyl. Jestem ciekawa, jak będzie z Maksem.
Karusku, plecy, stawy biodrowe i kolana - do wymiany :hide:
Jak w temacie. Małą sonda ;) :twisted: :) Nie ukrywam,że nie przepadam za grubymi chustami, bo mam małe dłonie i jakoś tak nie mogę ich złapać :oops: Mam PHI i kocham ją bezwarunkowo,ale zdarza mi się :mad: że nie mogę jej dobrze chwycić i 100 lat minie zanim się zamotam,a przecież do grubasów nie nalezy.
Czytałam ,że OS Mystic Petrol jest wyjątkowo kompaktowy i nosi super. I na tym moja wiedza się kończy :whistle::hide:
Podzielcie się swoimi typami co do najnośniejszych cienizn :mrgreen:
A pawie żałobne? Cienkie i ponoć nośne, choć ja się coś z nimi nie dogadałam..
_agata89
30-06-2013, 19:55
ja również się z nimi nie zżyłam :D
A pawie żałobne? Cienkie i ponoć nośne, choć ja się coś z nimi nie dogadałam..
z cienkich pasowały mi pawie 2007, indio antracyt z konopiami
antracyt z konopiami i żałobne pawiki i jeszcze może OS Gold i kamyczek lniany
konopie kokadi np. merlin/morgan
OS mystic petrol. i cyprys z lnem - to mi na szybko do glowy przyszlo
wildhoney
30-06-2013, 21:00
Lniany kamyczek :heart: a z większą zawartością lnu - Braid.
April konopny też wygląda na kompaktowy, ale jeszcze nie miałam okazji nosić.
wątek podobny:
http://chusty.info/forum/showthread.php/77833-Cienkie-a-nośne.
:duh: nie widziałam tego tematu, przepraszam.
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi :) idę się dokształcać, która to która :D:D:D