Zobacz pełną wersję : Niemcy, Mannheim, Kinderflohmarkt - dziesiątki noszących :D
Tola_zet
14-04-2012, 19:57
...ale fajnie, byłam dzisiaj na "flomarku" w Niemczech, pierwszą zobaczyłam mamę w babybjornie, ale potem było już tylko lepiej! widziałam na pewno ponad 10 mam noszących - dwie w tkanych, jedna w kółkowej, dwie manduki, jedno emei baby (śliczne!), jeden elastyk, jedno mt, reszta ergo o nieznanych mi markach :D.
Byłam tam trochę ponad godzinę i nie było to żadne kangurze zgromadzenie :).
Ciekawe kiedy u nas tak bedzie. Przyznam, że jestem w szoku, bo na ulicach tego nie widać.
Miło...
ja na jednym spacerze widzialam dzis 3 mamy, 2 w chustach, jedna w ergo wiec nie jest zle ;)
Tola_zet
14-04-2012, 20:45
oby tak dalej :D
Tola- super:) u nas też jest lepiej, choćby od czasu, gdy zaczęłam nosić, a to przecież tylko 1.5roku..a dziewczyny noszące 3-4lata temu, to dopiero były atrakcją;)
Tola, pochwal sie lepiej czy jakas szmatke wygrzebalas i za jak poldarmo;)
Tola_zet
14-04-2012, 22:50
eee nic nie miały ani szmaty ani nosidła wstrętne sknerusy :D
ale kupiłam 2 kąpieluszki (wielo oczywiście) za całe 1 euro :high:
bu, tak po sąsiedzku. jestem rozczarowana ;)
Tola_zet
14-04-2012, 23:51
też trochę byłam, ale kąpieluchy mnie pocieszyły D:
Mannheim - piekne miasto :thumbs up: Czasem bywałam tam u dziadków, ostatnio 4 lata temu, noszących jednak nie widziałam, nie przyglądałam się najwidoczniej, teraz z pewnością nie umknęłoby to mojej uwadze ;)
W Niemczech tradycja noszenia dzieci jest dłuższa, więc te różnice jednak będą widoczne.
Tola_zet
15-04-2012, 01:33
rówież kocham Mannheim i okolice miłością wielką - aczkolwiek jest jedna poważna wada tego miejsca - odległość :D (od Łodzi rzecz jasna :))