Zobacz pełną wersję : szukam kieszonki idealnej dla chudziaka
szast.prast
09-02-2012, 22:04
jak w temacie.
przetestowałam do tej pory Babyettę, Nappime, Apple Cheeks, Issy Bear, Ecobubs.
sprawdza mi się AC (jako tako) i Ecobubs (bdb). reszta pieluch przemaka po jednym bądź dwóch sikach; Dzik to taka chudzinka, że siuśki, zanim zdążą wsiąknąć we wkład, przelewają mu się pachwinami:(
może to kwestia wkładów które nie dość wypełniają kieszonkę? może samej budowy tejże?
polećcie kieszonki, które sprawdzają się na chudych dupkach.
kurczę, były takie kieszonki, co to niby były OS, ale jakieś malutkie...
Bajlezeny? tylko jak to się pisało... :hmm:
edit:
o, paczPani :)
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=31377&page=1
a jakoś tak "na miarę" nie przejdzie?
Charlie Banana?
Mają regulacje przy nóżkach, są dosyć małe.
http://www.youtube.com/watch?v=nNhHUQDtStk
Może BG??Mi te kieszonki nigdy nie przemokły, dlatego że mają te dodatkowe przeszycia gumek przy nóżkach. A faktycznie ani yetta ani nappime ani issy bear tego nie mają i w tych 3 mam też przecieki. Super niezawodne są też wonderoosy v2 i real-easy.
No i BG AIO rozmiarowe - to już jest w ogóle rewelacja.
ja co prawda, od dirjah, jeszcze nie miałam teraz ale kiedyś ten system mi się sprawdzał ( kiedyś chyba tak szyła Tysiula i w starych FB tak było )
mianowicie regulacja gumeczkami w tunelach a Ty sama je dopasowujesz
http://miounico.home.pl/seria_Bello-k123-0-3-default.html
z formowanek polecam sylviontko szyje na małe dupki fajne formowanki
jako jedyne mi nie przepuszczają teraz
no i kwestia wkładów też może być, nie wiem ile Dzik ma mies ale przy starszej niezastąpione były aplle wkłady z bambusowym wąskim włożony w środek do każdej kieszonki to był top one
chyba że masz od issy bear same ;)
sylviontko
09-02-2012, 23:36
ewentualnie od pupy coś natulanego, co szybko wchłonie wilgoć. polary, mikropolary, welury, w ogóle syntetyki, nie ciągają jej od razu, naturalna tkanina od razu wchłania.
Być może się myle, ale to są moje spostrzeżenia
nie mylisz się :D
po polarze spływa i się łatwo cholerstwo zapycha ;)
a moze ładujesz za duzo wkładu? zauważyłam że jak się napcha do kieszonki, to czasem tkanina wewnętrzna jesli nie jest obszyte przy gumkach lubi troche powychodzic jakby na zewnątrz.
szast.prast
09-02-2012, 23:42
dziękuję Wam, dobre kobiety!
o tysiulowych to już słyszałam dobre słowa. kupiłam teraz na próbę po jednej sztuce Bumgenius V.4 i Babykicks. poszukam też tych innych, przez Was polecanych
Dzik ma 14 miesięcy; zeszłego lata i wczesnej jesieni to mi nawet te przecieki nie przeszkadzały, bo i tak chłopina latał cały czas w pieluszce na wierzchu, ale gdy się zrobiło zimno, a wreszcie też mroźno, to insza sprawa... zwłaszcza, że jak mu chluśnie bokami, to od razu tak, że są spore mokre plamy i na rajtach i na spodniach, a chodzimy na długie spacery. wolałabym nie dawać mrozowi pola do działania.
Sylviontko, miałam też kieszonki Yetty z naturalnym środkiem i było podobnie.
Ala, wkłady pchałam albo yettowe bambusowe (ale podwójne, bez dodatkowego boostera), albo np. dwa mrówcze jaja z bambusa, albo dwie mikrofibrowe, lubie też applecheekowe ścierki składane na trzy. raczej nie przesadzałam z grubością.
a jak się sprawują kieszonki Ekomamy, te z polarowymi przeszyciami w pachwinach?
biedronki-3
09-02-2012, 23:45
wypróbuj te co kupiłaś ale ja miałam przy synku ten sam problem - sikał i wszystko leciało a pieluszka prawie sucha
okazało się że wkłady jeszcze dobrze nie wchłaniały
a pozatym ja się jednak przy jego szczópłych udach przestawiłam na formowanki i otulacz
moja siostra bardzo sie śmiała jak układałam precyzyjnie siusiaka w pieluszkach na środku :) jak pod moja nieobecnosc przelał jej wszystko na wskroś, też zaczęła :)
sylviontko
09-02-2012, 23:49
może tak, jak ala pisała, kwestia szycia i wychodzenia wewnętrznego materiału na zenątrz (przy nóżkach)
U mojej chudziny idealnie sprawowały się close parents, ale to SIO ;) Naprawdę z czystym sumieniem mogę polecić.
sylviontko
09-02-2012, 23:53
u moich z kolei CP się nie sprawdziło - jak zmiejszyłam - odciskały, jak poluzowałam - przecieki.
szast.prast
10-02-2012, 00:08
okazało się że wkłady jeszcze dobrze nie wchłaniały
a pozatym ja się jednak przy jego szczópłych udach przestawiłam na formowanki i otulacz
to raczej niemożliwe, bo używam tych wkładów już od zeszłego lata, a większość z nich jest z drugiej ręki. formowanki z otulaczem ćwiczymy w domu, ale na wyjścia (zwłaszcza mroźne) jednak lepiej się sprawdzają kieszonki.
moja siostra bardzo sie śmiała jak układałam precyzyjnie siusiaka w pieluszkach na środku :) jak pod moja nieobecnosc przelał jej wszystko na wskroś, też zaczęła :)
spróbuję i ja:-) do tej pory nie zwracałam na to uwagi
U mojej chudziny idealnie sprawowały się close parents, ale to SIO ;) Naprawdę z czystym sumieniem mogę polecić.
muszę się z AIO zaprzyjaźnić w końcu. do tej pory miałam przyjemność tylko z Itti Bitti SIO mieć do czynienia i nie jest to chłopacka pielucha.
na drobnej pupie bardzo dobrze sprawdzają sie bambooty i tots bots easy fit, tylko że to nie sa kieszonki
sylviontko
10-02-2012, 00:15
z tym siusiakiem o prawda, warto sprawdzić, jak się umościł ;) ja na o zwracam uwagę ;)
Wg mnie mogą się sprawdzić na chudej pupce charlie banana i tots bots easy fit (ale to jest AIO, za to z kieszonką na dodatkowy wkład). Obie pieluszki używamy i lubimy.
Wg mnie charlie banana. Są małe i mają regulację gumkami przy nóżkach. Mój synek jest z tych dorodnych i szybko musiałam się ich pozbyć. Więc napewno będą lepsze na drobniejsze dzieci.