PDA

Zobacz pełną wersję : Alicia Silverstone...

Ryba
25-12-2011, 19:02
Jakoś kiepsko...
Zakładam, że "na szybkiego" do fotki wkładała dziecko, no i tak to wyszło:P

http://m.onet.pl/_m/67e43ce3a275f0fcaac85f4f7367352e,14,1.jpg

Dodam, że pasy naramienne nie są spięte - ciekawe jaki miała zamysł w związku z tą fotką...

kiwka
25-12-2011, 19:12
też to zdjęcie właśnie przyuważyłam na onecie. gdzieś tam dalej Natalii Portman "zwisa" ergonomik, a dziecie u taty na rękach:)

mi.
25-12-2011, 19:43
Jakoś kiepsko...
Zakładam, że "na szybkiego" do fotki wkładała dziecko, no i tak to wyszło:P

Dodam, że pasy naramienne nie są spięte - ciekawe jaki miała zamysł w związku z tą fotką...

wydaje mi się, że to Ergo i wydaje mi się, że taka "buddyjska" pozycja w tymże nosidle promowana jest jako idealna dla maluchów...

Ryba
25-12-2011, 20:19
wydaje mi się, że to Ergo i wydaje mi się, że taka "buddyjska" pozycja w tymże nosidle promowana jest jako idealna dla maluchów...
Aaaa, skoro tak, to pewnie racja... Ja sobie wyobrażam, że to nie jest najbardziej wygodne, ale ja mam słabą wyobraźnię:P;)

mi.
25-12-2011, 20:45
Aaaa, skoro tak, to pewnie racja... Ja sobie wyobrażam, że to nie jest najbardziej wygodne, ale ja mam słabą wyobraźnię:P;)
masz doskonałą :) - to jest i niewygodne i niezdrowe :|

roneczka
27-12-2011, 13:13
Nie dość że nie wygodne, to na zdjęciu widać, że nie "maluch" . Spokojnie miesci się w nosidle więc po co ten budda?

mama-igi-tata
30-12-2011, 10:52
masz doskonałą :) - to jest i niewygodne i niezdrowe :|

chyba raczej powoduje przeprost pleców, hmm? bez sensowna ta pozycja. kto ją promuje jako idealną?

paskowka
30-12-2011, 11:03
To jest ergo, ale to nie jest pozycja na buddę, no i to nie jest maluszek. Na buddę to niestety przodem do świata, nóżki na kokardkę, ale tak aby kręgosłup był zaokrąglony - taki sposób jest często proponowany przez "doradców" w USA i Kanadzie, bo tam rodzice bardzo "chcą" przodem do świata i to taki kompromis - opowiadała mi o tym znajoma kanadyjka

equidna
30-12-2011, 16:56
no to, zobaczcie tu: http://www.pudelek.pl/artykul/37308/najglupsze_imiona_dzieci_gwiazd_2011_roku/
to jest chyba "na buddę"...

mi.
30-12-2011, 17:51
To jest ergo, ale to nie jest pozycja na buddę, no i to nie jest maluszek. Na buddę to niestety przodem do świata, nóżki na kokardkę, ale tak aby kręgosłup był zaokrąglony - taki sposób jest często proponowany przez "doradców" w USA i Kanadzie, bo tam rodzice bardzo "chcą" przodem do świata i to taki kompromis - opowiadała mi o tym znajoma kanadyjka

z tego, co ja wiem, to budda to i przodem i tyłem.
ale nie od Kanadyjki ;)

wiem, że rozmawiałyśmy o tym na kursie, ale jakoś bardziej przelotnie.

paskowka
30-12-2011, 19:07
z tego, co ja wiem, to budda to i przodem i tyłem.

no może, się nie upieram wcale:)

kutylanka
02-01-2012, 00:00
też to zdjęcie właśnie przyuważyłam na onecie. gdzieś tam dalej Natalii Portman "zwisa" ergonomik, a dziecie u taty na rękach:)
Nic to, że ergo "zwisa" tylko z pleców, że się źle nosi - ważny lans :wink:
ps. a ja ciemna massa, nie wiem, co to za aktorka ze zdjęcia...:roll: