Zobacz pełną wersję : Jednokolorowa
madziuchna23
04-12-2011, 15:20
Proszę Was o informacje nt jednokolorowych chust, mnie nigdy takie nie interesowały ale lada moment będę szukać dla koleżanki i ona najprawdopodobniej będzie chciała właśnie jednokolorową. Myślę, że możemy się ograniczyć do czystych bawełnianych bo jak wiadomo domieszki sa droższe.
Z góry dzięki :)
Mayka1981
04-12-2011, 17:56
Najprościej jednokolorowe natki - diament (z bambusem lub sama bawełna) albo te "ekologiczne".
Są też inne opcje (typu leosie) ale im dalej w las tym drożej ;)
jeszcze lenny lamb ma jednokolorowe, też w rozsądnych cenach
a nie wiem jeszcze jak to jest z oznaczeniem brzegów? są jakoś oznaczone w jednokolorowych? bo mnie się to bardzo przydaje
Mayka1981
05-12-2011, 11:44
a nie wiem jeszcze jak to jest z oznaczeniem brzegów? są jakoś oznaczone w jednokolorowych? bo mnie się to bardzo przydaje
W diamencie mam zdaje się różne kolory nitek na brzegach - ale to chyba, bo się nie przyglądam osobiście ;)
mamaslon
05-12-2011, 11:50
LL z tego co widze na stronce ma takie same brzegi(chyba)
fajne są też takie jak np. Johnny, różne Jimy didymosa - każda strona ma inny kolor - też bardzo "spokojne", ale już 2 możliwości kolorystycznego motania ;)
(tylko one w większości były z domieszkami, głównie z lnem: agave, marigold, rosalinde itp.)
Część hoppków jest także jednokolorowa.
Diament mój jest identyczny w każdym miejscu.
Z tańszych opcji jest jeszcze Bebelulu Rapalu, ale nie wiem, czy polecałabym ją na początek, sama z nią zaczynałam i namęczyłam się nieziemsko.
modrooczka
05-12-2011, 12:09
Ja bym kupowała używanego leo storcza. Są śliczne, nośne i dla małych dzieci się nadają. Ja wiązałam w leo od początku (Zuza miała 2 tygodnie)
też polecam leo, to moja pierwsza chusta,motana na maluchu i sprawdziła się super, od początku super miękka łatwa w dociąganiu :)
diament, przynajmniej z bambusem- ma brzegi obszyte różnymi kolorami nici
a z tańszych alternatyw jest chusta firmy nimar skośnokrzyżowa- trochę cieńsza od starej natki
Agulinka
06-12-2011, 14:26
a jakieś wzorki nie odbiegające zbytnio kolorystycznie wchodzą w grę? np nino didymosa albo niektóre vatki?
madziuchna23
06-12-2011, 20:50
dzięki Dziewczyny :)
nad storczem nie myślałam ale się porozglądam, na razie czekam na informacje czy musi to być chusta typowo jednokolorowa czy są dopuszczalne właśnie jakieś wzorki, mi osobiście to pierwsze skojarzyły się zarki ale to inny pułap cenowy
co do bambusów to raczej nie, myślę że na początek te czysto bawełniane
a rapalu nie jest jednostronna? tak mi się jakoś kojarzy
Ta, którą ja miałam była czerwona z obu stron :).