PDA

Zobacz pełną wersję : Jaskółkowa przedsprzedaż- już jest:-) Doleciały

Strony : 1 [2] 3 4 5

Monique
13-02-2012, 10:27
szaro - czerwona juz zabraklo :lol:
szary jedwiab znow niema :)

Zuz
13-02-2012, 12:49
no to po tej przedsprzedaży jaskółki już nie będą towarem chodliwym i cennym :lool: każdy będzie miał swoje i każdy będzie szczęśliwy i tak być powinno :thumbs up:

belfe
13-02-2012, 12:58
ja już bym chciała je mieć ;)
och cierpliwość nie jest moją mocną stroną :p

mamaslon
13-02-2012, 13:05
szaro - czerwona juz zabraklo :lol:
szary jedwiab znow niema :)

aktualizacja
szary jedwab -( 2 razy zabrakło)
szaro-czarne z lnem (2raz zabrakło)
niebiesko-czarny len (1raz zabrakło)
szaro-czerwona-jeszcze nie zabrakło :wink:
dzieki Monique
czyli:
szary jedwab -( 3 razy zabrakło)
szaro-czerwona-(1raz zabrakło) :ninja:
:lol:

Kamila
13-02-2012, 13:08
Odcien szarosci u Nati jest naprawde cudowny. Udalo im sie z tym kolorem :D

mamaani
13-02-2012, 13:35
a czy wogóle ktos niebiesko-czerwone brał?Bo się zastanawiam czy jestem jedyna ;)

mamaani
13-02-2012, 13:38
no i na jedwabik czerwony sie ostatecznie skusiłam, na pocieche za brak bordowych kaszmirków ;), choć mega mnie jeszcze niebieski jedwab korci...szkoda że nie spię na pieniadzach:mrgreen:

lominia
13-02-2012, 13:56
a czy wogóle ktos niebiesko-czerwone brał?Bo się zastanawiam czy jestem jedyna ;)
Ja myślałam o nich dziś bardzo intensywnie, ale w końcu zostanę przy niebiesko-czarnych.
Jeszcze myślę nad jedwabiem- czerwony czy oliwkowy:hmm::hmm::hmm:...a może jednak wcalę nie chcę jedwabiu:hide:.

Filippa
13-02-2012, 14:03
A ja dalej niczego nie wymyśliłam :hmm::bduh: Czy ja wogóle chcę jakieś jaskółki :whistle: A może to wina przedsprzedaży? Jak coś jest niedostępne (albo baaardzo trudne do zdobycia) to kusi bardziej...

matysia
13-02-2012, 14:23
A ja dalej niczego nie wymyśliłam :hmm::bduh: Czy ja wogóle chcę jakieś jaskółki :whistle: A może to wina przedsprzedaży? Jak coś jest niedostępne (albo baaardzo trudne do zdobycia) to kusi bardziej...
E tam zastanów sie, co ci bardzo podobało , a nie masz i wybierz w podobnych kolorach. W moim przypadku to były jedwabne gałazki szare/róz. To sobie wzięłam len szary/czerwony.

mamaani
13-02-2012, 14:35
za duży wybór jest chyba ;) uważam, że do 6 kolorów max powinno byc, wtedy masz poczucie że dobrze wybrałaś i najlepiej dla siebie, a jak jest wiecej to wciąz Ci sie wydaje, że a moze jednak ten inny kolor lepszy:ninja:...no ale z kolei przy tak dużej ilości kombinacji, może sie okazać ze tych twoich jest mało i są wyjatkowe na maxa ;) wydaje mi się że z zielonymi tak bedzie, chyba mało osób je chce, ja sie boje troche tego koloru,ale może byc super

Kamila
13-02-2012, 17:30
juz nie ma zadnej szarej chusty, czerwony jedwab tez sobie poszedl

Filippa
13-02-2012, 17:40
Znaczy, że już czas na decyzję :)

Kamila
13-02-2012, 17:56
:)

Kreska
13-02-2012, 18:03
jeszcze chyba będą jakieś dokładki, co? :)
bo się ciągle zastanawiam ;)

livada
13-02-2012, 18:15
Ja też ciągle myślę nad lnem... I nic już nie wiem :omg: W sumie może jak jeszcze coś zniknie, to będzie mi łatwiej :mrgreen:

No bo jak tu się zdecydować, jak kusi i czerwień (w każdej wersji :duh:), i oliwka, i nawet nad niebieskim się zastanawiam...

mamaslon
13-02-2012, 18:28
aktualizacja:

szaro-czerwona-(1raz zabrakło)
czerwony jedwab (1raz zabrakło)

wszytkie szare!-zabrakło

jul
13-02-2012, 22:57
to ja dodam do brakniętych oliwkowy jedwab :)

mamaslon
13-02-2012, 23:06
dzieki:kiss:
czyli

aktualizacja:

szaro-czerwona-(1raz zabrakło)
czerwony jedwab (1raz zabrakło)

wszytkie szare!-zabrakło

olivkowy jedwab (raz zabrakło)

Aksamitka
13-02-2012, 23:31
Myślicie,że te jedwabie jeszcze wrócą?

marlei
13-02-2012, 23:44
Myślicie,że te jedwabie jeszcze wrócą?

Mysle, ze wroca;) jak do tej pory, wszystkie wracaly!:D

Aksamitka
13-02-2012, 23:48
Mysle, ze wroca;) jak do tej pory, wszystkie wracaly!:DNiby wiem ,że tak było,ale chciałam usłyszeć :) :kiss:
Bo jeszcze jedwabiu nie zamówiłam :shock: :rolleye:

demona
13-02-2012, 23:57
ciekawe ile ich już zeszło:)

Aksamitka
14-02-2012, 16:38
Wrócił szary jedwab :)
Edit:I oliwkowy na chwilę :twisted:

Kreska
14-02-2012, 17:38
Wrócił szary jedwab :)
Edit:I oliwkowy na chwilę :twisted:
szary chyba też tylko na chwilę...
znowu się spóźniłam...

Aksamitka
14-02-2012, 23:36
szary chyba też tylko na chwilę...
znowu się spóźniłam...
Szary trochę powisiał,ale faktycznie niedługo.A oliwkowy sprzątnęłam fuksem dosłownie,bo to było chyba parę minut :rolleye:
One wracają jak ktoś zrezygnuje chyba...powodzenia w łowieniu-może jeszcze się trafi :)

marlei
14-02-2012, 23:41
One wracają jak ktoś zrezygnuje chyba...powodzenia w łowieniu-może jeszcze się trafi :)

No to bardzo dziwna przedsprzedaz by byla:ninja: ale chyba w stylu Nati:twisted: Mialo byc do 19 w kazdym kolorze, do wyboru, wedle upodoban:rolleye:

Kamila
14-02-2012, 23:43
Szary trochę powisiał,ale faktycznie niedługo.A oliwkowy sprzątnęłam fuksem dosłownie,bo to było chyba parę minut :rolleye:

He he he teraz jest polowanie na wlasciwe okienka ;)

Aksamitka
14-02-2012, 23:45
No to bardzo dziwna przedsprzedaz by byla:ninja: ale chyba w stylu Nati:twisted: Milo byc do 19 w kazdym kolorze, do wyboru wedle upodoban:rolleye:To nie wiem :rolleye: Ale wracają :)

marlei
14-02-2012, 23:48
To nie wiem :rolleye: Ale wracają :)

Ale ja sie nie Ciebie czepilam:kiss: Tylko tej przedsprzedazy;):bduh:

Kreska
14-02-2012, 23:48
Mialo byc do 19 w kazdym kolorze, do wyboru, wedle upodoban:rolleye:

no właśnie :)
dlatego myślę że jeszcze się pojawią :)
i to nie jak ktoś zrezygnuje tylko tak po prostu ;)

Aksamitka
15-02-2012, 00:02
Marlei spoko :kiss:

demona
15-02-2012, 00:05
Bedą wracać, szczególnie na rynku wtórnym :twisted:
Jest ich pewnie z milion:)

Ananke
15-02-2012, 00:06

Dokladnie. Dlatego ja zamowilam tylko jedne. Jestem pewna, ze nie bedzie problemow z kupieniem na rynku wtornym. Tak jak bylo i jest z pawiami petrol i winnymi.

demona
15-02-2012, 00:07
dlatego ja nie zamówiłam wcale :P
100% satysfakcji;)

Aksamitka
15-02-2012, 00:08
Dopiero będzie Jaskółkowy szał :-) Wymienię kolor A na kolor B ;)

aginia
15-02-2012, 00:10
Hihi ja też:) Nie mogę się zdecydowac ani na kolor ani na skład no i ogólnie czy w ogóle chcę jaskółki:roll: Osiołkowi w żłoby dano:duh: tak więc liczę na bazarek ... poza tym liczę na to, że wyjdzie jeszcze jakiś fajny jedwab, len a tak jakbym zamówiła to kasa zamrożona i klops:)

Aksamitka
15-02-2012, 00:11
100% satysfakcji;)He he -chce Ci się bawić :)-ja chcę spróbować jedwabiu!!! ;) A potem się do Ciebie zgłoszę :mrgreen:

Karusek
15-02-2012, 00:12
100% satysfakcji;)

dlatego ja też zrezygnowałam - najmłodszego ze dwa lata ponoszę, na pewno uda się zdobyć przez ten czas z rynku wtórnego :D

Aksamitka
15-02-2012, 00:14
dlatego ja też zrezygnowałam - najmłodszego ze dwa lata ponoszę, na pewno uda się zdobyć przez ten czas z rynku wtórnego :DJa już kończę w to lato pewnie...

Karusek
15-02-2012, 00:16
Ja już kończę w to lato pewnie...

no właśnie, gdybym miała inną wizję przyszłości, to bym się skusiła ;) A tak mam luzik :D
Aksamitko, a ile ma Twoje dziecię? Mój Domik rok i prawie 9 miesięcy a dalej uwielbia w chuście :D

Aksamitka
15-02-2012, 00:23
no właśnie, gdybym miała inną wizję przyszłości, to bym się skusiła ;) A tak mam luzik :D
Aksamitko, a ile ma Twoje dziecię? Mój Domik rok i prawie 9 miesięcy a dalej uwielbia w chuście :DNiedawno skończył dwa lata.Ale ma 10,5 kg :-)
Edit: Tylko ja tez mam niedużo...

demona
15-02-2012, 00:25
Mój ma 2,5 prawie i 15kg i przed chustą ucieka:(

marlei
15-02-2012, 00:27
Jeszcze mu wroci;) jak dziewczyny pisza tu na forum:D

Karusek
15-02-2012, 00:29

he he, pewnie jak mój będzie w tym wieku, to też będzie zwiewał, a na razie sam szafkę otwiera i wyjmuje, co chce :D
(w niedzielę mieliśmy gości z synkiem 2letnim, który nader chętnie tłukł naszego po głowie :( reakcją Domisia było podejście do szafki i wyjęcie chusty, żeby go zamotać, byle nie mieć z agresorem kontaktu)

Kamila
15-02-2012, 00:31
he he, pewnie jak mój będzie w tym wieku, to też będzie zwiewał, a na razie sam szafkę otwiera i wyjmuje, co chce :D
(w niedzielę mieliśmy gości z synkiem 2letnim, który nader chętnie tłukł naszego po głowie :( reakcją Domisia było podejście do szafki i wyjęcie chusty, żeby go zamotać, byle nie mieć z agresorem kontaktu)

Jakiego masz strategicznego syna :D

demona
15-02-2012, 00:36
Karusku, nie ma jak u mamy:)

metis1
15-02-2012, 09:43
Ja też nie zamawiam, satysfakcjonują mnie winne kaszmirowe... Chętnie bym ponosiła w jedwabnych, ale poczekam na jakiś nowy wzór - nie chcę mieć w szafie dwóch jaskółkowych chust...

Mój Domik rok i prawie 9 miesięcy a dalej uwielbia w chuście :D
Z którego czerwca jest? Moja z 30... Ale niespecjalnie już chce do chusty...:cry: W domu to już w ogóle, "w terenie" jest z tym lepiej, a najlepiej, jak jest już śpiąca i zmęczona...;)
Zazdroszczę tak chętnego i samodzielnego chuścioszka! :love:

lominia
15-02-2012, 09:53
Ja w końcu zamówiłam jeden len i zostaję przy tym. Bardzo mi się chce jedwabiu, ale liczę na coś ciekawego w innym wzorze, bo przyznam, że jaskółki imo ładne(choć nie powalają na kolana), ale nie tak, żebym kilku chciała.
A chuścocha nowego to się już jakoś zorganizuje:lol:. Stary do 2 lat i 13kg chciał być noszony- potem równocześnie jego chęci i kręgosłup matki wysiadły:dunno:.

Karusek
15-02-2012, 09:58
Z którego czerwca jest? Moja z 30... Ale niespecjalnie już chce do chusty...:cry: W domu to już w ogóle, "w terenie" jest z tym lepiej, a najlepiej, jak jest już śpiąca i zmęczona...;)
Zazdroszczę tak chętnego i samodzielnego chuścioszka! :love:

jeszcze maj, 29
rozpuściłam dziecko na fest ;) gdyby się dało, pół dnia siedziałby w chuście

metis1
15-02-2012, 10:00
rozpuściłam dziecko na fest ;) gdyby się dało, pół dnia siedziałby w chuście

Szczęściara! :mrgreen::lool:

Denay
15-02-2012, 10:40
ja sobie zamówiłam zielonki jedwabne
zobaczymy jak to będzie...

Moje starsze kwiczy jak ze szmatą do niego idę, bo się w konia na moich plecach bawi

A młodsze ... no cóż... nie ma nic milszego niż miziać po niemowlaczym łebku :oops:

Zuz
15-02-2012, 10:57
ja zamówiłam niebieski jedwab, lniane mam motylki a i elfy zanabyłam więc myślę że na lato jestem wyposażona - choć nie wierzę że do lata nic mi nie przybędzie w stosie :rolleye::bduh::whistle:

Karusek
15-02-2012, 12:03
A młodsze ... no cóż... nie ma nic milszego niż miziać po niemowlaczym łebku :oops:
i klepać delikatnie po pupci :lol:

Aksamitka
15-02-2012, 13:16

i klepać delikatnie po pupci :lol:
Normalnie się pastwicie :twisted: :lool:
Moje też do chusty chętne-jak nie ma w pobliżu biegających dzieci-wtedy szał na nóżki!! :D
Edit: Wszystkie kolory jedwabi są :-)

zoana
15-02-2012, 14:05
jedwabie wróciły

kista1
15-02-2012, 14:38
jedwabie wróciły
Super, tylko teraz którą wybrać?

marjen
15-02-2012, 16:05
ja wybrałam już jeden jedwab, więcej nie biorę bo nie wiem czy latem dużo jeszcze w jedwabiach ponoszę. z lnem jeszcze się łamię bo z jednej strony fajnie by było a z drugiej strony nie wiem jaką wybrać - oliwkowe nie wchodzą w grę, czerwień boję się że będzie taka sama jak w Lutei (a luteę mam nie pozbędę się jej zbyt szybko)
no nie wiem.... z lnem mam koty przecież
oj co ja biedna mam zrobić ...

chociaż jakbym ze dwie swoje chusty sprzedała to może bym mogła sobie pozwolić na len albo i jedwabik drugi...

matysia
15-02-2012, 19:06
szarego lnu w ogóle nie ma.

Pondo
15-02-2012, 23:41
ja sobie zamówiłam zielonki jedwabne

To żeś mnie zaskoczyła wyborem swojego zamówienia:D:D:D:D

Kamila
16-02-2012, 00:17
To żeś mnie zaskoczyła wyborem swojego zamówienia:D:D:D:D

:lool:

Pondo
16-02-2012, 00:48
Ty się nie odzywaj, bo pewnie zamówiłaś szarą:)

Kamila
16-02-2012, 00:53
Ty się nie odzywaj, bo pewnie zamówiłaś szarą:)

Ha ha ha ty tak bez krysztalowej kuli jedziesz? :D

aginia
16-02-2012, 11:41
Na NM mama, która zamówiała oliwkowo-białe napisała, że dostała maila od Nati, że jej jaskółki zostały juz wysłane:omg: Błąd? Czy część juz mają utkaną?

Kamila
16-02-2012, 11:58
ja tez wczoraj dostalam zmiane statusu na zrealizowane ;) ALe nie sadze zeby mial on takie samo znaczenie w przedsprzedazy, jak ma w sprzedazy. Bo wlasnie sie rozmyslilam co do jednego oplaconego koloru i chce z niego zrezygnowac. Oprzytomnialam - po co mi tyle chust w jaskolki?

aginia
16-02-2012, 12:01
Czyli pewnie niezrozumiała maila Nati:roll:

mamaslon
16-02-2012, 12:04
ja tez wczoraj dostalam zmiane statusu na zrealizowane ;) ALe nie sadze zeby mial on takie samo znaczenie w przedsprzedazy, jak ma w sprzedazy. Bo wlasnie sie rozmyslilam co do jednego oplaconego koloru i chce z niego zrezygnowac. Oprzytomnialam - po co mi tyle chust w jaskolki?
ja tez wlasnie tak:duh:
len zaplacony-zmiana statusu na zrelaizowany

z jedwabiu chce jednak zrezygnowac...
klepnełam do namyslu zeby mi nie zwiał i sobie do 18stego pomysle
ale chyba odpuszcze

mamaani
16-02-2012, 12:09
A ja jedwab chce, bo nie mam żadnego :) i zastanawiam się nad zielenią ...

Karusek
16-02-2012, 13:14
Na NM mama, która zamówiała oliwkowo-białe napisała, że dostała maila od Nati, że jej jaskółki zostały juz wysłane:omg: Błąd? Czy część juz mają utkaną?

pewnie przeszło zamówienie w zrealizowane, tzn. pieniądze zaksiegowali czy jak...
Jakby część już mieli i zaczęli wysyłać, znowu byłaby afera i niesnaski, że na inne trzeba czekać :roll:

mamaani
16-02-2012, 13:15
a ja dzwoniłam do natibaby, bo mój status zamówienia się nie zmienił i pani powiedziała, że maja tyle zamówień na te jaskółki, że nie ogarniaja i w związku z tym, dzis postaraja sie zmienić

metis1
16-02-2012, 13:17
:duh: Za parę miesięcy w dziale "Chusty tu i tam" będą tylko informacje o widzianych jaskółkach! Będzie ich tyle, że uszami będą wychodzić! ...Wylatywac raczej...:ninja:

demona
16-02-2012, 13:23
O bazarku nie wspomne....

Karusek
16-02-2012, 13:28
a ja dzwoniłam do natibaby, bo mój status zamówienia się nie zmienił i pani powiedziała, że maja tyle zamówień na te jaskółki, że nie ogarniaja i w związku z tym, dzis postaraja sie zmienić

to już wiem, dlaczego nie dostałam jeszcze odpowiedzi na wczorajszego maila :D

makatka
17-02-2012, 11:11
To zależy kto po co/na co/z jakiego powodu kupuje chusty :lol: Ja np. nie lubię wzorów narzutowych/szalikowych/kolorowiastych... ciężko jest mi znaleźć wzór, w którym będę się dobrze czuła. Nie zależy mi na tym, żeby ktoś mnie dostrzegł w tłumie, bo mam chustę jedyna w swoim rodzaju. Na bazarkowe zyski też nie liczę.
Jaskółki to chyba jedyna chusta ( oprócz dmuchawców Green pofarbowanych na szaro okkfozzz ), która podoba mi się i już.
Liczę, że poniosą moje 10,5 kg szczęścia i dadzą trochę wytchnienia kręgosłupowi ;) Bo chusty z lnem jeszcze żadnej nie posiadam :)

belfe
17-02-2012, 11:16
To zależy kto po co/na co/z jakiego powodu kupuje chusty :lol: Ja np. nie lubię wzorów narzutowych/szalikowych/kolorowiastych... ciężko jest mi znaleźć wzór, w którym będę się dobrze czuła. Nie zależy mi na tym, żeby ktoś mnie dostrzegł w tłumie, bo mam chustę jedyna w swoim rodzaju. Na bazarkowe zyski też nie liczę.
Jaskółki to chyba jedyna chusta ( oprócz dmuchawców Green pofarbowanych na szaro okkfozzz ), która podoba mi się i już.
Liczę, że poniosą moje 10,5 kg szczęścia i dadzą trochę wytchnienia kręgosłupowi ;) Bo chusty z lnem jeszcze żadnej nie posiadam :)

ja mam nadzieje ze moje 14,5 kg poniosą ;)

Karusek
17-02-2012, 11:17

makatko, masz gdzieś zdjęcie tych dmuchawców, o których piszesz? ładnie brzmią ;)

belfe
17-02-2012, 11:22
powiedzcie mi jedno
jak juz sie zamowilo zaplacilo itd - to mozna zrezygnowac?
a co z kasa?
oddają czy zostaje na poczet całości chusty ?
jak to jest ?

Kamila
17-02-2012, 11:22
Jezeli chodzi o te, to tu:
http://turquoisefields.blogspot.com/

Karusek
17-02-2012, 11:23
Dzięki, Kamila :)

Pondo
17-02-2012, 11:47
Czyżby się skończyła szara lniana przędza?:)od wczoraj nie ma:mrgreen: będzie obraza, zobaczycie

makatka
17-02-2012, 14:00
Karusku dokładnie o te, które Kamila wkleiła... dla mnei te dmuchawce i jaskółki to najpiękniejsiejsze chusty i koniec... ale dmuchawce już sobie tylko w sferze marzeń pozostaną, bo takich nie upoluję niestety.
I guzik mnie interesuje, ile osób będzie miało takie same.

dita
19-02-2012, 09:56
Dziewczyny, a powiedzcie mi, czym się różni chusta z lnem od tej z jedwabiem? Która będzie lepsza dla niemowlaka i czy to są chusty tylko na lato, czy na zimę również?

mamaslon
19-02-2012, 10:18
Dziewczyny, a powiedzcie mi, czym się różni chusta z lnem od tej z jedwabiem? Która będzie lepsza dla niemowlaka i czy to są chusty tylko na lato, czy na zimę również?

na takiego totalnego niemowlaka weż sobie jedwab :)
pozniej - znaczy jak dzieć waży pow. 10kilo lepiej sprawuje się len

dita
19-02-2012, 10:31
A czy to nie jest tak, że chusta z jedwabiem jest dosyć śliska i będą problemy z wiązaniem? I jak te materiały sprawdzają się zimą?

Kamila
19-02-2012, 10:37
Nie mam duzego doswiadczenia w Natkowych lnach ale dla mnie sa one troche rozne. Pancy 25% jest super miekka, miasteczko takie sobie, a ostatnie rude koty 30 % sztywne ;) Wszystko pewnie zalezec bedzie od wzoru, i procentowej ilosci lnu: Nati nie ujawnilo ile tego lnu tam ma byc.

lominia
19-02-2012, 10:42
Nati nie ujawnilo ile tego lnu tam ma byc.
A ujawniło:) 30%
http://shop.natibaby.pl/category/przedsprzedaz-na-jaskolki-z-lnem

aginia
19-02-2012, 10:43
A czy to nie jest tak, że chusta z jedwabiem jest dosyć śliska i będą problemy z wiązaniem? I jak te materiały sprawdzają się zimą?

Nie, bo chusta ma tylko jakis procent jedwabiu -ja mam dmuchawce jedwab/ramia /bawełna i absolutnie nie są śliskie. Miekkie, zwarte, pięknie okalające. Co do zimy to na dwór pewnie bym nie załozyła bo jedwab najlepiej sprawdza się wiosna i latem...

Kamila
19-02-2012, 10:50
A ujawniło:) 30%
http://shop.natibaby.pl/category/przedsprzedaz-na-jaskolki-z-lnem

No to moga byc troche "sztywnawe" wiec :)

A 30% jedwabiu, wrecz przeciwnie ;)

Denay
19-02-2012, 11:07
lny nati bywają nieprzewidywalne
ważki z 30% po jednym praniu i dwukrotnym zamotaniu wiązały cudnie a jeszcze lepiej trzymały i były b. miękkie
Ocean z 25% był bardziej sztywny i chropowaty
a japan - podobnie jak ważki przy trzymaniu, ale już musiałam się więcej z nim napracować przy zawiązywaniu - był bardziej dechowaty.
O kotach za specjalnie się nie wypowiadam, bo w zasadzie raz je zawiązałam i nie miałam kogo w nich nosić (za szerokie dla malucha)

dita
19-02-2012, 11:09
Hmm... czyli jedwab będzie bardziej miękki i łatwiejszy do wiązania niż len? Sorry dziewczyny, ale jest totalnie zielona i zagubiona. W każdym razie jeśli to ma być moja pierwsza chusta, to myślicie, że warto inwestować w taką jaskółkę z lnem bądź jedwabiem, czy może lepiej zacząć od czystej bawełny?

aginia
19-02-2012, 11:15
A ile ma/waży maluch?

dita
19-02-2012, 11:20
Dopiero w kwietniu się urodzi. Ale chciałabym kupić coś porządnego, co posłuży mi na długo, dlatego wybór padł na Nati, a wzór z jaskółkami i kolor bardzo mi się podoba. Tyle czy to nie będzie porwanie się z motyką na słońce? A widzę, że tylko do dziś można się zapisać na te chusty.

aginia
19-02-2012, 11:53
Ja bym wzięła jedwab bo będzie milszy dla maluszka, len może wymagac złamania. Nośnością bym sie na razie nie przejmowała choć myślę, że bedzie podobna:wink: Ale ekspertką nie jestem więc może niech sie ktos jeszcze wypowie:mrgreen:

mamaslon
19-02-2012, 12:06
tez bym wzieła jedwab

lominia
19-02-2012, 12:31
Poprzednie lniane jaskółki były miękkie od nowości. Ale jedwab dla noworodka pewniejszy.

aginia
19-02-2012, 14:31
Ciekwe ile jaskółek zostało zamówionych:ninja: czy to jest rzeczywiście taka megaaa szmata, że niektóre dziewczyny z NM zamawiają po kilka egzemplarzy??? Czy to kwestia tego, że do tej pory były mocno limitowane? Tylko co zrobic potem z 4,5 chustami w jaskółki:omg:

Ja chętnie pomacam jedwabne - Jul, Taniuka - zamówiłyście?:ninja:

livada
19-02-2012, 16:07
No i zamówiłam, ale w sumie nie wiem czy dobrze kolor wybrałam... Zobaczymy.

A czy wiadomo coś bliżej ile im zajmie utkanie jaskółek?

Aksamitka
19-02-2012, 18:33
Ja bym się nie bała lnu 30% Dla malucha też-szybko miękną i są bardzo plastyczne.I się o nie tak nie trzęsiesz jak o jedwab :-) Weź obie-jaszcze dziś zamawiając płacisz cenę jednej chusty (a potem resztę). Raty :-)

Aksamitka
19-02-2012, 18:35
No i zamówiłam, ale w sumie nie wiem czy dobrze kolor wybrałam... Zobaczymy.

A co w końcu wybrałaś? :-)

demona
19-02-2012, 18:42

do lata:)

jul
19-02-2012, 19:03
Ciekwe ile jaskółek zostało zamówionych:ninja: czy to jest rzeczywiście taka megaaa szmata, że niektóre dziewczyny z NM zamawiają po kilka egzemplarzy??? Czy to kwestia tego, że do tej pory były mocno limitowane? Tylko co zrobic potem z 4,5 chustami w jaskółki:omg:

Ja chętnie pomacam jedwabne - Jul, Taniuka - zamówiłyście?

mam jeszcze kilka godzin do decyzji :duh: Ciągle się waham.

Dla mnie tylko len wchodzi w grę, bo kolor kusi. A dlaczego jeśli? W moim wypadku nie kwestia limitowości - od dawna podoba mi się wzór (możnaby co najwyżej te jaskółki usunąć :ninja:), a czerwień z żółtym, do tego nośne, bardzo kusi, to byłby drugi czerwono-żółty żakard (a to bardzo moje kolory), jaki kojarzę, a nośny - pierwszy.

livada
19-02-2012, 19:14
A co w końcu wybrałaś? :-)

Len oliwkowo-biały. No i nie wiem, bo może będzie paskudny :mrgreen: Czerwienie kuszą, ale czerwono-czarnej nie chce, czerwono-białej się boję, bo może być różowa, kurcze no... Tak naprawdę to chyba chciałabym szare z białym, ewentualnie niebieskie z białym, ale nie ma...

Zastanawiam się czy w ogóle brać, czy jednak zdać się na bazarek :mrgreen: Tak BTW, jak się anuluje zamówienie? Pisze się do nich, czy jest jakaś metoda?

do lata:)

Taaa... Czyli może być czerwiec, a może też wrzesień :duh: Dlaczego Oscha może napisać, że zajmie im to koło 10 tygodni, a Nati nie? :frown

Aksamitka
19-02-2012, 19:21
Len oliwkowo-biały. No i nie wiem, bo może będzie paskudny :mrgreen: Czerwienie kuszą, ale czerwono-czarnej nie chce, czerwono-białej się boję, bo może być różowa, kurcze no... Tak naprawdę to chyba chciałabym szare z białym, ewentualnie niebieskie z białym, ale nie ma...

Zastanawiam się czy w ogóle brać, czy jednak zdać się na bazarek :mrgreen: Tak BTW, jak się anuluje zamówienie? Pisze się do nich, czy jest jakaś metoda?

Taaa... Czyli może być czerwiec, a może też wrzesień :duh: Dlaczego Oscha może napisać, że zajmie im to koło 10 tygodni, a Nati nie? :frownPiszesz maila z rezygnacją. Ja zamówiłam oliwkowy jedwab i len szaro-czerwony. I tez tęsknię za niebieskim :-) Ale ile można :-)

Karusek
19-02-2012, 19:21
Taaa... Czyli może być czerwiec, a może też wrzesień :duh: Dlaczego Oscha może napisać, że zajmie im to koło 10 tygodni, a Nati nie? :frown

Myślę, że to zależy też m.in. od ilości zgłoszeń - już kiedyś Natalia pisała, ile chust dziennie jest w stanie obrzucić na maszynie jedna osoba - a jaskółek będzie bardzo dużo, z tego co widać u nas i na innych forach, więc pewnie czas oczekiwania nie będzie super krótki. A na początku zapisów trudno było określić, ile będzie zamówień, a więc i ile będzie przy nich pracy ;)

belfe
19-02-2012, 19:22
wrzesień to już nie lato ;)

Aksamitka
19-02-2012, 19:28
No ale było mówione między kwietniem a czerwcem przecież :)
Na Euro będą :mrgreen:

Aksamitka
19-02-2012, 19:58
A niebiesko-czerwone kogoś skusiły? :)
Albo oliwkowo-żółte?

Celebrianna
19-02-2012, 19:59
Doobra, chciałam sobie zamówić w końcu len... i co?... i nie ma już nawet niebieskich. Tak, to ja się nie bawię... jeśli to przedsprzedaż, to jakim cudem może zabraknąć?:mad:

demona
19-02-2012, 20:01
Myślę, że to zależy też m.in. od ilości zgłoszeń - już kiedyś Natalia pisała, ile chust dziennie jest w stanie obrzucić na maszynie jedna osoba - a jaskółek będzie bardzo dużo, z tego co widać u nas i na innych forach, więc pewnie czas oczekiwania nie będzie super krótki. A na początku zapisów trudno było określić, ile będzie zamówień, a więc i ile będzie przy nich pracy ;)

mogliby forumkom rzucić na umowę zlecenie to szycie. Ech...

zoana
19-02-2012, 20:13
ej no ja tez się zdecydowałam na sam koniec i nie ma tego co chcę :mad:

marlei
19-02-2012, 20:15
ej no ja tez się zdecydowałam na sam koniec i nie ma tego co chcę :mad:

Ja bym napisala maila;) bo jednak to przedsprzedaz, wiec powinni miec w ofercie wszystkie;) a jak z data dzisiejsza dojdzie to nie powinni robic problemu:D Pewnie sie skonczylo i nie ma komu dorzucic be w weekend nikt nie pracuje:(

Pondo
19-02-2012, 20:33
Nie koniecznie.
Natalia cos pisała o ilości przędzy jaką mają , i czasie zafarbowaniu np jedwabiu.
Mogli mieć jakiś limit...np.tysiąc chust i ani metra więcej

madzi
19-02-2012, 20:39
Nie koniecznie.
Natalia cos pisała o ilości przędzy jaką mają , i czasie zafarbowaniu np jedwabiu.
Mogli mieć jakiś limit...np.tysiąc chust i ani metra więcej
Jedwab nie będzie farbowany, w tych zestawieniach jedwab będzie biały.

livada
19-02-2012, 21:13
Ech, ja jednak zrezygnowałam, do lata jeszcze tle lnów może mi się nawinąć... Najwyżej będę polować na bazarku.

Pewnie inaczej bym zrobiła, gdybym dziś nie zamówiła przedsprzedażowej Oschy... :hide:

Karusek
19-02-2012, 21:34
mogliby forumkom rzucić na umowę zlecenie to szycie. Ech...

o! albo rabacik za przesłanie chusty nieobrzuconej :D

Jedwab nie będzie farbowany, w tych zestawieniach jedwab będzie biały.

tak samo zrozumiałam - czekanie na kolorowy jedwab by niepotrzebnie wydłużyło czas produkcji chust i dlatego wszystkie jedwabie są z białą (jedwabną) nitką, a nie taki wybór kolorów jak w lnach

Pondo
19-02-2012, 21:45
Ale może tego jedwabiu mają tylko sto dwa tysiące kilometrów i z tego wyjdzie 1013 chust i ani jednej więcej.

Zapomniałam dodać na końcu powyższego posta ;) a wy to na poważnie:D

madzi
19-02-2012, 22:04
Ale może tego jedwabiu mają tylko sto dwa tysiące kilometrów i z tego wyjdzie 1013 chust i ani jednej więcej.

Zapomniałam dodać na końcu powyższego posta ;) a wy to na poważnie:D

i wszystkie jedwabniki produkują te kokoton tylko dla Nati i już więcej nie wyprodukują tylko sto dwa tys. km włókna :P

Filippa
20-02-2012, 10:47
Hurrrrrrra! Wygrałam sama ze sobą i NIE ZAMÓWIŁAM :high: Jestem z siebie dumna. Dziś nastał dzień opanowania choroby chustowej.

amst
20-02-2012, 10:57
Mnie jaskółki nie ruszają wcale, nie mam z nimi żadnych skojarzeń osobistych, nie zamówiłam, zero emocji. Chyba się leczę ;)

mamaslon
20-02-2012, 11:55
brawo dla Pań:kiss::high::applause:
ja nadal jestem uzależniona...ale już wiem że jestem chora, a każdy lekarz potwierdzi że to już połowa sukcesu w leczeniu :ninja:

z powodu chorego psa i braku funduszy zdecydowałam się tylko na len:hide:

matysia
20-02-2012, 12:35
Ja tez zamówiłam tylko jedna chustę, co uważam za sukces. szaro/czerwona lniana. Wydaje mi się ,że to dość neutralne jest. I na lato.i,że będzie nośne mam nadzieję. wydaje mi się,ze to jest absurd zamawiać kilka chust w ten sam wzór. Byle były do lata , a najlepiej póznej wiosny. Nie moge sie przekonac do czegokolwiek innego niż wełna jak jest zimno.

mamaslon
20-02-2012, 13:08
no ja jednak załuje ze nie udało mi się jedwabiu opłacic
z tej prostej przyczyny ze jaskólki to nie cienizna:ninja:
więc 2wie grube porządne szmaty jak najbardziej mogłabym przyjąc w róznych kolorach/z tym samym wzorem :)

Zuz
20-02-2012, 13:10
Nom ja też jestem ciekawa kiedy będą te jaskółeczki, wzięłam tylko jedwab niebieski a i tak się biłam z myślami czy brać w ogóle :)
wzięłam i się cieszę bo jedwabiu natkowego samego nie macałam jeszcze. A Tośka ma już 6 kg więc dużo mi czasu nie zostało raczej na noszenie w nim... :roll:
Poza tym ileż jaskółek można mieć - to też fakt.

belfe
20-02-2012, 13:16
ja zaszalałam i wzięłam dwa lny, szary i niebieski
jak ten niebieski bedzie taki jak na zdjeciu tzn pod granat to bedzie piękny a szary wzięłam z tęsknoty za moją japonią którą sprzedałam tu komuś z forum a teraz nie wiem komu - komus w Włoch :ninja:

matysia
20-02-2012, 13:17
Nom ja też jestem ciekawa kiedy będą te jaskółeczki, wzięłam tylko jedwab niebieski a i tak się biłam z myślami czy brać w ogóle :)
wzięłam i się cieszę bo jedwabiu natkowego samego nie macałam jeszcze. A Tośka ma już 6 kg więc dużo mi czasu nie zostało raczej na noszenie w nim... :roll:
Poza tym ileż jaskółek można mieć - to też fakt.
mam dwie jedwabne Natki i spokojnie z komfortem nosza 12 kg Franka. To sa bardzo porządne chusty. Nic w stylu firanki.

Zuz
20-02-2012, 13:21
mam dwie jedwabne Natki i spokojnie z komfortem nosza 12 kg franka. To sa bardzo porządne chusty. Nic w stylu firanki.
o tym lepiej :) mam w takim razie tylko nadzieje na ładny niebieski :)

Aksamitka
22-02-2012, 03:34
Jaskółki mi się śniły :bduh: :lol:

zoana
22-02-2012, 11:46

Może mi ktoś powiedzieć ile wynosiła połowa ceny jaskółek lnianych w rozm 4,6 ?

belfe
22-02-2012, 11:53
170zł :)

zoana
22-02-2012, 12:07
oj nie tam było napisane że 170zł jest wartością techniczna i żeby sie sugerować cenami podanymi przy rozmiarach
i nie bardzo pamiętam 167 z haczkiem??

matysia
22-02-2012, 12:09
Mnie tez się często chusty śnią i myślenie o nich bardzo mnie uspakaja.

jul
25-02-2012, 14:39
oj nie tam było napisane że 170zł jest wartością techniczna i żeby sie sugerować cenami podanymi przy rozmiarach
i nie bardzo pamiętam 167 z haczkiem??
dokładnie 167,50 :)

aginia
14-03-2012, 22:19
Nie mogę znaleźć wątku o lnianych jaskółkach więc zapodam tutaj

Na NM są wystawione za...... 350euro :omg::omg:

http://www.naturalmamas.co.uk/forum/showthread.php?t=166228

marlei
14-03-2012, 22:24

Ta mama ma fantazje:) Juz widzialam jej ceny jakis czas temu;) ale chetni tez sie znajduja - wiec chyba warto:D

Karusek
14-03-2012, 22:54

ale niektóre chusty fajne wystawia ;)
i lilie czerwone jedwabne miała....

makatka
15-03-2012, 19:41
Juz za 300 euraczy puszcza... ciekawe, czy sprzeda :)

s0nata
15-03-2012, 20:22
e, myślałam, że cokolwiek wiadomo w sprawie jaskółkowej :)

Karusek
15-03-2012, 23:59
Juz za 300 euraczy puszcza... ciekawe, czy sprzeda :)

no, już sprzedala ;)

Pondo
17-03-2012, 22:59
Wiecie ,ze już żałuję ,że zamówiłam te jaskółki?

Bo zaczynam sie obawiać ,ze to będzie wieki trwało.
Nati podsyca moje niepokoje, bo nic nie daje znać, jak tam zamówienie idzie, bo teoretycznie, miały być na wiosnę, to już za kilka dni.

Zaczynam sie martwić ,że będą w październiku.
Niech ktoś mi wyjaśni!:ninja::

Dlaczego didek robi dodruk w dwa tygodnie ,a nati tka dwa miesiące( optymistka jestem:roll:)?no dlaczego?

tak sobei marudzę (wiedziałam na co się decyduje, ale nic nie poradzę ,że żałuję:hmm:)

Aksamitka
17-03-2012, 23:16
Wyluzuj,zapomnij,kup sobie pawie :mrgreen:

Kamila
17-03-2012, 23:20
Wyluzuj,zapomnij,kup sobie pawie :mrgreen:

:D :D
Ptaszek z takim ogonem czy siakim - jaka roznica.

kista1
17-03-2012, 23:28
Ja z perspektywy czasu cieszę się, że ich nie zamówiłam ;)

greeneddie
18-03-2012, 22:12
Pondo - nie wiem skąd, ale mnie coś po głowie chodzi, że jaskółki to dopiero maj/czerwiec mają być :hmm:

Aksamitka dobrze prawi :thumbs up:

Zuz
18-03-2012, 22:24
Ja z perspektywy czasu cieszę się, że ich nie zamówiłam ;)

ja też :)

Celebrianna
18-03-2012, 22:33
A ja się cieszę, że zamówiłam :-) lniane mają być szybciej, niż jedwabne. I jeśli będą tylko tak boskie, jak słynne lniane turkusowo-beżowe, mięciutkie, maślane, lejące i nośne, które miałam przyjemność dzięki Karuskowi zamotać, to na pewno warto będzie poczekać. :love::vagen:

makatka
19-03-2012, 17:25
Ja swoje chyba mogę komuś odstąpić... młody strasznie ciężki, wiercący się, plecaczki nam się nie udają.
Zamówiłam 4,6 lniane szaro-czarne. Jeśli ktoś chętny przejąć moją przedsprzedaż, proszę o kontakt.

libra
20-03-2012, 23:24
Szaro-szare bym na pewno przejęła. Ale z czernią....:hmm:...nie, jednak jaśniejsze coś.

amst
20-03-2012, 23:32
ja też :)

jako i ja ;)

makatka
21-03-2012, 00:02
Celebrianna a skąd takie wieści masz?

Edit:
No i odpisali mi, że lny będą za około 2 miesiące...

amst
30-03-2012, 13:43
Padłam...
http://www.ebay.de/itm/Natibaby-Tragetuch-Schwalben-swallows-5-with-linen-/260992685093?pt=DE_Baby_Kind_Unterwegs_Babytragen&hash=item3cc4605425

to są z tych nowych czy stare bo już sie nie umiem połapać?

s0nata
30-03-2012, 13:48
no, jak za darmo :roll:

ja wiem, że te nasze jaskółki to jeszcze długo i w ogóle, ale bardzo jestem ciekawa czy ,jakby to powiedzieć, wszystko idzie zgodnie z planem, i może na kiedy mniej więcej Nati myśli, że się wyrobią :mrgreen: :oops: Chyba wysmaruję maila z pytaniem, bo myślę i myślę...

madzi
30-03-2012, 13:51
ciekawa sprawa z tym ebay'em, bo wygląda na te nowe :bduh:
i tak jakby okno znane :omg:
edit: dojrzałam na stronie Nati - wyglądają jak te stare :) to muszą być te stare

mamaslon
30-03-2012, 13:58
wow! to za 2 miechy bedzie sie m w szarych nosił:applause:

aginia
30-03-2012, 14:13
Wydaje mi się, że widziałam ten zestaw już na bazarku na NM...

lominia
30-03-2012, 14:51
Stare, stare-mam ścinkę tych właśnie;)

Karusek
30-03-2012, 16:22
niedawno na TBW babka próbowała je sprzedać za 350dolców, ale nie pamiętam czy poszły. A że babka była z Niemiec, to może te same ;)
i to z tych zeszłorocznych - czerwono-beżowych

aginia
30-03-2012, 16:24
http://www.naturalmamas.co.uk/forum/showthread.php?t=166909&highlight=swallows

wiedziałam, że gdzies już ten zestaw widziałam:)

Karusek
30-03-2012, 16:31
http://www.naturalmamas.co.uk/forum/showthread.php?t=166909&highlight=swallows

wiedziałam, że gdzies już ten zestaw widziałam:)

to ta sama babka, o której pisałam :D idą w dół ;)

milorzab
31-03-2012, 03:17
Ja żałuję, ze nie zamowilam. Szaro-biały jedwab lub szaro-czerwony len chętnie przejmę.

Kreska
31-03-2012, 13:16
A ja nie żałuję że zamówiłam :) biało-szary jedwab :D
lniane mają być za dwa miesiące? a macie przecieki nt jedwabnych?

kista1
02-04-2012, 14:50
Ja się cieszę, że nie zamówiłam, wyczułam pismo nosem, że to mogą być miesiące czekania i mała mi się odchustuje, tak też się stało :(

matysia
02-04-2012, 14:52
Skąd wy macie wiadomości na kiedy maja utkać te chusty?

mamaani
02-04-2012, 22:40
Skąd wy macie wiadomości na kiedy maja utkać te chusty?

no właśnie ja tez bym chciała wiedzieć skąd te info :)

Pondo
03-04-2012, 23:02
Poważnie mówiąc to zaczyna mnie denerwować,a le chyba sie powtarzam.Miło by było jakby Nati napisała choć słówko oficjalnej noty:)

Natalia
04-04-2012, 17:59
Część Jaskółek już przyjechała. Teraz się tną i szyją. :) Będą wyjeżdżać stopniowo, pewnie pierwsze po Świętach. :)
Przyjechało część niebieskich i szarych. Szare będą jeszcze dodatkowo tkane osobno za jakiś czas.
Czerwone i zielone też będą tkane niedługo, czekamy jeszcze na żółtą przędzę, reszta przędz jest już gotowa.

Kreska
04-04-2012, 18:07
Część Jaskółek już przyjechała. Teraz się tną i szyją. :) Będą wyjeżdżać stopniowo, pewnie pierwsze po Świętach. :)
Przyjechało część niebieskich i szarych. Szare będą jeszcze dodatkowo tkane osobno za jakiś czas.
Czerwone i zielone też będą tkane niedługo, czekamy jeszcze na żółtą przędzę, reszta przędz jest już gotowa.

SUPER!
To są dane na temat lnianych czy jedwabnych?
bo mnie interesują jedwabne wieści ;)
najbardziej jedwabne szare :)
są już?
bo mój czas chustonoszenia się niedługo skończy...

marjen
04-04-2012, 18:09
ooo fajnie :)

matysia
04-04-2012, 18:09
A mogłabyś zdradzić więcej szczegółów, tzn kiedy mniej wiecej będą , które chusty?

Kreska
04-04-2012, 18:23
SUPER!
są już?

Natalio!
jesteś tu jeszcze? ;)

s0nata
04-04-2012, 19:37
i ja dołączam do pytania o jedwab... ;-)

Natalia
04-04-2012, 22:00
SUPER!
są już?

Są i lniane i jedwabne, ale nie wszystkie szare już się utkały. Szare tkają się w dwóch turach. Przędza do drugiej tury jeszcze się barwi.

Pondo
04-04-2012, 22:15
Czemu ja zawsze muszę marudzić, aby usłyszeć potem dobre(?) wieści.

Rozumiem ,ze będziecie nas jakoś informować drogą mailową?
Będzie losowanie czy wg kolejności zamówień?

Kreska
04-04-2012, 22:18
Są i lniane i jedwabne, ale nie wszystkie szare już się utkały. Szare tkają się w dwóch turach. Przędza do drugiej tury jeszcze się barwi.
świetnie! :)
mam szanse na załapanie się na pierwszą turę??? bardzo uprzejmie proszę :)

Natalia
04-04-2012, 22:22
Czemu ja zawsze muszę marudzić, aby usłyszeć potem dobre(?) wieści.

Rozumiem ,ze będziecie nas jakoś informować drogą mailową?
Będzie losowanie czy wg kolejności zamówień?

Nie wiem, szczerze mówiąc. Dziewczyny muszą się z tym jakoś ogarnąć, nie chcę im się wtrącać. Będzie im zależało, żeby obsłużyć sprawę jak najszybciej, a lista jest długa. Pewnie będą takie historie, że ktoś czeka jeszcze na czerwień i dlatego pójdzie później w jednej paczce. Będą informacje mailowe i pewnie na Facebooku. :)

marlei
04-04-2012, 22:25
Czy to oznacza, ze czerwone jedwabie beda pozniej?

Natalia
04-04-2012, 23:56
Czy to oznacza, ze czerwone jedwabie beda pozniej?

Czerwone będą później, ale jeszcze nie znam szczegółów.

zoana
04-04-2012, 23:57
Ja też bym była wdzięczna bardzo gdybym mogła się załapać na niebieski len w pierwszej turze.

demona
09-04-2012, 09:06
Nie było mnie 2 miesiące i myślałam, że juz nosicie w tych jaskółkach...

metis1
10-04-2012, 10:19
O, demonka wróciła! :omg:
:high:

demona
10-04-2012, 10:30
:hey:

aginia
10-04-2012, 18:15
Macie jakieś wieści?Bo po świętach miały byc pierwsze wysyłki? Nie zamawiałam, ale ciakawa jestem jedwabnych;)

Monika -:hey:

s0nata
12-04-2012, 13:05
no wlasnie, ktos cos wie ?

s0nata
13-04-2012, 09:46
moje gotowe do wysyłki :-) tylko muszę dopłacić 9 zl no i nie wiem, dlaczego, u Was też tak wyszło? Tzn nie problem, dopłacę tylko nie wiem czy za mało wpłaciłam (bo nie pamiętam) czy jest po prostu dopłata? Lecę robić dopłatę :)

aginia
13-04-2012, 09:53
A jakie zamawiałaś?

demona
13-04-2012, 09:56
ciekawia mnie foty:)

s0nata
13-04-2012, 10:09
zamawiałam niebieskie z jedwabiem, a fotki chętnie zamieszczę jak do mnie dolecą :-) Żeby teraz tylko wszystko było z nimi ok, bo ja to mam pecha do nowych chust...

Karusek
13-04-2012, 11:00
s0natko, :applause::applause::applause:
koniecznie wklej foty, gdy tylko dostaniesz :)
będziesz je miała pierwsza na forum? :D:thumbs up:

mamaslon
13-04-2012, 11:10
moje u krawcowej podobno
mają byc jakos w przyszłym tyg. czy coś:ninja:
ale czekam jeszcze na czerwoniste jedwabie z wysylka:bliss::love:

s0nata
16-04-2012, 14:56
mają być u mnie jutro ;-)

marjen
16-04-2012, 15:19
ja dzisiaj płącę za swoje niebieskie jedwabne - więc myślę że też niedługo będą :)

mamaslon
16-04-2012, 17:24
mają być u mnie jutro ;-)
foty!!!!!!!!!!!!!!!!!!
koniecznie!!!!!!!!!!!!

Aksamitka
16-04-2012, 17:30
Też jestem mocno ciekawa :)

Ananke
16-04-2012, 20:46
Czyli jedwabie sa pierwsze, tak? Ja czekam na te z lnem i na razie zadnego info nie dostalam.

Aksamitka
16-04-2012, 20:49
Czyli jedwabie sa pierwsze, tak? Ja czekam na te z lnem i na razie zadnego info nie dostalam.Ale nie wszystkie-na zieloną czekam :-) Na len też czekam :-)

Karusek
16-04-2012, 21:32
a czerwone to nie będą czasem takie winne jak passiflora z piątku? też jedwabna... ;)

Aksamitka
16-04-2012, 21:43
a czerwone to nie będą czasem takie winne jak passiflora z piątku? też jedwabna... ;)Kurka :ninja:
Eeee chyba były jaśniejsze :mrgreen:

Karusek
16-04-2012, 21:47
no to piękne właśnie!
(przynajmniej mi by się podobały :))

Aksamitka
16-04-2012, 21:50
no to piękne właśnie!
(przynajmniej mi by się podobały :))Winne piękne by były-zgadzam się :love:
A ja czerwonych nie zamawiałam...:duh: :mrgreen:

Karusek
16-04-2012, 22:03
Winne piękne by były-zgadzam się :love:
A ja czerwonych nie zamawiałam...:duh: :mrgreen:

no własnie ja też nie, ale jakby miały mieć kolor passiflory, to już bym przeszukiwała rynek wtórny :D

Aksamitka
16-04-2012, 22:28
no własnie ja też nie, ale jakby miały mieć kolor passiflory, to już bym przeszukiwała rynek wtórny :DNo i znowu adrenalinka :mrgreen:
A miało być tak prosto i przyjemnie :lool:
No zobaczymy co komu w duszy zagra :wink:

mamaslon
16-04-2012, 22:33
mysle ze beda ok...te czerwone
no ale nie mówie hop
czekam jak przyczajony tygrys i lew :ninja:
hihih:lool:

Aksamitka
16-04-2012, 23:19
mysle ze beda ok...te czerwone
no ale nie mówie hop
czekam jak przyczajony tygrys i lew :ninja:
hihih:lool:Wszystko jasne :lol:

lominia
17-04-2012, 09:45
Winne by były piękne, ale gdzieś kiedyś było info, że ten czerwony jaskółkowy będzie "nie winny". Winny, niewinny...ja czekam na len niebiesko-czarny i cisza-nic mi nie odpowiadają w temacie.

edit: a tak by chociaż Natalia po niteczce nam pokazała:lol::mighty:

Natalia
17-04-2012, 10:20
Sezon chorobowy nas dopadł, trochę jesteśmy zdziesiątkowani, więc chusty wyjeżdżają stopniowo.
Czerwonych i zielonych jaskółek ciągle nie mamy, ale powinny być niedługo. :)

Karusek
17-04-2012, 10:22
Natalio, zdradź, czy ta czerwień będzie jak w passiflorze jedwabnej? (spać nie będę mogła, jeśli bezie taka sama :duh:)

mamaslon
17-04-2012, 10:23
no to zdrowia zycze :D
takie zimnisko ze moja tez mi cos karatowego dostała...

ps: podpinam się pod pytanko Karuska jak mozna :)

zoana
17-04-2012, 10:47
Ja dzwoniłam pytać o lniane niebiesko-czarne i powiedziano mi,że góra 2 tygodnie i powinny być.

Natalia
17-04-2012, 11:06
Natalio, zdradź, czy ta czerwień będzie jak w passiflorze jedwabnej? (spać nie będę mogła, jeśli bezie taka sama :duh:)

Nie, to będzie trochę inna czerwień. Śpij spokojnie. :) W passiflorze czerwony jest taki winny, w Jaskółkach będzie miał odcień brudnej czerwieni. Trudno to opisać, nie było u nas jeszcze tego koloru, sama jestem ciekawa, jak wyjdzie. :)

Karusek
17-04-2012, 11:10
Nie, to będzie trochę inna czerwień. Śpij spokojnie. :) W passiflorze czerwony jest taki winny, w Jaskółkach będzie miał odcień brudnej czerwieni. Trudno to opisać, nie było u nas jeszcze tego koloru, sama jestem ciekawa, jak wyjdzie. :)

ufff :) dzięki!

s0nata
17-04-2012, 13:06
czekam ;-) kurier gls

mamaslon
17-04-2012, 13:11
ufff :) dzięki!

czekam ;-) kurier gls

ja tez czekam :applause:

Kamila
17-04-2012, 13:12
to my czekamy z toba :applause: baterie w aparacie naladowane?

libra
17-04-2012, 13:16
Rany jakie emocje:D
Tez czekam na fotki i wrażenia...

Aksamitka
17-04-2012, 13:20
:fire: Nie mogę się doczekać:D

madzi
17-04-2012, 13:27
pomimo że nie zamawiałam, czuję dreszczyk emocji :)

mamaslon
17-04-2012, 13:34
szaro białe lniane tez juz sa do odbierania
kto zamawiał?
płacic i robic foty
bardzo prosze :)))
ja czekam na czerwony jedwab jeszcze:ninja:

s0nata
17-04-2012, 13:40
to my czekamy z toba :applause: baterie w aparacie naladowane?

wczoraj sprawdzałam :mrgreen:

ale od razu mówię, że przed praniem nie zamotam :twisted:
dzisiaj będą foty chusty (gdzie ona jest, że jeszcze jej nie ma :cry:)

Aksamitka
17-04-2012, 13:42
wczoraj sprawdzałam :mrgreen:

ale od razu mówię, że przed praniem nie zamotam :twisted:
dzisiaj będą foty chusty (gdzie ona jest, że jeszcze jej nie ma :cry:)Jasne! Nie warto ryzykować przed praniem :),ale sama chusta na początek będzie ok :D :jump::jump:

mamaslon
17-04-2012, 13:53
Jasne! Nie warto ryzykować przed praniem :),ale sama chusta na początek będzie ok :D :jump::jump:
:whistle:gdzie ten kurier:lol:

Pondo
17-04-2012, 14:10
Ktoś zna losy szaro-czerwonych?:)

s0nata
17-04-2012, 14:22
rozmiar 5:
dł przed praniem 4,43
szer. 70
waga 820 g

ścisle tkana, nie cienizna! kolor troszkę żywszy niż na zdjęciach, przepraszam, zawsze mi tak wychodzi z aparatem...

zauważyłam kilka babolków typu wystajęca nitka po 3-5 mm no i jedna z krawędzi ma inny kolor (zamiennie)-to pewnie nie każdemu się podoba

ALE JA JESTEM NA TAK! :)

wułala:

http://images49.fotosik.pl/1462/8a3077e949acfa34med.jpg (http://www.fotosik.pl)
http://images37.fotosik.pl/1471/63c8af95dc189d41med.jpg (http://www.fotosik.pl)
http://images37.fotosik.pl/1471/4e433a934eaaf7a6med.jpg (http://www.fotosik.pl)

a świeci się jak psu jajca , już czuję jak będzie śmierdzieć w praniu :mrgreen:

uwaga: jak mąż znajdzie chwilę później to poproszę go o lepszą fotę koloru

mamaslon
17-04-2012, 14:27
rozmiar 5:
dł przed praniem 4,43
szer. 70
waga 820 g

ścisle tkana, nie cienizna! kolor troszkę żywszy niż na zdjęciach, przepraszam, zawsze mi tak wychodzi z aparatem...

zauważyłam kilka babolków typu wystajęca nitka po 3-5 mm no i jedna z krawędzi ma inny kolor (zamiennie)-to pewnie nie każdemu się podoba

ALE JA JESTEM NA TAK! :)

wułala:

a świeci się jak psu jajca , już czuję jak będzie śmierdzieć w praniu :mrgreen:

uwaga: jak mąż znajdzie chwilę później to poproszę go o lepszą fotę koloru

:fire:
piekne
gratuluje:love::kiss::mighty:

jul
17-04-2012, 14:33
wygląda ładnie :)

metis1
17-04-2012, 14:33
Świetny kolor! :applause:

:thumbs up:

Monique
17-04-2012, 14:36
oooo :heart::heart::heart::love::love::love::love:

Karusek
17-04-2012, 14:45
śliczne! :love: a jednak zamarzyły mi się jaskółki :hide:

Kamila
17-04-2012, 14:46
ooo calkiem calkiem!! A ktos ma te przykladowe kolory z przedsprzedazy? Duzo rozni sie od odcienia przy skladaniu zamowien?

Kamila
17-04-2012, 14:50
Juz mam!
Podobny odcien, prawda?
Oj jaka ja jestem ciekawa tego zielonego....

http://www.puursamen.nl/components/com_virtuemart/shop_image/product/resized/Swallows_linnen__4f5d0c442e8fa_250x250.jpg

Aksamitka
17-04-2012, 14:52
Ładny ten niebieski :love: Naprawdę niebieski :)
Edit: Kurka mogłam zamówić niebieski :mrgreen: Aaaaaaa :lol:

matysia
Bardzo:heart::heart::heart:

libra
:omg:
Cudna:love::love::love::love:
Ja chcę taką:mighty::mighty::mighty::mighty::mighty:

metis1
Zatęskniło mi się za moimi jaskółkami (są na pożyczce)! :roll:;)

Trochę żałuję, że nie zamóiłam jakiegoś jedwabka... :roll:

matysia
Ktoś zna losy szaro-czerwonych?:)
I ja takie zamówiłam.

matysia
17-04-2012, 14:53
Zatęskniło mi się za moimi jaskółkami (są na pożyczce)! :roll:;)

Trochę żałuję, że nie zamóiłam jakiegoś jedwabka... :roll:
jak bardzo tęsknisz mogę ci oddać :lol:

metis1
17-04-2012, 14:56
Spokojnie, jeszcze tydzień wytrzymam! :lool:

Tak mi się na fali tej jaskółkowej podniety zatęskniło nagle... :roll:

Aksamitka
17-04-2012, 14:56
Ktoś jeszcze niebieski jedwabik chce oddać? :hide: ;)

taniuka
17-04-2012, 15:04
ooo, jaki cudny prawdziwy niebieski :) :love: mogłabym mieć...uwielbiam niebieski, ale ileż można mieć niebieskich chust? ;)

libra
17-04-2012, 15:05
Ja się tu ogloszę :znaika:- jakby komuś jaskóły nie leżały:lool: - że przygarnę chętnie - szarościach, niebieskościach, lniane ale może i jedwab (w akcie desperacji).
Jestem co prawda na liście rezerwowej, ale nie wiadomo czy mi się co trafi:dunno:

mamaslon
17-04-2012, 15:07
ooo, jaki cudny prawdziwy niebieski :) :love: mogłabym mieć...uwielbiam niebieski, ale ileż można mieć niebieskich chust? ;)
hihi
z doświadczenia wiem ze coraz wiecej ;)

Juz mam!
Podobny odcien, prawda?
Oj jaka ja jestem ciekawa tego zielonego....

http://www.puursamen.nl/components/com_virtuemart/shop_image/product/resized/Swallows_linnen__4f5d0c442e8fa_250x250.jpg

racja, bardzo podobne :) super!

madzi
17-04-2012, 15:15
bardzo ładne. moim że nie jestem niebieskolubna, to ta nawet daje radę!!! :)

taniuka
17-04-2012, 15:18
hihi
z doświadczenia wiem ze coraz wiecej ;)

hehe, nie kuś :ninja:

lominia
17-04-2012, 15:26
Ten niebieski z czarnym będzie wyglądał cudnie :) Chyba się z nich nie zminimalizuje. Reszta stosiku musi sie zredukować;) Zobaczymy jutro, jak dojdą:jump:

Monique
17-04-2012, 16:07
ja bralam cos na wiencej :oops::hide:

makarcia
17-04-2012, 16:22
PIĘKNA!!! :love:
Powiedzcie dziewczyny jak to jest.
Była przedsprzedaż, ale wtedy jeszcze mnie chusty nie interesowały :duh: Czy Natibaby wystawi jeszcze te chusty w sklepie? Będzie je można kupić w normalnej sprzedaży?
No i czy taka z jedwabiem będzie dobra na lato dla dziecia z 1 lutego. Waga chuściaka średnia. Teraz prawie 3 miesiące i niecałe 5 kg. Narazie motamy bawełnianą natką i idzie nam coraz lepiej.

livada
17-04-2012, 17:08
Ładne! Jak nie lubię niebieskiego, tak taki mogłabym mieć :mrgreen:

No i czemu nie zamówiłam, no czemu?

margaretka
17-04-2012, 17:27
PIĘKNA!!! :love:
Powiedzcie dziewczyny jak to jest.
Była przedsprzedaż, ale wtedy jeszcze mnie chusty nie interesowały :duh: Czy Natibaby wystawi jeszcze te chusty w sklepie? Będzie je można kupić w normalnej sprzedaży?
No i czy taka z jedwabiem będzie dobra na lato dla dziecia z 1 lutego. Waga chuściaka średnia. Teraz prawie 3 miesiące i niecałe 5 kg. Narazie motamy bawełnianą natką i idzie nam coraz lepiej.

Napisz do Nati maila, ostatnio była informacja na fb, że przyjmują zapisy na jaskółki II gatunku, wystarczyło określić długość, kolor i skład. Poza tym na pewno na bazarku dostaniesz;)

Denay
17-04-2012, 18:40
ładne ;)

mam nadzieje ze zielone nie beda w kolorystyce jedwabnych wazek :ninja:

s0nata
17-04-2012, 18:43
Ktoś jeszcze niebieski jedwabik chce oddać? :hide: ;)

a już ktoś puszcza :ninja: ? ja może wypiorę wieczorem, bo na razie nie mam gdzie powiesić :roll:, 2 suszarki prania stoją...

marjen
17-04-2012, 19:16
moje mają być jutro :):):) tak się cieszę że zamówiłam niebieskie :)

mamaslon
17-04-2012, 19:41
a już ktoś puszcza :ninja: ? ja może wypiorę wieczorem, bo na razie nie mam gdzie powiesić :roll:, 2 suszarki prania stoją...
na drzwiach wysuszysz...prać i motać :)