PDA

Zobacz pełną wersję : chusta lniana mia mia - wasza ocena

asiawid
05-12-2008, 11:00
Chusta zimowa z "mięsistego" lnu już od jakiegoś czasu wędruje. Poproszę Was o opinie. Chusta była prze zemnie prana i testowana, prasowana także zaliczyła pierwsze złamanie materiału, dzięki czemu stała się miękka.
Zapraszam do oceny: )
zobaczyć je można tu:
viewtopic.php?f=37&t=10566&st=0&sk=t&sd=a (http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=37&t=10566&st=0&sk=t&sd=a)

lemonka
12-01-2009, 13:08
Nikt jeszcze nie napisał recenzji. No to ja się pierwsza zgłaszam...

Niestety nie napiszę, że chusta mi się podoba. Nie lubię pisać negatywnych rzeczy, ale jeśli testujemy i jest miejsce na recenzje to chyba warto napisać o własnych odczuciach "chustowych" bo o to w tym dziale chodzi.

Jak dla mnie chusta bardzo sztywna i bardzo gruba. Niewygodnie mi się ją motało właśnie ze względu na grubość i sztywność. Nie mogłam porządnie zrobić węzła. Był wielki :( Po próbach dociągnięcia chusty wpijała mi się w plecy. Trochę nosiłam synka po domu i było mi bardzo niewygodnie. Zrobiłam kilka podejść i za każdym razem było tak samo. Nie odważyłam się w związku z tym wyjść z domu w tej chuście.
Myślę, że po prostu materiał nie jest trafiony.

Mam nadzieję, że Asiawid się nie pogniewa za taką recenzję :|

Dziękuje za możliwość testowania :)

yerba
13-01-2009, 20:49
Mnie również chusta nie oczarowała. :|

Jak dla mnie jest za ciężka, za gruba, za sztywna. Mimo, że ja lubię chusty pancerne (vide Lana). I że chusta była zapewne już kilkanaście razy prana i prasowana.
Wiąże się kiepsko i kiepsko się dociąga. I w związku z tym ciężko mówić o jej nośności, bo - mimo IMO sporej wprawy w wiązaniach - nie udało mi się jej właściwie zamotać.

Bardzo dziękuję za możliwość testowania.

asiawid
24-02-2009, 10:17
Dziewczyny
Dzięki za szczerą opinię, jest dla mnie bardzo cenna. Poprosiłabym, żeby osoba która go teraz testuje napisała mi wiadomość na priv. w celu zakończenia testowania chusty. Trzeba będzie dopracować tkaninę na kolejną chustę.
pozdrawiam wszystkie mamy : )
asia