Zobacz pełną wersję : a u Didka jelonki...znaczy, renifery z alpaką. 23/11.2011
green_naranja
23-11-2011, 17:40
https://www.facebook.com/media/set/?set=pu.208795659155161&type=1
mamaLiKa
23-11-2011, 17:44
co to za moda się zrobiła na zwierzęta??? nic nie mam przeciwko jelonkom, ale tak jak to zrobili - duże i na ich tle małe, to zdecydowanie nie moja bajka... No i znowu róż :duh:
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/378453_291665027534890_208795659155161_926732_3602 15926_n.jpg
o fuj,nic to,zaraz bałwanki i płatki śniegu będą na tapecie
Reniferki a nie jelonki!
mnie zachwyciły, cudne zestawienie kolorystyczne!
Nie moja przegrodka - ale juz o niebo lepsze od Safari - ja lubie w sumie motywy surrealistyczne - tu jeden duzy tam maly. Kolory dobre bo brudne ;), tylko ten roz...
Ale dziwactwo. No ale ja czuję się w obowiązku takowe nabyć ;) Ciekawe kiedy będą. A skład? Nie doczytałam, jest podany?
mamaLiKa
23-11-2011, 17:58
Sprawdziłam na ich stronie: 45% Baby-Alpaka und 55% kbA-Baumwolle - czyli z wełną 45%.
Sama nie wiem, czy mi się podobają. Z cała pewnością powiało nowością we wzornictwie chustowym i tu duży plus dla Didka!
anmuszka
23-11-2011, 18:01
brzydactwo.
Sprawdziłam na ich stronie: 45% Baby-Alpaka und 55% kbA-Baumwolle - czyli z wełną 45%.
Ja chyba nie umiem szukać :( Jakiegoś linka poproszę
mamaLiKa
23-11-2011, 18:04
Ja chyba nie umiem szukać :( Jakiegoś linka poproszę
proszę bardzo :) : http://didymos.de/didy.pl?shop-php/tuecher/sondermodelle/anzeigen_alpaka.php
edit: cenę też mają alpakową 155 euro za rozm 5 :hide:
Kurcze, podobają mi się... Jakieś takie inne są, lubię takie ni to graficzne, ni to konkretne wzory:) I kolorystyka fajna, chociaż za różem nie przepadam...
green_naranja
23-11-2011, 18:09
swietne:)
genialne kolory, antrazyt i pudrowy róż, jak AP Jim:D
no i fajnie wzor zakomponowany, zadne ciapaje.
biorę! (choc jeszcze nie wiem czy mi sie kopytne na chuscie spodobają...zobacze jak przyjedzie:)
Ładne by były, ale bez jelonków :)
swietne:)
genialne kolory, antrazyt i pudrowy róż, jak AP Jim:D
no i fajnie wzor zakomponowany, zadne ciapaje.
biorę! (choc jeszcze nie wiem czy mi sie kopytne na chuscie spodobają...zobacze jak przyjedzie:)
To jak Ci się nie spodobają, to mi sprzedasz ;) Teraz nie mam kasy, a bardzo bym je chciała...
ja tam naprawdę je widzę na moim świątecznym stole ;)
Kopyta, piora, ogony, dzioby...
Ja tam zwierzatka na chustach lubie i mnie sie te kopytne podobaja. Mniej te plamy, ale moze na zywo jest w tym jakis sens.
To już nie kicz nawet, to kiczysko! :applause:
green_naranja
23-11-2011, 18:21
jesli chodzi o sam motyw to moze i tak, jednak zadnych jeleni na rykowisku tu nie ma, calosc przemyslana i dobrze zrobiona, mysle ze od kiczu to daleko.
Nie widze w tej chuscie nic kiczowatego, kojarzy mi sie z kocem, ale mnie teraz zimno, wiec to dobre skojarzenia! :)
ja czekam na różowo szary lub w niebieskościach kaszmir :)
modrooczka
23-11-2011, 18:25
Tak kiczowate, że już zaczyna podpadać pod design :lool:
Nie moja bajka, ale na kimś, w okolicach Bożego Narodzenia -czemu nie?
heheheehe mnie sie nie podobają! znów jakieś dziwactwo :)
kolorki owszem fajne... ale wzór yyyyyyyyyy...
edit: ooo i w składzie alpaka.... noo ciekawe czy po praniu bedą takie same jak ryby .. szmata w jelonki hehe
andzia330
23-11-2011, 18:48
paskudne...
kontrowersyjne nie powiem ale dawno mi się tak chusta żadna nie podobała:D
Tylko ta druga strona w pasy...
matko... nie mój klimat
ale chętnie pooglądam na zdjęciach green
Ostatnio Didymos tworzy cuda i dziwy.... Jak nie jelonki to grochy lub psi ząb. Przydałaby się zmiana projektanta :twisted:
stokrotka.a
23-11-2011, 19:31
Podoba mi się :mrgreen:
truscaffka
23-11-2011, 19:44
cholera, podobają mi się ... i wz or i kolor...kolory jak w rombach elise troche...
mnie też z nóg nie powaliły... ale do najbrzydszych nie należą.... chociaż jakby ktoś miał mi sprezentować to nie będę zbyt marudzić....
od dawna mam wrażenie, że didymos podczytuje nasze forum - i usłyszeli te wszystkie wołania o jelenie na rykowisku :ninja:
są, hmmm.... zabawne.
mamaLiKa
23-11-2011, 19:58
a jak już robią świąteczne reniferki (bo tak twierdzą na swojej stronie, że to z okazji Adwentu), to ciekawe dlaczego nie poszli na całość i nie zrobili tego w czerwieniach, bielach i zieleniach - to byłby dopiero kicz ;)
cholera, podobają mi się ... i wz or i kolor...kolory jak w rombach elise troche...
O właśnie! A Elizy już nie ma w standardzie :-( W ogóle ostatnio spodobały mi się romby.
A jelonki są IMO lepsze od kotów i innej fauny Nati, bardziej schematyczne.
Dodatku alpaki na bogato, wzór taki nieoczywisty, przenikający, kolorystyka dla mnie fantastyczna, ale całość...eeee...
Już widzę tych ojców paradujących w chustach w rogacze..
:lol: :thumbs up:
claribell
23-11-2011, 20:49
Właśnie miałam pisać, że panowie to się w toto raczej zamotać nie dadzą :)
green_naranja
23-11-2011, 20:53
ee, ta symbolika to tylko u nas taka;)
w Ameryce to bardziej John Deere:D
narrinka
23-11-2011, 21:20
oowlasnie byl w wakacje watek ze jelonki na rykowisku byly by swietne:p zaczelo sie od losia ktorego pod domem spotkalam:) i szczerze powiem ze od razu tez mi sie to przypomnialo! A tak poza tym podobaja mi sie :) swietne sa na zime idealne:)
Dla mnie to jak Ewa Minge jako reprezentantka Polski w stanach:)
jej jak zobaczyłam tytuł to już się bałam, dalej nie było lepiej:hide:
Ja jakos nie moge się przekonac do zwierzat na chuście - wydaje mi się to takie "wszystko mówiące", zdefiniowane...nie wiem czy ktos mnie rozumie:duh: Lubię wzory płynne, klasyczne, indiopodobne... Ale fajnie, że ten kto lubi zaszaleć znajdzie coś dla siebie a nie tylko paski i kratki;)
bleee :(
nie widzą mi się tegoroczne chusty didka :( pewnie jestem demode ;)
Tak sobie mysle ze jak bede duza i bogata to sobie ja kupie. Kojarzy mi sie z lasem, kamuflazem. W zieleniach piekna meska by byla. Bardzo moja bajka choc wizualnie jednak jak jelenie, a nie renifery, ale nie czepiam sie. Green naranja zazdroszcze!
pewnie jestem demode ;)
Nie jesteś sama... ;)
Z tego, co wypuścił didek ostatnio, to mi się tylko indiacze podobają...
imo już lepsze od kotów nie porywaja ale złe nie są
agnieszkazd
23-11-2011, 22:46
bleee :(
nie widzą mi się tegoroczne chusty didka :( pewnie jestem demode ;)
Mi też. Ale mi nie tylko didka. Natki też jakoś nie bardzo... Wszędzie albo dziwne wzory wycięte żywcem z zasłonki mojej babci, albo zwierzyniec, albo róziowato...
Nie moje klimaty.
Celebrianna
23-11-2011, 22:52
Dla mnie to jak Ewa Minge jako reprezentantka Polski w stanach:) :applause:
A ja widzę głównie jasne kiełbaski zamiast ciemnych zwierzaków...:hmm: :hide:. Trochę za duży ten wzór...
Kasia.234
23-11-2011, 22:58
:applause:
A ja widzę głównie jasne kiełbaski zamiast ciemnych zwierzaków...:hmm: :hide:. Trochę za duży ten wzór...
no ja też tak widziałam w pierwszej chwili, później się dopatrzyłam co tam jest ;)
To one były, będą, czy to jakiś mega limit dla wybranych?
Chciałabym te wszystkie nowości na żywo zobaczyć, bo jakoś nie mogę się przekonać, a może zamotane będą całkiem całkiem... Póki co - konsternacja... Didek chyba wszystkich starych projektantów pozwalniał i zatrudnił nowych ;) Zupełnie inny chustodesign mają.
Az takie zle nie sa - lubie te przybrudzone odcienie.
Nie lubie kopiowac czyis zdjec, ale nie idzie zalinkowac do FB - wiec w drodze wyjatku, wlasnosc Aleksandra K. Bauer:
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/392862_295565500478176_208795659155161_936226_2929 45972_n.jpg
Super chusta! Bardzo fajna, ale cena zabojcze, jednak kusi...
Ładna by była, gdyby rogacze wyrzucić :)
Mnie te jelonki, czy renifery nie przeszkadzaja. W sumie to kojarzy mi sie ta chusta z odzieza maskujaca, a ten jelen, ze znakiem drogowym- uwaga zwierzyna lesna. :D
Tylko te ceny...
Mnie te jelonki, czy renifery nie przeszkadzaja. W sumie to kojarzy mi sie ta chusta z odzieza maskujaca, a ten jelen, ze znakiem drogowym- uwaga zwierzyna lesna. :D
Tylko te ceny...
Tak, ceny są zabójcze, zwłaszcza przy tym kursie euro.
Powiedziałabym, że hm... jest interesująca :D Zawsze to jakaś odmiana po kwiatkach wszelkiej maści ;)
green_naranja
30-11-2011, 11:26
swietna!
swietna!
Czekam na Twoje zdjęcia :)
green_naranja
30-11-2011, 12:00
zastanawiam sie czy dotrze w tym tygodniu...
Ja czekam na Audrey, ale najpierw musi do sklepu dotrzeć, bo nie zamawiałam bezpośrednio, też mam nadzieję, że w tym tygodniu będzie.
green_naranja
30-11-2011, 12:03
o, to ciekawam tej Audrey! kolory ma akurat dwa jedyne nie moje (fiolet i zielen;D ), ale wzor strasznie mi sie podoba i mysle o bawelnie czarnej tej pierwszej na Nowy Rok:)
o, to ciekawam tej Audrey! kolory ma akurat dwa jedyne nie moje (fiolet i zielen;D ), ale wzor strasznie mi sie podoba i mysle o bawelnie czarnej tej pierwszej na Nowy Rok:)
Ja jestem ciekawa, jaka ona będzie przy takiej zawartości wełenki, ale to nie ten wątek już :)
matka.kobitka
30-11-2011, 21:51
ma ktoś tą chustę? - jak dla mnie kolory są super!