Zobacz pełną wersję : Rodzina Duggerów nosi w Ergo
znacie tę wielką rodzinę
sa foty
http://www.duggarfamily.com/photos.html
Biedronka
22-12-2008, 15:19
nie znałam jej wczesniej...ale szczena mi :szok:
Te wszystkie dzieciaczki sa ich własne ? chyba nie :hmm:
ale podziwiam rodziców .....matke szczególnie bo ojciec zapewne pracuje ....
dzieciaki czyste , dom zadbany ....
dzizus ....wyobrazcie sobie gotowanie obiadu :omg:
ile sie trzeba ziemniaków naobierać ....kotletów nasmazyć ....
ło matko :(
ale pieknie wszyscy szczęśliwi ..to najwazniejsze !
doczytałam ...wszystkie ich !
http://health.discovery.com/tv/duggars/ ... ggars.html (http://health.discovery.com/tv/duggars/meet-the-duggars.html)
2 x blizniaki 8))
Kurcze a ja chyba nie chciałabym mieć aż tak dużej rodziny. Podziwiam ich za odwagę.
Ja bym o takiej marzyła.... :)
a wiecei,ze oni ten dom sami wybudowali? przy malej pomocy fachowcow
dzieci wiercily, pilowaly, deski zbijaly, to sie nazywa zgrana brygada :)
mnie tylko zastanawia 0 indywidualności.
Wszystkie dziewczynki są ubrane i uczesane tak samo, dzieci nie mają własnej przestrzeni, bo mieszkają w sypialniach jak na koloniach...
Wszystkie dziewczynki są ubrane i uczesane tak samo, dzieci nie mają własnej przestrzeni, bo mieszkają w sypialniach jak na koloniach...
pomyślałam o tym samym. Można się chyba poczuć jak w placówce opiekuńczo-wychowawczej a nie jak w rodzinie...
pomyślałam o tym samym. Można się chyba poczuć jak w placówce opiekuńczo-wychowawczej a nie jak w rodzinie...
Zgadzam się! Mnie się nie podoba taki dom :(
Kilka dni temu ta pani urodziła 18 dziecko.
mama-anika
22-12-2008, 20:48
A ja jakiś czas temu oglądałam program w stylu "kto Cię tak urządził" czy "dekoratorni" ale amerykański - i tam im ten dom urządzali i rozbudowywali.
Ale nie bardzo mi się to podoba. Ja się denerwuję, że nie mam wystarczająco dużo czasu tak indywidualnie dla dziecka jednego czy drugiego. Żeby poczuło, że mam mamę dla siebie. A co dopiero przy takiej ilości dzieci?
Ale nie bardzo mi się to podoba. Ja się denerwuję, że nie mam wystarczająco dużo czasu tak indywidualnie dla dziecka jednego czy drugiego. Żeby poczuło, że mam mamę dla siebie. A co dopiero przy takiej ilości dzieci?
ja właśnie kiedy urodziłam Kluskę, powiedziałam dość, żeby z każdym dzieckiem spędzić czas, pouczyć się, ćwiczyć, wyjść na spacer itd nie mogę robić nic innego w ciągu dnia, więc kiedy dzieci idą spać ja zaczynam sprzątać, prasować, gotować....już się boję jak będzie wyglądał mój dzień kiedy zacznę pracować
Chyba bym sie pochlastala gdybym miala tyle dzieci urodzic! O wychowywaniu nie wspomne. Czy to w pewnym momencie nie jest troche jak "masowa produkcja"? To chyba niemozliwe, zeby kazdemu dziecku choc troche czasu poswiecic dziennie na wylacznosc?
Zdjęcia zrobiły na mnie wrażenie, ale sama nie wiem jakie :hmm: Mam skojarzenia ze zdjęciami na pokaz, typu wzorcowa placówka. Mimo tego, nie da się zaprzeczyć, że każde z nich ma na kogo liczyć. A czy są szczęśliwi ... :?: o to trzeba by zapytać każde z osobna.
DOM PIEKNY ALE TAKI JAKIS ZA ...WIELGACHNY :roll:
JAK W ...HOTELU :roll: NIEZLE MUSZA SIE SZUKAC
18 DZIECI :!: po pierwsze :szok: po drugie :hmm:
kajkasz1
23-12-2008, 08:52
Myślę, ze są szczęśliwi tak samo jak dzieci w małych szczęśliwych rodzinach. To po prostu ich życie, ich codzienność. Nie znają innego.
Jak fajnie musi być przy stole ...
Moją pierwszą myślą po obejrzeniu zdjęć było " o kurcze, ile ten koleś musi zarabiać" :shock: No bo ok, ciuchy po starszych mogą być, chociaż przy takiej ilości i tak muszę co kilkoro dzieci muszą kupować nowe... Ale dajcie 20 ludziom co dzień jeść!
Moją pierwszą myślą po obejrzeniu zdjęć było " o kurcze, ile ten koleś musi zarabiać" :shock:
Miałam to samo :lool: Ale oni przy okazji zarabiają wydając poradniki itp.
Ale zastanawiam się kiedy ta kobieta ma czas, żeby na prawdę odpocząć :?:
czytałam ze oni zarabiaja na fotkach,ksiazkach o dzieciach na pewno maja wsparcie od gminy, sponsorów
i dla mnie jakimiś mormonami zalatują czy inną społeczniościa trochę religijną...
Wydaje mi się, że tam są spore zasiłki na dzieci.
A ja się zastanawiam ile ta babka jeszcze pociągnie. Przecież każda ciąża i poród to duże obciażenie dla organizmu i zawsze trochę rujnujące nasze zdrowie.
formichiere
23-12-2008, 13:09
Już kiedyś się natknęłam na tą rodzinkę, w jakiejś gazecie było o nich i www strony. Takie dodatkowe wariactwo to że wszyscy mają imię na "J". Troche sekciarsko wyglądają, tacy ugrzecznieni wszyscy
O matko! To nie dla mnie, zdecydowanie. Kocham dzieci ale tyle to już przesada. :szok:
Czy to w pewnym momencie nie jest troche jak "masowa produkcja"?
Tak, to już masówka, poszli w ilość, gdyż ponieważ (;-)) oni z tego żyją, że mają dużo dzieci. Oglądałam kiedyś jakiś program o nich. Występują w programach TV, reklamach - zarabiają na tym, mają sponsorów (jedzenie, ciuchy, chemia itp). Nie wiem nawet, czy jedzenie sami gotują, czy mają sponsorowany catering. Mnie osobiście to przeraża. Sama myśl o 16 ciążach - brrr...
a wyobrażacie sobie ten hałas?? o jizzzzz.... nie no,zdecydowanie za dużo ludzi pod jednym dachem...
To kosmos jakiś. Ja nie wiem jak ona nad nimi wszystkimi panuje. Najbardziej rozwaliły mnie plastikowe talerzyki(czyzby jednak catering?), lada chłodnicza(czy jak to tam się zwie) jak na stołówkach lub w ikei :lool: i pralnia. W kuchni podpisane kubeczki i dystrybutor coli sprite i co tam jeszcze.(oj taki to ja bym chciała, zeby mi go jeszcze ktos napełniał)
Widziałyście ile ona ma prania, suszenia i prasowania potem??????????????? Matko, ja codziennie włączam jedną lub dwie pralki, przy 4 osobach w domu, a oni?
Pokój dziewczynek śliczny(tern kon na scianie, ach), za to chłopców juz mi się nie podoba, zajeżdza kolonią jakąs.
Kiedys oglądałam jakiś program o podobnej rodzinie w Polsce. Mama mówiła, że tam kazdy ma swoje obowiązki i póki ktoś nie nawali to wszystko idzie jak należy.
Swoja drogą-podziwiam, tyle razy rodzić :hide: