Zobacz pełną wersję : Dylematy
Zosia 2008
12-12-2008, 16:34
Witam serdecznie bardzo marzy mi sie chusta ale czytam i czytam o nich i i mam juz dosc :)Wszystkie sa wspaniale lniane wiazane, kolkowe ,elastyczne ,kieszonki .4.5m,5.5,4.8 !!!!!!Bozeeee!!CO TU WYBRAC!!Ja podam wszystkie szczegoly a ktos moze mi pomoze cos wybrac?:)Co druga firma jest lepsza i ja juz nie mam zielonego pojecia czego szukac:( tak wiec podam szczegoly moze ktos zechce mi pomoc i cos poradzi) Moja coreczka Zosienka wlasnie skonczyla 3 miesiace i wazy 5 kg,mieszkamy w UK Wolverhampton, a ja mam rozmiar 42,na chuste mam ok 200zl,lubie zywe kolory:)chciala bym taka wiazana ale nie wiem czy elastyczna czy lniana czy jaka!!! Z gory wielkie wielkie dzieki za pomoc. Pozdrawiam serdecznie Weronika. Jak ktos jest z Wolver zapraszam na ciacho i herbatke.Wogole to kompletnie sie nie znam na takich blogach i internecie, pewnie cos zle wpisalam prosze nie krzyczec to moj pierwszy raz:)
Zosia 2008
12-12-2008, 16:35
O kurcze jaka duza ta moja niunia ja naprawde mam problem z obslugiwaniem komp:)
Witaj, w tej cenie polecam wiązaną Nati - długość standard.
BTW na tym forum się takich pytań nie zadaje, bo zaraz będziesz miała 30 różnych odpowiedzi ;)
Dagmara ma racje, jak nowa i w tej cenie to Nati:)
Jezeli uzywana, to....
kazda tkana:)
Jezeli chcesz uzywac tylko jednej chusty, to....
Nati
Didymosy
Storch'e
i wiele wiele innych
A ja polecam Neobulle :D
A z troszkę droższych to Indio Didymosa.
A ja polecam taką jaka Ci się najbardziej podoba kolorystycznie i jaką nie zrujnujesz budżetu. Przy 5kg maluszku jeszcze nie trzeba uważać tak bardzo na nośność chusty, na to przyjdzie czas, na początek każda się nadaje :)
Wybierz chuste która jest w Twoich kolorach :wink:
Najlepiej 5,2m,choć wydaje mi się ze w 4,6 powinnaś się zmiesić-ale głowy nie dam sobie uciąć :roll: (tutaj pytanie do mam w Twoim rozmiarze,czy 4,6m będzie ok??)
Wybór firm jest ogromny :lool:
Didymos,Storch,Nati,Girasol,Zara,Dolcino..itd :lol:
no tosmy jej pomogly :roll:: sto propozycji na raz...
ale zgadzam sie z przedmówczyniami;
Nati- swietne chusty w dobrej cenie
i przesliczne kolory :D
ja mam nati a moja corka wazy juz prawie 9 kilo i nadal
doskonale sie sprawdza :)
Zosia 2008
12-12-2008, 21:46
Dzieki za pomoc duzo pan podpowiada NATI i chyba sie na nia zdecyduje:)Tylko znowu nie wiem czy tkana wiazana czy kolkowa czy ta elastyczna?Czy ta elastycna nie rozciaga sie wraz z ciezarem dziecka?chciala bym taka wiazana tkana,jest ok?kolory maja naprawde sliczne!juz bym ja chciala miec!!i rozmiar chyba ten uniwersalny bo w sumie gore to ja mam 40r ?:)pozdrawiam
a wiesz, ze Nati mozesz kupic bezposrednio w UK?
TUTAJ (http://www.naturalmothering.co.uk/store/index.php?main_page=product_info&products_id=152) i TUTAj tez (http://slingjax.co.uk/catalog.php?category=71)
Dzieki za pomoc duzo pan podpowiada NATI i chyba sie na nia zdecyduje:)Tylko znowu nie wiem czy tkana wiazana czy kolkowa czy ta elastyczna?Czy ta elastycna nie rozciaga sie wraz z ciezarem dziecka?chciala bym taka wiazana tkana,jest ok?kolory maja naprawde sliczne!juz bym ja chciala miec!!i rozmiar chyba ten uniwersalny bo w sumie gore to ja mam 40r ?:)pozdrawiam
Ja bym wzięła tkaną rozmiar standard - 4,6
Nati to była moja pierwsza chusta :D
Lepiej tkaną wiązanke ..i jeżeli masz r40 to 4,6 spokojnie starczy :D
Kólkowa jest dobra na szybkie wyjścia,ale przy długim noszeniu jest juz mniej wygodna
stasiu-lova
12-12-2008, 22:32
długa wiązana będzie najbardziej uniwersalna, zawiązac możesz i w kołyskę i na biodrze-jak kółkową i na plecach.
nati to b. fajna chusta.
w 4,6 się zwiążesz na pewno :D
kup tkaną wiązaną!
elastyczna jest na malutkie dzieciaczki (do 3 miesiąca chyba)
kółkowa jest dobra na krótkie wyjścia i lepsza dla starszego dzieciaczka
Nati to dobry i rozsądny wybór :) Ja bym Ci polecała tkaną, jest najbardziej uniwersalna, rozmiar standard Ci w zupełności wystarczy, Nati i tak są ciut dłuższe (ja mam 164 cm, 44 rozmiar a chusta 5,2 jest dla mnie zbyt długa)
Genowefa
12-12-2008, 23:16
tkaną
wiązaną
w tej cenie to Nati, a jeśli dorzucisz trochę więcej to Didymosa
długość 4,6
patrz na chustostraganie może Ci się trafią inne za 2 stówy ;)
Zosia 2008
15-12-2008, 12:21
No to chusta juz wybrana napewno NATI ale kolor to juz masakryczny wybor!!Ciemno zielony,Marsylie i Savanne CUDOWNE!! chociaz Toskania i Sunset tez sa piekne!!:)Kurcze to chustowanie to jak choroba zakazna:)
jakie sliczne malenstwo!!! choroba zakazna jak diabli, a wybor ... ja tez mam problem decyzyjny :( i jeszcze jak zrobic zeby kupic 1 ale taka zeby nam na kazda okazje pasowala? czesto jezdze pociagiem, ktory konczy bieg w Wolverhampton - jak nam sie kiedys przysnie to jest szansa ze sie spotkamy ;)
Zosia 2008
15-12-2008, 18:37
Serdecznie zapraszamy:)