PDA

Zobacz pełną wersję : co od środka w kieszonkach?

Agulinka
08-02-2012, 13:34
Jak było to pogonić z wałkiem, ale nie wiem nawet jak tego szukać.
Chodzi mi o to, że... mamy kieszonki-chinki z polarem od pupy. Jakoś nie lubimy za bardzo. Ale mamy też z czymś takim innym, bardziej szorstkim, cienkim i fajnieszym. Na pewno kieszonka (a może to było SIO, tylko sam otulacz kupiłam :hmm:) bumgeniusa to ma. I polskie od bobolider. Myślałam że to mikropolar, ale na bazarku na zdjęciach spotkałam się z fotami po prostu cieńszego polaru. Hmm, pomożecie bo nie wiem czego szukać...
Aha, a co jeszcze może być od pupy? Welur?
Chodzi mi oczywiście o pieluchy dające odczucie suchości!

sharkah
08-02-2012, 13:53
Też się kiedyś nad tym zastanawiałam, bo mi się podoba ten materiał... co to dokładnie jest, to nie wiem, ale najbardziej do welurku syntetycznego podobne.

jul
08-02-2012, 14:02
Chodzi mi oczywiście o pieluchy dające odczucie suchości!

czemu oczywiście? Ja tam lubię pieluchy nie dające uczucia suchości :ninja:
z opisu wnioskuję, że chodzi o welur syntetyczny, takie włoski jakby, mam podobne w kieszonce nappi me. Są jeszcze jeszcze dryliner i coolmax, ale z takimi nie miałam do czynienia.

sharkah
08-02-2012, 14:29
Ja też mam porównanie tylko z welurkiem synt. z nappime, ale on grubszy niż ten w bumgenius.

Agulinka
08-02-2012, 14:49
czemu oczywiście? Ja tam lubię pieluchy nie dające uczucia suchości :ninja:
z opisu wnioskuję, że chodzi o welur syntetyczny, takie włoski jakby, mam podobne w kieszonce nappi me. Są jeszcze jeszcze dryliner i coolmax, ale z takimi nie miałam do czynienia.
oczywiście- chodziło mi o to, żeby zaraz mi tu nie wypisać frotki, flanelki itp, a nie że one są be ;) na codzień używamy tetry/prefoldów, bo jest przewijanie po każdym si - mała czuje i jej przeszkadza. ale na wyjścia przydaje się mam sucho, żeby nie było tragedii. w polarku niestety jest ;(
to co mają wkłady do flipa to mikropolar, tak??

czyli to pewnie welurek to co lubimy...

mamaHani
08-02-2012, 15:19
w bumgeniusie jest welur poliestrowy od pupy, welury sa różne - cieńsze, grubsze, co welur to inna jakość i wygląd, podobnie z mikropolarem .
Polecam spróbować kieszonek z mikropolarem innej jakości niż w chinkach, bo może to nie kwestia mikropolaru ogólnie tylko akurat tego chińskiego