Zobacz pełną wersję : Nosne indio z lnem - ktore :)
Jak nie indio z jedwabiem to moze bede musiala szukac indio z lnem... ktore sa nosne ???
Mialam kiedys indio natur z lnem (nie limita) ale by kupic zare - puscilam je w swiat zanim Jula doszla do 10kg... plizzz, doradzcie cos.
I pytanko - czy takie nosne indio z lnem bedzie lepiej nosilo niz NSI?
indio natur z lnem spokojnie da sobie radę z dzieckiem powyżej 10kg :) podobno stare, bez metki na środku nawet lepiej nosi, niż nowsze, z metką na środku. Ale miałam nowsze i też sobie bardzo chwaliłam :)
duuuuuuuuuuzo
lepiej podaj limit cenowy
Indio Rozenholz, popularnie zwany Rożkiem, szmatan nad szmatany. Nośny jak diabli i faktycznie jak się zawiąże węzeł to trzyma świetnie. Pawie lniane cienkie to to a nośne. Azur lniany nośny ale kawał z niego grubej szmaty.natur tez mi fajnie nosił, ale go zamieniłam na jedwabne Nino.
aaaa, limit cenowy tak do 600zl :) (maz mnie zabije jakby to czytal...)
amazonas
lila-royal 2
indio natur z lnem
gold-rubin
i pewnie duzo duzo innych ale nazw nie pamietam :D
a jeśli nie musi to być len, to świetny jest też antracyt z konopiami - bardzo ładnie nosi, a nie jest zbyt gruby, więc nawet na lato się nada :) (na chłodniejsze dni)
a jeśli nie musi to być len, to świetny jest też antracyt z konopiami - bardzo ładnie nosi, a nie jest zbyt gruby, więc nawet na lato się nada :) (na chłodniejsze dni)
Tak. w antracycie nosze i starszą i młodego :) jest naprawdę fajny.
Dzięki Karusku:beat:
Miałam też na czasowej wymianię erbe czy jakoś tak (konopie zielone) ale jeszcze nie złamane. Też super nośne ale cięzko jeszcze się wiązały z powodu swej nowości.
Ja ma gold rubina, jeszcze nie do końca złamany ale nosi fajnie moje 12 kg
mamaslon
25-01-2012, 01:25
antracyt (aktualnie ma alifi na sprzedaz)
oraz
indio natur z lnem
Natur z lnem nosi świetnie - 14,5 kg bez problemu. Tylko ten wygląd :roll: Nudy panie. Ale jakby go w farbce umaczać...
Natur z lnem nosi świetnie - 14,5 kg bez problemu. Tylko ten wygląd :roll: Nudy panie. Ale jakby go w farbce umaczać...
ale na letnie miesiące jasna chusta jak znalazł :) Bardzo mi pasował na wakacjach :)
macierzanka
25-01-2012, 12:34
Pawie lniane cienkie to to a nośne. .
A które lniane są cienkie? Miałam garnety i ecru i grube są tak jak worki na kartofle czyli moss, azur i spółka.
Może o rocznicowe chodziło?
Najbardziej nośne lny:worki i pawie lniane
rosek i eibe
natur, lago, keisel i eis
Aksamitka
25-01-2012, 14:14
A które lniane są cienkie? Miałam garnety i ecru i grube są tak jak worki na kartofle czyli moss, azur i spółka.
Może o rocznicowe chodziło?
Najbardziej nośne lny:worki i pawie lniane
rosek i eibe
natur, lago, keisel i eisByły jeszcze fioletowe z lnem-były cieńsze od ecru. Tak sobie strzelam :-)
Potwierdzam - konopie antracytowe. Nabazarku są w super cenie, jakbym swoich nie miała, to bym brała. Śmietankowe też fajne i tez sa na bazarze.
eibe - rewelacja
i pawie ecru - jak się je złamie
Podoba mi sie ten watek i ten o jedwabiach. Fajne konkretne rady, dla osob noszacych 10kg + :applause::applause:
Maluszka mozna w czymkolwiek poniesc, ale potem to juz byle czego nie mozna kupic, tylko dlatego ze ladne :mrgreen:
hi hi, podpisuję się. Mam naturka z lnem (krótkiego, 3,60) z czekoladowo-pomarańczową gradacją Liv, i już się cieszę na używanie. Bo saute rzeczywiście po jednym sezonie się może znudzić. Chociaż ładnie widać wzór, tak z drugiej strony - jest od urodzenia w dwóch odcieniach
mamaslon
26-01-2012, 14:01
w ostatnia niedziele byłam w sote natur len na obiedzie u rodziców
mamie bardzo się ta chusta podobała :lol:
Potwierdzam - konopie antracytowe. Nabazarku są w super cenie, jakbym swoich nie miała, to bym brała. Śmietankowe też fajne i tez sa na bazarze.
Eh, szukam i szukam tych antracytowych na bazarku i ich nie widzę, kto je sprzedaje?
http://chusty.info/forum/showthread.php?t=73261
Dzięki :)
Chociaż z tego, co napisały dziewczyny jeszcze gdzieś wcześniej były...
Mój antracyt się właśnie sprzedał :)
Mój antracyt się właśnie sprzedał :)
Ale ja gapa jestem :duh:
W sumie długość też ok była, ja własnie czegoś nośnego 3,7 ewentualnie 4,2 szukam...
Eh, przepraszam za OT, założę swój temacik :)
mamaslon
31-01-2012, 13:16
ja mam nośną ale katje
5 chyba, musze zmierzyc;)
jakby co to o pv. prosze
mysle nad nia od wczoraj
Dziewczyny, a gdyby porównać nośność:
1) indio natur (z lnem czy z konopiami - które bardziej nośne???)
2) antracyt (z konopiami)
3) pawie natur z lnem
to jaką kolejność byście ustawiły?
Ogladam wszystkie trzy i nie mogę się zdecydować:duh:, wrrrrr, a na wszystkie stan portfela nie pozwala :-(
jak dla mnie nosnosci sa podobnej ale i pawie i natur jest bardzo jasny a wiec brudliwy. jak by jedna to ja bym sie na konopki zdecydowała jak dwie to i na pawie dla pieknosci , bo te ecri piękne sa strasznie.
Ja z tej listy miałam tylko konopki natur, więc nie jestem obiektywna, noszą świetnie, najlepiej ze wszystkich chust które miałam :)
asieńko, a ile kg ma Twoje dziecko? Do 15kg wszystkie będą tak samo nosić (więcej na nich nie sprawdzałam, to się nie wypowiem). Dla mnie miały bardzo podobną nośność (nie miałam z tej listy tylko konopek natur).
Matysia dobrze napisała, że antracyt jest fajny, bo się nie brudzi, możesz motać na placu zabaw, w trawie, na chodniku i nie będzie brudu na nim widać :)
Na ecru i naturze bród będzie widoczny ;) Grubość mają zbliżoną, wydaje mi się, że najcieńszy z nich będzie antracyt, ale to nie jest jakaś porażająca różnica.
Kup sobie jedną, a jak Ci się znudzi, sprzedasz i weźmiesz inną ;) Tylko warto patrzeć za złamanymi, bo wszystkie trzy trzeba porządnie podłamać, żeby się je fajnie motało :)
Dzięki dziewczyny za szybki odzew :P
Skoro nośność taka sama, to kierując się względami praktycznymi wygrywa antracyt :high: zaś pawiki i indio natur fajne, ale jasne...
Hmmm, a nie macie może antracytka na zbyciu (nie za długiego)? :mrgreen:
Można kupić lniane pawie ecru i farbnąć ja tak zrobiłam:)
A noszą wg mnie obie tak samo, ale konopki wygodniejsze w sensie mniej materiału , lżejsze same w sobie.