PDA

Zobacz pełną wersję : Punkty repuacji

holica_1630
14-02-2012, 21:44
Za co dostaje się punkty reputacji i co one dają chciał bym wiedzieć, :ninja: Uświadomcie mnie :hide:

Karusek
14-02-2012, 21:47
można użyć szukaja albo przejrzeć tematy na Pomocy technicznej, i wtedy pokazuje się taki wątek: http://chusty.info/forum/showthread.php?t=13065

a ja się ostatnio zupełnie nie dziwię Mecie...

Kasia.234
Za co dostaje się punkty reputacji i co one dają chciał bym wiedzieć, :ninja: Uświadomcie mnie :hide:

http://chusty.info/forum/showthread.php?t=13065&highlight=Punkty+repuacji

MartaS
Ok, dowiedziałam sie przynajmniej, że coś takiego istnieje ;)

Kasia.234
14-02-2012, 21:48
Meta, zanim zamkniesz ten wątek powiedz, skąd masz takie fajne pieczątki :D

holica_1630
14-02-2012, 22:11
można użyć szukaja albo przejrzeć tematy na Pomocy technicznej, i wtedy pokazuje się taki wątek: http://chusty.info/forum/showthread.php?t=13065

a ja się ostatnio zupełnie nie dziwię Mecie...

Przepraszam ale szukałam, naprawdę :)
No i dziękuję za link :)

mi.
14-02-2012, 22:17
Przepraszam ale szukałam, naprawdę :)
No i dziękuję za link :)
a co wpisałaś w szukaja? :ninja:

holica_1630
14-02-2012, 22:21
punkty reputacji :)

Karusek
14-02-2012, 22:21

aż sama też sprawdziłam, co wyskoczy, jak się wpisze w szukaja "reputacji" :D :D :D

Jagna
14-02-2012, 22:40
aż sama też sprawdziłam, co wyskoczy, jak się wpisze w szukaja "reputacji" :D :D :D
ja też 8-)

Kasia.234
14-02-2012, 22:46

ja też 8-)
ja też :) wynik w poście 3

Karusek
14-02-2012, 22:49

holica, niestety nasz szukaj nie reaguje na połączenia słów :( przy takim haśle, jak wpisałaś, wyskoczyły ci wszystkie wątki ze słowem "punkty" i wszystkie ze słowem "reputacji", co pewnie zaciemniło obraz ;)
lepiej wpisać mniej popularne słowo (w tym wypadku "reputacji") albo jeszcze lepiej: ograniczyć poszukiwania tylko do działu, w którym taki wątek mógł się pojawić :)

holica_1630
14-02-2012, 22:52
holica, niestety nasz szukaj nie reaguje na połączenia słów :( przy takim haśle, jak wpisałaś, wyskoczyły ci wszystkie wątki ze słowem "punkty" i wszystkie ze słowem "reputacji", co pewnie zaciemniło obraz ;)
lepiej wpisać mniej popularne słowo (w tym wypadku "reputacji") albo jeszcze lepiej: ograniczyć poszukiwania tylko do działu, w którym taki wątek mógł się pojawić :)

Dziękuję, za radę zapamiętam na przyszłość :)

holica_1630
14-02-2012, 22:54
ja też :) wynik w poście 3

A tak w ogóle to lubicie być troszkę wredne, co?:ninja:

Pytanie retoryczne, taki żarcik :cool:

Jasnie Pani :)
14-02-2012, 22:57

one sie wszystkie Mecie tak podlizują ;)

Kasia.234
14-02-2012, 22:57

:lol:

Karusek
14-02-2012, 22:58

w końcu baby jesteśmy, no nie ? :D

holica_1630
14-02-2012, 22:58
one sie wszystkie Mecie tak podlizują ;)

Właśnie widzę :)

holica_1630
14-02-2012, 23:00
w końcu baby jesteśmy, no nie ? :D

Takie baby co to "co nie uciecze to się usiecze" :)

Tola_zet
14-02-2012, 23:03
niestety nasz szukaj nie reaguje na połączenia słów :(

może to :op:ale :omg:czy naprawdę nic nie można z tym zrobić???

czasem bardzo trudno wymyślić jedno słowo na tyle oryginalne, żeby nie dostać 30 stron z tytułami wątków do przejrzenia. Zbitek dwóch, trzech słów dałby o wiele mniej kombinacji i mniej powodów do Metowych ciosów wałkiem :D

JustNik
14-02-2012, 23:04
nic nie zrozumialam :hide: gdzie to jest, co to jest i jak to sprawdzic zczystej ciekawosci ile tego sie ma ?

Jagna
14-02-2012, 23:07
ja polecam szukanie w tytułach a nie w wątkach, w większości przypadków przetestowanych przeze mnie zadziałało

Karusek
14-02-2012, 23:08

czasem bardzo trudno wymyślić jedno słowo na tyle oryginalne, żeby nie dostać 30 stron z tytułami wątków do przejrzenia. Zbitek dwóch, trzech słów dałby o wiele mniej kombinacji i mniej powodów do Metowych ciosów wałkiem :D

z tego, co pamiętam, były już o to pytania do Jazzoo (chyba nawet sama o to prosiłam) :(
Podobnie jak z wyszukiwaniem bardzo krótkich słów (np. skrótów typu NSN - tego też nie znajdziesz, bo szukaj twierdzi, że za krótkie ;) - a akurat w tym wypadku można szału dostać, bo wszystkie "części składowe" są popularnymi słowami: nino silk natur i wyskakuje cała masa wątków ;)
a! i żeby było jeszcze ciekawiej - szukaj rozróżnia małe i duże litery :D i wyskakują tylko wątki z taką pisownią, jak się wklepało w szukaja

holica_1630
14-02-2012, 23:08

o o o ja też tak myślę, jestem za:)

Karusek
14-02-2012, 23:11
nic nie zrozumialam :hide: gdzie to jest, co to jest i jak to sprawdzic zczystej ciekawosci ile tego sie ma ?

pod dowolnym swoim postem : kliknij na gwiazdkę obok trójkąta z wykrzyknikiem

Meta
14-02-2012, 23:15
Hemmm aż sama nie wiem, co powiedzieć :roll:

O tym "szukałam, ale nie znalazłam" to mam już w sygnaturze :ninja:
Co do ułomności Szukaja - niestety po kolejnych przenosinach forum padł całkiem... 3oko trochę go reanimował, ale to, co mamy, jest wredną namiastką pomocnego narzędzia. Trzeba się wykazać kreatywnością, żeby się czegoś od niego dowiedzieć (ale to nie jest takie znowu trudne).
Aha - 3-literowe słowa na wielu forach są niewyszukiwane. Jakieś takieś odgórne ograniczenie w celu oszczędzania serwera - wyobrażacie sobie kazać wyszukiwarce znaleźć wszystkie "ale"? :lol:

I dziękuję za zrozumienie tym, którzy już czasem się mi nie dziwią :poke:

mi.
14-02-2012, 23:18

ja też - i mnie wyskoczył TEN (zalinkowany przez Karuska) temat na 6ej :duh::duh::duh: stronie :roll:

no może i tak, ale w tym akurat przypadku nie wobec Ciebie, tylko wobec dramatycznej niezdarności szukaja :roll:

oraz nie jestem wredna, tylko w ciąży :whistle: ;)

JustNik
14-02-2012, 23:19
pod dowolnym swoim postem : kliknij na gwiazdkę obok trójkąta z wykrzyknikiem
durak jestem, nadal nie rozumiem, ale dziekuje ze sie starasz.
dodalam Ci punkt reputacji ;)

chodzi mi o to : jak sprawdzic ile mam punktow reputacji oraz jak sprawdzic ile ktos ma puntow reputacji
(niewazne ze nie rozumiem po co ta cala reputacja, ale ja tepa widac jestem)

Karusek
14-02-2012, 23:22
durak jestem, nadal nie rozumiem, ale dziekuje ze sie starasz.
dodalam Ci punkt reputacji ;)

chodzi mi o to : jak sprawdzic ile mam punktow reputacji oraz jak sprawdzic ile ktos ma puntow reputacji
(niewazne ze nie rozumiem po co ta cala reputacja, ale ja tepa widac jestem)

no jak klikniesz na tę gwiazdkę pod SWOIM postem, to sprawdzisz :D
(przynajmniej ja tak sprawdziłam :D)
ale nie iwem, czy da się sprawdzić, od kogo się punkty dostało albo za co?

Tola_zet
14-02-2012, 23:23
dramatycznej niezdarności szukaja :roll:

no nie zasłużył on na punkty reputacji, wysłać go na korepetycje do wujka google.

Ja się panicznie boję upomnień, więc przed założeniem każdego tematu szukam co było napisane wcześniej, znajduję, ale zajmuje to duuuużą część wieczoru, tym bardziej, że nudy na forum nie ma i tematy wątków kreujemy z dużą fantazją, przyznacie chyba :D?

LittleMonster
15-02-2012, 00:49
Olejcie Szukaja, idźcie do Wujka Googla.
1. wywołujemy stronę www.google.pl (http://www.google.pl)
2. w prawym górnym rogu klikamy kółeczko zębate - opcje - i wybieramy Szukanie zaawansowane
3. wpisujemy poszukiwane słowa w odpowiednie linijki, czyli:
- wszystkie te słowa:
- dokładnie takie wyrażenie:
- jedno lub więcej z tych słów:
- niepożądane słowa:
4. na samym dole, w linijce "Szukaj w witrynie lub domenie:" wpisujemy www.chusty.info (http://www.chusty.info)

Voila.

Po takim wyszukaniu (punkty reputacji wpisałam do linii "wszystkie te słowa") dostałam temat o punktach reputacji jako pierwszy.
Tego sposobu uzywam od dawna i działa.

Meta
15-02-2012, 07:44
Spoko, ale Google nie wyszuka w podforach zamkniętych, jak np MNK. Wyszuka tylko w tych działach, które są widoczne bez zalogowania - co w wypadku punktów reputacji starcza, ale za najciekawszymi tematami trzeba trochę poszperać :lol:

Karusek
15-02-2012, 09:02
LM, też fajna metoda :)
sama z googla korzystam nałogowo, żeby wyszukać tematy, które zostały już usunięte (np. z działu sprzedażowego - google robi co jakiś czas kopie i przechowuje pół roku) - nie zawsze da się znaleźć, ale czasem tak

LittleMonster
15-02-2012, 12:10
Spoko, ale Google nie wyszuka w podforach zamkniętych, jak np MNK. Wyszuka tylko w tych działach, które są widoczne bez zalogowania - co w wypadku punktów reputacji starcza, ale za najciekawszymi tematami trzeba trochę poszperać :lol:
Racja.
Zależy czego szukamy. Ja raczej tematów z podforów zamkniętych nie szukam, więc ta metoda sprawdza mi się idealnie ;-)

Meta
15-02-2012, 12:24
Patrząc na aktywność w wątkach/powstawanie nowych wątków, to najciekawsze rzeczy są w podforum "O wszystkim..." - brak wyszukiwania TAM to już duuuuża strata ;)

Swoją drogą to jestem ciekawa, jaka byłaby potrzebna operacja, żeby naprawić naszego Szukaja :roll:

mi.
15-02-2012, 12:33
Swoją drogą to jestem ciekawa, jaka byłaby potrzebna operacja, żeby naprawić naszego Szukaja :roll:

neurochirurgiczna :lol:

alifi
15-02-2012, 17:26
Przeczytałam tytuł i się zaciekawiłam o jaką "repuację" chodzi. Zanim otworzyłam pomyślałam: pewnie "repasacji" miało być - może ktoś ma dziurę w chuście i...

:hide:

panthera
15-02-2012, 17:38
zapytam męża - programisty, on kiedyś tworzył programy do tworzenia for, ale czy na vBulletin się zna to nie wiem.

Tola_zet
15-02-2012, 17:46
Przeczytałam tytuł i się zaciekawiłam o jaką "repuację" chodzi. Zanim otworzyłam pomyślałam: pewnie "repasacji" miało być - może ktoś ma dziurę w chuście i...

:hide:

ten temat to zmyłka dla szukaja - żeby nie znalazł :D

Karusek
05-04-2012, 23:44
a wiecie, że teraz jak się wejdzie w Ustawienia, to na głównej stronie Ustawień, pod wątkami subskrybowanymi jest lista ostatnio otrzymanych punktów reputacji i za jaki post? :D Tylko jeszcze nadal nie wiadomo, komu podziękować :)

Kocia_mama
15-06-2012, 12:30
jestem w szoku :omg:
Juz mialam zalozyc temat, ze Szukaj mnie oszukuje, ale przezornie najpierw wpisalam w Szukaja "szukaj" ;)
Rozroznianie malych i wielkich liter mnie zniszczylo. Teraz kazda fraze bede wpisywac dwa razy, albo i wiecej - z polskimi znakami i bez np. A poniewaz z forum korzystam jak Dziobak spi, to akurat pod koniec jego drzemki MOŻE uda mi sie cos znalezc. :duh: Tylko przeczytac juz niestety nie.
A czemu chcialam pisac, ze Szukaj mnie oszukuje? Bo na wlasne oczy widzialam posta o "miasteczku mamoko", ale kiedy chcialam go potem odnalezc.... kamien w wode. Nie wpadlam na to, ze narzedzie do wyszukiwania nie ma gdzies rozmiaru liter...
O, budzi sie, wspaniale...

demona
07-07-2012, 13:08
ile kropek powinno być przy ponad 800 punktach? bo mi się żarówki przepaliły chyba :lool: