Zobacz pełną wersję : Proszę o podpowiedź dla św. Mikołaja ;)
Mikołaj, a raczej Mikołaje w osobach moich rodziców, zaproponowali prezent Gwiazdkowy w postaci chusty dowolnie wybranej :applause:
No i mam problem....jak dotąd miałam przez chwilę samoróbkę koleżanki no i obecnie, dłuuugo dłuuugo już - hoppka. Nigdy nie nosiłam w żadnej innej chuście :hide:
Proszę zatem o rady i podpowiedzi :) Hanka niedługo kończy 10 miesięcy, ale jest raczej z tych wagowych średniaczków (ma ok 9 kg) chciałabym ją w tej chuście jeszcze trochę ponosić!
Co wybrać?? Ratujcie, bo czasu już niewiele!!
ja bym zaproponowała mieszanki didkowe-len,konopie,wełna-właściwie to najbardziej wełnę :D ,dowiedz się od Petisu, jakie wolne chusty będzie miała na dniach w rękach i wybieraj.
lana,najlepiej jednobarwna,najłatwiej złamać.
a może ergo/manduca?
pawie didka!
Moja Hania ma ponad 9 kg i uważam, że pawie super się sprawdzają.
pawie didka!
Moja Hania ma ponad 9 kg i uważam, że pawie super się sprawdzają.
potwierdzam.
chusta uniwersalna.
na lato, na zime.
i dobra.
elbazetka
04-12-2008, 12:58
Ja sobie Indio z lnem zazyczylam i zadnych innych prezentow i zadnych innych chust juz nie bede chciala az do nastepnego potomka :)
visenna2
04-12-2008, 13:02
Lanę ale bez nadruku - jedno lub dwukolorową :) Niemal nie wymaga łamania a nosi bardzo dobrze.
Zależy czy wolisz chustę cieńszą z mniejszym węzełkiem czy grubszą i węzeł nie robi Ci róznicy. Z cieńszych polecam pawie (w życiu niepomyślałabym, że komukolwiek polecę te ptaszyska) to dość dziwna chusta, ale nosi świetnie z grubszych chyba lanę albo indio z lnem. Nie zazdroszczę podjęcia decyzji.
niestety nie doradze bo za malo sie jeszcze znam :oops: ale zazdroszcze prezentu:D
zazdroszcze prezentu:D
jak będę się dłużej zastanawiać to chyba prezent bedzie na przyszłe Święta :|
Kanoko,masz swoje typy?
Jakie chusty Ci się podobają?
Moim marzeniem jest Indio z lnem,i to najlepiej z edycji limitowanej :wink:
Byle do wiosny :lol: Może na zajączka Didek coś wypuści 8))
marza - np ta: http://www.didymos.de/shop-php/tuecher/ ... _wolle.php (http://www.didymos.de/shop-php/tuecher/sondermodelle/anzeigen_wolle.php)
ale skąd to wytrzasnąć??
jak tylko coś ciekawego pojawi się na chustostraganie to zawsze ktoś mnie ubiegnie :cry:
ta moja obecna chusta jest pasiasta, więc chwilowo jakieś bardziej stonowane i mniej wzorzyste mnie pociągają..
czukczynska
05-12-2008, 21:59
Pisz do petisu,chcyba niedługo będzie miala wełenki.
anialodz
09-12-2008, 23:12
ja od miesiąca codziennie zmieniam zdanie co do swojej pierwszej chusty - co chwila odkrywam coś innego, i wszystkie piękne i dobrze noszą. bez dwóch się nie obejdzie. dziewczyny, zaraziłyście mnie chustomanią!