PDA

Zobacz pełną wersję : la paz czy costa rica

feta
15-12-2008, 12:51
proszę o opinie doświadczone chustomamy :)
jestem przed kupnem pierwszej w swoim życiu chusty i mogę posiłkować się tylko tym co znajdę w internecie (uroki mieszkania w małych miejscowościach :( )
te dwie chusty bardzo mi się podobają, ale chciałabym poznać waszą opinię
czy są miłe, wygodne, czy nadają się na zimę czy na lato?
i wogóle co wam przyjdzie do głowy, bo nawet nie wiem za bardzo o co powinnam pytać :oops:
dzięki z góry i czekam nieciepliwie na waszą pomoc

ko-zo
15-12-2008, 17:45
Witaj, ja nie taka bardzo doświadczona ale odpowiem... :D
Twoje pytanie dotyczy tylko wyboru koloru? Bo i LaPaz i Costa Rica to nazwy kolorów chust firmy Hoppediz. Miałam tylko La Paz , ale myślę , że te chusty niewiele się od siebie różnią. Wybierz tą, co bardziej ci się podoba. Ja nosiłam w moim hopku jesień i zimę, latem nie dałam rady. Ciemny kolor, gruba chusta i ciężkie dziecko okazało się mieszanką wybuchową.
Napisz jakie masz dziecko, ew. kiedy ma się urodzić to dziewczyny coś więcej będą mogły ci powiedzieć.

landa
15-12-2008, 17:53
Feta ja dość długo nosiłam w hopku i byłam bardzo zadowolona dopóki nie schudłam i chusta zaczęła mi się majtać prawie po ziemi :lol: (długość 4,6 Hoppediz mierzy prawie 5m, więc jeśli jesteś drobna albo niska to pomyśl o krótszej chuście).
Poczytaj opinie w dziale Recenzje chust, ponieważ jest wiele możliwości zarówno firmowych jak i cenowych :lol:
No i napisz coś więcej o sobie - wymiary, dziecku - wiek, wzrost i możliwościach finansowych (bez szczegółów, bo to nie skarbówka :wink: ), wtedy będzie łatwiej coś doradzić.

feta
15-12-2008, 17:57
dzięki bardzo za odpowiedź
no właśnie chodziło mi o to czy one są grube i czy nadają się na każdą porę roku
chodzi mi o kolor, ale przeglądając różne posty na forum, zwróciłam uwagę na to, że mowiono o tym, że różne chusty właśnie hoppa są różnej grubości
mam synka 4,5 miesiąca, ale jest już duży bo 8kg :)
z tego co próbowałam się orientować na własną rękę, to hopki i nati są najodpowiedniejsze dla mojej kieszeni
ale w nati nie za bardzo mi odpowiadają kolory
jednak jeśli byłyby one bardziej uniwersalne to bym coś tam wybrała :)
jeszcze raz dzięki i powiedz jak sobie poradziłaś latem?

kamuszyca
15-12-2008, 18:27
A myślałaś o Girasolu? To mniej więcej ten sam przedział cenowy, kolory ma przepiękne, jest cieńszy niż hopp, a nosi świetnie. W hoppie w lecie raczej nie ponosisz, a w Girasolu a i owszem :)

landa
15-12-2008, 18:30
Feta, latem nosiłam już w MT i krótkiej Nati na plecach.
Hopki są dość grube, mięsiste (dla jednych to wada, dla innych zaleta), wiąże się dobrze i nosi dobrze, a co do ceny - Nati są tańsze, a Natalia robi jeszcze czasem promocje-taki trochę drugi gatunek.
Popatrz też na chustostraganie, bo używana chusta wychodzi taniej, a jest już złamana czyli miękka.
Może jednak znajdzie się ktoś mieszkający blisko Ciebie i pomacałabyś chusty na żywo :D

ko-zo
15-12-2008, 18:35
feta, faktycznie kolory hopków są cudne! Ponoć też nowe hopki są cieńsze... Ten , którego ja miałam nie nadawał się na gorące lato... Także ze względu na kolor (mój ulubiony :)). Latem nosiła w indio, w żakardowym didku(pawie), trochę w vatanai. To wszystko jednak drogie chusty. Sensowniejszy cenowo jest np. lilibule - mam teraz - jest przepiękny, dobrze nosi, nie za gruby i nie drogi. Polecam

Natalia
15-12-2008, 18:41
Ja chyba trochę utrudnię wybór, bo dopiero teraz spojrzałam, jakie to kolory te La Paz i Costa Rica. :wink:
Właśnie dostaliśmy materiały na 4 nowe tkane chusty Nati z bawełny organicznej, o których jeszcze nikt nie wie. Są jednokolorowe, jeden z nich to gładki ciemny brąz - bardzo podobny do Costa Rica. Odzywam się, bo z tego, co piszesz względy kolorystyczne są też istotne.

Ilonsa
15-12-2008, 18:50
Ja chyba trochę utrudnię wybór, bo dopiero teraz spojrzałam, jakie to kolory te La Paz i Costa Rica. :wink:
Właśnie dostaliśmy materiały na 4 nowe tkane chusty Nati z bawełny organicznej, o których jeszcze nikt nie wie. Są jednokolorowe, jeden z nich to gładki ciemny brąz - bardzo podobny do Costa Rica. Odzywam się, bo z tego, co piszesz względy kolorystyczne są też istotne.

Natalia, normalnie mnie zadziwiasz! Czekamy na nowe kolorki :mrgreen:

ko-zo
15-12-2008, 18:52
Natalia! Nieładnie! Ja już prawie nie noszę.... :( A ty takie piękne chusty robisz? Dlaczego? :evil:
z drugiej strony.... ty sie postarasz o piękne chusty, ja o zawartość... i będzie dobrze, nie? :twisted:

milorzab
15-12-2008, 19:53
Natalio! Ja się bojęczytać Twoje posty :omg: Jesteś niesamowita! Szczerze podziwiam.

ithilhin
15-12-2008, 22:31
Natalia! Nieładnie!

...bo to nie dzial reklama....

ko-zo
15-12-2008, 23:30
Natalia! Nieładnie!

...bo to nie dzial reklama....
nie o to mi chodziło...

ithilhin
15-12-2008, 23:50
ko-zo, przepraszam, wiem, ze nie o to Tobie chodzilo. ja tez chetnie poczytam o nowsciach w Nati, ale w odpowiednim dziale :-)

feta
16-12-2008, 00:20
wracając do tematu ;)
landa co to są lilibule, gdzie to mogę znaleźć, bo na google nie za bardzo mi TO wyskakuje :)
natalia mogłabym jakoś zobaczyć te nowe kolory? brązy mi się podobają, to fakt, ale przede wszystkim musi coś wpaść mi poprostu w oko
powiem wam, że mam teraz kolorowy zawrót głowy :fire:
już nic nie wiem :)
ciężko tak zdecydować się na coś, nie dotykając, nie móc przymierzyć, itd.
tym bardziej ,że taka chusta to rzecz istotna nie tylko dla mnie ale przedewszystkim dla mojego dużego ;)maluszka
strasznie dużo tego wszystkiego jest
w dodatku myśłałam, że taki standard 4,60m będzie najodpowiedniejszy, ale teraz widzę, że chyba niekoniecznie
ja jestem dość drobna: jakieś 167cm i około 50kg wagi, ale za to mam męża Niedźwiedzia :)
i bądź tu mądry człowieku! :shock:

Dagmara
16-12-2008, 00:42
Już nie lili a neobulle i są tutaj :)
http://sklep.ekodzieciak.pl/chusty-nosz ... =2&sort=3a (http://sklep.ekodzieciak.pl/chusty-noszenia-chusty-wiazane-c-39_21_49.html?page=2&sort=3a)

landa
16-12-2008, 09:06
Feta co do długości: weź kawał szmaty (może być stara pościel) u przygotuj pas o długości odpowiadającej chuście w rozmiarze standard, czyli 4,6m+skosy (nie rozpędzaj się, ale ciut dołóż) i zrób próbę generalną kilku wiązań :lol:
Mąż toże :lool:
Okaże się zaraz czy jest to długość dla Was. Bo może być taki myk, że dla Ciebie będzie stanowczo za długa, a dla męża-niedźwiedzia za krótka 8))
Wtedy masz dziewczyno drugi problem i trzeba przemyśleć co dalej :lool:
buziaki - chciałabym mieć teraz Twoje dylematy, bo mi się chusta nowa marzy, ale chwilowo nie planuję takich zakupów :hide:

feta
18-12-2008, 23:58
słuchajcie
dzięki za wszystkie podpowiedzi
napewno z rad skorzystam
muszę to wszystko jeszcze raz przeanalizować, noi zrobić próbę
a jak tylko coś w końcu kupię to dam znać :)
tymczasem życzę wam odlotowych świąt!!! :party: