Zobacz pełną wersję : Jak stary jest mój didek? Odp. Ma przynajmniej 25lat :).
Ridibunda
12-03-2012, 20:05
Pytanie jak w temacie. Bo na samą pomarańczową metkę się napaliłam. Drukowana jest i z 4 cyfrowym kodem więc ja wiem tyle że z przed 1993 a raczej jeszcze starsza...
https://lh4.googleusercontent.com/-AvrPR8-72Hc/T145kXd0h_I/AAAAAAAAEns/iPQU39jEpuY/s800/031.jpg
Fajny :)
Może napisz do Didka;)
Zrób zdjęcie metki i spytaj się didka na fejsie :)
węgielek
12-03-2012, 20:10
no nie mow ze kolejne znalezisko lumpeksowe :)
Ridibunda
12-03-2012, 20:13
Fejsa to ja widzę jak w lustro patrzę.
Prezent od brata z niemiec (ponoć tanio było bo krótkie i z plamą).
węgielek
12-03-2012, 20:15
Fejsa to ja widzę jak w lustro patrzę.
Prezent od brata z niemiec (ponoć tanio było bo krótkie i z plamą).
fajnie :)
a jakie krotkie ono?
Oj, piękny! Tkany tak jak rocznicowe lago - czyli po staremu a nie jak indio. Niucham, że stareńki jakieś 30 lat?
pewnie niezly rarytas!!!! ladny kontrast :)
Ridibunda
12-03-2012, 20:20
Ok, 2,2- 2,3m i szerokie na 65cm :). Chyba mało praktyczne :P.
ja wiem tyle, ile na Chuścianym Zakątku jest napisane, czyli:
Pomarańczowe - lata '70. Jest na nich adres domu Hoffmanów, czterocyfrowy kod pocztowy i krótki numer telefonu.
węgielek
12-03-2012, 20:21
pewnie niezly rarytas!!!! ladny kontrast :)
o to to! w ogole nie przypomina indiaczowych bieznikow, ktore kompletnie mnie nie leza. ten jest super :)
Mayka1981
12-03-2012, 20:22
Ok, 2,2- 2,3m i szerokie na 65cm :). Chyba mało praktyczne :P.
Eee tam, akurat na rebozo - no albo na kółeczka do przerobienia...
Ładny prezent :) te frędzelki są wprost fascynujące... ;)
Ale Ci się trafiło, gratuluję
Ridibunda
12-03-2012, 20:25
Nie no nie będę nic przerabiać - najwyżej użyję jako kółkowej "no sew" tylko będę musiała z moje pierwszej kółkowej brązowe kółka uwolnić :/ (albo kupić nowe).
paskowka
12-03-2012, 20:26
Normalnie śliczne:) długośc w sam raz na boczek:) albo kółeczka
Ridibunda
12-03-2012, 20:27
Frędzelki są koszmarne :P. Ja to bym chciała, żeby mi z didymosa odpisali, że frędzelki to sobie ktoś doszył... to bym je odpruła.
Toć to old standard z lat 70-tych! Gratuluję prezentu!
Ridibunda
12-03-2012, 20:28
Fotki są z lampą bo się nie mogłam powstrzymać przed pochwaleniem się. Więc, w naturze to kontrast nie jest taki super (ten brąz jest spokojniejszy).
Na początku nie widziałam zdjęć ale teraz widzę. I jestem pod wrażeniem. Ten wzór jest bardzo fajny :)
Jacyś dorośli ludzie byli w nim noszeni :P.
Jakby co, powiedz swojemu bratu , że ja go też lubię:twisted:
W ogóle to zgadzam się z węgielkiem - ładne.
Ridibunda
12-03-2012, 20:46
To teraz sie musze tak nauczyc nosić na plecach:
http://didymos.de/bilder/hist-02.jpg
http://didymos.de/bilder/hist-01.jpg
(z http://didymos.de/didy.pl?shop-php/tuecher/sondermodelle/anzeigen_leinen.php).
Frędzelki są koszmarne :P. Ja to bym chciała, żeby mi z didymosa odpisali, że frędzelki to sobie ktoś doszył... to bym je odpruła.
Normalnie nie dogodzisz kobiecie, dostała antyk z boskim fredzlami i narzeka, że krótkie i ma frędzle:lool: Ja to już kombinuje jak tu frędzle dorobić do pawiszonów rocznicowych co to jeszcze nie wiem czy w ogóle się na nie załapałam:roll:
Ridibunda
12-03-2012, 21:01
Wysłałam mail do didka z zapytaniem :). Ja się cieszę ogromnie, co prawda napalałam się na stare kocykowe indo do codziennego użytku a dostałam lepszy rarytas :).
Ridibunda
13-03-2012, 10:33
Znalazłam fotki w sieci podobnej na kółkową przerobionej:
http://closeathandbaby.files.wordpress.com/2011/07/dsc06145-e1311384073988.jpg?w=199&h=300
http://closeathandbaby.wordpress.com/2011/07/22/my-boys-naturally/
Mam dziwne wrażenie, że ta moja to w ogóle prana nie była od nowości (jest super miękka ale na metce która jest wszak drukowana śladów prania nie widzę). Chyba pranie jej zostawię do upałów na dworze, żeby szybko wyschła.
Oj chetnie bym macnela, jak miekka jest taka 30letnia chusta mmmm:ninja:
nie dość,że lata siedemdziesiąte,to jeszcze stary wzór.albo w ramki,albo na fora zagraniczne w dział "sprzedam";)
na fali jubileuszu mozesz majątek zarobić:)
z tej długości forumowa Aga nosiła swojego syna na plecach,jak już był starszy,węzeł był pod pupą.
Ridibunda
13-03-2012, 18:17
Beatrice Stocker z Didymosa odpisała, że chusta ma przynajmniej 25lat :).
Sprzedawać nie będę przynajmniej nie w najbliższych latach (i nie wiem czy w ogóle bo to wszak prezent). Za 10 lat może się zastanowię, albo poczekam kolejne 25 i może wnuki w niej ponoszę ;).
milorzab
13-03-2012, 20:33
Ale prezent! Piękny!
no pozazdrościć brata ;) ładny masz zabytek
Frędzle mnie nie kręcą ;), ale taki rarytas z historią i mnóstwem wtkanych weń wspomnień - owszem :applause:
Ale śmieszna:)
Przez te frędzle to już doprawdy nie bieżnik a zasłona:D
Też mi się podoba - chciałabym dostać taki prezent...:lol::roll:
A zastosowań moze mieć mnóstwo... - to najmniejszy problem! :mrgreen:
Frędzle są rzeczywiście paskudne.... :P Ale kolor i wzór - boskie :D No i ta historia.... Trzymaj dla wnuków, będziesz im kiedyś tłumaczyć co to chustonoszenie i że w takich antycznych szmatach ich rodziców nosiłaś ;)
pieeeekne jest :love::love:
ja tam ze swojej wiekowej Iris plecaczek z wezlem pod pupa czasem wiaze, albo rebozo, albo zwyczajnie na biodro wrzucam :)
a czasem po prostu wyciagam i przytulam zeby jej w szufladzie smutno nie bylo, ze tak rzadko noszona :oops:
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=52046&highlight=
Frędzle mnie nie kręcą ;), ale taki rarytas z historią i mnóstwem wtkanych weń wspomnień - owszem :applause:
o to to !!! :)
piękny prezent, sto razy fajniejszy niż nowe limity których potem pełno na każdym bazarku :)
sie dopisze :)
Bo wlasnie zaczelam sie zastanawiac nad moim nowym nabytkiem. Wzor ma bardzo podobny, duza metka, D costam Ludwigsburg, bez ulicy ale z numerem telefonu. Na brzegach po dlugosci ma "didymos" i 1975. Czy to mozliwe, ze to rok utkania?
Ridibunda
14-02-2013, 14:09
Wrzuć fotki :) ale coś mi się wydaje, że to nowszy limit tzw old standard 1975, bo po co mieli by datę dawać kiedyś tam...
yvona - Twój Didek to tzw. OS - Old Standart - czyli wznowienie stareńkiego wozru Didymosa - wypuszczony 13 kwietnia 2012. Gold-Ruby OS. Ma wzdłuż brzegu Didymos i właśnie datę 1975 - to wzór rocznicowy :) Co roku jakiś jest.
Ridibundy OS - to stareńki oryginał, faktycznie zrobiony w okolicach 1975 roku.
Wzór jest ten sam - jej jest już unikatem a twój piękną współczesną chustą :)
A widzisz, to ma sens :) Bo zastanawialam sie, po kiego ta data ;)
Dzieki za info.
Ja w ogole raczkuje w tym co, gdzie i jak - to na razie. Tak na pol gwizdka sie uaktualniam i doksztalcam, bo boje sie, ze mnie nalog wciagnie :D
btw, Radibunda - nosisz w tym cudzie? :)
Ridibunda
15-02-2013, 15:24
Nie, bo jeszcze go nie uprałam :hide:
Lalkę sobie motnęłam tylko na biodro i na plecy.
Mam nadzieję wiosną w niej ponosić :backcarry:
Kobieto - :mighty:pozycz to cudo na dzień/dwa - mogę Ci jakąś bardzo współczesną Oschę posłać w zamian - chciałabym dotknąć tej historii...
Ridibunda
15-02-2013, 15:49
Amst, ja nie pamiętam gdzie ją schowałam jeszcze w ciąży :omg:
W dotyku jest rewelacyjna, taka miękka ale "gładka". Długo zastanawiałam się w czym i jak ją wyprać żeby tego nie zepsuć. W końcu spakowałam w reklamówkę schowałam do szafy (ale nie pamiętam której :cry:).
jak znajdziesz przypadkiem w tym roku to baaardzo chętnie macnę wysyłając w zamian co mam najcenniejszego :)
Ridibunda
22-02-2013, 11:55
Znalazłam. Jak wypiorę i się ciut pocieszę to możemy się dogadywać.
Tak mnie kusiła, że taką niepraną użyłam.
https://lh3.googleusercontent.com/-DJzGXaKkb08/USc95ZP6adI/AAAAAAAAGHk/0lds2luJ5xo/s477/IMG_1303.JPG
piekna jest :love: i te fredzelki :love:
jakbys sie kiedys pozbyc chciala to ja z ogromna checia sie zaopiekuje. I bede przytulac...
Ridibunda
22-02-2013, 12:15
To prezent i to trafiony. Myślę, że poczeka na moje wnuki :ninja: i mam nadzieję, że jakiś bratanków moich ponosi.
Ty wiesz :)
ustawiam sie do macania
A bifyj masz cudny <3
Pięęęęęęęęęękny! :love: Ja też chcę pomacać :oops:
Niesamowite! :) Odżywa moja miłość do staroci i chciałabym kiedyś dotknąć i obejrzeć taką emerytowaną chustę :) Podobną słabość wzbudzają u mnie też takie stare ubrania :)