PDA

Zobacz pełną wersję : Wisiadło w Rossmannie (podpadli mi :P)

Truscaveczka
29-03-2012, 15:06
Widziałyście? W najnowszej gazetce Rossmanna jest wisiadełko za 79,90 zaledwie, fuj :/
https://lh5.googleusercontent.com/-j_gehIzPqH8/T3Rd_X-jvYI/AAAAAAAAL48/-ARUw8piVLg/s303/wisiulec.png
A ze względu na cenę pewnie dużo osób nieświadomych się chwyci. A potem będę odbywać rozmowy pt. "Moje dziecko nie chciało w nosidle być" (bo to było wisiadło :znaika: )

mamaslon
29-03-2012, 15:12
w jednym tyg Reni a w 2gim to:roll::duh::twisted:

Kilerek_81
29-03-2012, 15:26
dostępność produktu sprawi, że może skucić się na niego trochę osób, niestety

mila_la
29-03-2012, 15:27

Pomyślałam to samo!
Nie ma co, polityka marketingowa tego sklepu zatacza ciekawe koła :duh:

karolinka251
29-03-2012, 15:36
miałam właśnie napisać po obejrzeniu nowej gazetki

dankin-82
29-03-2012, 15:44
ale zaszaleli.... jak zwykle ktoś niezorientowyny w temacie chciał zarobic

mamaLiKa
29-03-2012, 15:47
Widziałam na półce i cena niestety zachęca, myślę, że wielu rodziców w błogiej nieświadomości się skusi i kupi (bo przecież ten rossman taki eko, bio etc. - samo zdrowie) :roll:

Może trzeba by im jakiegoś maila skrobnąć? :hmm:

Truscaveczka
29-03-2012, 15:50

Reni? O co chodzi?

mamaLiKa
29-03-2012, 16:00
Reni? O co chodzi?

domyślam się, że o gazetkę rossmannowską z wywiadem z Reni Jusis i jej zdjęciem w tuli

odynka
29-03-2012, 16:12
dla nich to po prostu kasa - niestety... a wisiadeł nadal na rynku moc - wszędzie...

buka
29-03-2012, 16:12
Ehh :duh:
Pewnie połączyli fakty - fajnie jest nosić - biorąc pod uwagę wywiad z Reni. Ale nikt nie wgłębił się w temat bardziej - w czym najlepiej.

W naszym rossmanie bywam na tyle często zawsze w chuście i w MT, że mam na swoim koncie uświadomienie parę osób, z panią z obsługi włącznie :mrgreen:

No a teraz ten cud techniki wszystko pokrzyżuje :ninja:

Ulula
29-03-2012, 16:28
Dobrze, że chociaż nie przodem do świata na tym zdjęciu...

Liv
29-03-2012, 16:49
widziałam to "cudo" dzisiaj na półce :ninja:

sweetrose
29-03-2012, 16:50
ja jak wgłębiałam się w temat noszenia - gdy przestraszyłam się chusty - szukałam informacji od kiedy i w czym można nosić, dużo czytałam i zdecydowałam się na MT - miałam już 2 mietki w domu i w użyciu zanim trafiłam na nasze forum... czyli bez forum też da się podjąć dobrą decyzję ;) a wisiadła jakoś mnie same w sobie odtrącały - tylko ich cena taka troszkę kusząca a z drugiej strony zastanawiająca - dlaczego tak tanio skoro inne są drogie ;p myślę, że to czy ktoś zdecyduje się na nosidło czy wisiadło może wiązać się nie tylko z ekonomią - czyli na ile nas stać, co z chęci noszenia, jego wygodą, ale przede wszystkim z troski nas jako rodziców... im mamy większą świadomość tym lepiej ;)

Ja już w ciąży wiedziałam, że chce nosić i pragnę wielopieluchowania...oczywiście pomocne w tym czasie było to, że od czasu do czasu w jakimś programie telewizyjnym czy gazecie zaznaczam "dodatkowo" trafiałam na wywiady z ludźmi zgłębionymi w tematy wielo czy chust i nosideł miękkich, np z Reni ;) ale program sam w sobie nie był dla mnie żadnym motorem - we mnie była ogromna chęć i potrzeba takiego właśnie rodzicielstwa ;) dlatego szukałam, czytałam i dopiero wtedy podjęłam decyzję... nie ważne było czy mnie stać czy nie... bo ani chusty, ani nosidła ani wielo nie są super tanie, nie każdego może być stać na to wszystko...zbierałam i udało się... co prawda po porodzie wszystko skonfrontowałam z możliwościami i zrezygnowałam z chusty - poczekałam i kupiłam MT... // mam synka i jego zdrowie jest dla mnie najważniejsze... - jednorazówki są same w sobie szkodliwe, a dla chłopców tym bardziej... nie chciałam, żeby mu się jąderka przegrzały...// tak samo jest z noszeniem... czuje się lepiej i bezpieczniej gdy mam go blisko... a nie gdy siedzi w wózeczku i mnie nie widzi...a dodatkowo mam poczucie, że go noszeniem nie krzywdzę...ma odpowiednio ustawione ciało, ani jego kręgosłup ani nóżki, staw biodrowy nie są zagrożone ;) dodatkowo ma poczucie bezpieczeństwa ;)

IMO świadomość społeczeństwa w temacie wielo i noszenia jest coraz większa... i dzięki forum i dzięki programom w TV, wywiadom, dzięki nam rodzicom choćby przez fakt pokazania innym iż jest alternatywa ;) myślę, że część osób skusi ten wynalazek z rossmanna, i przez cenę i przez zakodowaną gdzieś informacje, że przecież to eko i modne... ale coraz więcej osób będzie szukało, czytało i podejmie decyzję świadomie tak jak ja ;)

przepraszam za przydługi referat :oops:

mamaslon
29-03-2012, 17:54
Reni? O co chodzi?

domyślam się, że o gazetkę rossmannowską z wywiadem z Reni Jusis i jej zdjęciem w tuli

tak, dokładnie o to

Wiewiórka
29-03-2012, 19:39
ale koszmarek:hide:
OT: powiem wam, że w niemieckim Rossmanie oprócz wisiadeł można kupić Bondolino, chusty (w tym kółkowe) i MT. Szkoda, że nie u nas:twisted:
Jakby ktoś się zastanawiał to didka (jeszcze) nie sprzedają

anczess
29-03-2012, 19:40
coś podobnego widziałam ostatnio w Carrefour w poznaniu, ale się spieszyłam i nie sprawdzałam w jakiej cenie to to było :)

mamaslon
29-03-2012, 19:43
OT: powiem wam, że w niemieckim Rossmanie oprócz wisiadeł można kupić Bondolino, chusty (w tym kółkowe) i MT. Szkoda, że nie u nas:twisted:
kurczaki, super z tymi chustami

Ulula
29-03-2012, 19:48
kurczaki, super z tymi chustami

Ooo... Jakby w Rossmannie były... na półeczce sobie leżały... Jak łatwo można by nabyć sobie coś "przy okazji"... A potem M. powiedzieć, że się poszło po pastę do zębów i promocja była... ;) Rozmarzyłam się...

mamaslon
29-03-2012, 19:49
Ooo... Jakby w Rossmannie były... na półeczce sobie leżały... Jak łatwo można by nabyć sobie coś "przy okazji"... A potem M. powiedzieć, że się poszło po pastę do zębów i promocja była... ;) Rozmarzyłam się...
:lool:

:thumbs up:

guzik
29-03-2012, 23:11

ano, szkoda, że u nas nie ma- za to są takie "kwiatki"

malutk_a
29-03-2012, 23:20
eh szkoda, ze na takie cus pewnie wiele osob sie skusi bo cena fajna, bo dziecko blisko mamy. prawda jest taka, ze rodzice czasem nie zastanawiaja sie i biora co popadnie :( eh szkoda ze to nejakies fajne mt tylko wisiadlo wrr

Wiewiórka
29-03-2012, 23:24
ano, szkoda, że u nas nie ma- za to są takie "kwiatki"
"kwiatki"w niemieckim też są, ale w mniejszości

gienia
30-03-2012, 15:04
Ten cud wynalazek nie ma pasa biodrowego, co zresztą jest cechą wielu tanich wisiadeł. Więc wygodne dla noszącego raczej nie będzie, nawet pani na opakowaniu podtrzymuje malucha. Widziałam kiedyś babkę niosącą malucha w podobnym wisiadle i ciągle musiała go podtrzymywać, a duży nie był. Co oznacza, że nabywca raczej długo tego nie poużywa. A potem albo uzna, że noszenie jest kiepskim pomysłem, albo połknie bakcyla i rozezna się w temacie.

Hester
05-04-2012, 13:33
a propos gazetki rossmanna z Reni Jusis - wie ktoś jaka chusta jest na okładce, ta jasnozielona?

bursztynka
05-04-2012, 13:35
a propos gazetki rossmanna z Reni Jusis - wie ktoś jaka chusta jest na okładce, ta jasnozielona?
a to nie Tuli była ?

Hester
05-04-2012, 13:47
a to nie Tuli była ?

Nie wiem własnie, bo spec ze mnie żaden a na stronie Tuli jej nie ma. Jest cała jasnozielona i na środku ma spory wzór kremowy, trochę roślinny. w środku jest zdjęcie Reni w chuście ale jasnoniebieskiej i nie wiem czy dziewczyny w tym wątku pisały że to jest własnie Tuli, czy chodziło o to z okładki (na okładcer to chyba nie jest Reni na zdjęciu...). A chusta mi się bardzo podoba i chcialabym ją sprawdzić co to :)

Truscaveczka
05-04-2012, 13:51
Ten wzór wygląda jak ludowa wycinanka, gdzie ja go widziałam...

Hester
05-04-2012, 13:54
Ten wzór wygląda jak ludowa wycinanka, gdzie ja go widziałam...

No właśnie gdzie? Piekny ten wzór :love:

annya
05-04-2012, 14:05
Wisiadło wczoraj widziałam-wyjątkowo tandetne :(.

mama-igi-tata
11-04-2012, 18:52
niestety. na majówkę wyposaż się w rossmannie między innymi w "gustowne" wisiadło "safety 1st". nosić można i przodem do siebie i do świata, od3 do 10 kg za jedynie 50zł. chyba niczego nie przeinaczyłam - ale czy to ważne?

annya
11-04-2012, 19:01
Już jest wątek o tym wisiadle.
Kiepsko dogaduję się z wyszukiwarką, więc nie zalinkuję teraz.

sweetrose
11-04-2012, 19:30
jest już wątek ;) o tutaj - http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=76898

annagdynia
11-04-2012, 19:56
edit: odpuściłam z przekonywaniem na siłę

dziewczyny proszę pomóżcie
moja koleżanka właśnie zakupiła dziś nosidełko z hurtowni dzieciecej - nie wiem jakie, ale na pewno jest to wisiadełko bo tam innych nie mają :ninja:
dajcie jakieś artykuły coś mądrego co mogłaby pocztać :mighty:
dałam jej moją chustę na spróbowanie ale szybko się poddała, a jej córka ma 3 m-ce :duh:

Ananke
11-04-2012, 20:53
Nie wiem własnie, bo spec ze mnie żaden a na stronie Tuli jej nie ma. Jest cała jasnozielona i na środku ma spory wzór kremowy, trochę roślinny. w środku jest zdjęcie Reni w chuście ale jasnoniebieskiej i nie wiem czy dziewczyny w tym wątku pisały że to jest własnie Tuli, czy chodziło o to z okładki (na okładcer to chyba nie jest Reni na zdjęciu...). A chusta mi się bardzo podoba i chcialabym ją sprawdzić co to :)

Ta? Kolor pistacja:

http://www.babytula.pl/products/leluja-limitowane-chusty-tula-dla-eko-mama

Paulina J.
11-04-2012, 21:54
Może ja jestem naiwna, ale wierzę w rozsądek rodziców.

Gdy planowaliśmy Młodego mój mąż (który absolutnie w chustach nie nosi, akceptuje tylko ergonomiki) - gdy wziął wisiadło do ręki stwierdził - "fajnie by było nosić dziecko, ale przecież jak będzie chłopak - to sobie zgniecie jajka" ;) Mam nadzieję, że chcący kupić ten wynalazek pokuszą się choć o taką refleksję :)

mama-igi-tata
12-04-2012, 07:58
o przepraszam, a nawet rzuciłam okiem czy już nie było... ślepam czy jak?

OLSIA
12-04-2012, 12:28
:nono:
jest już wątek ;) o tutaj - http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=76898
Sweetrose - dobry zarcik - autroka łyknela ... A przecież to juz połowa kwietnia:lool:

Truscaveczka
12-04-2012, 12:31
:nono:
Sweetrose - dobry zarcik - autroka łyknela ... A przecież to juz połowa kwietnia:lool:
Zołzy z was :D

Hester
13-04-2012, 00:39
Ta? Kolor pistacja:

http://www.babytula.pl/products/leluja-limitowane-chusty-tula-dla-eko-mama

TAK! Cos cudnego, dziękuję :*

Idę rozbić świnkę...