PDA

Zobacz pełną wersję : Oczom nie wierze ;)

Jasnie Pani :)
11-03-2012, 18:08
Szukaj nie działa :P wiec moze było, ale chyba bym nie przegapiła. Pamietam nieszczesną bluze polarową do noszenia dzieci i ok, to jeszcze jestem w stanie zrozumiec, odzież wierzchnia. Ale po co komu bluzka do noszenia? A moze potrzebna :ninja:? Powodzenia z dociąganiem ;)
http://mamawear-allaitement.fr/fr/t-shirt-et-bandeau-peau-a-peau-maman/6-t-shirt-peau-a-peau-mei-tai-porte-bebe-chinois.html

IzaBK
11-03-2012, 18:12
a może to jest taka opaska do kangurowania?? :hmm:

węgielek
11-03-2012, 18:14
bluzka-wisiadlo = koszmarek.

11-03-2012, 18:15
francuskiego nie znam, ale zgooglowałam sobie go na angielskich stronach ( tam gorsze zdjecia byly , nie przedstawiajace "zaczepu" na dziecko, wiec francuska zalinkowalam) i jest opisywana jako top do babywearingu, porównywane nawet z MT ;)

claribell
11-03-2012, 18:30
a może to jest taka opaska do kangurowania?? :hmm:

Też bym obstawiała to jako pomoc w kangurowaniu najmniejszych dzieci - być może w instrukcji jest notka o potrzebie podtrzymywania dziecka rękami w czasie noszenia.

annya
11-03-2012, 18:41
Koszmarek.
Ktoś miał pomysł, ale nie wyszło.
Kiedyś jakiś polski producent z 2 lata temu kombinował coś podobnego. Skończyło się to bodajże klapą.

kasia wska
11-03-2012, 18:44
Ziabaqlu?
Nie wiem, jak z bluzą, ale chyba się skończyło na sensownych ciuchach do karmienia :)

dankin-82
11-03-2012, 20:08
o mamo :omg::twisted:

Kilerek_81
11-03-2012, 20:24
o rety, nie wszystkie pomysły trzeba od razu realizować, a przy najmnijej trzeba podejść do nich krytytcznie

ginger
11-03-2012, 20:30
To jest raczej do kangurowania, Google wypluł:

Ta koszulka kangur (skóra do skóry) mogą nosić dziecko bez rękawów skóra do skóry kontaktu od urodzenia do około 6-7 kg. Oprócz jego eleganckim wyglądem, komfort super, pozwala również karmienie piersią z uznania. Kanadyjska produkcja - w bawełnę Jersey / elastanu z dobrą gęstości.

letka
11-03-2012, 21:56
Wy to zawsze coś wynajdziecie ;) Ale dla mnie to trochę nie wygodne...

mart
11-03-2012, 22:27
mnie to mniej przeraża niż ta nieszczęsna bluza.
Tylko jeśli już, to bym to ograniczyła do kangurowania na półleżąco lub drzemek, jak noworodek lubi czasem na mamie pospać;) A jesli już ponosić to koniecznie z reką pod pupą - zawsze drugą można coś przez moment zrobić;) Bardzo mi się podoba, że promuja kontakt skóra do skóry, bo to się nie zdarza często a jest niesamowicie wartościowe.

Nie podobają mi się na pewno krawędzie bocznych częsci bluzki przechodzące przez połowę pleców.
No i na pewno w opasce do kangurowania rozstaw nóżek byłby lepszy - czyt. mniejszy.

Bazuję oczywiście na tym translatorze, bo francuskiego nie znam. Jeśli by polecali noszenie jako takie w tym, to oczywiście jestem na nie.

Za to zupełnie nie wierzę, w to, że taka koszulka się nie będzie deformować i zawsze wróci do stanu fabrycznego bez dziecia w środku:twisted:

Brilho
12-03-2012, 22:24
Jak dla mnie, to ta bluzka do kangurowania jest jak nic;-) Takie moje pierwsze wrazenie.

kakot
12-03-2012, 22:30
ej, spokojnie, to wcale nie musi być takie złe. Że przefajnowane, widzimy wszystkie, ale to jest - jak patrzę i czytam - coś jakby skrzyżowanie opaski do kangurowania z chustą elastyczną i bluzką. Toto ma poły, takie poło-paski. Wkłada się "bebe" pod topik "skóra do skóry", a potem wiąże jak połami chusty czy tam szerokimi paskami od nosidła. Z tym mei-taiem w opisie trochę przesadzili, ale dla noworodka to może zadziałać. Nie żeby długo nosić, ale właśnie do tulenia i husiania, i kangurowania, i przytulania modelu nieodkładalnego - w sumie od razu sobie wyobraziłam moją starszaczkę w czymś takim, obie byłybyśmy szczęśliwe - ona na mnie, a ja w półleżeniu przed laptopem, hi hi.

edit: ale opisane jest jako coś dla tych, które chcą nosić dziecko bez zawracania sobie głowy wiązaniem chusty. No do tego rzeczywiście nie bardzo.

a tutaj (http://mamawear-allaitement.fr/fr/t-shirt-et-bandeau-peau-a-peau-papa/7-t-shirt-peau-a-peau-pour-papa.html)wersja dla tatusia, "dostosowana do męskiej morfologii" :D

12-03-2012, 22:41
No pewnie tak, ale po co komu BLUZKA do noszenia??? To takich bluzek trzeba by bylo miec kilka na zmiane, a cene maja chusty elastycznej (albo nawet lepiej). No ja np. dwa dni w bluzce nie chodze ( a w chuscie to nawet kilka dni moge bez prania ;)). Nawet jak mnie dzieci nie zaplują, to przeciez czlowiek sie poci. W takiej bluzce to jeszcze bardziej. Ludzie beda prali wieczór i zakladali rano? :rolleye: No i codziennie w tej samej bluzce ;) szał ;)

peluche
12-03-2012, 22:41
Niestety francuskie mamy są wygodne, wiec przemowi do nich prędzej bluzka, w która mogą wsadzić dziecko i chwile ponosić po domu, niż piec metrów szmaty. Stad chyba taki wynalazek. Za to fajne jest to, ze promuje kontakt skóra do skory i ogólnie karmienie piersią, co tez jest tu coraz rzadsze niestety.

Mamjola
13-03-2012, 00:07
oj a mi niestety zdjecia nie dzialaja oprocz tego glownego:( za mało danych dla mnie,ale ciekawam jakby się w takiej bluzce nosiło...ile taka bluzka wytrzyma-4-5kg?więc dla wcześniaków to mogłoby dawać radę:)

panthera
13-03-2012, 00:18
No pewnie tak, ale po co komu BLUZKA do noszenia??? To takich bluzek trzeba by bylo miec kilka na zmiane, a cene maja chusty elastycznej (albo nawet lepiej). No ja np. dwa dni w bluzce nie chodze ( a w chuscie to nawet kilka dni moge bez prania ;)). Nawet jak mnie dzieci nie zaplują, to przeciez czlowiek sie poci. W takiej bluzce to jeszcze bardziej. Ludzie beda prali wieczór i zakladali rano? :rolleye: No i codziennie w tej samej bluzce ;) szał ;)
no tak ale dziecko wyjmuje i nadal jest w bluzce a z chustą to problem jakby chcieć skóra do skóry, chyba zę cos rozpinanego pod spód...tyle że wtedy gorąco.
mi się z elastykiem kojarzy, 3 warstwy na dziecku...tyle jakby szersze te poły dać i wiązać je na krzyż pod pupą jak MT
jeszcze bym musiała zobaczyć jak to sobie radzi z podtrzymywaniem główki.

gienia
13-03-2012, 12:52
jeszcze bym musiała zobaczyć jak to sobie radzi z podtrzymywaniem główki.

Otóż to. W okolicach główki wygląda to trochę jak wiązanie 2x. Tylko mam spore wątpliwości, czy to wystarczająco dobrze podtrzyma główkę noworodka.

Pat
14-03-2012, 23:20
Ale czad :) To ma być alternatywa dla elastycznej czy jak?