Zobacz pełną wersję : Chusta dla 3 latki?
No i tu prote pytanie jakia chusta sie nada dla 3 letniej dziewczynki dodam ze poki co to ona ma 12 kg :)
No i ....moja 3 latka juz biega ale sobie pomyślałam ze moze ja czasami zamotam bo w krotce bedzie nasz 3 szt bab i jak jedna w wozku a ta starsza sie zmeczy no to moze by ja na plecy wrzucic :mrgreen: !?............tak wiec jaka by nam tu chusta spasowała mała ma 12 kg a dla młodszej chce poki co elastyka , mam juz jednego MT i przymiezam sie do Chiary Didymosa .
Gala, 12 kg to tu osiągają niektóre roczniaki :) więc wybór masz ogromny. Podpowiem tylko, że m.in. chusty z dodatkami (jak konopie, len, jedwab czy wełna), lana, osławione pawie są uznawane jako szmaty lepiej noszące. Spójrz, co Ci się podoba, jakie kolory, desenie, od tego może zakręcić się w głowie. Na Twoim miejscu kupowałabym, testowała i wymieniała na inną :) Pozdrawiam serdecznie.
Tylko kwestia jest taka, czy 3-latka da sie nosić??
Mój prawie 2 latek już wcale się nie daje, od kilku miesięcy.
Wszystko zależy od dziecka :)
Powodzenia w wyborze chusty!
:)
wiem wiem ze 2 latki potarfia niezle biegac bo moja 3 latka to caly czas biega ale w styczniu bedzie nas 3 wiec jedno w wozku a jak to pierwsze sie zmeczy no to na plecy i dalej i na odwrot z tym ze dla młodszej wybrałam sobie elastyka ( zeby sie nie zniechecic na dzien dobry bo ja tylko z kółkowymi mialam do czynienia) a pozniej chce sie na cos innego przezucic ..........szukac bede i ogladac dzieki za odzew :)
len konopie lana - to z chust 8))
len konopie lana - to z chust 8))
Mądrze prawi Ania!
dobre są też didkowe pawie.
ale Lana najlepsza.
pawie lux 8)) ale malo osiagalne :?
luxnordynka
24-12-2008, 22:32
hmm, nie znam sie w sumie, ale zobacz tez nosidla ergonomiczne dla takiego duzego dziecka, Ewa
W tym wieku jest większa szansa, że zaakceptuje nosidło ergonomiczne niż chustę. Mój dwulatek, który mandukę akceptuje (choć nie w każdej chwili, nieraz woli pozycję "na barana" - lepsza widoczność) ostatnio ostro protestował przeciwko włożeniu do chusty testowej, która do nas dotarła. Choć gdy chustę rozpakowywałam, porwał mi ją i zaczął się w niej mościć i w nią motać (w znaczeniu oplątywać a nie wiązać na sobie). A noszony w wiązance od 4m życia. Czasem naprawdę dużo.
I jak się startuje od wyższej wagi to jednak dobrze wypełnione pasy naramienne i pas biodrowy bywają użyteczne.
No i nie ma kilku metrów materiału po puszczeniu dziecka luzem.
Choć może widząc siostrę zachustowaną też będzie chciała.
Lanę polecam, indio też , len ponoć od konopii lepszy ale jeszcze nie testowałam więc nie mam porównania :?
w Lanie około 12 kg Mela ( w marcu kończy 2 latka) bardzo dobrze się nosi - ja z chorym kręgosłupem nic nie czuję :D a z przodu noszę :D , w nosidle Yamo też jest bardzo dobrze, choć Myslę że jednak Mela chusty woli, już prawie półtora roku chustowe dziecko jest :D
Moje dziecię duże jest (w marcu kończy 2 latka i waży prawie 14 kg) i nosimy się we wszystkich możliwych chustach. Szczerze mówiąc jak dobrze podociągam to ja nie widzę takiej strasznej różnicy między różnymi chustami. Czuję różnicę jak źle zawiążę ... a przy wiercącym się dziecku zdarza mi się to ostatnio często. Lilka jest przyzwyczajona do noszenia, często nie chce być zawiązana, ale jak już ją zawiążę wtula się i od razu uspokaja. Co do wyboru chusty ... już też moje dziecko zaczęło decydować, ze ta jej się podoba a ta nie :? , w jedną pozwoli się zamotać w inną nawet nie próbowałyśmy, bo nie pozwala i koniec (dziecko twierdzi, że nieładna i przynosi tą co lubi najbardziej).
Ogólnie jak widzi chustę jakąkolwiek to uwielbia się do niej przytulać, kładzie się na chuście. A... i obiektem westchnień mojego dziecia jest... WÓZEK. Ponieważ ja za wózkami nie przepadam, mała rzadko w nim jeździ, wózek stoi w mieszkaniu, a Liluś kręci się koło niego, prosi, żeby rozłożyć, żeby chociaż sobie posiedzieć mogła :?
myślę że jeśli nie nosisz w chuście na codzień, to 3 latkę trudno będzie Ci namówić do korzystania z chusty.
Ale jeśli macie ochotę spróbować, to mi się Kinie dobrze nosi w wełnie i lnie
Albo nosidło. Ergo na ten przykład.
połączyłam dwa takie same tematy
visenna2
30-12-2008, 10:00
Zuzia 20-22 kg (waga się waha co jakiś czas :) ) jutro skończy 3 lata i nadal lubi być noszona. Ergonomiki dla niej odpadają bo nogi jej wiszą a mnie jest niewygodnie, nosimy się w chuście.
12 kg to szczupaczek, moja młodsza ma pół roku i waży 10 :)
Do listy chust dobrze noszących dołączam żakarda Nati :)