PDA

Zobacz pełną wersję : Które chusty mają rozmiar 4,2m?

XjustynaX
16-03-2012, 23:09
Poszukuje krótszej chusty, ale nie mogę się doszukać. Mam obecnie lenny lamb 4,6 i jest bardzzzoooo za dluga. Przy wzroscie 170 cm i rozmiarze 38/40 jak zawiąże w kieszonkę to wisi mi do kostek. Jak zawiązałam dziś plecak to walała się równo po podłodze.
Lenny ma co prawda dość spore wcięcie na końcu chusty, przez co jest taka wydłużona.
Zastanawiam się nad kupnem 4,2 m ale nie ukrywam że wybór jest marny. Szukałam w dekoralikach i w mamazen ale wybór w tym rozmiarze jest słaby. Też nie za bardzo chce wydawać 400 zł na chuste.
Nie za bardzo też chce obcinać lennego bo jakoś czułabym się nieswojo.
Możecie coś doradzić.

kista1
16-03-2012, 23:10
Nasz bazarek przejżyj tam na pewno znajdziesz jakieś 4,2 w rozsądnej cenie :D

panthera
16-03-2012, 23:12
dokładnie tak. a przy okazji używana chusta najczęściej = złamana chusta czyli mięciutka i milutka od początku :)

agnieszkazd
16-03-2012, 23:14
Didka 5 powinno być ok.

XjustynaX
16-03-2012, 23:17

No własnie się zaznajamiam

jul
16-03-2012, 23:33
jeszcze na wszelki wypadek zmierz jakiej długości jest Twoja chusta, bo długości realne potrafią się różnić od nominalnych, żeby się nie okazało, że nowa chusta jest trochę za krótka (mierzy się zazwyczas po jednej krawędzi)

XjustynaX
16-03-2012, 23:47
jeszcze na wszelki wypadek zmierz jakiej długości jest Twoja chusta, bo długości realne potrafią się różnić od nominalnych, żeby się nie okazało, że nowa chusta jest trochę za krótka (mierzy się zazwyczas po jednej krawędzi)

4,6 metra jak nic. Ledwo mi się w pokoju zmieściła:)

jul
17-03-2012, 00:06
A tu mnie zaskoczyłaś, bo mam podobne rozmiary i 4.6 jest dla mnie wygodną długością, ogony są w normie, z 4.2 kieszonkę wiążę, ale wtedy ogonów już praktycznie nie mam. Może to kwestia wielkości biustu albo wielkości dziecka?

Tak czy owak większość chust jest produkowana także w rozmiarze 4,2 (= rozm. 5 u didymosa), więc na pewno znajdziesz coś, co Ci się spodoba - albo na bazarku, albo w którymś ze sklepów, których jest duuużo, gdzieś nawet jest wątek z wymienianymi sklepami (jeśli nie ma na stanie Twojego rozmiaru możesz też podpytywać , czy nie ma możliwości zamówienia dla Ciebie danej chusty).

livada
17-03-2012, 08:58
Ja też jestem trochę zdziwiona, moja pierwsza chusta to było LL 4,6, dziecko było maleńkie, ja miałam 1,60 wzrostu i rozmiar 36, i faktycznie chusta była za długa, ale ogony z kieszonki sięgały "tylko" za kolana :ninja: W plecaku faktycznie włóczyłaby się po ziemi.

A w temacie - LL to jedna z nielicznych firm które NIE sprzedają 4,2 :mrgreen:

mi.
17-03-2012, 10:07
pierwsza moja odpowiedź - 4,2m mają wszystkie te chusty, które do takiej długości obetniesz :D

druga: Storcze, Didki, Girasole, CHYBA zdarzają się takie w limitach Nati (ale temat znam teoretycznie, bo nie kupję natek), można też (ponownie - CHYBA) zamówić z regularnych (pasiaków) przez telefon w preferowanej długości.

chioma
17-03-2012, 10:52
Moja 6-tka LL (bambus) ma dokladnie 4,94! Idzie pod noz, bo przez ta dlugosc w ogole jej nie uzywam.