Zobacz pełną wersję : Special Edition na 40-lecie Didymosa
paskowka
09-03-2012, 18:17
Czy było juz?
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=363215063713219&set=a.212100385491355.61910.208795659155161&type=1&theater
Jak tak to z góry przepraszam:)
chyba nie było ;)
już widzę, co się będzie działo :mrgreen:
Chyba nie było.
Śliczny, porządny kawałek szmatki!!!
:love::love::love::love::love::love::love::love::l ove::love::love::love::love::love::love::love::lov e::love::love::love::love::love::love::love::love: :love::love::love::love::love::love::love::love::l ove::love::love::love::love::love::love::love::lov e::love::love:
Ano, sama bym wzięła, gdybym miała luzem 5 stówek
Czarne ptaki z konopiami. Filip z konopii...
Będzie o będzie tłok na serwerze.
O! Chyba wezmę udział w boju:hide:
Ale one są już na stronie didka, wrzuciałam do kosza...
a na fb pisze, że od 14.03...
Może można zamówić, niektóre vendorki widzę że mają na FB opisy, że pozamawiały. Mnie się pawie z niczym nie kojarzą i póki co mam żywego kota ;) zwierzęcych wydatków na marzec dość...
Kupilam! To znaczy, wrzucila do koszyka, zamowilam i zaplacilam. Przeszlo. :omg::omg::omg:
Nie wiem co didek z tym zrobi teraz :mrgreen:
A w srode caly dzien pracuje.
No dobra może i od 14, ale moge wrzucić do koszyka, doszłam do opcji zapłaty paypalem i co dalej???
płać, najwyżej mi sprzedasz :lool::lool::lool:
Ale nie mam na paypalu 6oo zł, można to zapłacić jakoś pozniej, nigdy tego nie robiłam:oops:
Wklejcie jakieś zdjęcie:), z telefonu nie chce przełączyć mnie na fb:frown
Wklejcie jakieś zdjęcie:), z telefonu nie chce przełączyć mnie na fb:frown
http://www.didymos.de/bilder/muster-gr/586.jpg
vendorze jakiś zamów mi, błagam. ja od didka bezpośrednio nie umiem.
a od 14tego to chyba shipping robią.
prrzeceirz napisali ze wysyłka od 14.03
czytać ze zrozumieniem ;)
ja też poproszę 6 bo tu nijak nie umiem tego zrobić:oops:
aaaa :duh::duh::duh:
no nic, stoję pierwsza u djdag, to chyba dostanę, co? :D
ooo kurka! chcę je!
Kup ciotka, to se chociaż pomacam
Aginia - możesz kartę kredytową podpiąć pod paypal, wtedy nie musisz mieć środków przelanych na Paypal.
A po pawiach już chyba tylko wspomnienie w sklepie ;)
Ktoś mi powie jakie to to grube, np w stosunku do antracyta? Tak pytam, kasy nie mam a serce mi stanęło.....
ciut grubsze niż konopie petrolowe (one miały 190 chyba, pawie mają 200). Ale ile miał antracyt nie pamiętam,,,
Ja już nie noszę, ale pawiszcze i to konopne, sama już nie wiem :)
Ja już nie noszę, ale pawiszcze i to konopne, sama już nie wiem :)
dla następnego... ;)
No czyli fajna szmata bedzie :hide:
dla następnego... ;)
Nie strasz mnie ;) Na razie może do mnie nie dojdzie kolejka.
Cholera, chyba też chcę :duh: Gdzieś, ktoś, coś w naszych sklepach? Za jedną chustę już dziś zaeuroczyłam, złocisze za 5-tkę mogłabym wysupłać :D
mamaslon
09-03-2012, 20:19
kurczaki
szkoda ze dzis:ninja:
jakby ktoś nie chciał to ja chetnie wezmę
Jak ja moglam cos takiego dzis przeoczyc :omg: Na FB spojrzalam 2h za pozno :duh::hide:
cudo marzyło mi się jak miałam kogo nosić:(
mamaslon
09-03-2012, 21:42
Jak ja moglam cos takiego dzis przeoczyc :omg: Na FB spojrzalam 2h za pozno :duh::hide:
no własnie, tez sie sobie dziwię że taki numer odwaliłam sama sobie, tule moja droga :kiss:
Ja wciaz jestem w pozytywnym szoku, ze mi sie udalo, tym bardziej, ze zrozumialam najpierw, ze chusta wyjdzie 14 marca. Cos mnie tknelo, zeby zajrzec na strone didka.
Pierwszy raz w zyciu chyba upolowalam jakis pozadany limit didka :-)
Ja wciaz jestem w pozytywnym szoku, ze mi sie udalo, tym bardziej, ze zrozumialam najpierw, ze chusta wyjdzie 14 marca. Cos mnie tknelo, zeby zajrzec na strone didka.
Pierwszy raz w zyciu chyba upolowalam jakis pozadany limit didka :-)
Frajda, co nie :D
Frajda, co nie :D
I to jaka! :-) Wczesniej wszystkie limity didkowe, ktore kupilam (no, nie bylo ich tak wiele) okazywaly sie niewypalami i jesli mi nie podeszly to mialam problemy ze sprzedaza. Cos mi mowi, ze tu problemu nie bedzie ;-)
Co prawda watpie, zebym chiala sie ich pozbyc. Zawsze bardziej mi sie podobal ten starszy wzor pawii, ale szkoda mi bylo wydawac tysiaka, zeby je miec. Mam nadzieje, ze te konopne beda tak super jak te stare bawelniane.
Chcę!!!!!
Mój m mi powiedział, że widział je na stronie didka i mi nie zamówił.
Jestem w rozpaczy :(
Chcę!!!!!
Mój m mi powiedział, że widział je na stronie didka i mi nie zamówił.
Jestem w rozpaczy :(
a co on robil na stronie Didka?
Nosz kurna, prawie 25min wisialy (podobno) nie mogl sie ciebie zapytac, czy chcesz? :(
Aksamitka
09-03-2012, 22:47
Tez jestem w rozpaczy chustowej :lool:
Aksamitka
09-03-2012, 22:47
Nosz kurna, prawie 25min wisialy (podobno) nie mogl sie ciebie zapytac, czy chcesz? :(No nie!!! 25min??? Aaaa
Mi tez sie bardzo podobaja:( i rozpaczam, bo miec ich pewnie nie bede:(
Celebrianna
09-03-2012, 22:51
Ja nie rozpaczam...nie trawię wzoru, choć zapowiada się nie taka cienizna, jak zwykle... 3mam kciuki, żeby Wam się trafiło. Może się zapiszę na macanko...:D
Nosz kurna, prawie 25min wisialy (podobno) nie mogl sie ciebie zapytac, czy chcesz? :(
;) Polubił kiedyś na fejsie i jak zobaczył pawiszcza o które go katowałam już jakiś czas, to zaraz wlazł na didka, żeby zobaczyć o co chodzi. Ale, żeby mnie zapytać czy chcę to mu nie przyszło do głowy :(
Do kata z takim mezem. Na godzine przynajmniej.
;) Polubił kiedyś na fejsie i jak zobaczył pawiszcza o które go katowałam już jakiś czas, to zaraz wlazł na didka, żeby zobaczyć o co chodzi. Ale, żeby mnie zapytać czy chcę to mu nie przyszło do głowy :(
pewnie myślał, że spokojnie masz dwa dni na zdecydowanie się, jeśli Ci się podobają :D
Aksamitka
09-03-2012, 22:58
Trzeba docenić,że się przyznał-to okoliczność łagodząca jest ;)
greeneddie
09-03-2012, 23:05
Ach - fajne mogą być te Pawie :sick:
Moze zrobia dodruk... Czemu o takiej porze daja info, buuuuuuuuuu
mamaslon
10-03-2012, 12:05
No nie!!! 25min??? Aaaa
:duh:
nie no, dobita jestem
A ja to w ogole, bo caly dzien mialam odpalony komp, a wlasnie o tej porze go wylaczylam. Skoro dotkali te petrole, moze dotkaja i pawie... 25 minut wisialy? Ide pisac maila do didka. ;) Niech mnie wpisza na liste rezerwowa, ja jestem juz na koncowce noszenia, ja nie mam czasu. ;) :D
mamaslon
10-03-2012, 12:20
A ja to w ogole, bo caly dzien mialam odpalony komp, a wlasnie o tej porze go wylaczylam. Skoro dotkali te petrole, moze dotkaja i pawie... 25 minut wisialy? Ide pisac maila do didka. ;) Niech mnie wpisza na liste rezerwowa, ja jestem juz na koncowce noszenia, ja nie mam czasu. ;) :D
:lool:
dobre!
teraz pewnie wypuszczą te pawie we wszystkich wersjach kolorystycznych i z wszystkimi dodatkami ;)
A jak myślicie kiedy będzie wiadomo co się udało naszym vendorkom upolować, pewnie w weekend juz nic z tego:-(
no właśnie też się zastanawiam, kiedy będzie coś wiadomo...
pewnie w poniedziałek. ale wierzę w nasze dziewczyny :-)
a w ogóle denerwują mnie te nowe szmaty.
nic zaoszczędzić nie mogę :(
diabli nadali te pawie :twisted:
pewnie w poniedziałek. ale wierzę w nasze dziewczyny :-)
a w ogóle denerwują mnie te nowe szmaty.
nic zaoszczędzić nie mogę :(
diabli nadali te pawie :twisted:
oj, wiem, co czujesz :lool::lool::lool:
w dodatku co stwierdzam, że mój stos jest już "idealny", to wychodzi coś takiego, co MUSZĘ mieć :hide:
w dodatku co stwierdzam, że mój stos jest już "idealny", to wychodzi coś takiego, co MUSZĘ mieć :hide:
Dokladnie! Tydzien temu bylam totalnie chustozaspokojona.
sylvetta
10-03-2012, 17:29
hahhaa, dobrze znow byc na forum - szaleństwo!!!
jak sobie człowiek poczyta dwie strony tych wpisów - kupm, juz nie, kup i sprzedaj, nie mam na paypalu 600, zamówiłam, są na stronie;):rolleye::rolleye::rolleye::rolleye: to sie sama gęba smieje.
szast.prast
10-03-2012, 17:33
Ty, Sylvetta, masz przynajmniej perspektywy:-), ja to ścigam te pawie teraz po całym świecie i z myślą o czym? o przerobieniu ich na kolejny element wystroju chałupy :ninja:
No w sumie z tego ladne pokrowce na poduszki by byly :applause:
teraz pewnie wypuszczą te pawie we wszystkich wersjach kolorystycznych i z wszystkimi dodatkami ;)
Jak by wyszły zielono - białe to bym chyba na głowę upadła i kupiła :rolleyes: Na zasłonki do sypialni, albo dla wnuków :rolleye::bduh:
hahhaa, dobrze znow byc na forum - szaleństwo!!!
jak sobie człowiek poczyta dwie strony tych wpisów - kupm, juz nie, kup i sprzedaj, nie mam na paypalu 600, zamówiłam, są na stronie;):rolleye::rolleye::rolleye::rolleye: to sie sama gęba smieje.
No nie? :mrgreen:
pewnie zawaleni robotą
ciekawe ile sztuk udało się dostać naszym dziewczynom
czekam jak na szpilkach bo nie wiem czy będę mogła sobie pozwolić na te ptaszyska, ale chciałabym już wiedzieć czy dla mnie starczyło i czy kasę kołować nadal...
chyba już tylko nerka mi została do sprzedania :(
M. wyłysieje całkowicie jak zobaczy konto po pawiach - jeśli wystarczy dla mnie; jak nie będę miała, to M. będzie spokojniejszy, ale ja będę niepocieszona :/ ciężki orzech do zgryzienia.
Na FB napisali, że będzie prawdopodobnie będzie jeszcze mała dokładka tych jubileuszowych pawi.
He he he napisali, ze sa zaskoczeni wielkoscia zainteresowania pawiami - niech nie swiruja :ninja::mrgreen:
He he he napisali, ze sa zaskoczeni wielkoscia zainteresowania pawiami - niech nie swiruja :ninja::mrgreen:
taaaa jasne:roll:
Oj długo trzymaja nasze dziewczyny w niepewności:nono:
szast.prast
12-03-2012, 17:41
będzie dodruk bankowo; zagraniczne sklepy już zbierają zamówienia.
Czy chusty z konopiami sa grube? Bo moze szukalabym trojki, na trojke nikt sie nie pisze, bylabym pierwsza w kolejce hehehehe
Ale na serio z 3,20 bez problemu zawiazalabym plecak z wezlem pod pupa. Czy te chusty sie rozciagaja? Moj jim 4 z lnem, ma 3,84 to jeszcze plecak tybetanem wykanczam.
zależy od chusty, antracyt konopny nie jest gruby, a pawie z gramatury wychodzą nieco cieńsze nawet
Postanowiłam tropem petrolowym uderzyć o pawie u źródła, i rzeczywiście wygląda ,że będzie dodruk, bo poprosili o dane do faktury i możliwe ,że nie jestem tysięczna na liście:D
ale trzymają w napięciu! od dzisiaj wysyłki, a nasze dziewczyny jeszcze nie wiedzą, co dostaną... :?
ale trzymają w napięciu! od dzisiaj wysyłki, a nasze dziewczyny jeszcze nie wiedzą, co dostaną... :?
A nie od 14 wysyłka?
A nie od 14 wysyłka?
słusznie :hide: coś mi się pomieszało :hide:
Hehhe..ale aferę można już było zacząć:D
:lool::lool:
nie aferę :D
czekam po prostu niecierpliwie, bo chcialabym wiedzieć, czy blokować kasę na koncie na zakup, czy nie trzeba ;) nie zdarza Ci się przebierać nogami niecierpliwie? ;)
(a domyslam się, że wszystkie wysyłki w 1 godzinę nie pójdą, tylko stopniowo i równie dobrze do Polski wysyłki mogą być np. w piątek :( ale fajnie by było wiedziec, na czym się stoi ;))
Matko ile można czekać:-x człowiek nie wie na czym stoi:?
hehe
dodrukują teraz tyle sztuk że pawie zaleją cały świat :D
i diabli wzięli limit ;)
macierzanka
13-03-2012, 19:05
hehe
i diabli wzięli limit ;)
Pawie z 2007 sprzedawali jeszcze w 2009:)
hehe
i diabli wzięli limit ;)
haha i bedzie jak z jaskółkami:lool:
hehe
i diabli wzięli limit ;)
chociaz te z pierrwszego rzutu beda zawsze sie roznily wyzsza gramatura ;)
Zauważyłam taką prawidłowość - z czego ona wynika? Tak po prostu pierwsze są lepsze czy chodzi o cos innego?
To prawda.
Zauważyłam taką prawidłowość - z czego ona wynika? Tak po prostu pierwsze są lepsze czy chodzi o cos innego?
pierwsze beda nieco grubsze 200gr/m2
dodruk ma miec 190gr/m2
pierwsze beda nieco grubsze 200gr/m2
dodruk ma miec 190gr/m2
Ale czemu? Żeby je odróżnić?
Ktoś już ma od nas informacje, że do niego lecą?
nie wiem...hm moze oszczedzaja na przedzy by starczylo dla wszystkich ;)
nie wiem...hm moze oszczedzaja na przedzy by starczylo dla wszystkich ;)
tak tak wiem, miałam ze 3 sztuki zanim skoczyła cena, nawet sprzedawałam za 300zł z wysyłką jedne...
a skąd ja będę wiedziała że mam z pierwszego rzutu?
Ktoś już ma od nas informacje, że do niego lecą?
petisu ma fakturę już :)
Do mnie przylecą za jakiś czas.
no nie zawsze. indio lila royal 2 bodajze bylo chyba grubsze od jedynki...
mi sie wydaje, ze nie bedzie znacznej roznicy. Fajnie, ze pawie utkali, moze bedzie ich tyle, ze sobie kiedys kupie w normalnej cenie..... eh.
ja mialam na mysli tylko i wylacznie pawie konopne, a nie chusty ogolem ;)
a skąd ja będę wiedziała że mam z pierwszego rzutu?
na pudełku nie będzie v1 / v2? (gdybam)
Nie sądzę:( na rybkach karaibskich tak nie było...
na pudełku nie będzie v1 / v2? (gdybam)
Nie nie ma.na pudełku skład i nazwa
Załapałam się u Petisu, na które nie wiem :hmm:
I są fotki
http://naturalmamas.co.uk/forum/showthread.php?p=1925594#post1925594
post#56
mroczny ten paw. ja wlasnie takie najbardziej lubie :love:
Ładny, chociaż myślałam, że kontrast będzie większy
Ale i tak go chcę :D
Podoba mi sie na zdj nr 2 - taki stalowo-szary mmmmm
http://slingsthings.blogspot.com/2012/03/didymos-pfau-2012-anthracite-hemp.html
Chyba mam 4 u Petisu:high:
Mroczny ten paw, mógłby grać w horrorze:hide: Ale piekny, dystyngowany i tak hmmm jakiś niedostępny, mało przytulaśny ale to wcale nie wada;)
Tu tez fotki - http://www.facebook.com/media/set/?set=a.267414356672111.66089.168503879896493&type=1
Baweniane podobają mi się bardziej, ale te po złamaniu tez bedą super ;)
A ile ważą bawełniane rocznicowe?
Chyba mam 4 u Petisu:high:
Mroczny ten paw, mógłby grać w horrorze:hide: Ale piekny, dystyngowany i tak hmmm jakiś niedostępny, mało przytulaśny ale to wcale nie wada;)
A nie wolałabyś 5? :ninja: Wolałabym 4 niż 5 :mrgreen:
Horrorowy paw podoba mi się :love: Zobaczymy jak na żywo będzie...
Wolałabym, ale mnie nie stać:( 4 mnie zrujnuje...
olśniewający ten konopny paw :love:
a co do rujnowania, to mnie rujnuje jakakolwiek długość.
to fakt:( Próbuję na gwałt coś sprzedać żeby na pawie było ale prawdę mówiąc nawet jak sprzedam to nie wiem jak wytłumaczyć mężowi zakup chusty za prawie 500zł:oops: Wole o tym nie myśleć bo jak myślę to wychodzi mi, że to totalanie niemoralne tyle kasy na szmatę puścić:oops: :cryy:
żebym tylko miała gwarancję, że to będzie mega szmata, bo kupno dla samego rocznicowego klimatu mnie nie rusza....
to fakt:( Próbuję na gwałt coś sprzedać żeby na pawie było ale prawdę mówiąc nawet jak sprzedam to nie wiem jak wytłumaczyć mężowi zakup chusty za prawie 500zł:oops: Wole o tym nie myśleć bo jak myślę to wychodzi mi, że to totalanie niemoralne tyle kasy na szmatę puścić:oops: :cryy:
żebym tylko miała gwarancję, że to będzie mega szmata, bo kupno dla samego rocznicowego klimatu mnie nie rusza....
mój nawet nie mrugnął okiem jak wydawałam prawie 500 euro ...
może się przyzwyczai ;)
Atelka, a na co Ty wydałaś 500e:ninja:
A jednak dodruk bedzie miał tę samą wagę:)
"Birdie's Room
Pfau Hemp Update ... There has been talk about the next round of slings being of a different weight than the first round. Please note that both batches will be of the same weight at 200g/m2. We seem to have posted incorrect information in our website about the weight, with both of our postings. The description should read 200g/m2. We will update our site soon. So again, ALL of the lovely Pfau Hemp are of the same weight!!! Please pass it on!"
Fotki w akcji:
http://www.stillen-und-tragen.de/forum/viewtopic.php?f=146&t=149055&start=110
http://www.dragen-en-voeden.nl/forum/viewtopic.php?f=8&t=71208&start=120
Jestem pewna ,że do mnie ten paw lepiej pasuje.
Och jak mi do stosu pasuje ten paw, żadnych pasiaków, francuskich czy innych tęczy..
A ja do jasnej ....mam wykorzystany cały debet i kartę kredytową. Niech zdarzy się cud.
Powtarzam sobie, że dzieci głodują.
Gdy wygram w totolotka...
Pondo - to już go masz? A gdzie fotki!!!
trochę ponury co? :hide:
zawsze go mozna troche farbka rozweselic :D
Ta chusta jest jak stare pawie, wzor narzutowy i raczej malo twarzowy, ale nie oto chodzi, zeby to bylo ladne, te chuste trzeba po prostu miec. :D
trochę ponury co? :hide:
szarobure ;)
paskowka
15-03-2012, 10:05
szarobure ;)
No jaki taki ciemny strasznie:(
ciemne, te na 35lecie były zdecydowanie ładniejsze, jaśniejsze.
choć w wersji b/cz wytrzymały u mnie 1dzień i poszły do farby:lol:
milorzab
15-03-2012, 10:11
Mi się mroczne bardziej podobają.
35 na mnie nie działały, a te tak.
Teraz to ja mam tylko jedna nadzieje, niech ten paw obniży cenę pawia bawelnianego... ;)
Atelka, a na co Ty wydałaś 500e:ninja:
na nino jedwabne
Teraz to ja mam tylko jedna nadzieje, niech ten paw obniży cenę pawia bawelnianego... ;)
Ja też, takim czarno białym bym nie pogardziła :D
Ciekawa jestem zdjęć w kangurku albo prostym plecaczku - wtedy by najlepiej było widać jak sie wzór układa... są już jakieś opinie co do nośności?
Aksamitka
15-03-2012, 19:28
Mroczny,ale do mnie trafia :) Taki srebrny.
Jak już będzie po noszeniu zrobię sobie z niego pawiową arafatkę na szyję ;)
greeneddie
15-03-2012, 22:47
Na SuT są zdjęcia porównawcze Pawi rocznicowych 2007 i 2012:
http://www.stillen-und-tragen.de/forum/viewtopic.php?f=146&t=149055&p=2493876#p2493876
sama już teraz nie wiem który ładniejszy, bawełniany jakiś bladziak ;)
A mnie właśnie bardziej ta bawełna na fotkach podchodzi. Pewnie dlatego wkrótce przylecą do mnie konopie :rolleye:
ciemne, te na 35lecie były zdecydowanie ładniejsze, jaśniejsze.
choć w wersji b/cz wytrzymały u mnie 1dzień i poszły do farby:lol:
Marzo, a jaki kolor im strzeliłaś?
Ola wrzuciła zdjęcia :)
http://www.naturalmamas.co.uk/forum/showthread.php?t=166377
Marzo, a jaki kolor im strzeliłaś?
morskie ;)
jakie one są śliczne :hide: no litości, myślicie że jak didek nie odpisał jeszcze niektórym dziewczynom to sa w ogóle szanse?
kurcze kurcze nie ruszają mnie ufff ach ufff psss :lol:
Aksamitka
15-03-2012, 23:11
Ten wzór jest dla mnie piękny :love:
Na bawełniane mnie nie stać,a nawet jakbym w przypływie szaleństwa się szarpnęła to i tak niekomfortowo byłoby mi nosić w tysiaku :lol:
Bawełniane najbardziej podobają mi się czarne.
A te konopie to takie spełnienie marzeń pawiowych na koniec noszenia :) No i są najgrubsze :wink:
Cieszę się :jump:
A ja w kropce jestem. Kupiłam (czekam na dostawę), bo mię tknęło wewnętrzne zapotrzebowanie :lol:, po czym teraz gdy na nie patrzę i przypomnę sobie przeklętego antracyta, którego miałam i uznałam za najbrzydszą chustę ever... :duh: Ani wzór, ani kolor :duh: Inwestycja? Walnie didek dodruk w tej samej wadze i po świecie te pawie będą latać stadami jak pospolite wróble domowe :rolleye:
Marzo, morski ok :thumbs up:
Najpiękniejsza chusta na świecie.... To tyle....:twisted:
alifi, za 4 lata na pewno sprzedasz z zyskiem :D
a ewentualnie odbarwić też się da ;)
edit: jak można było nie pokochać antracyta? :twisted::beat::beat::beat::beat:
alifi, za 4 lata na pewno sprzedasz z zyskiem :D
a ewentualnie odbarwić też się da ;)
To ja na to liczę chyba :hmm:
[/QUOTE]edit: jak można było nie pokochać antracyta? :twisted::beat::beat::beat::beat:[/QUOTE]
Normalnie. O tak :lol:
Aksamitka
15-03-2012, 23:35
Ja tez myślałam,że nie pokocham Antracyta.Nawet chciałam sprzedać. Ale nie mogłam :mrgreen:
A w tej chwili się nie mogę nagłaskać ;)
Trzeba było wyprać kilka razy :twisted: A z wyglądu to mi się zawsze podobał :)
Ależ! Mi się trafił złamany aż tylko. Tylko paskudny. Jak to antracyt :twisted:
Aksamitka
15-03-2012, 23:52
Ależ! Mi się trafił złamany aż tylko. Tylko paskudny. Jak to antracyt :twisted:He he :lol: To jednak chusta dla koneserów:ninja: :lol: ;)
margaretka
15-03-2012, 23:54
jakie one są śliczne :hide: no litości, myślicie że jak didek nie odpisał jeszcze niektórym dziewczynom to sa w ogóle szanse?
Podpinam się z pytaniem. Kurka wodna, raz udało mi się stanąć w kolejce pierwszej do czegokolwiek i byłam na tyle pewna, że się załapię, że nie stawałam już gdzie indziej! A teraz już tracę nadzieję, bo u Pomidore cisza...
Nie no, wiadomo. O gustach... :)
Aksamitka
15-03-2012, 23:59
Nie no, wiadomo. O gustach... :)Ja tylko tak :kiss:
Z nudów się przekomarzam ;)
Podpinam się z pytaniem. Kurka wodna, raz udało mi się stanąć w kolejce pierwszej do czegokolwiek i byłam na tyle pewna, że się załapię, że nie stawałam już gdzie indziej! A teraz już tracę nadzieję, bo u Pomidore cisza...
Myślę, że nie ma co się martwić, pawie zostaną dotkane, starczy dla wszystkich ;)
Ja tylko tak :kiss:
Z nudów się przekomarzam ;)
Oj, bo to takie gadanie gupie :duh: A jak mi dziś ktoś powiedział, że NSI jest brzydkie i czemu ja za farbę nie chwytam, to mnie serce zabolało :cryy:
:D
Jak pierwszy raz zobaczyłam pawiszcze-prychnęłam "co za kury!". Tutaj dziewczęta piały, a dla mnie to było niepojęte.
No i durna pojęłam, jak se sama kupiłam.
Teraz absolutnie niesprzedawalne.
A te też cudne.
Stoję, okaże się czy mam do czego ;).
Ładne kurczaki... Mam nadzieję, że na żywo też do mnie przemówią :mrgreen:
Ja też z tych, co to pawie wydawały się im szkaradzieństwem i babciną makatką... A teraz czekam już na moje drugie :hide:
Ptaki nawet, nawet...i konopne. Ale mi koloru trzeba-jakby tak wyszły te niebieskości, co nieśmiało się na didkowym fb pokazały:love:
greeneddie
16-03-2012, 22:45
Kolejne zdjęcia porównawcze:
http://www.stillen-und-tragen.de/forum/viewtopic.php?f=146&t=149055&start=170
są nawet wszystkie 3 wersje :D
Ptaki nawet, nawet...i konopne. Ale mi koloru trzeba-jakby tak wyszły te niebieskości, co nieśmiało się na didkowym fb pokazały:love:
Ooooo te niebieskie :love:
Okres niebieski przechodzę na maksa, wypuściłby ktoś chustę w niebieskie parówki i pewnie też bym brała :hide:
Bawelniane cz/b wygladaja na porzadnie sprane w towarzystwie konopek :D :D :roll:
Oh jaka ja jestem ciekawa tej chusty - aaaa przylatuuuuj w koncu :mad:
Okres niebieski przechodzę na maksa, wypuściłby ktoś chustę w niebieskie parówki i pewnie też bym brała :hide:
Proponuje jakies niebieskie Nino.
Proponuje jakies niebieskie Nino.
Dziewczyny drogie, będzie dodruk, czy nie będzie? Wiecie coś?
Cena bedzie.pewnie identyczna jak pierwszwgo sortu.
szast.prast
17-03-2012, 06:18
będzie.
można w Didku składać zamówienia; chusty będą rozsyłane za jakiś tydzień najwcześniej.
a te z pierwszej wersji już didek wysyła?
a te z pierwszej wersji już didek wysyła?
Niektorzy z NM juz maja, wiec te pierwsze juz w drodze;-)
śliczne... kolorki, bo akurat sam wzór pawii mi się nie podoba... jak dobrze, że noszę w ergonomiku - nie muszę drżeć o stan portfela z chwilą wypuszczenia nowej chusty :wink: aczkolwiek pooglądać lubię:love:
joannazd
17-03-2012, 14:18
a wiadomo ile u Didka kosztuje 4?
Niektorzy z NM juz maja, wiec te pierwsze juz w drodze;-)
heh, oby do przyszłego tygodnia :applause:
a wiadomo ile u Didka kosztuje 4?
chyba 115 euro
joannazd
17-03-2012, 15:19
dzieki
chyba 115 euro
Ratunku, jak się zamawia na stronie Didka? Ja wcale tych pawii znależć nie mogę...
(a może ktoś mi odda 4 konopną za kółkowe z 2007) :ninja:
Ja już swoje mam:high:
Piękne są.
I sztywne okrutnie,jak decha.
Ciemne bardzo,takie mroczne jak już ktoś napisał.
Kamila :kiss:
Celebrianna :kiss:
Dziękuję Wam bardzo.
Każda dobrze wie za co.Jesteście wielkie.
joannazd
17-03-2012, 19:56
to super. ja na swoje czekam :) daj znac jak lamiesz i jak Ci to idzie (ja zadnego doswiadczenia w lamaniu nie mam )
A ja wciąż myślę, czy barć te pawie czy nie.
Didek czeka na info do jutra.
Och. Nie wiem.
serce czy rozum? serce czy rozum?
Och. Nie wiem.
rozum
Aksamitka
17-03-2012, 22:46
Och. Nie wiem.
serce czy rozum? serce czy rozum?Serce :twisted:
Och. Nie wiem.
Ja cię mogę wybawić z kłopotu ;)
Och. Nie wiem.
Oj tam serce i rozum...
Oczy moja droga oczy :) przecież te ptaszory takie piękne:twisted:
A na cholerę mi one?
Wiem, noszą pięknie, są piękne, stos będzie pięknie wyglądał...
ale..(dajcie mi pieniędzy a moje dylematy nie będą istnieć:))
żałuję ,ze zamówiłam jaskółki, no cholera!
A na cholerę mi one?
Wiem, noszą pięknie, są piękne, stos będzie pięknie wyglądał...
ale..(dajcie mi pieniędzy a moje dylematy nie będą istnieć:))
żałuję ,ze zamówiłam jaskółki, no cholera!
Jak ich bardzo nie chcesz, to daj znać, jeśli tu 6 to chętnie wezmę za Ciebie
szast.prast
18-03-2012, 11:35
też mam klepniętą szóstkę i podobny dylemat co Ty, Pondo
macierzanka
18-03-2012, 13:49
A ja dylematu nie mam, w końcu raz Didek ma 40 lat. A na 50 kupię coś fajnego dla wnuków:)
Dziewczyny help! jak można pawie zamówić? na stronie didka nic nie widzę...
Na stronie ich nie ma bo sie rozeszly w 20 min. Z tego co wiem to niektorzy sprzedawcy zbieraja zamowienia na dodruk, albo sprobuj napisac bezposrednio do Didymosa.
A ja dylematu nie mam, w końcu raz Didek ma 40 lat. A na 50 kupię coś fajnego dla wnuków:)
dzięki Tobie utwierdziłam się w przekonaniu ze nie wywaliłam pieniędzy w błoto :)
I jak kto ma:ninja: Jakieś foty??
Nasze dziewczyny chyba dopiero po niedzieli będą miały u siebie (przynajmniej tak petisu pisała)
też jestem ich bardzo ciekawa!
Ladne zdjecia w akcji sa tu:
http://www.naturalmamas.co.uk/forum/showthread.php?t=166377
Zdjęcia Oli już widziałam, ale chętnie bym zobaczyła plecaczek prosty w akcji:mrgreen:
niżej są zdjęcia w kieszonce
Wiem, wiem - chyba już wszystkie wyłapałam ale tak jak pisałam chciałabym zobaczyć jak sie rozkłada wzór w plecaczku;)
szast.prast
18-03-2012, 17:48
czy ktosia chce przejąć mojego pawia?
potrzebuję potwierdzenia jeszcze dziś.
size 6 - 135 euro
size 4 - 105 euro
+ shipping costs 9.5 euro
size 6 - 135 euro
size 4 - 105 euro
Kurcze, 4... Czyli dokładnie to czego mi trzeba, a ja mam zapłaconą 5 u petisu :-(
Może ktoś chce moją 5? ;-)
ooo ciekawe, że 4 za 105 euro... pierwsza seria była po 115, ale 6 w tej samej cenie:hmm:
size 6 - 135 euro
size 4 - 105 euro
Mamaslon szuks 6, skrobnij do niej prosze:)
size 6 - 135 euro
size 4 - 105 euro
Ja byłabym chętna na 4kę )))
szast.prast
18-03-2012, 20:39
jezeli ktoras z was chce wejsc w moje zamowienie prosze o pw jeszcze dzis.
size 6 - 135 euro
size 4 - 105 euro
+ shipping costs 9.5 euro. A ten paw Twój to ten limited??
Boże.
Uwolniłam się:)
Nie zamawiam!!:jump:i jak mi z tym dobrze
Boże.
Uwolniłam się:)
Nie zamawiam!!:jump:i jak mi z tym dobrze
gratuluję, miłe prawda?
:D
Ja już swoje mam:high:
Piękne są.
I sztywne okrutnie,jak decha.
Ciemne bardzo,takie mroczne jak już ktoś napisał.
Badz pierwsza na Forum i wklej fotki~! :)
jka to ten rzeczony w temacie to może ja przejmę:hide: tylko napisz co i jak z płatnością ...?:bduh:
szast.prast
18-03-2012, 22:11
Olisiu,
paw juz wziety.
No dobra.Zdjęcia może nie najlepszej jakości ale musicie wybaczyć:)
https://lh5.googleusercontent.com/-Nm9dZ6wuz14/T2ZAEntoPOI/AAAAAAAABjA/BiWLK7LehQs/s512/IMG_0927.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/-oiVBuL2gVvI/T2ZAHdHeY8I/AAAAAAAABjM/OQRkmqPQrGM/s640/IMG_0930.JPG
https://lh3.googleusercontent.com/-HdPzFw46pQU/T2ZAKYHD-CI/AAAAAAAABjc/laKNNoc0Qxw/s512/IMG_0937.JPG
https://lh3.googleusercontent.com/-xvo-a674Ao4/T2ZALmt-2lI/AAAAAAAABjg/Opi2_f185EI/s512/IMG_0939.JPG
https://lh5.googleusercontent.com/-nIlAUvmHtjk/T2ZAI3aX6cI/AAAAAAAABjU/o4EzQHvRN-g/s512/IMG_0936.JPG
jutro postaram się zrobic lepsze w dziennym swietle,te tak na szybko na samowyzwalaczu:/
szast.prast
18-03-2012, 22:14
mnie jednak bardziej bierze bawełniany paw... :hide:
Piękne,
ale czuję sie taka wyzwolona spod chustoszatana kusiciela, ze mogłabym biegać nago po okolicy:)
joannazd
18-03-2012, 22:17
pozycze Ci. bedziesz mi łamac,ok?:)
Od momentu kiedy złamałam z pomocą lniane pawie, wszystko mogę złamać:D
szast.prast
18-03-2012, 22:21
Od momentu kiedy złamałam z pomocą lniane pawie, wszystko mogę złamać:D
pawiołamaczka:-)
A no i zapomniałam dodać,że nie taki diabeł straszny...
po praniu już nie są takie sztywne:)
byłam bliska rezygnacji z tych pawiów. mało co mnie rusza, po co mi kolejna chusta, bawelniane miałam i tym podobne... ale jak teraz patrzę na ich ciemne stalowe oblicze, to się cieszę, że uległam
też je teraz doceniłam:love:
super wyglądają! Ale naprawdę mroczne bardzo :twisted:
greeneddie
19-03-2012, 00:00
Ach - piękne :love:
Już się nie mogę doczekać :sick:
Aksamitka
19-03-2012, 00:06
Też mi się podobają :love:
Jakby ktos sie jeszcze rozmyslila to chetnie przejme ale 6 .. Aginiu : dzieki jeszcze raz
Jestem na liscie oczekujacych u didka, moge wziac dla kogos dowolny rozmiar. Ceny i koszt przesylki jw pisala chyba szast. Prosze o pw jakby co.
Piękne,
ale czuję sie taka wyzwolona spod chustoszatana kusiciela, ze mogłabym biegać nago po okolicy:)
się podpiszę :)
A jak nosnosc? Grubosc?
o nośności to się za bardzo nie wypowiem,bo co tam ledwie 7 kg z haczkiem nosić...
starszej nie motałam
grubość...hmmm no nie są grube,jak już będą złamane to z pewnością będą takie przyjemnie lejące,przynajmniej tak się zapowiadają,nie wiem do czego przyrównać, innych ptaszorów nie miałam
Dziewczyny, któraś chętna na czwórkę:cryy:? Chyba jednak nie wydolę, mąż mrozi wzrokiem:hide:
a gdyby go lekko odbarwić to się rozjaśni?
Dziewczyny, któraś chętna na czwórkę:cryy:? Chyba jednak nie wydolę, mąż mrozi wzrokiem:hide:
Ech, ja bym chyba wolała 4, ale mam zapłacone 5 u petisu...
To może ktoś zechce Twoją 5 a Ty weźmiesz 4-kę ( też u Petisu).
greeneddie
19-03-2012, 23:18
To może ktoś zechce Twoją 5 a Ty weźmiesz 4-kę ( też u Petisu).
W wątku petisu, była kolejka i są jeszcze dziewczyny, które chciały, ale się nie załapały, więc jak zwolnicie którąś chustę, to pewnie następna z kolejki chętnie przygarnie :rolleye:
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=75676&page=5
Napisałam do chętnych na czwórkę Mimezis - zwolniła, Annika jeszcze nie odpisała;) Zresztą zaraz napisze z bólem serca do Petisu:cryy:
a może ktoś mnie przekona, że powinnam sprzedac nerke i jednak ją kupić:hide: tylko co z mężem zrobić:hide:
Sa CU_DO_WNE!!!
http://farm8.staticflickr.com/7186/7008041913_a47d3ab86d_z.jpg
na plecach zawiazalam w 3 sek ;)
http://farm8.staticflickr.com/7125/6861926616_7ca45341c2_z.jpg
http://farm8.staticflickr.com/7204/6861924816_1dd4a9eaa2_z.jpg
http://farm8.staticflickr.com/7043/6861925856_ac26e4d8f2_z.jpg
http://farm8.staticflickr.com/7243/6861925284_d4600f8ed1_z.jpg
Tez je mam, wlasnie dostalam. Cienkie i bure, szeroki i dlugie, czy one sie po praniu spieraja?
J
Pawie śliczne :love:
Kamila a Ty z tą zapiętą grzywką jak nastolatka :):thumbs up:
Sa CU_DO_WNE!!!
http://farm8.staticflickr.com/7186/7008041913_a47d3ab86d_z.jpg
na plecach zawiazalam w 3 sek ;)
http://farm8.staticflickr.com/7125/6861926616_7ca45341c2_z.jpg
http://farm8.staticflickr.com/7204/6861924816_1dd4a9eaa2_z.jpg
http://farm8.staticflickr.com/7043/6861925856_ac26e4d8f2_z.jpg
No piekne sa i wam w nich pieknie, a jak z miekkościa lub nie bo to jednak konopie sa.
Tez je mam, wlasnie dostalam. Cienkie i bure, szeroki i dlugie, czy one sie po praniu spieraja?
J
moje na szerokosci stracily 4cm, z dlugosci 30cm - a kolor sie spral. plukalam i plukalam i konca nie bylo widac - woda ciagle byla brudna ;)
No piekne sa i wam w nich pieknie, a jak z miekkościa lub nie bo to jednak konopie sa.
oszukalam troch i dodalam na koncu odrobine plynu do zmiekczania. Sa nieporownywalnie miekkie co do "sprzed prania"
Kamila! Pieknie Wam w tych pawiorach:) Juz sie nie moge doczekac na swoje;) Ale ja dopiero bede sie motac w nie w maju:(
fajnie, żeście sie jeszcze pod kolor ubrali :D . jak tych kolorów nie lubie to wy pieknie wygladacie.
Kamila! Pieknie Wam w tych pawiorach:) Juz sie nie moge doczekac na swoje;) Ale ja dopiero bede sie motac w nie w maju:(
och - wspolczuje czekania! Ale to bedzie odpowiedni moment - bo to fajna i przewiewna szmata - w sam raz na upaly ;)
A moge wiedziec na jakiej temperaturze pralas i wirowaniu? Dziwna chusta, ale chyba sie zakochalam.
fajnie, żeście sie jeszcze pod kolor ubrali :D . jak tych kolorów nie lubie to wy pieknie wygladacie.
Dziekuje!!!! Lubie ubierac sie w czern :D
A moge wiedziec na jakiej temperaturze pralas i wirowaniu? Dziwna chusta, ale chyba sie zakochalam.
Pranie reczne. Uwielbiam prac recznie chusty i potem je prasowac mmmm
Metka mowi 60° i bez wirowania. Wiec pralam w cieplej wodzie i lekko odcisnelam. ALbo troche bardziej niz lekko :)
Dziekuje!!!! Lubie ubierac sie w czern :D
Pranie reczne. Uwielbiam prac recznie chusty i potem je prasowac mmmm
Metka mowi 60° i bez wirowania. Wiec pralam w cieplej wodzie i lekko odcisnelam. ALbo troche bardziej niz lekko :)
bez wirowania? wszystkie nowe konopki tak mają?
że to niby takie delikatne, że wirować nie wolno? kurcze, a ja chciałam tę chustę potraktować normalnie, to znaczy wyprac jak człowiek w pralce ;),
oczywiście wywyirowac i wysuszyć w automacie :/
można to to suszyć w suszarce?
można to to suszyć w suszarce?
metka mowi NIE :(
Ślicznie wam w nich
dziekuje !!
super!!!! :love::love::love:
już się doczekać nie mogę! podobno w Poznaniu już są :ninja:, jutro będą u mnie :fire:
Aksamitka
23-03-2012, 14:58
Jejku!!! Śliczna!!! :love: Moje pawiki kochane :mrgreen:
Nie wolno wirować? :ninja: Uch! :ninja:
Czego się nie robi z miłości 8))