Zobacz pełną wersję : pamir czy silk indio;))
jak byście dziewczynki miały wybierać,to którą, hę?
taka ankietusia :mrgreen:
Tzn, chodzi o to, która nazwa ładniejsza :lool: ?
W życiu nie miałam żadnego w rękach, ale mam sentyment do Vatka, więc Pamir :mrgreen:
Silk. Nie miałam żadnej w rękach, ale po zdjeciach to only silk.
Ania z Tulikowa
04-12-2008, 12:40
żadna bis :mrgreen:
Nie miałam żadnej w rękach, ale po zdjeciach to only silk.
zdjęcia kłamią :P
miałam w rękach obie.
gdyby od tego zalezalo moje zycie, pod pistoletem, przed gilotyną lub nad przepaścią wybrałabym pamir ;) ;) ;)
miałam w rękach obie.
gdyby od tego zalezalo moje zycie, pod pistoletem, przed gilotyną lub nad przepaścią wybrałabym pamir ;) ;) ;)
Oby do takiej sytuacji nie doszło :D
A jak już macałaś tego pamira to do czego byś go porównała?
gdyby od tego zalezalo moje zycie, pod pistoletem, przed gilotyną lub nad przepaścią wybrałabym pamir ;)
to żeś mnie przekonała :lol:
całe szczęście,że pamir poszedł w górę ostro,kasa ma większą szansę zostać w kieszeni :wink:
Iwona- zgaduję :mrgreen:
do ścierki podłogowej?
zbyt cienkiej,żeby nawet w miarę podłogę umyła? :lol: :lol: :lol:
on jest nieporównywalny :)
naprawdę.
do ścierki podłogowej?
nie szanujesz mnie, coolesanko!
chust nie obrazam.
no... kilka kiedys obrazilam i czulam sie niepysznie ;)
do ścierki podłogowej?
Ciekawe z czego mogłby być ta podłoga żeby szmatą za tyle kasy ją myć :D
naprawdę.
Na zdjęciach materiał to trochę jak bandaż wygląda przynajmniej moje pierwsze skojarzenie takie było i zastanawiałam się jak taki rzadki splot utrzyma dziecko?
visenna2
04-12-2008, 13:57
naprawdę.
Na zdjęciach materiał to trochę jak bandaż wygląda przynajmniej moje pierwsze skojarzenie takie było i zastanawiałam się jak taki rzadki splot utrzyma dziecko?
Lepiej niż konopie. Lepiej niż len nawet :) A pasiaki didka to daleeeeko w tyle zostają :)
Magda myślę, że poprostu musisz wypróbować sama, a ja z chęcią przeczytam Twoją opinię :D
chyba wybralabym pamir, ale przypuszczam, ze sama musialabys sprobowac zeby wyrobic sobie opinie ;) Bo jak wiadomo gusta sa rozne :)
taaa...tylko co ja z tym pamirem zrobię jak mi nie podpasuje?
Sprzedasz na TBW.
A bardziej serio, moze recznie tkana chuste przez chusciary z gwatemali?Wczoraj sioistra na ebayu podpatrzyla i wlasnie dyskutowalysmy,ze moze i lepsze od Pamira....bo je przeciez tkaja chusciary z pokolenia na pokolenie....
na TBW dziewczyny bardzo chwala tkanine Osnaberg/ Osnaburg , podobno nosi podobnie wlasnie do Pamira, tez jest taka "przasna", a kosztuje jakies $4-6 za metr :) wychodzi ponad dziesiec razy taniej :) Trzeba bedzie sprobowac - hehehe
a tak powaznie magda, to nie wiem musisz sie sama zastanowic. Tez mysle, ze na TBW spokojnie Ci pojdzie za caly zwrot kosztow - nawet bedzie kolejka ;)
wniosek:
na chusty NIE WOLNO DŁUGO CZEKAĆ.
wszystkie niemal, na które czekałam za długo, od razu sprzedawałam.
zmieniały mi się preferencje, potrzeby, pojawiały się nowe chusty lub nowe wydatki.
wniosek:
zmieniały mi się preferencje, potrzeby, pojawiały się nowe chusty lub nowe wydatki.
E verissimo :thumbs up:
visenna2
04-12-2008, 20:46
wniosek:
E verissimo :thumbs up:
Non necessariamente :wink: Dla mnie czekanie to 3/4 przyjemności :D Chociaż przyznaję, Pamir dostarczył mi tej przyjemności w nadmiarze :D
A co to jest ten pamir ? :?
A co to jest ten pamir ? :?
:thumbs up: :applause:
Pamir - rozległe i wysokie pasmo górskie w Azji Środkowej. Przeważająca część Pamiru leży w Tadżykistanie, skrajne części - w Kirgistanie, Afganistanie i Pakistanie.
Pamir jest dość zwartym obszarem o powierzchni około 100 tys. km² i o przeciętnej wysokości 4000 m n.p.m.. Stanowi zwornik kilku wielkich pasm górskich Azji - łączą się tu Ałaj, Tien-Szan, Kunlun, Karakorum, Himalaje i Hindukusz. W Pamirze znajdują się liczne lodowce górskie.
Pamir stanowi rodzaj płaskowyżu, z którego wypiętrzają się zwykle równoległe pasma górskie. Dzieli się na:
* Pamir Wschodni (Kaszgarski),
* Pamir Środkowy,
* Pamir Zachodni.
Najwyższe szczyty
* Szczyt Ismaila Samaniego (1932-1962 Pik Stalina, 1962-1998 Pik Komunizmu) - 7495 m n.p.m., w Tadżykistanie
* Szczyt Awicenny (do 2006 Szczyt Lenina, dawniej Szczyt Kaufmana) - 7134 m n.p.m., na granicy Tadżykistanu i Kirgistanu
* Szczyt Korżeniewskiej - 7105 m n.p.m.
* Szczyt Niepodległości (do 2006 Szczyt Rewolucji) - 6940 m n.p.m.
* Kongur Tagh - 7719 m n.p.m., w Pamirze Wschodnim, czasem zaliczany do Kunlunu
* Muztagh Ata - 7545 m n.p.m., w Pamirze Wschodnim, czasem zaliczany do Kunlunu
i moze tak powinno pozostac :hide: :twisted:
Pamir - rozległe i wysokie pasmo górskie w Azji Środkowej. Przeważająca część Pamiru leży w Tadżykistanie, skrajne części - w Kirgistanie, Afganistanie i Pakistanie.
Pamir jest dość zwartym obszarem o powierzchni około 100 tys. km² i o przeciętnej wysokości 4000 m n.p.m.. Stanowi zwornik kilku wielkich pasm górskich Azji - łączą się tu Ałaj, Tien-Szan, Kunlun, Karakorum, Himalaje i Hindukusz. W Pamirze znajdują się liczne lodowce górskie.
Pamir stanowi rodzaj płaskowyżu, z którego wypiętrzają się zwykle równoległe pasma górskie. Dzieli się na:
* Pamir Wschodni (Kaszgarski),
* Pamir Środkowy,
* Pamir Zachodni.
Najwyższe szczyty
* Szczyt Ismaila Samaniego (1932-1962 Pik Stalina, 1962-1998 Pik Komunizmu) - 7495 m n.p.m., w Tadżykistanie
* Szczyt Awicenny (do 2006 Szczyt Lenina, dawniej Szczyt Kaufmana) - 7134 m n.p.m., na granicy Tadżykistanu i Kirgistanu
* Szczyt Korżeniewskiej - 7105 m n.p.m.
* Szczyt Niepodległości (do 2006 Szczyt Rewolucji) - 6940 m n.p.m.
* Kongur Tagh - 7719 m n.p.m., w Pamirze Wschodnim, czasem zaliczany do Kunlunu
* Muztagh Ata - 7545 m n.p.m., w Pamirze Wschodnim, czasem zaliczany do Kunlunu
i moze tak powinno pozostac :hide: :twisted:
Zdecydowanie tak!!! bo jeszcze sobie nową chustę zamarzę :lol:
wg aktualnego przelicznika TYLKO JEDYNE ponad 600 PLN