Zobacz pełną wersję : Indio Glut
haha dobra nazwa:)
Czerwono- zółte. 60%bawełna, 40%len - 190gr/m
nowa_aleksandria
17-01-2012, 13:42
widziały? :D
jest boskie, tylko ta nazwa :hide:
We´re happy to announce our new special edition: Indio Glut, 60% organic cotton, 40% linen, 190 gr/qm.
http://didymos.de/bilder/muster-gr/619.jpg
lniany glut? nie, takiego jeszcze nie :lool::lool::lool:
Pisałysmy jednoczesnie, więc do skasowania:))
oj cienki:-? rybki karaibskie maja 260gr/m..... a wcale nie są jakos specjalnie grube
śliczny :love::love::love:
demona, dobry dla noworodka :D:twisted:
oj cienki:-? rybki karaibskie maja 260gr/m..... a wcale nie są jakos specjalnie grube
Len jest cięższy niż bawełna, ale 190 to mało, grubość ostatnich gekonów.
demona, dobry dla noworodka :D:twisted:
dla noworodka w tych kolorach wolałabym aprikota silkowego, a nie len :P
PS. mam 10 szmat z tego 7 silków :P
nowa taktyka didka: cienizna.
a glut tzn zar, tak? jezeli tak, to calkiem trafna nazwa dla tej kolorystyki ;)
PS cienki wcale nie znaczy, ze zle nosi - musze wam tu powiedziec. ile mial pinus? 165 czy cus, a nosi cudownie - marcel ma juz chyba cos miedzy 10-11kg. do tego lepiej i szybciej sie wiaze takiego cieniasa :)
Celebrianna
17-01-2012, 13:49
kolory są piękne...tylko cieniutki, a już miałam chrapkę na pierwszego indiacza... w tych kolorach mógłby być...
Len jest cięższy niż bawełna, ale 190 to mało, grubość ostatnich gekonów.
ale karaibskie mają tylko 10% więcej lnu niż glut a jednak ważą sporo więcej. Szkoda, bo kolorki ładne choć raczej chyba pasujące do opalenizny albo śniadej cery co przy zimie może być trudne:P
Kamila - a nosiłaś w Pinusie dłużej niż 2 godz, podczas jakiejś wyprawy czy cuś?
mamaLiKa
17-01-2012, 13:50
:D
no utrafili z tą nazwą w polski rynek ;)
a kolorki fajne, szkoda, ze cienki..
dla noworodka w tych kolorach wolałabym aprikota silkowego, a nie len :P
PS. mam 10 szmat z tego 7 silków :P
było zdjęcie tego stosiku, czy jeszcze nie ? :ninja:
apricot mi nie przypasił w noszeniu :( Może 10kg Domika to było już za dużo na niego ;)
ale karaibskie mają tylko 10% więcej lnu niż glut a jednak ważą sporo więcej. Szkoda, bo kolorki ładne choć raczej chyba pasujące do opalenizny albo śniadej cery co przy zimie może być trudne:P
Kamila - a nosiłaś w Pinusie dłużej niż 2 godz, podczas jakiejś wyprawy czy cuś?
:) Jakaś nieprzytomna ostatnio jestem, chyba mam problemy z czytaniem :) Nie wiem czemu myślałam, że to bawełna.
Szkoda, że taka cienizna, bo glut przepiękny! Ostatnio tęsknię za pumpkinem, więc kolor mnie oczarował :love:
niestety nie :( rzadko kiedy chodze tak dlugo, a szczegolnie teraz zima. wiec moje parametry to wyprawy godzinne.
paskowka
17-01-2012, 13:54
No w tej to i ja bym nawet ponosiła jeszcze:) szkoda że juz nie mam kogo
Celebrianna
17-01-2012, 13:56
Trochę mnie dziwi ta waga...:hmm: przecież dzisiejszy jedwab nati ma nawet ciut więcej...195 :roll:
Bo didek ostatnio stawia na firanki, nie wiem zupełnie czemu.
mamaLiKa
17-01-2012, 13:59
Bo didek ostatnio stawia na firanki, nie wiem zupełnie czemu.
może kryzys światowy ich dopadł i na przędzy oszczędzają? ;)
było zdjęcie tego stosiku, czy jeszcze nie ? :ninja:
apricot mi nie przypasił w noszeniu :( Może 10kg Domika to było już za dużo na niego ;)
nie było, czekam az pawie do mnie wróca z wymianki i bedzie
a apricot piszę, ze dla noworodka. On tak do 8kg daje rade;)
może kryzys światowy ich dopadł i na przędzy oszczędzają? ;)
:thumbs up:
on pewnie bedzie jak kobalt-rouge
piękne, aż mnie palce zaświerzbiały, żeby kupić - ale już nie ma, i w sumie dobrze, bo też wolę grubsze chusty :(
Aksamitka
17-01-2012, 14:38
Znowu mam ciśnienie na indiacza :rolleye: Ładny!
Ciekawe czy będzie coś grubszego wreszcie? :hmm:
No ładny taki glut, nie powiem... Tylko cieniutki faktycznie. Ja ostatnio zaczynam w konkretniejsze szmaty celować :-)
Ja przeczytałam "Info Glut" i myślałam że to temat o tym jak pozbyć się kataru :mrgreen:
mnie się tam glut nie podoba,ale chciałam jeno napisać,że sprawdziłam,słowo to piękne żar oznacza,więc w sumie oddaje urodę szmaty:)
cudny jest. tylko dlaczego jak wreszcie mi sie cos z nowych didkow podoba to musi byc takie cienkie?? no dlaczego:duh::bduh::cry:
milorzab
17-01-2012, 15:49
Podoba mi się bardzo!
Ale mam apricota-rubina i rubina-golda, więc żaru mi już starczy.
Co do grubości - rubin-gold jest moim zdaniem idealny, a on ma 156g/m - czyli na m2 220-230 (zależy czy 67 czy 70cm szerokości). Czyli ten jest sporo cieńszy. Ale np. rybki karaibskie były dla mnie za grube, źle się w nich czułam.
Aksamitka
17-01-2012, 15:57
Podoba mi się bardzo!
Ale mam apricota-rubina i rubina-golda, więc żaru mi już starczy.
Co do grubości - rubin-gold jest moim zdaniem idealny, a on ma 156g/m - czyli na m2 220-230 (zależy czy 67 czy 70cm szerokości). Czyli ten jest sporo cieńszy. Ale np. rybki karaibskie były dla mnie za grube, źle się w nich czułam. Cieszę się :-)
I juz nie ma, ale poszedl szybko :)
Kolkowa w akcji:
http://choosingwrap.livejournal.com/2570174.html#cutid1
piękny ten glut ;)
będzie go ktoś miał w Polsce?
Kolor piękny.
Dostępne jeszcze na niemieckim ebayu w rozmiarze 6 i 7.
na ktoś tego gluta? jaki jest?